Fortsätt till huvudinnehåll

Att hora...

Jag har svårt att förstå den upprördhet som det alltid blir i och kring prostitution. Jag upprörs iofs av den misär och de hemska levnadsöden som serveras i media, men sexhandeln finns till p g a att den fyller ett behov. Någon vill köpa, någon säljer. Det är inte enklare än så!

For the record

Nej, jag skulle inte vilja att min dotter jobbar med dylika yrken. Det finns å andra sidan en massa yrken jag inte vill att mina barn skall arbeta med.
Nej, jag skulle personligen aldrig, och har aldrig utnyttjat någon dylik tjänst.
Ja, det är säkert i många fall oerhört tragiska livsöden som ligger bakom.
Ja, det förekommer säkert en massa övergrepp, men beror inte det mycket på att man tvingat hela yrkeskåren att gå under jorden?

Varför detta skuldbeläggande?

Min arbetsgivare köper mig (och min kropp) varje arbetsdag. Nu arbetar jag inte direkt med kroppen(sic!) men jag ser inte riktigt skillnaden?
Om någon, frisk och vid sina fulla sinnes bruk, vill sälja en tjänst som innebär sexuella tjänster - vad är det för fel på det? Är det inte snarare samhällets lite småperversa syn på etik och moral som lyser igenom när man måste svartlista och svartmåla detta?
Är det inte lite som motboken, bara med skillnaden att man aldrig får lösa in något eftersom det bryter mot statens normer?
Mysko, och egentligen ganska upprörande tycker jag. Är vi smygmoralister allihop?

Ut i det öppna!

Näe, som med så mycket annat - låt det komma ut i det öppna så vi andra kan hålla koll på det. Låt hororna betala skatt så de får en hjälplig pension. Är det svårt att se att det är vårt förbud som gjort att de gått under jord och som gjort att dessa människor fått så mycket svårare? Låter jävligt humant måste jag säga! Det är stigmatiserande att gå till prostituerade så jag tror knappast att samhället kollapsar - våra grannar i EU har knappast sett något sådant. Vi är faktiskt extremisterna inom EU i denna fråga.

Horig släkt...

Lustigt nog så är tydligen ordet 'hor' besläktat med ordet 'kär' från början... :o|
Men jag gillar iofs en definition på verbet '(att) hora':
To compromise one's principles for personal gain.

Freddie Mercury!

Jag såg en intervju med en lite avslappnad och ovanligt avklädd och sårbar Freddie Mercury där han sade något i stil med "I'm just a musically prostitute"; annars är han mer känd för citat som "I won't be a rock star. I will be a legend". Just den charisma och större-än-världen-attityd som gjorde honom så oerhört unik - och saknad! :o(
Men är det inte så att vi alla trots allt horar från och till varje dag?

Jag bryter säkert mot de personliga principer som jag anser bara gäller andra varje dag! ;o)


//Zac

Kommentarer

 1. Jo men det är just det, hur många är "frisk och vid sina fulla sinnes bruk"?

  Jag tror ingen ung flicka växer upp och tänker "När jag blir stor ska jag bli hora". Däremot vill man som liten bli pilot, snickare, sjuksköterska, eller det-där-som-du-jobbar-med. DET är skillnaden min käre vän.

  Hora blir man inte för att man VILL utan för att man MÅSTE. För att finansiera ett missbruk, eller för att man tror att det är det enda sättet att tjäna pengar (och det är ju en tragik i sig).

  Bara för att det finns behöver det ju inte vara ok, om du förstår hur jag menar. Det är som med knark, det finns men sålänge det är förbjudet försvårar man iaf för de som vill sälja och de som behöver köpa. Att legalisera prostitutionen tror jag skulle leda till ännu fler tragiska människoöden.

  SvaraRadera
 2. Visst har du rätt, men samtidigt så finns det undantag också. Om man inte tvingade in yrket i skuggorna så inbillar jag mig att det också skulle kunna rättas till på ett mycket effektivare sätt. Nej, vad det handlar om är helt enkelt feministisk moralpanik. Låt folk göra vad de vill med sina egna kroppar.
  Varför ser vi inte horder av tragedier i andra europeiska länder? Mår de hororna sämre? Eller åtnjuter de pension, sjukvård, VAB och annat som vi ser som självklara saker i ett arbetsliv?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Horofobin är kvinnans motsvarighet till mannens homofobi. Det finns inget annat fenomen som utmanar kvinnans könsroll (återhållsamhet, kvinnlig mystik etc) som prostitution.

  Den prostituerade utmanar övriga kvinnors maktpostition, eftersom hon gör sex prestationsfritt för mannen. Han behöver inte göra sig funktionell, användbar för kvinnan i utbyte, det enda han behöver göra är att betala. Därför är prostituerade ett hot mot övriga kvinnor. Hur skulle det gå om man inte fick något i utbyte för löfte om sex? Nej, inte bra.

  Och detta leder ju till att många kvinnor har en kluven syn på sin egen sexualitet. Om man ständigt hackar ner på prostituerades "liderlighet" så leder det ofrånkomligen till att man får tampas med skamkänslor inför sin egen sexualitet. Den könsrollsbundna kvinnan är så inskolad att sex är en bytesvara för något bättre, sex mot inget annat än sex är skambelagt.

  Tvärtom skolas män till att betrakta sex som det högsta målet av dem alla. Och lär sig att inga anstängningar är för små för att förhoppningsvis förtjäna rätten till sex.

  SvaraRadera
 4. Som kvinna har jag mycket svårt att acceptera prostitution. Men jag tror inte att vi kan utrota den. Och nog borde man hjälpa dessa kvinnor på något sätt - vårt svenska stickande huvudet i sanden är hemskt... syns inte finns inte.
  Hm... och nog gör dessa kvinnor oss andra en stor tjänst: vad skulle hända om all denna sexuella frustration inte kunde få utlopp någonstans?

  SvaraRadera
 5. Lustigt, jag blir inte provocerad alls, trots att jag uppenbart tillhör det kön som utnyttjas mest... i alla fall i unga år...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Ja nog sticker vi huvudet i sanden...då det gäller utnyttjandet av pojkar.

  SvaraRadera
 7. Jo, det handlar givetvis om att det är människor som utnyttjas - inte könen i sig. Något som jag i min iver att kämpa emot diskriminering och förtryck ser.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Jo, det handlar givetvis om att det är människor som utnyttjas - inte könen i sig. Något som jag i min iver att kämpa emot diskriminering och förtryck ser.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n