Fortsätt till huvudinnehåll

Snyltare och de fattiga...

Snälla "artister mot fildelning", ta och lägg bort det överhängande hotet om att era barn skall få gå hungriga (och ja, jag är cynisk) - och titta på lagen med lite mindre "brödföde-ögon"... Det är ingen trevlig lag, möjligtvis passar den in i totalitära och rättslösa samhällen...

Läst i media

AB: Artister stödjer ”IPRED-lagen”
AB: ”Vi blir bestulna”
DN: "Politikerna måste våga stå upp mot piraterna"
DN: Oenighet om hur antipiratlagen ska se ut
SvD: Kulturarbetare positiva till Ipred-lagen
SvD: Alliansen redo göra förändringar i ny fildelningslag
SvD: Räkna med fler uppror
SvD: Fick böta 220 000 kronor
SvD: Ipred-lagen går att kringgå
SvD: Alliansen vill slippa FRA-repris

Läsvärda (och mer genomtänkta) blogginlägg:

Kulturarbetarna som håller uselt låg nivå i IPRED-debatten
När publiken försvinner är ni ensamma kvar...

Och jo...

Jag tycker nog ni är giriga... Det är intressant att man vill stämma människor som bara vill njuta av ens produkter. Sedan är det oerhört lustigt att just kultur och skapande satts på en sådan pidestal - ingen annan får pengar om ens hantverk används... Ta smörknivsuppfinnare t ex? Stackars fattiga människor, som vi varje dag tar pengar ur munnen på dem... (Och ja, jag är cynisk omigen...)

PS...


Passa på att besöka Niklas Strömstedts enorma blogg - han måste lägga ner sjuka pengar för att köpa rättigheterna på de bilder och de filmer som finns på hans blogg? Eller är han en snyltare?? Det kan han väl inte vara eftersom han undertecknade det ganska illa genomtänkta uppropet?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Det är intressant att alla typer av filer som läggs ut av de snälla filutdelningstomtarna tas emot lika girigt: musik, bilder, filmer, dataspel, datorprogram. Även lågprisprogram (shareware) knäcks av piraterna och läggs ut. Mitt favoritprogram för videoredigering utvecklas inte längre, då det finns gratis på nätet. Frågan är: är allt ok att ladda ner eller är det skillnad mellan musik, bilder texter och program?

  SvaraRadera
 2. Skiter faktiskt egentligen högaktningsfullt i vad som laddas ner, det är inte det viktiga i sammanhanget. Principen att kasta ut rättssäkerhet och personlig integritet för att vi skall upprätthålla en konstruerad inkomst till skapande artister och deras agenter, skivbolag etc är helt enkelt oerhört upprörande för att fritänkande människor - dock inte de som skrev på uppropet. Upphovsrättsmaffian har fått rejält grepp på sverige.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Precis som med smörknivar så får du använda och lyssna på film och musik så mycket du vill, så länge du köper produkten från början. Det är inte okej att knalla in och stjäla en smörkniv för att sedan kunna använda fritt.

  Och så må det vara så att många artister har välfyllda konton, men musikskapande och annat är inte ett fördelningspolitiskt intrument.

  Avslutningsvis har den här piratverksamheten fått sådana proportioner att det inte är rimligt att tro att rättsväsendet hinner att utreda och åtgärda allt. Då kan vi antingen välja mellan att låta pirateriet fortgå med dess konsekvenser, eller så kan vi för en gångs skull ta oss i kragen sätta hårt mot hårt. Du stjäl min musik, jag stämmer dig.

  Sedan kan du skicka din personliga integritet till nån som bryr sig, laddar du inte ner så kommer inte heller din ipadress att spåras av artisternas företrädare.

  SvaraRadera
 4. Jag pratar inte om någon som säljer fysiska smörknivar, jag skriver om "smörknivsuppfinnare" - om nu de skulle få betalt för varje gång som smörkniven - deras skapelse - används.

  Brott mot upphovsrätten har, som du säkert är medveten om, ingenting med "att stjäla" att göra.

  Dessutom är ditt resonemang luddigt - du misstänker att någon brutit mot din upphovsrätt - du har rätt att agera privatpolis och stämma skiten ur den som står på abonnemanget... Du ser inte orimligheten i det?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ser på denna lag som utvecklingen inom säkerhets och larmbranschen. först kom låset, sen kom kofoten och då satte folk upp brytskydd, sen fönsterlås, sen kom larmet, sen började det bevakas av securitas, sen kopplades det upp till polisen etc.

  Inse att så fort någon kommer på hur man kan ta något gratis så kommer den luckan att täppas till såsmåningom. Jag är bara förvånad att det här med iPdred eller vad det kallas, tagit så lång tid så att tom Svenssons i 50-års åldern hunnit lära sig tricket och tankar fett he he. Nu vill ju inte ens russin pröjsa för nåt längre. De sitter och frossar ännu mer ostbågar och cola framför sina feta biosystem, som delvis är betalade av dom som gjort filmerna. Nedladdningen har blivit ett hälsoproblem;) Ingen orkar ens ta sig till videobutiken (ooops den finns inte kvar) armarna blir smalare och smalare medan vi sitter framför datorn, glor och tankar ner! fan, folk kommer dö som flugor i hjärtattacker och åderförkalkning tack vare Pirate Bay!

  Jag fattar inte vad folk bråkar om - det är ju hur lätt som helst att kringå det här, och jag har i alla fall jag fattat att det inte är sjysst att skita i att pröjsa. Klart du fattat det!? Jag har gladeligen också insett att jag trivs med att jag är tjuv. En tjuv betalr inte he he.

  De ska aldrig få en spänn av mig. Man kan ju alltid gå i personlig konkurs om de skulle komma på något sätt att hoppa runt mina sköldar. Skiter dessutom om jag får mer räkningar från kronofogden. Skicka dom.

  Jag antar att det sitter en hel del därute som är inte så lite skitnödiga nu, som tankat järnet, lagt upp senaste Persbrandt bara för att alla ska inse hur värdelös han är osv. som har något att förlora. dvs lägenhet, bil, villa, kärring och barn. Glömt att sopa igen spåren, som Karolinmannen med Audin uppe i Gällivare? Tyvärr är jag väl en av dom som inte varit smart nog att fatta att jag borde tankat på grannens wifi.

  Vi kanske skulle ha pröjsat från början ha ha? Skyll er själva, skriker det i mina öron. Vilken idiot som helst fattar väl att man inte kan skita i att dega. Vi ses hos kronkalle!

  SvaraRadera
 6. Detta är anledningen till att kulturarbetarna tror att Ipred ska hjälpa dem

  http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=kulturarbetare_hoppas_pa_ipred_lagstiftning.html

  SvaraRadera
 7. Lasse - ibland kommer satiren farligt nära verkligheten... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Debatten är ju fullständigt insnöad på tjyveri. Ingen stans påpekas de fantastiska möjligheter internet är för att skapa mervärden.

  SvaraRadera
 9. Tjena Mary, Visst fan är det så att nätet skapat en del mervärden, men också en massa andra problem, som att du är uppkopplad, och snart kommer IPREN-mannen och knackar på min dörr och vill göra utmätning. Detta för att såna som du fick nyckeln till pandoras box. Jag mår illa.

  Kunde du inte ha nöjt dig med att gå online och kolla vilka loosers som var lediga på Spraydate, och gått på torsdags, fredags, lördags dejter, och blivit bjuden på groggar och följt dessa loosers hem? Nej, du ville vara fiercy och fylla upp din korkade Kina-iPod med skräpmusik och knalla runt på stan och gaffla med dina kompisar om den senaste hitten med Carola. (ok off target)Sen låg du natten lång och drömde plaskiga drömmar om Persbrandt och hans imbecilla BECK nr36, som du och din åderbrocks-morsa tankat ner.

  Att Ni inte var med var grejen, det är det som gjorde att this was the shit. En ny sorts frihet. Vi var bara några stycken, Vi satt med smörhand on the button. Det här var nästan 10 år sen. Inte trodde någon att det skulle spridas till ER! Jag hade i alla fall ingen tanke på att medelsvenne skulle klara av något, men allt har blivit alldeles för serviceinriktat - för enkelt.

  Varför var NI så fruktat snåla? Varför kunde ni inte betala? Ni skulle ha ALLT gratis. Och vem ska pröjsa nu för att Ni e såna snåljåpar, jo JAG!!! Istället för att slängt iväg era stålar på heminredning från Ellos och renoverat köket med IKEA-luckor kunde Ni väl ha betalat 5 spänn till dom som spelat in skiten. Nej, det gick visst inte för sig.

  Nu går det åt h-e. Ipren-mannen har samlat info i 3 år!!! han vet redan allt. Det är inte så att han varit stillasittande. Han har lurat i vassen och väntat in läget, och nu är han här. Man ska inte lägga småfiskar i gammelgäddans mun - han kanske stänger käften... och sväljer.

  SvaraRadera
 10. För mina inspelningar får jag betalt enbart med royalty - det är rätt vanligt, faktiskt. Om du anser dig har rätt att "njuta gratis" av mitt arbete undrar jag om du tror att jag kommer att fortsätta mitt ideella arbete att ge dig gratis njutning eller ej, eller om du kan tänka dig att arbeta gratis åt mig ett tag eller betala ett instrument åt mig eller så. Är du förresten säker på att smörknivens uppfinnare inte får betalt per såld kniv? Hur tänker du göra med alla patent? Idén om den perfekta smörkniven kanske rentav är lika viktig som en ny hybridmotor? Kanske läkare ska arbeta gratis, jag menar, de kan väl ändå inte ta betalt för att vara goda och älska sin nästa? Är det inte i allas intresse att vi är friska?

  SvaraRadera
 11. Sorry Mary,

  Bollen låg på straffpunkten. Vad kunde jag göra i mitt förvirrade tillstånd nu när IPREN-mannen står utanför. (vi ses på Spraydate)
  Kanske en metropolitan? Den har du kanske sett i Sex and the City-filen;) Kram

  SvaraRadera
 12. Dan Laurin - vem pratar om att "njuta gratis"? Jag pratar om oerhörda ingrepp i den personliga integriteten. Skall jag vara ärlig så skiter jag högaktningsfullt i hur du försörjer dig - i alla fall i jämförelse med de värden som egentligen står på spel. Rätten till ett privatliv t ex. Jag tycker inte heller att ett upphovsrättsintrång står i proportion till att man gör husrannsakan exempelvis. Det är inte jag som står för maffiametoderna och skygglappar inför nya möjligheter. Internet är så extremt full av människor som vill uttrycka sig (gratis) att man kan konsumera fullgod kultur ett helt liv utan att behöva betala en enda krona. Det är den verkligheten du konkurrerar med - inte att finniga fjortonåringar delar med sig och därmed tar mat ur munnen på dig. Det är så bakåtsträvande och rent av pinsamt att man skäms.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Jag ser i alla fall inte Ipren-mannen som ett integritetskränkande ingrepp på samma sätt som FRAS-puffarna. Jag ser IPREN-mannen mer som en huvudvärk som jag kan råka riktigt illa ut av.

  När det gäller FRA så har jag inget att dölja, men jag förstår inte principen i att avlyssna ALLA utan att någon formell brottsmisstanke existerar. Den lagen skulle aldrig ha fått dras igenom riksdan.

  När det gäller Ipred så har jag inte principiellt något emot den lagen eftersom jag inte ser den som ett dugg integritetskränkande. Jag har fattat hela tiden vad jag pysslat med. Jag borde ha varit mer försiktig, men jag har bara mig själv att skylla. Jag inser att inget argument är starkt nog att stoppa den. I alla fall inget som presenterats hittills, mer än att jag ändå aldrig hade köpt något av de program som jag laddat ner. Musiken hade jag köpt, och filmerna hade jag nog också avnjutit på något annat sätt.

  Allt är Svenssons fel. så fort dom fick tag i internet så gick allt åt pipan. Svensson som aldrig ändå bidragit med något som man kunnat ladda ner ändå. NI ÄR SNÅLA PARASITER! Jag står för det.

  Bara en liten stilla förfrågan: Kan man få amnesti?

  SvaraRadera
 14. Zac för president....

  Jag gillar det du skriver. Jag laddar aldrig ner men anser mig ha moralisk rätt att göra det. Jag ska från nu bojkotta alla arr med de personer som skrivit under den så aktuella listan.

  Visste ni förresten att våra tiders narrar, de som är satta att roa oss andra, såsom tex låtskrivare har större skydd för sina alster än den som faktiskt för mänskligheten framåt med hjälp av geniala innovationer?

  Visste ni att skogsarbetarna, alla, förlorade sina jobb när utvecklingen gick framåt? Inget skydd där inte. Visste Ni att de flesta låtskrivare i världen aldrig publiceras för att skivbolagen inte finner deras musik lönsam? Visste ni att skivbolagen antagligen har ödelagt fler musiker -genom illvilliga kontrakt, än fildelningen har gjort.
  Visste ni att upphovsmännen/kvinnorna genom sina agenter på skivbolagen mutar djs på radiostationer för att spela (läs göra reklam för) sin musik som de sen tar betalt för? Vilken annan bransch får betalt för att få reklam. Visste ni att musiker KAN tjäna pengar genom att arbeta och agera såsom artister som uppträder i och på olika forum. Visste ni att den studiemusiker som skapar ett visst sound åt en låtskrivare eller musiker INTE kan upphovsskydda soundet. mmmm

  Dessutom är det lagligt att fotografera en Volvo, som någon designer har designat, och få bilden upphovsskyddad. Man kan t om fotografera mig och sedan är bilden skyddad men det är inte jag. Fotografen kan tjäna pengar på min feja men jag får inte i krona. Inte ens mina föräldrar som skapat mig…. får nått.

  Upphovsrätten var säkert bra år 1900 men det är dags att se över den rätten nu.
  Ära den som äras bör. Och det räcker med det. Och kom inte och inbilla mig att låtskrivare och andra kreativa narrar skulle dö ut pga av fildelningen. Inte i tider då miljaaaaarders människor slåss om en plats i en såpa. Det är bara de som gjort sig en hacka redan som är gramse......

  SvaraRadera
 15. .....glömde, i hettan, att skriva angående skogsarbetarna med sina motorsågar, att träd fälls idag i alla fall. Och menade givetvis att även om spelreglerna ändras så kommer musik att skrivas och filmer att göras....

  SvaraRadera
 16. För mina inspelningar får jag betalt enbart med royalty - det är rätt vanligt, faktiskt. Om du anser dig har rätt att "njuta gratis" av mitt arbete undrar jag om du tror att jag kommer att fortsätta mitt ideella arbete att ge dig gratis njutning eller ej, eller om du kan tänka dig att arbeta gratis åt mig ett tag eller betala ett instrument åt mig eller så. Är du förresten säker på att smörknivens uppfinnare inte får betalt per såld kniv? Hur tänker du göra med alla patent? Idén om den perfekta smörkniven kanske rentav är lika viktig som en ny hybridmotor? Kanske läkare ska arbeta gratis, jag menar, de kan väl ändå inte ta betalt för att vara goda och älska sin nästa? Är det inte i allas intresse att vi är friska?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England