Fortsätt till huvudinnehåll

Inte mer genus nu, snälla...

Jag tyar snart inte längre - dumheterna når nya höjder, något som behandlas hos SvD och på Per Ströms blogg.
Vad det hela handlar om är att man från SKB(Svensk Kärnbränslehanterings)s sida har beställt en genus(in-)bilaga till sin årsbok 'Samhällsforskning 2008'.
Det är dags att dumpa genusforskningen där den hör hemma - på historiens soptipp.
Maken till dumheter har jag då aldrig hört...
”Maskulinitet som innebär att män inte tränas att kommunicera känslo­mässigt leder till att oron för ­brister i det tekniska kunnandet förläggs utanför den egna kroppen”.
Detta alltså till skillnad från ”den feminina träningen” som ”lägger händelser som känslor i kroppen”. Något som leder till ”oöverskådlighet av konsekvenser av ett slutförvar för använt kärnbränsle”.

Snälla..?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings