Fortsätt till huvudinnehåll

Platt som en bräda...

Nu har det tydligen uppstått moralpanik även i snowboardkretsar... Hur sjutton orkar man? Det finns faan inte en endaste chans att det skulle bli liv om det bland damerna skulle dyka upp en likadan (ful) bräda med en halvnaken karl på.

Världen är sjuk - feministiskt sjuk

Tur att vi har kommunis... f'låt - feminismen som ideologisk kompass som kan förtälja för oss förtappade om vikten av (feministisk) moral och (feministisk) etik. Tänk vad hemskt om alla skulle få välja själva...


//Zac

Kommentarer

 1. Kommer ihåg för flera år sedan när vår vaktmästare (äldre man och ungkarl) på jobbet fick ett vykort av en arbetskamrat med en lättklädd dam på. Han blev naturligtvis jätteglad och satte upp den på sin anslagstavla i rummet. Oj vilket liv det blev och det slutade med att han fick lägga det i skrivbordslådan.

  Som test och i protest så satte jag upp en bild på en lättklädd vacker yngling på mitt rum och kan man tänka sig den fick sitta ifred.

  Det är skillnad på olika.

  SvaraRadera
 2. Jo, på mitt jobb så hade ett par medelålders damer svart-vita "konstnärliga bilder" på svåra unga pojkar med oerhörda bröstmuskler, insmörjda i buffelfett (eller nå't). Jag tänkte i mitt stilla sinne att det skulle ta hus i h-e om jag satte upp en "konstnärlig" bild på en kvinnokropp...


  //Zac
  PS. F ö fick de sedemera ta ner den när vi fick fint utländskt besök - åratal senare! ;o)

  SvaraRadera
 3. Så utan feminismen så skulle alla få välja själva....? Ja ack så man valt genom Evolutionen. Kvinnor har valt att inte rösta, att inte få bli kvinnliga präster. De har valt lägre löner för lika arbete m.m m.m.???

  Världen är sjuk så sjuk att feminismen har skapats ;)

  Hmm vad kom först hönan eller ägget....

  SvaraRadera
 4. Vilka yrken har kvinnor lägre löner än män - för samma/lika arbete?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Hur kommer det sig, ju fler kvinnor i samma bransch ju lägre lön? Det går inte att snacka bort att kvinnan halkat efter genom Evolutionens gång.

  Otrygga anställningar beror det på att kvinnor tar hand om barnen i större utsträckning?

  Eller betyder egentligen låga löner att än del andra är felavlönade, dvs att de får för MYCKET? Det finns ju uppenbarligen pengar.

  Beror det helt enkelt på att vi prioriterar konstigt. Enligt mitt sätt att tänka borde det inte råda stora löneskillnader överhuvudtaget.

  Allt arbete är viktigt. Vårt sätt att värdera arbete behöver ändras. Istället för att enbart fokusera på kvinnor och mäns löneskillnader, borde vi fokusera på hur olika vi värderar olika yrken. Ja t.om. hur vi värderar alla slags arbetsinsatser betalda som obetalda. Allt som vi uträttar får ju en betydelse.

  Alliansen t.ex. har rätt när de säger att yrkesutbildningar bör värderas högre? Men frågan är syns det i lönekuvertet? Hur blir det med värderingen annars? Blir det inte en konstig värdering som säger att ni är inte lika mycket värda...?

  Att utjämna löner borde vara en självklarhet. Vi lever i ett samhälle där alla är beroende av varandra. Alltså är vi alla lika viktiga. Lokalvårdaren t.ex. behöver kanske läkaren för en operation. Läkaren behöver lokalvårdaren för att överhuvudtaget kunna operera....

  Det ska löna sig att studera säger man och visst ska det det! Men inom många yrken studerar man i många år och drar på sig studielån. Utan att för den skull få speciellt hög lön. ta lärare t.ex. Så den tesen spricker ju om man tittar lite närmare....

  Alltså hur värderar vi varandra och olika yrken....

  SvaraRadera
 6. Kvinnor får allt lov att välja själva, att offentliga yrken är dåligt avlönade är knappast någon hemlighet de senaste 40 åren... Var någonstans lönediskrimineras dessa för att de är kvinnor - och män i samma yrke har högre lön?

  Och utifrån detta säger du att kvinnor lönediskrimineras? Jag skulle snarast vilja säga att offentligt anställda lönediskrimineras - ånyo ganska synbar vilka som är besatta av kön i alla väder...

  En liten hint, jag har själv vid ett par tillfällen varit på väg att få jobb inom kommun/landsting - men den lönediskriminering som jag tycker mig se - och man enkelt kan verifiera - så valde jag bort dem. Gör fler så så ökar efterfrågan och lönerna ökar. Enkel marknadslogik och långt ifrån feministiska dumheter och förvrängda fakta.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G