Fortsätt till huvudinnehåll

Den feministiska faran!

Jag blir så oerhört ledsen och besviken när jag läser inlägg som handlar om männens svaga ställning när det gäller familjen, i detta fall hur man värderar övergrepp:
Alla är förlorare när feministiska ideologierna vinner ny mark, på bekostnad av att mänsklighet och humanism får ta ett kliv tillbaka.

Alicia

Historien börjar med att flickan Alicia kidnappas av hennes pappa, nu är det lyckligt nog uppklarat och pappan har fått sitt straff.
Så långt är allt bra,  men som genusperspektiv gör oss uppmärksamma på, så är det i jämförelse med andra liknande fall ett hårt straff. Hur kan det komma sig? Kan det vara mansdiskriminering?

Pappor är per definition värre?

Det handlar om hur mycket hårdare samhället ser på pappor som rövar bort sina barn jämfört med mammor, missförstå mig inte - jag tycker det skall vara hårda straff för att ha hållit barnen borta från endera föräldern - oavsett om det är en kvinna eller man som är målsägare. Men det visar precis som Magnus på genusperspektiv påvisar att feminismen tagit sig in längre och längre och förgiftar nu även de förment neutrala domstolarna...

Farlig utveckling

Farligt, och det är bara vi, antifeminister, som tycks uppfatta detta. Ta t ex gårdagens politiska debatt, ingen anklagar Sahlin för härskarteknik trots hennes dåliga debattstil med ideliga avbrytningar och annat. Men män och kvinnor döms med olika mallar, och det med feministernas goda vilja - FEL säger jag som antifeminist och aktiv kämpe för ett jämställdt och odiskriminerande samhälle.
Läs också daddys, en grym läsning om hur männen idag blir diskriminerade.


//Zac

Kommentarer

 1. Män kidnappar sina barn, kvinnor flyr ...

  SvaraRadera
 2. Hmm har hata Mona brytit ut bland det svenska folket? Jo hon blir anklagad för att avbryta bl.a. i morgonsoffan. Hon är INTE min favorit men visst har hon en stor poäng i att man nedmonterat A-kassan. Hon får nog mer gehör vartefter verkligheten kommer krypande är min gissning. Vi människor måste ju drabbas själva innan vi begriper. Självklart så blir det konsekvenser vare sig Reinfeldt vill det heller inte. Faktum är att hennes resonemang är ganska sunt. Det har bara inte hunnit märkas så mycket ännu. Avbröt varandra gjorde de båda två. De var som hund och katt!

  Jag hoppas att människor börjar lyssna på vad hon faktiskt säger och inte retar sig enbart på hennes person. Visst hon låter darrig på rösten. Men varför reta sig på en röst istället för att lyssna på budskapet? Ge henne en ärlig chans. Reinfeldt låter inte han lite väl dryg i så fall? Nej jag tror att framtiden visar oss snart vilka som ligger närmast sanningen. Kanske kan regeringen regera i blåsväder vi får se! De måste få en chans att bevisa det. Men om man tittar till orsak och verkan eller "skördelagen" så är nedmonteringen av A-kassan inte bra...Pratet om nya jobb i arbetslöshetens och lågkonjunkturens tecken, ja vad säger man om sådant prat...? Jobben, jobben, jobben var blev de av.... :)

  Jo det finns pappor som far illa. Vilken tur att du påpekar det och att det finns de som uppmärksammar det motsatta också....! Feminismen är uppkommen ur ett förtryck av kvinnan. Det tar nog tid innan den blir en fara! Faran som jag ser det är att man inte ser det. Sedan så ligger det givetvis en fara i alla ytterligheter. Patriarkatet vad har inte det ställt till med. Jo att vi på 2000-talet fortfarande pratar om jämlikhet som borde vara något självklart.

  Patriarkatet har alltså ställt till med detta inte feminismen....? De har försökt rätta till balansen....? Ska vi tycka mer synd om män än kvinnor som drabbas av orättvisa? Eller ska vi skapa en balans och sedan se till människan och inte könet.

  Ingen kan väl påstå att kvinnan har varit jämlik med mannen genom historien. Det tar alltså tid att uppnå en balans. Eller är jag ute och cyklar?

  SvaraRadera
 3. Jag förutsätter att du inte pratar om den historiska manliga arvssynden? Ditt resonemang luktar lite kompenserande hämnd.

  Jag pratar om feministiskt drivna åtgärder som nu slagit över och nu själva är direkt diskriminerande, men då det drabbar män så...

  Vi har inte makten att förändra historien, men de åtgärder vi gör i nutiden kan vi ta ansvar ett direkt över. De orättvisor jag pekar på är enkom nutida och inget annat och i dagsläget står feminismen för mer praktiskt orättvisor än något osynlig manlig maktstruktur; således är jag antifeminist.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Nej vi kan inte förändra historien. Pratar inte om "kompenserande hämnd". Utan om att feminismen bidragit till att jämlikhet överhuvudtaget kan bli möjlig. Hur skulle det annars ha förändrats?

  Ditt resonemang kring feminism luktar lite dra alla över en kam. Har inte patriarkatet varit överdrivet... Det jag menar är att feministiska åsikter har en lång bit kvar till att nå upp till vad kyrkan, religionerna och patriarkatet ställt till med. Om vi nu inte kan förändra historien, så bör vi lära oss av den. Inte genom att diskriminera män utan genom att sträva mot Jämlikhet.

  Bara för att en maktstruktur är "osynlig" som du säger så betyder det inte att den inte existerar. Den finns kvar ändå även om det gått framåt.

  Vad är det som har ändrats i religionerna eller i Bibeln egentligen? Följer inte människor fortfarande sin tro? Vad säger religionerna? är kvinnan lika mycket värd?

  Så länge som människor inte ifrågasätter gamla dogmer så består orättvisor. Vilken tur att det finns människor som ser det, säger jag då. Vi har ju ett parti som sitter som en bromskloss när det gäller samkönade äktenskap. Hur i all världen kan det komma sig? Borde vi inte fråga oss detta? Hur kan de få styra i så viktiga frågor som familjepolitik? Inte gynnar detta parti kvinnorna heller...

  Jag är inte antifeminist och är väldigt intresserad av "osynliga" maktstrukturer" som gör så att t.ex. feminism uppkommer. För visst har den väl uppkommit ur något...Sedan så håller jag med dig om att den kan gå för långt. Men själva ordet får många att se rött. Konstigt tycker jag om man tittar tillbaka, så ser man vad feminister uträttat. Ta rätten till rösträtt för kvinnor t.ex. Det säger sig självt tycker jag att kvinnorna halkat efter och att det tar tid att komma ikapp. Så feminismen behövs. Din rubrik "den feministiska faran" blir då en större fara än själva feminismen. Mänskligheten tar knappast ett kliv tillbaka för feminismens skull. Är mänsklighet mansvälde? Eller är det allas lika värde oavsett kön, sexualitet, ras m.m.

  SvaraRadera
 5. Den osynlig som i "syns bara för de rättrogna". Tokfeminister som bara springer omkring och letar problem, och som i kejsarens nya kläder så är man helt blind för att man är ute i ogjort väder. Du ser inga problem med att man har skapat mängder med problem i och med att man har skapat direkt diskriminering av män, att man blundar då män kommer i kläm?

  Nej, feminism är inte, och kommer aldrig handla om äkta jämställdhet eftersom de bara fokuserar på de (ofta inbillade) oförträtter som drabbar kvinnor. Men jag är emot all ojämställdhet - oavsett kön, ras, musiksmak mm. Du ser inte skillnaden? Varför fokusera så mycket på en lagförändring för 80 år sedan då det uppenbart förekommer lagstadgad könsförtryck idag? Jo, därför att det spelar mindre roll då det är män som förtrycks.

  Därför behövs antifeminismen.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Jag ser att problemen är skapade ur ett mansvälde. Inte konstigt att det slår tillbaka på oskyldiga män då. Att skylla enbart på feminismen blir snedvridet anser jag. "Den feministiska faran" är alltså enligt mig skapat av män som velat förminska kvinnan. De har skapat ett missnöje bland kvinnor, som hos en del tar sig överdrivet uttryck. Det får en del män lida för liksom kvinnor lider världen över då de förtrycks av män.

  Därför behövs feminismen. Ingen ska förtrycka någon annan.

  SvaraRadera
 7. Vi får således skylla oss själva p g a en historisk arvssynd...

  Nej, ett modernt jämställdhetsarbete får inte göra att pendeln slår över. Dessutom så har vi inga som helst synliga tecken på kvinnodiskriminering längre - lagar och rösträtt är tillordnade för länge sedan. Idag är det feminismen som skapar orättvisorna, därför är jag antifeminist.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Får man inte alltid det? Visst blir det konsekvenser av allt som sker.

  "modernt jämställdhetsarbete" vad är det... Är det KD:S politik? lite fickpengar åt välbeställda så att de kan stanna hemma. Pendeln har inte den slagit åt det ena hållet redan. Nu slår den åt det andra också. Förhoppningsvis så slår den jämnt någongång i framtiden.
  Så vi har inga tecken på kvinnodiskriminering längre? Nähä håller inte med! Det är alltså bara de stackars männen som lider all helvetes kval...skulle inte tro det! Då har ju pendeln redan slagit över...Per Ström finner inget vidare gehör för det, inte ens hos männen... Varför protesterar de inte mer? Skulle det bli så att pendeln svänger över drastiskt till kvinnornas fördel så hoppas jag att männen protesterar mer. Tills dess så är det nog så att vi kvinnor har en bit kvar tills det blir Jämlikhet och att de flesta män instämmer.

  Nä jag hoppas att vi kan tala om människor snart inte kön.

  SvaraRadera
 9. Nämn en enda lag som diskriminerar kvinnor? Jag kan räkna upp ett flertal som diskriminerar män.
  Oerhört lätt att vidimera. Du hittar ingenting lika tydligt där kvinnor diskrimineras - och absolut inte från samhällets sida. I stort sett allt (förutom historiska fakta) från feministernas sida krävs det att man också ser kejsarens nya kläder för att kunna se. Allt är vinklat till förbannelse och perverterat. Fram med bevis som inte krävs genusglasögon bara. Jag slänger fram två enkla, solklara bevis - äktenskapsbalken, "allmän tjänsteplikt inom totalförsvaret". Skulle vi plocka fram statistik om hur kvinnor döms lindrigare, hur kvinnor oftare får vårdnad, hur män dör mer i arbetsolyckor, hur oerhört hårdare män är drabbade av våld, hur oerhört oftare och dödligare cancer drabbar oss, hur pojkar får sämre betyg i skolan, hur könsstympning är tillåtet för män o s v - jag kan fortsätta ett tag till, men dessa saker är enkelt verifierade och svårligen motbevisbara. Vad har den feministiska rörelsen? Oerhört tveksamma undersökningar av ex Eva Lundgren (Slagen Dam), mystiska statistiska modeller som gör gällande att det är stora löneglapp när mer neutral forskning inte ser dem alls o s v.

  Feminismen av idag ljuger, överdriver och diskriminerar. Det måste till en rörelse som slåss för jämlikhet för alla. Därför är jag idag antifeminist.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Feminister är som vilken lobbygrupp som helst. Precis biltillverkare och politiska partier. Ingen i en lobbygrupp vill erkänna att man gör något fel. Alla i en lobbygrupp tycker att den egna gruppens problem är värst i världen. Trist nog får jag nog dra de flesta antifemister över lobbykammen också. Rim och reson försvinner med varje stämpel man kan sätta på åsikterna även för dem.

  Men det kanske ligger i den högsta sammhälsutvecklingen att lobbygrupper får slåss med varandra för att uppnå en bra balans.

  SvaraRadera
 11. Jo, jag letar egentligen efter något annat än antifeminism - eftersom jag egentligen är blott för jämlikhet... Men det finns bara feminister och rasister som slåss för diskriminering och orättvisor för vissa grupper, så... :o(


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Åter detta med att kvinnor oftare får vårdnaden...Beror inte det på att de stannar hemma mer med barnen? Det är ju en direkt konsekvens av att kvinnan inte yrkesarbetat i samma utsträckning som mannen genom tiderna. Barnen knyts mer till kvinnan. Fast det håller ju på att rättas till. Samtliga partier utom KD är väl tämligen överens om att skapa beslut, som ska ändra på detta. Sedan så måste en vilja finnas hos männen att stanna hemma också, samt att lönerna måste rättas till så att det går ekonomiskt. Så om männen vill ha vårdnaden varför inte kämpa för att få stanna hemma mer med barnen? I en ev. vårdnadstvist skulle det nog vara till mannens fördel.

  Allmän värnplikt för män har vi inte det för att männen alltid gillat att "leka pang pang"? Hur många kvinnor ser du slåss och kriga eller kasta sten? Slå på TV.n...! Nämn en lag säger du...problemet är väl att nya lagar skapas men inte efterföljs fullt ut. Vi har en hel del fördomar kring hur män och kvinnor ska vara tror jag. Så i praktiken så fungerar de inte alltid. En fungerande lag blir ju fungerande först när den eferföljs. I annat fall är den inget värd. Ta t.ex. lagar om hur fort vi får köra bil.. efterföljs de? Eller andra lagar t.ex. misshandel av barn, män, kvinnor...Sedan alla osynliga lagar som vi skapar själva genom fördomar om hur män och kvinnor ska vara...

  Jo fler män dör i arbetsolyckor de arbetar i riskyrken. Fast fler kvinnor drar på sig sjukdomar i stressrelaterade yrken ta vården t.ex. där är de underbetalda därför att kvinnoyrken inte värderas lika högt i pengar.  Du letar efter rättvisa Zac men det gör jag med! Är så outhärdligt trött på all orättvisa. Både på Per Ströms resonemang och tokfeminister som precis som du säger förvärrar allt arbete. Arbete som skulle kunna leda till Jämlikhet. Så blir det när man går till ytterligheter. Då glömmer vi bort vissa grupper?

  SvaraRadera
 13. Frågan är om du ställer upp på t ex det faktum att den enda diskriminering som finns i lagboken idag drabbar enkom män och är helt utan intresse ifrån feministiskt håll?


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Intresset från feministiskt håll gäller kvinnor främst kan tyckas. Men om balans mellan kvinnor och mäns rättigheter uppstår, så borde verklig Jämlikhet uppstå till slut? Sedan har vi olikheter mellan andra grupper som visar oss att vi har en bra bit kvar till Enhet och Jämlikhet.

  Men visst tycker jag att många feminister är enögda och ser bara till kvinnan. Så man kunde önska att fler män påpekar detta MEN INTE genom att förneka feminismens positiva betydelse för både män och kvinnor. För visst är det väl ändå positivt även för männen, att kvinnorna deltar mer och mer med samma spelregler. Stor börda har lagts på mannen som familjeförsörjare m.m. genom tiderna. Varför inte dela på bördorna så långt det går. Detta är kanske inte vad "tokfeminister" är ute efter. Men de är en relativt liten grupp. De flesta som kallar sig feminister vill nog uppnå Enhet och Jämlikhet mellan könen. Men då krävs det först en balans och kvinnans rättigheter har varit lika med noll genom historien.

  Hörde nu på morgonen på TV att kvinnliga chefer är mer utsatta för mobbing än de manliga. Sådana frågor är viktiga att se över. Vad beror det på...Är det struntprat, olika sätt att reagera på eller vad står detta för? Om nu vi män och kvinnor reagerar olika och är olika, så är sådana frågor viktiga? Inte minst för de som upplever sig vara kränkta.

  SvaraRadera
 15. Vägen till jämliken går knappast genom att aktivt se till att pendeln svänger över för att kompensera. Därför måste man vara emot feminismen, som idag skapar mer orättvisor än rättvisor, bara för att det sker på bekostnad av mäns rättigheter. Därför är jag antifeminist.

  Jag har enkla regler:
  * Lägg av i att dela upp mänskligheten i kön - vi är mycket mer än så (Sluta fånstirra på könet - en mobbad chef är en mobbad chef - inget annat!)
  * Ett jämlikhetsarbete får inte innebära diskriminering.
  * Staten skall inte bedriva ideologisk skolning, bara i humanistiska och biologiska grundvärden - fast förankrade i vetenskapen
  * Frihet att välja själva som individer
  * Lägg omedelbart ner genusforskningen och flytta in frågeställningar till mer balanserade samhällsliga instutitioner
  * Samma rättigheter och skyldigheter för alla individer.


  Hmmm - får fundera lite till, men det kommer nog ett "Humanistiskt manifest a la Zac" vad det lider... ;o)
  Detta får ses som ett snabbt utkast till detta.


  //Zac

  SvaraRadera
 16. Du skrev att du "egentligen letar efter något annat än antifeminism" i ditt svar till anonym...Hoppas att du hittar det du söker!

  Som anonym sa "Det ligger kanske i den största samhälsutvecklingen att lobbygrupper får slåss med varandra för att uppnå en bra balans" Väldigt klokt sagt tycker jag! Fast ännu mer önskvärt vore ju om man inte slogs alls, utan kunde diskutera istället. Fast det kanske kommer...Ett humanistiskt manifest som stärker både män och kvinnor barn, djur och allt som ju är levande och har medvetenhet på denna planet. Låt svampen ingå också som vetenskapen äntligen konstaterat har en slags medvetenhet. Eller var det inte så;) Omsorg om allt och alla kanske det är den största samhällsutvecklingen...?


  //mvh Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Jag är antifeminist för att feminismen av idag är den enda ideologi, jämte främlingsfientlighet, som faktiskt aktivt skapar och är för diskriminering. Så det är ingen skillnad på att aktivt vara antifeminist och jämlikhetsarbetande - det är t o m samma sak. Men visst hoppas jag på att det inte skall behövas någon antifeminism, d v s att feminismen är ersatt med ett riktigt jämlikhetsarbete - för alla, oavsett kön.

  Att vara anti är per definition negativt, men det är lika nedbrytande att tvingas prata kön p g a feminismens besatthet hela tiden...


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Fast du drar alla feminister över en kam... Det kan också verka besatt! Det kan verka "tokanti". Men det är din sak! Inte tror jag att det löser så värst mycket heller, om du vill förändra något. Tror inte att något verkligt jämlikhetsarbete blir verklighet för att man tar bort feminismen. Då erkänner man ju samtidigt inte dess betydelse för många kvinnor. Tänk vad den har gjort i positiv mening. Även män är ju feminister. Kanske delvis för att de upptäckt att det gynnat just dem och inte bara deras kvinna. Alla män upplever inte feminism som något negativt för män. En del har givetvis påverkats negativt av den. Man skulle fundera på vilka känslor själva ordet väcker hos en del och varför. Bäst om vi var och en funderar själva. Det är vad jag tror. Finns säkert något att lära.

  Hur kommer det sig annars att en del män säger sig vara feminister? Är de tokiga? Eller är hela världen galen;) Min åsikt lutar lite ditåt!

  SvaraRadera
 19. Det är klart att världen är galen, men framför allt så har det, fram till FI:s sorti, varit en oerhörd press att feminism skulle vara det normgivande, därav en massa dumma påhitt inom skolan etc.

  Sorgligt, men jag drar å andra sidan både fascister, kristna och nazister över en kam också. En generell En generell representant av dessa har en skev och förvrängd världsbild, precis som feminister med sin osynliga konspiration.


  //Zac

  SvaraRadera
 20. Japp då är vi överens om att världen är galen alltid något! Själv så drar jag alla moderater och alliansanhängare över en kam. Kan för mitt liv inte förstå hur man kan rösta borgerligt :) Fast jag börjar inse att de har en hel del gott att komma med de också. Hmm börjar bli blödig! eller vuxen kanske på gamla dar. Bättre sent än aldrig!

  Trevlig helg och tack för diskussionen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n