Fortsätt till huvudinnehåll

Fördomar i kubik!

Den klassiska bilden av utrikesministern som en militärutbildad, medelålders herre med patriotisk agenda har bytts ut mot öppna, kosmopolitiska och moderna damer. Kvinnors erfarenheter, språkkunnighet och "duktiga-flicka-jobba-hårt-attityd" är en välsmakande cocktail för den utrikespolitiska arenan.
(Källa.)

Har samhället alltså skapat könet kvinnor som de perfekta utrikesministrarna?? Jag är mycket förvirrad måste jag säga...
Och detta sagt av feministen Birgitta Ohlsson?


//Zac
PS. Sedan ser jag personligen en utrikesminister som en engelsk gentleman, högadlig och med avsevärd kylig distans. Iofs solkas bilden av lite småäcklig kolonialism också...
PPS. Och ja, detta inlägg är fullspäckat med ironi - och här är länk till ursprunglig debattartikel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. B O är feminist och det är därför inte underligt att hon har en övertro på vad kvinnor kan göra. Den generalisering om kvinnor och män som här visar sig är ju just vad feminismen syftar till. Att visa på kvinnors generella överlägsenhet.

  SvaraRadera
 2. Vill ni läsa om fördomar...! läs www.davidicke.com. Där kan man se vilka som är eliten och styr hela världen med järnhand ta banker, politik ja vad som helst. Inte är det kvinnor... En och annan kanske men de är väldigt få! och säkert utrustade med en hel del manliga egenskaper.... I toppen på pyramiden sitter män. I politiken väljs alltså kvinnor kvinnor in av män. Ska Hillary få en post i Obamas regering...? Tja, är inte förvånad. Konstigt om man inte reagerar på det anser jag....De slogs ju om makten nyligen...

  Så som sagt eliten är män. Så det är mest ett spel för galleriet detta om kvinnans frigörelse. Lurad kallekoskit!!!

  SvaraRadera
 3. Är man näst bäst i kampen att bli presidentkandidat så borde man kanske platsa i regeringen också?

  Personligen tror jag inte att det är så många människor överhuvudtaget som är villiga att satsa så helhjärtat på en karriär i absoluta toppen, antar att det dessutom är färre kvinnor normalt i gruppen.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Så du tror att vem som helst kan satsa på en karriär i högsta toppen...? Är politikerna de som är högst upp?

  Jo det är klart att man platsar! Varför skulle man annars sponsras fram. Nä, är det inte märkligt som sagt ena dagen hund och katt....Nästa dag bästa polare....Ingen som reagerar över alla dessa pengar som läggs ner på kampanjer helt i onödan alltså? Vilket spel.. och världen spelar med. Under tiden svälter människor.

  SvaraRadera
 5. Det var Newsmill och inte jag själv som satte rubriken:

  "Därför är kvinnor bättre utrikespolitiker"

  Inget av det jag skrivit i artikeln säger att kvinnor alltid är mer lämpade än män på detta fält. Däremot ser vi en trend att kvinnor som förut mest förpassades till barn- och familjeministrar nu får utrikesuppdrag också.

  Min rubrik hade snarare varit "Det våras för kvinnor i utrikespolitiken"

  Birgitta Ohlsson (fp)

  SvaraRadera
 6. "På köpet får vi en feministisk förebild för miljoner människor världen över. Inte illa". Väldigt illa skulle jag vilja påstå. Om media framställer kvinnor som bitchiga... Dessutom så vore det lika illa om det stämmer? Vill vi ha sådana förebilder? På vilket sätt gynnar det feminismen? Kvinnans förutsättningar att nå Jämlikhet försvåras av detta synsätt är min åsikt. Världen behöver varken bitchiga kvinnor eller hårdhudade män i mörka kostymer. Behöver vi inte MÄNNISKOR som har kommit en bit i sin medvetenhetsutveckling, människor som har empati med allt och alla....?


  Undrar hur många människor som känner sig missförstådda när de skrivit artiklar där någon annan sätter rubriken? Rubriken är det första vi ser? Har man sedan förutfattade meningar, så ser man kanske bara den. Skriver man en artikel, så ska man naturligtvis även bestämma rubriken. Vilken makt media har...! Skriv gärna... vi lever i en demokrati. Men vi bestämmer innehållet... Hur kan ens någon påstå att vi lever i en demokrati. Skendemokrati är väl snarare ordet. "Det våras för kvinnor i utrikespolitiken". Jo jo men vad spelar det världen för roll om kvinnorna är lika hårdhudade som männen?

  Snälla ni som kallar er feminister svara gärna på detta.....Det är nog många som undrar över en sådan feminism. Dessutom så är det irriterande då verklig JÄMLIKHET människor emellan försvåras. Är vi människor ens jämställda? Har vi samma förutsättningar egentligen? Det har jag svårt att se. Människor lever under väldigt olika förhållanden och med olika förutsättningar. Jämlikhet är något helt annat, det bygger på att vi alla är människor. Människor borde ha samma värde oavsett kön, ras m.m.

  SvaraRadera
 7. Trevligt att se att politikerna bryr sig om vad gräsrötterna tycker - det funkade iofs bara temporärt för Bush när hans administration satte full fräs och började bemöta argumenten på bloggar etc.

  Min poäng är att jag mycket hellre hade sett rubriken:
  "Bäst lämpad som utrikesminister"
  eller möjligen
  "Det våras för de bäst lämpade överallt!"

  Det är vad jag kallar ett jämlikt och bra samhälle, långt ifrån feministers ständiga könsegregeranden... Jag tycker personligen att det är en varningsklocka att det faktiskt bara är feministiska debattörer som delar upp mänskligheten i män/kvinnor.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Tänk om varje man och kvinna kunde se varje man och kvinna som människor. Alla män och kvinnor föds, har en själ, utvecklas, dör och det gör att vi är jämställda.
  Sedan bär vi med oss olika egenskaper som gör att vi har olika förutsättningar inom olika yrken. Trots olika egenskaper & förutsättning borde vi kunna se varandra som jämställda.
  Att det enbart är feministiska debattörer som delar upp mänskligheten i män & kvinnor stämmer inte. Det är ett påstående som stämmer med rubriken "Fördomar i kubik"

  CH

  SvaraRadera
 9. Nej det stämmer inte. Fräls oss ifrån religionerna! KD t.ex. som ingår i vår alliansregering, delar inte de upp mänskligheten i män och kvinnor då de debatterar? Abortmotståndare och motståndare till giftermål för homosexuella i kyrkan....Är inte det att dela upp oss. Man, Kvinna... inte Man, man eller kvinna, kvinna. Mänskligheten är uppdelad i Män kvinnor genom religionerna. Vi kommer inte ifrån det! Det förföljer oss i politiken. Politiker skapar lagar och beslut.

  Håller med vi borde se alla som jämställda oavsett kön. Tyvärr så värderas kvinnor annorlunda många gånger. Mycket på grund av att de inte vet sitt eget värde i löneförhandlingar. Man kan inte skylla det på männen. Men ARBETSGIVARNA borde värdera sina anställda lika. Alltså lika lön för lika arbete! Alltså "Det våras för de mest lämpade överallt" Vi har olika förutsättningar män och kvinnor inom olika yrken. Betyder inte det att vi ska värdera de olika förutsättningarna annorlunda dvs. äntligen inse, att de behövs lika mycket...? Heller krävs det bitchiga kvinnor i politiken. Sorgligt isåfall! Man byter bara ut hårdhudade män... Kommer det att lösa något? En varningsklocka ringer?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,