Fortsätt till huvudinnehåll

Som man bäddar...

"Hur öppen är dörren till Ohly i dag, Sahlin? Halvöppen, kvartsöppen eller bara så att ett exemplar av Kommunistiska manifestet får plats i springan?"
(Källa.)

Tänk att få den frågan slängd i ansiktet i de kommande debatterna? Sahlin har lämnat öppet mål för Alliansen att skjuta in sig på. Hon har nu alienerat sig från sitt eget vänsterblock, fackföreningsrörelsen har hon sedan debacklet i regeringsställning förra gången stött sig med. Till detta kommer toppstyrning, övertro på sitt eget mandat, ett taskigt och "backstabbing-sätt" att göra sig av med meningsmotståndare i den närmsta kretsen... för att inte tala om att man utelämnar v (och tar tillbaka, i alla fall halvt ) helt i det praktiska arbetet, ex debattartikeln i DN idag. Vad gäller debattartikeln så skrevs och accepterades den sannolikt innan hon fick pudla... men den spär onekligen på pinsamheterna ytterligare.

Fallet...

Från att ha varit en solklar utmanare till regeringsmakten nästa val så tror jag att hon snart minskar sina egna chanser; hon har sett till att det röda blockets samarbete och regeringsduglighet nu är helt underställd Alliansen, som ju i alla fall under två år trots allt bevisat att de kan samarbeta bra ihop. Det är mer liv inom partierna än inom samarbetet. United Parties of Alliansen kanske?

Usel regeringschef idag

Sedan att Reinfeldt gång på gång visat sig vara en ganska urusel statsminister är en annan sak än att man har förtroende för honom. Att döpa om budgeten till "superbudget" för att möta den plötsligt så överraskande kraschen är inte direkt heller förtroendegivande, inte vad gäller mig i alla fall... Men den överbudsbuget som s kommer med känns inte direkt lämplig i dagens läge heller... :o(

Främlingsfientliga framgångar

Pest eller kolera sade jag innan, jag tror definitivt att det är mängder med väljare som är tvehågsna nu, kanske blir det t o m sofflocket i nästa val. Det betyder nog utan tvekan att vi kommer att få in sd i riksdagen, något som skrämt skiten ur s innan och vi lär kanske få se handlingar direkt riktade mot sd från Socialdemokraternas sida om utvecklingen håller i sig.

En sammanfattning idag; från i förrgår!?

Jag skrev i förrgår en sammanfattning kring det politiska läget i sverige, jag blev så nöjd med mina formuleringar att jag citerar den här:
Vi har FRA-kramare på ena sidan, och vi har en gammelkommunist och resterande opposition som bara står för höjda bidrag, ännu mer nattsvart utveckling mot övervakningssamhälle (Bodström!) och en återgång till det som en gång faktiskt aldrig varit...

Mer Bodström - på båda sidor... :o(

Jag kunde dessvärre ha lagt till att det är bodströmssamhällesivrare på båda sidor, hur sjutton tänker man när man öppnar upp polisbefogenheter för privata organisationer i och med Piratjägarlagen och därmed statligt sanktionerad utpressning?

Läs mer - och bli rädd...

IDG har skrivit en hel del lättläst om detta; Piratjägarlagen är klar, Pirate Bay tvingas delta i piratjakten och Juristen: “Äntligen!”

Minamoderatakarameller har i en serie bra inlägg belyst frågan: Upphovsrättsinnehavare får rätt att få ut IP-adresser, Schlingmann kommenterar fildelning och upphovsrätt... och Varför man inte kan använda IP-nummer som identifierare (Varför inte lite kortare rubriker, Mary? ;o) )

Opassande passar på att citera ett riktigt guldinlägg - som sedemera spred sig till andra bloggar, dock inte min, men läs - det är oerhört intressant: “Kulturen spirar inte ur en gevärspipa”


//Zac






Kommentarer

  1. OK - ska tänka på det där med rubrikerna.

    SvaraRadera
  2. Men å andra sidan, Mary, så kan vi inte alla ha kvällspostrubriker - hur skulle det se ut?

    FRA-CHOCKEN!
    Pirat-CHOCKEN!
    UpphovsrättsCHOCKEN!


    ;o)

    Tror det är ett par olika skolor, å ena sidan är det kanon med lite bättre beskrivande titlar, själv försöker jag hålla mina korta - men letar å andra sidan ofta efter egna, specifika inlägg eftersom mina titlar är så kryptiska... :o|


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England