Fortsätt till huvudinnehåll

(För-)krossande...

Jag skrev om den stackars affärsexpediten som blev ihjältrampad av ett gäng realisationsgalna kunder igår, idag läser jag att man nu undersöker övervakningsbanden för att hitta de skyldiga...

Jdimytai Damour hade inte en chans när flera hundra upphetsade reakunder plötsligt slet dörrarna från entrén och trängde sig in i butiken.

Inför ögonen på sina hjälplösa kollegor trampades han ihjäl av mobben.

Nu ska polisen försöka hitta de ansvariga på butikens övervakningsfilmer.

(Källa.)

Jag har aldrig trängt mig på det sättet, men jag har hamnat i köer och min erfarenhet är att man inte styr hastigheten framåt själv överhuvudtaget. Det blir ofta trängsel bakifrån, från folk som inte ens ser vad som händer.

Ingen skyldig

Jag tror i alla fall att denna olycka är precis så - en olycka utan någon som är skyldig. Visst kanske man hittar de som trampade på honom, men det är väl i så fall de bakom som tryckte på och tryckte dem över honom som är mer skyldiga? Men samtidigt så såg de knappast vad som hände, så...

Eller..?

Den jag kan tänka mig har mest ansvar är väl i så fall butiksansvariga? De borde veta hur det brukar gå till och skyddsåtgärderna har väl onekligen brustit med tanke på det sorgliga utfallet?


//Zac

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?