Fortsätt till huvudinnehåll

Snabbare och snabbare utför!

Tja, vad säger man ? Jag tror fortfarande på samma sak jag skrev för bara en vecka sedan:

Raset

DN/Synovates opinionsundersökning - en historisk minskning med drygt 7% mellan blocken, där s minskar mest och m ökar mest. Jag börjar sakta undra om inte Sahlin kommer att misslyckas i att få till ett regeringsskifte i nästa val, trots goda råd.

Snabbare och snabbare...

Det går snabbt utför, snabbare än någonsin tidigare, trots relativ självinsikt. Hon har öppnat upp en djup spricka inom s, som alltid funnits där, men som har hanterats på ett relativt tyst och effektivt sätt. S är ju vårt största parti och har därav också störst spännvidd, mellan hardcore-vänstersocialister till socialliberaler som ligger nära blockgränsen men som av ideologiska skäl inte vill korsa den.

Det kommer nog gå snabbare och snabbare - Sahlin sitter knappast kvar efter nästa val om det fortsätter så här! Hennes motåtgärder kommer fördjupa sprickan inom s dessutom tror jag. Spännande!


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Ja det är spännande. Men jag tror att det kan vända. Hata Monasyndromet kan ändras. Reinfeldt har nog underskattat folket när det gäller FRA. Det är en stor fråga. Fast M ökar mest. Hur i hela världen går det ihop :) Maj maj måne jag kan lura er till Skåne...?

  Fast de verkar vara lika bra på att göra bort sig när det går som bäst. Lika barn leka bäst! Är inte S och M ganska lika egentligen....

  SvaraRadera
 2. Härligt!!! Ner med Mona Sahlins inkompetenskultur & hela rödgröna röran! Nu blev jag riktigt glad & inställer eventuellt mitt nära förestående självmord.

  :oD

  (Vänsterpartiets vänsterflygel tillhör de klyftigaste inom politiken, och saknar följaktligen inflytande därpå. Vad som räknas inom bÖnstern är ju inte det arbetande folkets behov, utan RIKTIGA frågor som Nolltillväxt, Fler kvinnliga generaldirektörer, Kärnkraft på ekologiskt odlade nypon, Flosklernas tjUs & Homosexuella bröllop.)

  För övrigt anser jag att Sverige ska rusta som Adolf Hitler.

  -Peter Ingestad, socialt medveten

  SvaraRadera
 3. En viktig fråga ÄR nolltillväxt? Vi befinner oss ofrivilligt där redan. Vi, inte de som har verklig makt. En del pratar om nolltillväxt inför nästa år. Så en viktig fråga är det allt....!

  Nertillväxt kanske blir det som gäller. När den blir frivillig, så blir det lite ordning på denna spattiga planet? Att fortsätta att tala om tillväxt trots alarmerande klimathot och fallande ekonomi är det sunt?

  Vilka är det arbetande folkets behov? Är det räntor som går upp och ner? Eller är det maktelitens behov vi gynnar då vi inte begriper. Folkets behov torde vara mat på bordet, kläder, det nödvändiga i livet. Maktelitens enda behov är att vi inriktar oss på enbart oss själva, vårt behov av konsumtion och inte på kollektivet. Då får de ut mest.

  SvaraRadera
 4. Finanskrisen skakar hela världen & vi ser hur den sprider rädslor och arbetslöshet. Det sorgliga är att de flesta av oss(inklusive politiker) inte har förmåga att se det verkliga syftet.

  Höjdpunkten för de som verkligen styr systemet (ej politiker) är att de vill skapa osjälvständighet genom välfärdsstaten. Genom t.ex. EU, centralbanken och centraliseringen av politiken och ekonomin blir inte länder självständiga och kan inte fatta egna beslut. Länder måste följa det uppgjorda systemet som i grunden och under lång tid utformats av de som verkligen styr.

  I ett dokument från de som verkligen styr står att finna: "Hatet mot den bestående ordningen ökas ännu mer på grund av ekonomiska krisen, som kommer att förhindra all börshandel och lamslå näringslivet.Med alla dolda metoder kommer vi att åstadkomma en allmän ekonomisk kris. Vilket innebär att massor av arbetare i Europas länder kastas ut på gatorna. Plundringar kommmer att ske och blod kommer att flyta. Denna stund är för oss känd och de våra befinner sig i säkerhet." Slut citat.

  När fullt kaos råder träder de som verkligen styr in med resurser och som frälsare. På så sätt överlämnar majoriteten av befolkningen över sin medvetenhet till frälsarna. De som verkligen styr har nått sitt mål och kan till fullo diktera igenom sina syften.

  CH

  SvaraRadera
 5. Jo visst kan vi se nu i verkligheten hur det hänger ihop? Vi behöver bara slå på vår TV?Allt rasar som ett korthus och det världen över...Så rubriken "Snabbare och snabbare utför" är slående.

  SvaraRadera
 6. Vad är det som vi dras in i egentligen? Inga funderingar kring detta? När det gäller Lissabonfördraget så säger man från regeringens sida att folket tycker si och så i opinionsundersökningar. Varför är de så rädda för en folkomröstning då, om folket tycker lika som dem? Mp vill ha en folkomröstning i frågan. Vänsterpartiet är också emot Lissabonfördraget. Hoppas att folk lystrar på deras argument emot. Den "demokrati" som vi har borde byggas inte nermonteras. Fast detta visar att vi inte har någon demokrati egentligen. Då skulle folket få säga sitt. Får man inte det om demokrati råder?

  Förslaget syftar till ett gemensamt försvar. Det blir inte så säger man. Hur kan vi veta det? Om vi lämnar över makten mer och mer hur ska vi kunna påverka sedan? Större länder har större makt, mindre länder mindre. Så vitt jag vet är Sverige ett litet land...?

  Vill vi ha en grundlag som talar om för oss vad vi ska tycka? Är det demokrati? Blir vi självständiga genom EU?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv