Fortsätt till huvudinnehåll

Fortsatt väljartapp!

Det ser ut som om Sahlin fortsätter att tappa greppet, från att det varit ett allmänt missnöje med Alliansen, så har oppositionen med Sahlin i spetsen med all tydlighet visat att det faktiskt inte finns något regeringsalternativ alls.

High five!

Alliansen måste jubla högt. Jag kan inte riktigt se något tydlig väg ut heller vad gäller Sahlins dilemma. Samarbetet verkar ha fått sig en dödlig törn, alliansen håller ihop och inte ens homosexuella äktenskap verkar spräcka samarbetet de borgliga partierna emellan.

Ordning

Faktum är att jag tror inte ens centerns offensiv nu i dag kommer störa nämnvärt; Reinfeldt håller ordning i leden! Tyvärr solkas hans ledarskap rejält av FRA och nu det helgalna framläggandet av IPRED-lagen, som fullständigt knäcker bilden av en liberal, demokratisk och frihetskämpande m-ledare. Istället så tonar bilden av den värsta sortens rottingmajor, fri från småpettitesser som människors integritet och frihet... Låt oss jaga barn som bryter mot lagar som i folks ögon motsvarar att gå mot röd gubbe...

Återvändsgränd

Nej, Sahlin har fört socialdemokratin in i den återvändsgränd som många fruktat. Alliansen, med moderaterna i spetsen har stulit de flesta frågor och gjort att det bara är kring bidragen som s har "egna" förslag. Och bara fortsatt gnäll om höjda ersättningar gör knappast något velig väljare glad...

Ny ledare?

Frågan är om inte efterverkningarna av det misslyckade valet av Sahlin redan gått för långt? Det är bara två år kvar till nästa val och minnet av hur krånglig och stötande som valet av partiledare är inom s så drar nog många sig för att öppna upp ytterligare sår.
Svårt läge!

Personligen

Så tror jag inte längre på att det blir något maktskifte i nästa val, det är så oerhört illa skött, illa organiserat och sedan övertygar långt ifrån Sahlins ledaregenskaper. Till detta så gror missnöjet, både inom LO och inom socialdemokraterna. Sahlin sitter inte kvar lång tid efter nästa val i alla fall.

Förslag!

Och eftersom det var så oerhört viktigt att välja en kvinna som ny ledare för s - så viktigt att det överskuggade alla andra personliga egenskaper (läs diskriminering) så föreslår jag något ifrån djurriket nästa gång:

Mer om...

Jag har skrivit mer om detta tidigare, även om det blir lite långtradigt - det går ju bara utför...


//Zac
PS. Tänkte först göra en riktigt kvällstidningsrubrik på detta:

Fort(s)att väljartapp...

;o)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

 1. bra skrivet! Jag tycker också det börjar ordna upp sig. Kan man bara omforma FRA- och Iprenlagen så frågan dör tror jag man är i hamn. Jag tror vi är otroligt många mellan 25 och 35 utan barn som sätter vårt hopp till ny alliansseger i valet och kvalet mellan att flytta till Norge/USA/UK eller stanna. Alliansens skattepolitik går sakta men säkert i rätt riktning.

  SvaraRadera
 2. Jag tror (s) inte inser hur impopulär Mona Sahlin egentligen är.

  Alliansen tappade enormt fram till halvtid genom att först införa vad de sade att de skulle genomföra, röstar man bort GöranP genom att lägga en blå lapp i kuvertet kanske man ska kolla upp vad det innebär innan istället för att gnälla efter.

  Åter till ämnet
  A-Kassan och flykten därifrån, FRA-Lagen och brott mot de demokratiska principerna etc, dettaär inte hönsskit, regeringar har avgått för mindre än så och detta har fått siffrorna att rasa för alliansen.

  Men allt som krävdes för att vända på steken var att Mona Sahlin vädrade en åsikt.


  Då är man inte polulär.

  SvaraRadera
 3. Komplett total klimatinkompetens! Det är ju bara att räkna på vad detta förslag ger i minskade växhusgaser; Mindre än 2-3 % av vad statliga Vattenfalls kolkraftverk släpper ut. Men det är väl ingen som kan räkna när det gäller klimatarbetet...
  Suck!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Skrämmande okunskap hos Wikileaks

Det svenska meddelarskyddet har fått sajten Wikileaks att dirigera sin trafik via servrar i Sverige. Men meddelarskyddet gäller bara sajter med utgivningsbevis – och det har inte Wikileaks.
(Källa.)

Klumpigt, att man måste ha utgivningsbevis för meddelandeskydd visste t o m jag!
Har de verkligen missat det?
Kan det verkligen stämma att de missförstått svensk lagstiftning så grundligt?
Då måste jag säga att jag blir lite mer tveksam till hur pass mycket förtroende de kan ges även i andra sammanhang.
Vad är det för "experter" de har?
De får allt höja sig ett par snäpp, för de är ett oerhört viktigt demokratiskt verktyg. Jag tycker det är mycket bra att Piratpartiet ställer upp på skyddet av läckor.
Mer om...PolitikBodströmsamhälletPiratpartietFRA-lagenKulturUpphovsrätten

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen:  Benjamin är glad.
Benjamin köper nya byxor.
Benjamin är nöjd.
Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna;
På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd:"Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht".
Benjamin blir chockad.
Benjamin blir ilsk.
Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt".
Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp.
Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook.
Benjamin hoppas på att den sprids.
Benjamin märker att den sprids.
Benjamin hamnar i Expressen.
Benjamin verkar gladare igen.
Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?