Fortsätt till huvudinnehåll

Är Sahlin (in-)kompetent?

Jag har funderat över detta en längre tid... I ett antal inlägg så har jag funderat och resonerat kring hennes politik och hennes duglighet;

Wiktzac: Vad sjutton händer med M?

Jag tror att de röda kommer få oerhört svårt att ta tillbaka initiativet de närmsta åren. Reinfeldt och Borg har med dessa tal tydligt visat på var någonstans de nya moderaterna har slagit ner sina bopålar och "de gamla moderaterna"-falangen sitter tysta och vågar inte säga ett pip i dagens interna debattklimat inom moderaterna. Mona Sahlin - hur sjutton skall hon kunna peka ut m som näringslivets företrädare och därmed som arbetarklassens (medelklassen snarare numera) svurna fiende? Borg står och försvarar kollektivavtal och arbetsrätten!?

Wiktzac: Per Nuder

En inte alltför kvalificerad gissning ger att hon siktar på kvinnorna, kanske t o m de välutbildade som traditionellt ser sig själva som socialliberaler? Den gruppen är nog lite vilse efter det att Folkpartiet liberalerna har betongsatt de flesta frågor. Jag har för all del efterlyst ett äkta liberalt parti innan, men inte kan väl Sahlin dra (s) dithän?! Hon gjorde iofs sig känd som en förnyare, lite av en klassförrädare då hon stod upp mot facket och riktigt traditionella socialdemokratiska frågor. Efter det att hon fick kicken för Toblerone, hyrbilar, svarta barnflickor, p-böter, kvarskatt, olovlig körning, kronofogdärenden och obetalda tv-licenser så har väl hon mest stått upp för HBT-frågor? Så var Sahlins egentliga politiska hemkvist ligger är nog i alla fall för undertecknad lite av ett enigma idag.

Wiktzac: Första Maj-besked?

Sahlinaffären kommer alltid upp i politiska diskussioner med mina vänner, affären i sig var snarast mer grådaskig än någonsin svart, eller vit, såsom det alltid tenderar att bli i köksbordsdiskussioner...
Sahlin hade handlat och tagit ut pengar på riksdagens kontokort, men ansåg att det var förskott på lönen. Här förlorade inte skattebetalarna ett enda öre, såvida inte hon borde betala ränta på sina "lån"? Det rådde trots allt rejält oklara regler så det känns trots allt lite överdrivet med det gatlopp hon fick genomlida. Men under gatloppet så dök obetalda p-böter, kvarskatt, körförbud och kronofogden upp... Jag tror dessutom att måttet var rågat när hon åkte till lyxlirarstället Mauritius av alla ställen... Samt det faktum att skattebetalarna fick betala för hennes medarbetares resa och uppehälle. Inte lustigt att hon gjorde sig omöjlig, ur vad som föreföll vara en "arbetarklassmoral" så var hon långt bort ur fållan. Iofs är väl alla mer eller mindre småfifflare idag och man reagerar nog så hårt vid avslöjanden bara för att distansera sig och visa sin egna moraliska överlägsenhet.

Wiktzac: Gott och blandat?

S+mp är ganska väntat, men ändå uppseendeväckande tycker jag. Sällan har ett utspel kommit så felaktigt i tiden; samarbetet utgör ett av de politiskt största händelserna på år och dag - och så släpper de nyheten om detta att drunkna i finanskrisens svallvåg! PR-nissarna på s lär knappast stå högt i kurs efter detta... Vilka amatörer! Och det verkar som om beslutet tagit hela den socialdemokratiska partiledningen med överraskning! Toppstyrning eller inkompetens, någon?

Kompetent?

Jag måste säga att efter det senaste utspelet som nu i efterhand verkat ha varit noll förankring och den lite förnedrande dementi som Sahlin tvingats till att göra så är jag om möjligt än mer tveksam till hennes kvalitéer som partiledare och statsminsterkandidat... Gudarna skall veta att Reinfeldt är darrig och i sanningens namn ganska usel som statsminister, men motbudet från oppositionen ser knappast bättre ut...
Snacka pest eller kolera...

Slutsatser

Jag ser framför mig en ganska dålig ledare, administratör och partiledare. Jag tror helt enkelt inte hon håller för statsministerposten. Hon torde skada partiet och dess opinionssiffror rejält med den toppstyrning och dåliga fingertopsskänsla hon uppvisat den senaste tiden.
Vi har FRA-kramare på ena sidan, och vi har en gammelkommunist och resterande opposition som bara står för höjda bidrag, ännu mer nattsvart utveckling mot övervakningssamhälle (Bodström!) och en återgång till det som en gång faktiskt aldrig varit... Tja, mörkret tycks lägga sig även över våra politker!

Kommentarer

 1. Mona har ju tur(?) som en tokig som gör bort sig mitt i finanskrisen, vilket jävla hallå det hade blivit annars...

  Hon är väl ungefär lika lämplig som satsminister som jag är... och varför låter hon hela tiden som om hon förklarar saker för dagisbarn?

  SvaraRadera
 2. Grymt bra synpunkter. Jag har också svårt för hennes tonläge och röst. Tycker hon låter som om hon skulle falla i gråt hela tiden, jmfr med Maud som låter som en (elak) lärare som skäller ut någon... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hm ja en gråtmild eller en rivig vad är värst... svårt att säga! bort, bort....?

  Ang. Monas "pudel" dvs. att enbart samarbeta med Mp, så var det väl mest taktik. Ohly är bra. Men visst har man förstått att även han backar från tvärsäkra uttalanden. Hon förstod väl att han aldrig kommer att fälla en vänsterregering.

  Visst är det väl dags att de går ihop och visar väljarna, att de vill och kan samarbeta? Ohly bjuds ju in nu precis som väntat :) Smart drag kan det visa sig vara....Det är inte långt till nästa val och man måste väl visa väljarna om man är redo för ett samarbete. Eller ska man göra det veckan innan valet...;)

  Ett skäl till att de vill gå ihop är att de förväntar sig att SD kommer in i riksdagen. Det pratas mycket kring detta. Birger Schlaug tog upp just detta i en morgondebatt i TV soffan. Vi kommer nog att få se en blocköverskridande politik framöver, som går ut på att få bort dem. S vill vara rustade för detta är min gissning.

  Trist vi har ju så mycket annat att arbeta för bl.a. en förändring av vår syn på det ekonomiska systemet. Som en varböld håller det nu på att spricka. När ska människor och politiker fatta, att vi ska tala om "nerväxt" istället för tillväxt. Ser man inte vad räntan ställer till med än? Hur kan allt kolapsa världen över samtidigt? Alliansens "alla ska äga sin bostad" håller det nu? Hur gick det i USA? Vad händer när banker lånar ut till människor som egentligen inte har råd?

  Det är ett enda politiskt kaos med människor högst upp som håller i trådarna. Vi människor spelar med i total okunskap om ränteekonomins effekter för världen. Nu får vi se hur korthuset rämnar? Någon som tror att det är över?

  Kanske kan "räntefria" alternativ få mer fart nu. Alternativ som vill miniminera räntan till administrativa kostnader och inte enbart i vinstsyfte.

  SvaraRadera
 4. Vad gäller det ekonomiska kaoset så är det lustigt hur alla skriker om att staten skall låta dem vara ifred och när det går utför skriker på hjälp....


  //Zac, putsar på ett nytt "Sahlin-inlägg".

  SvaraRadera
 5. Vad gäller det ekonomiska kaoset så är det lustigt hur alla skriker om att staten skall låta dem vara ifred och när det går utför skriker på hjälp....


  //Zac, putsar på ett nytt "Sahlin-inlägg".

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England