Fortsätt till huvudinnehåll

Platt som en bräda...

Nu har det tydligen uppstått moralpanik även i snowboardkretsar... Hur sjutton orkar man? Det finns faan inte en endaste chans att det skulle bli liv om det bland damerna skulle dyka upp en likadan (ful) bräda med en halvnaken karl på.

Världen är sjuk - feministiskt sjuk

Tur att vi har kommunis... f'låt - feminismen som ideologisk kompass som kan förtälja för oss förtappade om vikten av (feministisk) moral och (feministisk) etik. Tänk vad hemskt om alla skulle få välja själva...


//Zac

Kommentarer

 1. Kommer ihåg för flera år sedan när vår vaktmästare (äldre man och ungkarl) på jobbet fick ett vykort av en arbetskamrat med en lättklädd dam på. Han blev naturligtvis jätteglad och satte upp den på sin anslagstavla i rummet. Oj vilket liv det blev och det slutade med att han fick lägga det i skrivbordslådan.

  Som test och i protest så satte jag upp en bild på en lättklädd vacker yngling på mitt rum och kan man tänka sig den fick sitta ifred.

  Det är skillnad på olika.

  SvaraRadera
 2. Jo, på mitt jobb så hade ett par medelålders damer svart-vita "konstnärliga bilder" på svåra unga pojkar med oerhörda bröstmuskler, insmörjda i buffelfett (eller nå't). Jag tänkte i mitt stilla sinne att det skulle ta hus i h-e om jag satte upp en "konstnärlig" bild på en kvinnokropp...


  //Zac
  PS. F ö fick de sedemera ta ner den när vi fick fint utländskt besök - åratal senare! ;o)

  SvaraRadera
 3. Så utan feminismen så skulle alla få välja själva....? Ja ack så man valt genom Evolutionen. Kvinnor har valt att inte rösta, att inte få bli kvinnliga präster. De har valt lägre löner för lika arbete m.m m.m.???

  Världen är sjuk så sjuk att feminismen har skapats ;)

  Hmm vad kom först hönan eller ägget....

  SvaraRadera
 4. Vilka yrken har kvinnor lägre löner än män - för samma/lika arbete?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Hur kommer det sig, ju fler kvinnor i samma bransch ju lägre lön? Det går inte att snacka bort att kvinnan halkat efter genom Evolutionens gång.

  Otrygga anställningar beror det på att kvinnor tar hand om barnen i större utsträckning?

  Eller betyder egentligen låga löner att än del andra är felavlönade, dvs att de får för MYCKET? Det finns ju uppenbarligen pengar.

  Beror det helt enkelt på att vi prioriterar konstigt. Enligt mitt sätt att tänka borde det inte råda stora löneskillnader överhuvudtaget.

  Allt arbete är viktigt. Vårt sätt att värdera arbete behöver ändras. Istället för att enbart fokusera på kvinnor och mäns löneskillnader, borde vi fokusera på hur olika vi värderar olika yrken. Ja t.om. hur vi värderar alla slags arbetsinsatser betalda som obetalda. Allt som vi uträttar får ju en betydelse.

  Alliansen t.ex. har rätt när de säger att yrkesutbildningar bör värderas högre? Men frågan är syns det i lönekuvertet? Hur blir det med värderingen annars? Blir det inte en konstig värdering som säger att ni är inte lika mycket värda...?

  Att utjämna löner borde vara en självklarhet. Vi lever i ett samhälle där alla är beroende av varandra. Alltså är vi alla lika viktiga. Lokalvårdaren t.ex. behöver kanske läkaren för en operation. Läkaren behöver lokalvårdaren för att överhuvudtaget kunna operera....

  Det ska löna sig att studera säger man och visst ska det det! Men inom många yrken studerar man i många år och drar på sig studielån. Utan att för den skull få speciellt hög lön. ta lärare t.ex. Så den tesen spricker ju om man tittar lite närmare....

  Alltså hur värderar vi varandra och olika yrken....

  SvaraRadera
 6. Kvinnor får allt lov att välja själva, att offentliga yrken är dåligt avlönade är knappast någon hemlighet de senaste 40 åren... Var någonstans lönediskrimineras dessa för att de är kvinnor - och män i samma yrke har högre lön?

  Och utifrån detta säger du att kvinnor lönediskrimineras? Jag skulle snarast vilja säga att offentligt anställda lönediskrimineras - ånyo ganska synbar vilka som är besatta av kön i alla väder...

  En liten hint, jag har själv vid ett par tillfällen varit på väg att få jobb inom kommun/landsting - men den lönediskriminering som jag tycker mig se - och man enkelt kan verifiera - så valde jag bort dem. Gör fler så så ökar efterfrågan och lönerna ökar. Enkel marknadslogik och långt ifrån feministiska dumheter och förvrängda fakta.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv