Fortsätt till huvudinnehåll

Politisk kalabalik och mer tråkigheter

Ja, vad skall man säga? Sd lika stora som Kd nu...

Rasism i riksdagen??

Otäckt att tänka sig att vi kanske får in ett rasistiskt parti i rikdagen igen. Men i sämre tider så vänds alltid blickarna mot de mest utsatta i samhället. Och det är invandrare som idag populerar den icke helt offentligt använda socialgrupp III.
Men det är en mycket otäck utveckling - jag tror, och hoppas, att det trots allt är "missnöjesopponionsundersökngsröster" det handlar om. D v s när det kommer till den verkliga valurnan så väljer man den ordinära vägen och röstar på ett demokratiskt parti med en humanistisk grundsyn istället. Alltså lite som Bradley-effekten, fast tvärt om... ;o)

Samarbete?

Jag lyssnade på P1 en morgon ett par månader sedan och gång på gång så slog tyvärr talesmannen för moderaterna dubbelknut på sig för att undvika att säga rakt ut att de minsann aldrig skulle regera m h a Sd. Socialdemokraten och journalisten pressade honom så jag faktiskt gapskrattade i bilen. Det var riktigt, riktigt pinsamt faktiskt.

Tydligt - otydligt

S-talesmannen upprepade gång på gång klart och tydligt att de aldrig skulle regera med ett sådant stödparti.
Oroande tycker jag. Inte att S är tydliga, men att alliansföreträdare är så undflyende när det kommer till något så principiellt (och viktigt för mig personligen) som att samarbeta med ett främlingsfientligt parti - ändå trodde jag personligen att debacklet med Ny demokrati skulle avskräcka de flesta inom alliansen... Skall leta efter programmet i fråga, har för mig det handlade om just sd's goda opinionssiffror. Jag har iofs dock både sett och hört i andra sammanhang representanter från Alliansen säga rakt ut att man inte sätter sig i knät på sd, så jag är nog lite förvirrad i denna fråga.

T o m Reinfeldt!

För någon månad sedan så var det de omskrivna debatterna mellan Salhin och Reinfeldt. Jag tyckte mig märka att Reinfeldt slingrade sig på precis liknande vis i debatten med Sahlin i P1 som jag tillskrev moderaternas talesman i förra stycket...
Vad mig anbelangar så står det nu tyvärr klart att Moderaterna vill inte klart prinicipellt utesluta ett samarbete med Sd efter valet. Reinfeldt försökte komma undan med att det faktiskt inte finns något klart valreslutat än, men jag tycker nog att det är uttryck för en svag och makthungrig attityd. Tråkigt, men kanske är det mer i linje med FRA-/IPRED-Reinfeldt?

Ingen regeringsalternativ synes än...

Stjääääärnorna på himmlen de gläääääänsa....
En vacker söndagsmorgon, med glänsande stjärnor på himmlen, som översköljs av solens första, trevande strålar lyckas inte överstryka det faktum att Sahlin fortfarande har enorma problem. Det ser just nu ut som om det kommer fortsätta neråt tills valet, vilket gör att det inte är en överraskning att hon önskar sig till valet redan nu... Att alliansen inte är värre än vad S var förra mandatperioden gör inte hennes kritik vare sig starkare eller bättre...

Vad har Sahlin?

Hon har, förutom avsaknaden av regeringsalternativ, ingen direkt politik att driva. Man går i precis samma hjulspår som under Perssons tid. Visionerna lyser med sin frånvaro och människor röstar antagligen lite traditionellt på ett parti som inte längre står får något framtidshopp, eller knappt något annat heller.

Vad skall hon göra?

Ja, hur sjutton skall hon rätta till strulet som hon själv framställt? Hon hanterar interna konflikter som den värsta klumpiga buse - betänk Nuder, hon går bakom ryggen på tänkbara samarbetspartners - betänk Ohly, som svarar med att han minsann kommer försöka fälla alla regeringar utan V-ministrar i. Jag tror personligen att det enda alternativet framåt är att forsätta samarbetet med Mp och försöka dra S mot mitten - helt enkelt föra S i en mer socialliberal riktning. S har dessvärre vuxit ut till betongbyråkratins främsta försvarare de senaste 20 åren. Jag tror att man måste försvaga kopplingen mot LO också, i dagens samhälle, med enormt inflytande från omvärlden så går det inte att få till en arbetsmarknad som fungerar internationellt med det direkta inflytande som facket har genom S.

Men?

Jo, hur sjutton skall det gå till? Jag trodde, eller snarare hoppades, att Sahlin skulle sätta fart när garden och humöret var nere efter Persson och valnedelaget. Men inte alls, då tappade man all styrfart - ingen vågade peka ut någon ny riktning, man väntade ängsligt på vad den nya partiledaren skulle komma med. Men det kom ingenting, partiet började sakta fragmenteras under ytan och den lilla fart som funnits sjönk snabbt ner mot noll. Att sedan samarbetet med Mp kom så feltajmat att man misstänker att alliansens spindoktorer valt tillfälle, att man ignorerat V som blev flyförbannade. Men Mona gör bara pudlar på löpande band - frågan är om hon har medlemskap i Svenska Pudelklubben... Nu skall ingenting bestämmas innan valet, speciellt inte efter det att samtalen S, Mp o V brutit samman - men Peter Eriksson säger att ingenting är förändrat, samtalen mellan S och Mp fortgår som innan.

Lycka till, Mona!

Opposition

Jag tror benhårt på att det behövs en stark opposition i alla demokratier - Mona är kanske möjligtvis en bra regeringschef, vilket jag iofs inte tror kommer att beprövas, men som oppositionsledare är hon hittills katastrofal.


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

 1. Men Sverigedemokraterna är inget rasistiskt parti. Det finns inget rasistiskt i deras politik. De vill bara ha samma invandringspolitik som Finland och Danmark (exempelvis de danska sossarna), och det finns ju många invandrare i partiet:

  http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

  Du har dock halvt rätt. Sd har mycket större än vad som redovisas här. Det är Bradleyeffekten som gäller för sd. Det såg vi inte minst i valet 2006:

  http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-underskattas-i-mtningarna-inte.html

  SvaraRadera
 2. Mona Sahlin är en sak.

  Så har vi här nedanför ett specialfall på den politiska urartningen i Sverige. Samma elände hela tiden. Samma fördomar, samma inkompetens, samma tugg och samma tomgång. Sådan är vår poltiskt-mediala överklass. Oduglig, bortskämd och totalt ointresserad av människornas verkliga problem.

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/14/darfor-ar-kvinnor-battre-utrikespolitiker#comment-5955

  Å herregud vilket jävla trams. Det enda kvinnliga politiker bryr sig om är maktrhavarnas kön. Garanterat ingenting annat. De ältar och ältar och ältar. Samma jävla FLOSKLER om och om och om igen. På så sätt vill de främja sina egna karriärer. Varför kritiserar ingen detta skamlöst uppenbara missförhållande?

  Den statsunderstödda knäppfeminismen är en samhällsfara.

  Ludermässigt är bara förnamnet.

  UT MED KVINNORNA UR POLITIKEN!

  SvaraRadera
 3. Det stora felet som partierna (de etablerade) gör är att de inte tar konflikten och därmed gör de pajasarna i SD till martyer. Låt SD komma in i riksdagen, låt dem få bli nerkladdade av alla kompromisser som de måste ingå för att kunna få något gjort.Låt väljarna få upptäcka att det inte var så bra med populistiska partier. De är bara en ny variant på Ny Demokrati.

  Sedan tror jag att alla behöver få klart för sig hur kortsynta, giriga och kort och gott dumma folk i allmänhet här. Hur många valde parti efter fastighetsskatten eller bensinskatten i stället för de stora frågorna som faktiskt påverkar om de har jobb eller ej?

  SvaraRadera
 4. Ord och inga visor, Buurd! Men jag håller med.
  Ut med trollen i solen så spricker de gång på gång! Det spelar ingen roll om det handlar om Sd, pastor Green eller andra med otäck människosyn. Tyvärr så är påtvingad hemlighetsmakeri och stängda sällskap en perfekt grogrund för dumheter. Till skillnad från allt annat liv så frodas bara dumheter i mörker och skugga. Men det finns iofs undantag, FRA/IPRED mm... hint, hint


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n