29 nov. 2008

(För-)krossande...

Jag skrev om den stackars affärsexpediten som blev ihjältrampad av ett gäng realisationsgalna kunder igår, idag läser jag att man nu undersöker övervakningsbanden för att hitta de skyldiga...

Jdimytai Damour hade inte en chans när flera hundra upphetsade reakunder plötsligt slet dörrarna från entrén och trängde sig in i butiken.

Inför ögonen på sina hjälplösa kollegor trampades han ihjäl av mobben.

Nu ska polisen försöka hitta de ansvariga på butikens övervakningsfilmer.

(Källa.)

Jag har aldrig trängt mig på det sättet, men jag har hamnat i köer och min erfarenhet är att man inte styr hastigheten framåt själv överhuvudtaget. Det blir ofta trängsel bakifrån, från folk som inte ens ser vad som händer.

Ingen skyldig

Jag tror i alla fall att denna olycka är precis så - en olycka utan någon som är skyldig. Visst kanske man hittar de som trampade på honom, men det är väl i så fall de bakom som tryckte på och tryckte dem över honom som är mer skyldiga? Men samtidigt så såg de knappast vad som hände, så...

Eller..?

Den jag kan tänka mig har mest ansvar är väl i så fall butiksansvariga? De borde veta hur det brukar gå till och skyddsåtgärderna har väl onekligen brustit med tanke på det sorgliga utfallet?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...