Fortsätt till huvudinnehåll

Mona Sahlin fortsätter sitt segertåg...

Och för alla som har ett uns av ironisk känsla i kroppen efter ha läst min rubrik är helt rätt ute...

Oops...

Mona Sahlin gick ut stort och kritiserade regeringen hårt för att Sverige tappar i internationella jämställdhetsrankningar (World Economic Forums lista Gender Gap Index 2008.). Problemet är bara att någon på sossarnas kansli missade att kolla perioden när man tappade - sid 35 i rapporten - "Data approximately correspond to the years 1998–2006" - och det var alltså således under sossarnas förra mandatperiod i regeringsställning... Ja, herregud vilket stolpskott!

Men låt oss titta åt ett annat håll...

Men, men... Claes Borgström, socialdemokraternas feministiska (inte jämlika) talesman i jämställdhetsfrågor - fick man någon typ av svar ifrån honom? Han måste väl kunna förklara för oss statistikbitare?
- Den nuvarande regeringen har inget grepp om vad jämställdhet är. Man har ingen idé om hur man ska förändra de strukturer som ligger till grund för ojämställdheten. Deras passivitet leder till att jämställdheten går bakåt.
(Källa.)

Men hur i h-e??

Alla dessa klumpiga och ogenomtänkta utspel späder onekligen på min bild av en svag, illusionslös och opassande partiledare.

Att Sahlin är den som kommer vinna valet åt Alliansen är ingen vågad gissning i nuläget alls.

Viktigt med en stark opposition

Oavsett vilket parti, eller block som regerar så är det alltid av högsta vikt att det finns en genomtänkt och stringent oppositionspolitik - i dagsläget är det faktiskt ett stort skämt. Man velar fram och tillbaka, ibland verkar vänstern få vara med, men oftast inte...

Republikaner i regeringen?!

En riktigt rolig, oavsiktlig bisak till just jämställdhetsrankingen som nämdes i början på detta inlägg så fick jämställdhetsministern Nyamko Sabuni utveckla litet kring att finland avancerade i listan p g a att de nu fått ett kvinnlig statschef:

Det skulle tydligen hjälpa, men med den som aspirerar på den posten så ska jag göra allt jag kan för att se till att det inte blir så.

(Länk.)

Varför hatar Nyamko kronprincessan så? ;o)

Offerrollen...

Det att spela ut feminismkortet är inte populärt hos undertecknad måste jag säga...
Skall jag vara ärlig så tror jag att det är en grupp av feministiska kvinnor som kramar Sahlin enkom för att hon är kvinna...

Bara man har äggstockar!

Om igen så struntar feministerna i vad man presterar - huvudsaken är vad man har/inte har mellan benen... Usch och fy! Genusnyktra män som lättare ser prestationer snarare än gender och därmed står det klart för dem att Sahlin är en presterande katastrof och då väljer man ett annat alternativ. Feminister ser med ideologiska genderglasögon att Sahlin är kvinna och bara därför så hon automatiskt rätt person (läs kvinna) på posten.

Enkelt, men nästan outhärdligt sorgligt...


//Zac
PS. På tal om politik så måste jag bara peka på piratpartiets ledare Rick Falkvinges postning om grundvärderingarna inom piratpartiet. Det är f-n nästan så man grinar!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Du skriver lite rörigt men jag anser att feminismen skjuter snett och för långt. Den håller faktiskt på att bli en stat i staten. Jag är för individbaserad jämställdhet som inte hämmar begåvning. Mona Sahlin kan inte rå för att hon är född in i den politiska överklassen och har en tråkig framtoning.Sverige har kommit efter lite på den där gender-listan. Och vilka har gått om? Jo, Norge och något annat tråkland. Nu får vi se upp så att inte Filippinerna går förbi oss. De ligger inte så långt efter. I botten har vi arabländerna. Hur är det möjligt att göra mätningar där? Hur kan de överhuvudtaget får några pluspoäng.

  SvaraRadera
 2. Jo, vissa inlägg har en tendens att spreta åt en massa håll - och oftast är det sådant som jag blivit upprörd över, tyvärr...
  Men kul att du tragglade igenom det i alla fall! :o)

  Sådana där undersökningar är säkert intressanta vad gäller de generella stråken av jämställdhet, men det blir nästan löjligt när man säger att ett land har högre jämställdhet för att de har en kvinnlig statschef... Ungefär som när (c) utnämdes till riksdagens mest jämställda parti med 55% kvinnor - tvåa var (s) med 48%... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Alltså, om Sahlin vore "illusionslös" (som du skriver) skulle jag ju tycka att det var bra, för då skulle hon ju kunna vara realistisk. Nu har hon ju tyvärr massor med illusioner, t ex att kvinnor ska ha överhöghet just pga att de är kvinnor. Ingen realism där inte!

  Om Sahlin förlorar valet gör hon det inte pga att hon är kvinna, utan för att hon inte är kompetent. Men - det är långt till valet.

  SvaraRadera
 4. Jo, det går att se både illusionslösheten och de galna illisionerna som hon har... Jag tror dock inte att hon ökar på sin kompetens till valet...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv