Fortsätt till huvudinnehåll

Nyttiga idioter inom kultursektorn


(Klicka på bilden för källa, hittade den dock själv först här och sökte mig bakåt sedan.)

Jag lyfter upp ett klokt inlägg från Buurd, en kommentar på inlägget 'Jag vill fortsätta stjäla?':
Det är bara så att om 6-12 månader använder alla datorer krypterade anonyma nätverk så att pedofilerna äntligen kan dela på barnbilder utan att riskera upptäckt. Jag antar att det bara är att grattulera dem till en framgångsrik lobbying.

Trist att lagstiftarna inte ser orsak och verkan.Trist att folks vilja att spara några hundralappar kommer att ge brottslingar total frihet på internet. Men att tro på en annan framtid är naivt.


Visst är det så, Buurd. Det går inte stoppa, det har man också märkt i andra länder med hård och rättsosäker lagstiftning. Men nu verkar det som om IFPI för andra gången i Danmark får smäll på fingrarna - undrar om inte det borde tas med i beräkningen kring vår egen orättssäkra lag ?

Barnporr!

Undrar förresten hur det känns i antipiratkretsarna att till slut få barnporrsargumentet slängt i sitt ansikte? ;o)
Gudarna skall veta att de använt det gång på gång för att kleta ner piratbyrån och kanske framför allt TBP (The Pirate Bay).

Polistat - ett fritt internet

Om alternativet till en ren polisstat som kontrollerar människors tankar och handlande - och vågar jag nog påstå - rubbar ett stödben för demokratin i sig, om alternativet till detta är ett insynsskyddat internet där brottslingar handlar fritt så låt så vara!

Lärdomar

På andra sidan östblocket hade man förr världens mest effektiva polissstat - och brottsligheten frodades överallt - utom i statistiken... ;o)

Nyttiga idioter

Trist att stora delar av kultursektorn agerar nyttiga idioter för en polisstat, speciellt ironiskt är det när kulturen månne är (var!) en av de största motståndarna mot begränsningar av fria tankar... Men förutom en nedgång så kommer lagen inte göra någonting.

Inte en spänn till!

Personligen så finns det så mycket fri kultur att tillgå att jag inte tänker bidra till några intäkter för denna perverterade - och fiende till det fria ordet - bransch/branscher.

Det är ett högtidligt löfte - jag tänker inte bidra till att industrin får in mer pengar genom att på ett oerhört rättsosäkert sätt stämma sina egna kunder. Jag kommer således enbart ge bort skivor/media som jag kopierat av mina egna - något jag och alla andra (än så länge) har lagstadgad rätt till att göra.//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 1. Det är lite svårt att hålla sig för skratt när man läser era panikargument. Allt går ut på att ni vill fortsätta att konsumera andras arbete gratis. Men ni tar vilka argument som helst i er mun. Det senaste är att barnporrtittarna kommer att få fria händer och att det är de som lobbat fram lagen.
  Och en annan sak. Internet är mer än tio år. Hur länge ska ni kalla tekniken ny och tro att det bara är unga som förstår den.

  SvaraRadera
 2. jag är alltid glad att glädja andra! :o)
  Däremot så sitter nog dumstruten i huvudsak på de som bara har som argument att kalla andra för tjuvar... ;o)

  Dessutom är uppenbarligen tekniken ny för ex skivbranschen då de har ägnat mer än 10 år med att bekämpa och beskära den... Och läser du mitt inlägg så lär du (kanske) förstå att barnporrsargumentet faktiskt har använts innan - av en annan part...  //Zac

  SvaraRadera
 3. Du har fel anonym. Argumenten ifrågasätter om upphovsrätten är värd det pris i form av nedmontering av integeretet och rättssäkerhet som vi kommer att få betala om lagar som IPRED ska fungera i praktiken.

  IPRED är idag är verkningslös och överspelad. Det kommer nya programvaror som gör det omöjligt att spåra den som faktiskt fildelar. Vad ska upphovsrättsinnehavarna kräva som nästa steg för att försvara sina så kallade rättighet då?

  Jag kan inte se hur man ska försvara imaterielrätten utan att helt nedmontera integretet och rättsäkerhet. Är upphovsrätten värd det priset?

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentaren Buurd, jag har haft den i bakhuvudet sedan jag läste den och den har inspirerat mig en hel del i diskussioner och andra inlägg.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Skrämmande okunskap hos Wikileaks

Det svenska meddelarskyddet har fått sajten Wikileaks att dirigera sin trafik via servrar i Sverige. Men meddelarskyddet gäller bara sajter med utgivningsbevis – och det har inte Wikileaks.
(Källa.)

Klumpigt, att man måste ha utgivningsbevis för meddelandeskydd visste t o m jag!
Har de verkligen missat det?
Kan det verkligen stämma att de missförstått svensk lagstiftning så grundligt?
Då måste jag säga att jag blir lite mer tveksam till hur pass mycket förtroende de kan ges även i andra sammanhang.
Vad är det för "experter" de har?
De får allt höja sig ett par snäpp, för de är ett oerhört viktigt demokratiskt verktyg. Jag tycker det är mycket bra att Piratpartiet ställer upp på skyddet av läckor.
Mer om...PolitikBodströmsamhälletPiratpartietFRA-lagenKulturUpphovsrätten

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen:  Benjamin är glad.
Benjamin köper nya byxor.
Benjamin är nöjd.
Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna;
På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd:"Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht".
Benjamin blir chockad.
Benjamin blir ilsk.
Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt".
Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp.
Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook.
Benjamin hoppas på att den sprids.
Benjamin märker att den sprids.
Benjamin hamnar i Expressen.
Benjamin verkar gladare igen.
Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?