Fortsätt till huvudinnehåll

Fördomar i kubik!

Den klassiska bilden av utrikesministern som en militärutbildad, medelålders herre med patriotisk agenda har bytts ut mot öppna, kosmopolitiska och moderna damer. Kvinnors erfarenheter, språkkunnighet och "duktiga-flicka-jobba-hårt-attityd" är en välsmakande cocktail för den utrikespolitiska arenan.
(Källa.)

Har samhället alltså skapat könet kvinnor som de perfekta utrikesministrarna?? Jag är mycket förvirrad måste jag säga...
Och detta sagt av feministen Birgitta Ohlsson?


//Zac
PS. Sedan ser jag personligen en utrikesminister som en engelsk gentleman, högadlig och med avsevärd kylig distans. Iofs solkas bilden av lite småäcklig kolonialism också...
PPS. Och ja, detta inlägg är fullspäckat med ironi - och här är länk till ursprunglig debattartikel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. B O är feminist och det är därför inte underligt att hon har en övertro på vad kvinnor kan göra. Den generalisering om kvinnor och män som här visar sig är ju just vad feminismen syftar till. Att visa på kvinnors generella överlägsenhet.

  SvaraRadera
 2. Vill ni läsa om fördomar...! läs www.davidicke.com. Där kan man se vilka som är eliten och styr hela världen med järnhand ta banker, politik ja vad som helst. Inte är det kvinnor... En och annan kanske men de är väldigt få! och säkert utrustade med en hel del manliga egenskaper.... I toppen på pyramiden sitter män. I politiken väljs alltså kvinnor kvinnor in av män. Ska Hillary få en post i Obamas regering...? Tja, är inte förvånad. Konstigt om man inte reagerar på det anser jag....De slogs ju om makten nyligen...

  Så som sagt eliten är män. Så det är mest ett spel för galleriet detta om kvinnans frigörelse. Lurad kallekoskit!!!

  SvaraRadera
 3. Är man näst bäst i kampen att bli presidentkandidat så borde man kanske platsa i regeringen också?

  Personligen tror jag inte att det är så många människor överhuvudtaget som är villiga att satsa så helhjärtat på en karriär i absoluta toppen, antar att det dessutom är färre kvinnor normalt i gruppen.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Så du tror att vem som helst kan satsa på en karriär i högsta toppen...? Är politikerna de som är högst upp?

  Jo det är klart att man platsar! Varför skulle man annars sponsras fram. Nä, är det inte märkligt som sagt ena dagen hund och katt....Nästa dag bästa polare....Ingen som reagerar över alla dessa pengar som läggs ner på kampanjer helt i onödan alltså? Vilket spel.. och världen spelar med. Under tiden svälter människor.

  SvaraRadera
 5. Det var Newsmill och inte jag själv som satte rubriken:

  "Därför är kvinnor bättre utrikespolitiker"

  Inget av det jag skrivit i artikeln säger att kvinnor alltid är mer lämpade än män på detta fält. Däremot ser vi en trend att kvinnor som förut mest förpassades till barn- och familjeministrar nu får utrikesuppdrag också.

  Min rubrik hade snarare varit "Det våras för kvinnor i utrikespolitiken"

  Birgitta Ohlsson (fp)

  SvaraRadera
 6. "På köpet får vi en feministisk förebild för miljoner människor världen över. Inte illa". Väldigt illa skulle jag vilja påstå. Om media framställer kvinnor som bitchiga... Dessutom så vore det lika illa om det stämmer? Vill vi ha sådana förebilder? På vilket sätt gynnar det feminismen? Kvinnans förutsättningar att nå Jämlikhet försvåras av detta synsätt är min åsikt. Världen behöver varken bitchiga kvinnor eller hårdhudade män i mörka kostymer. Behöver vi inte MÄNNISKOR som har kommit en bit i sin medvetenhetsutveckling, människor som har empati med allt och alla....?


  Undrar hur många människor som känner sig missförstådda när de skrivit artiklar där någon annan sätter rubriken? Rubriken är det första vi ser? Har man sedan förutfattade meningar, så ser man kanske bara den. Skriver man en artikel, så ska man naturligtvis även bestämma rubriken. Vilken makt media har...! Skriv gärna... vi lever i en demokrati. Men vi bestämmer innehållet... Hur kan ens någon påstå att vi lever i en demokrati. Skendemokrati är väl snarare ordet. "Det våras för kvinnor i utrikespolitiken". Jo jo men vad spelar det världen för roll om kvinnorna är lika hårdhudade som männen?

  Snälla ni som kallar er feminister svara gärna på detta.....Det är nog många som undrar över en sådan feminism. Dessutom så är det irriterande då verklig JÄMLIKHET människor emellan försvåras. Är vi människor ens jämställda? Har vi samma förutsättningar egentligen? Det har jag svårt att se. Människor lever under väldigt olika förhållanden och med olika förutsättningar. Jämlikhet är något helt annat, det bygger på att vi alla är människor. Människor borde ha samma värde oavsett kön, ras m.m.

  SvaraRadera
 7. Trevligt att se att politikerna bryr sig om vad gräsrötterna tycker - det funkade iofs bara temporärt för Bush när hans administration satte full fräs och började bemöta argumenten på bloggar etc.

  Min poäng är att jag mycket hellre hade sett rubriken:
  "Bäst lämpad som utrikesminister"
  eller möjligen
  "Det våras för de bäst lämpade överallt!"

  Det är vad jag kallar ett jämlikt och bra samhälle, långt ifrån feministers ständiga könsegregeranden... Jag tycker personligen att det är en varningsklocka att det faktiskt bara är feministiska debattörer som delar upp mänskligheten i män/kvinnor.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Tänk om varje man och kvinna kunde se varje man och kvinna som människor. Alla män och kvinnor föds, har en själ, utvecklas, dör och det gör att vi är jämställda.
  Sedan bär vi med oss olika egenskaper som gör att vi har olika förutsättningar inom olika yrken. Trots olika egenskaper & förutsättning borde vi kunna se varandra som jämställda.
  Att det enbart är feministiska debattörer som delar upp mänskligheten i män & kvinnor stämmer inte. Det är ett påstående som stämmer med rubriken "Fördomar i kubik"

  CH

  SvaraRadera
 9. Nej det stämmer inte. Fräls oss ifrån religionerna! KD t.ex. som ingår i vår alliansregering, delar inte de upp mänskligheten i män och kvinnor då de debatterar? Abortmotståndare och motståndare till giftermål för homosexuella i kyrkan....Är inte det att dela upp oss. Man, Kvinna... inte Man, man eller kvinna, kvinna. Mänskligheten är uppdelad i Män kvinnor genom religionerna. Vi kommer inte ifrån det! Det förföljer oss i politiken. Politiker skapar lagar och beslut.

  Håller med vi borde se alla som jämställda oavsett kön. Tyvärr så värderas kvinnor annorlunda många gånger. Mycket på grund av att de inte vet sitt eget värde i löneförhandlingar. Man kan inte skylla det på männen. Men ARBETSGIVARNA borde värdera sina anställda lika. Alltså lika lön för lika arbete! Alltså "Det våras för de mest lämpade överallt" Vi har olika förutsättningar män och kvinnor inom olika yrken. Betyder inte det att vi ska värdera de olika förutsättningarna annorlunda dvs. äntligen inse, att de behövs lika mycket...? Heller krävs det bitchiga kvinnor i politiken. Sorgligt isåfall! Man byter bara ut hårdhudade män... Kommer det att lösa något? En varningsklocka ringer?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n