Fortsätt till huvudinnehåll

Ohederlig typ, Beltrán?

Nu har dom fallit i fallet mot Tito Beltran, två och ett halvt år i fängelse måste nog anses som ganska hårt samtidigt som det nu är ett sammanslaget fall. Då är han en dömd pedofil numera - han har alltså lagförts för att ha begått övergrepp mot ett barn under två års tid...
Det skall bli intressant att läsa mer om hur rätten resonerat, min egen ståndpunkt har dock inte hittills förändrats särskilt mycket sedan jag mer i detalj kommenterade fallet:

Mina funderingar

Den bild jag haft sedan länge av Tito är att han är en ganska ohederlig typ, som man inte vill ha i närheten av sina döttrar. Men juridiskt sett så är det alltid svårt, och skall vara svårt att döma någon mot sitt nekande. I detta fallet tycks det trots åldern på händelseförloppet och avsaknaden av fysiska bevis kompenseras av solida vittnesmål av målsägande och hennes vittnen. Jag är personligen mycket tveksam till vittnens minnesbilder generellt, minnet är så oerhört lättmanipulerat. Medvetet eller omedvetet. I detta fall så är det mycket litet som kan ifrågasättas i vittnens uppgifter. Småsaker javisst, men inte huvudfrågan om det var, eller upplevdes som en våldtäkt. Det finns dock rejäla luckor för försvaret att slå sig in på i hovrätten. Att Beltran krånglat in sig i lögner och anklagelser har knappast varit honom till gagn.

Spekulationer

Om Beltran är oskyldig kan jag mycket väl tänka mig att han verkligen gav henne massage, hon tillät (vågade inte säga något) honom ta av henne trosorna. Han tog detta som ett tecken att det var fritt fram och hoppade på henne bakifrån. Hon, oskuldsfull och oerfaren och möjligen lite socialt handikappad av en hårt kristen uppväxt, vågar inte säga något utan låter honom "bli klar". Han tillhör ju vuxenvärlden, anses som ansvarsfull och respekterad, klart att det är normalt. Påminner lite om förhållandet mellan en psykolog och en patient eller dylikt... Sedan när hon väl går därifrån så brister det och omgivningen reagerar och cirkusen är igång. Moraliskt är han onekligen ett svin, men juridiskt? Inte lätt att avgöra alls.

Den oskyldigt Billy Butt

Det påminner lite grann om Billy Butt, men kanske mest för att det är kändisar i båda fallen. I Butts fall är det klart för de flesta att det faktiskt handlar om justitiemord, med i Beltrans så är det betydligt mer oklart. Vi får se vad hovrätten kommer fram till, Beltran har ju fördelen att han får överklaga, det kan inte Butt.

Läs mer

AB: Fälls för båda sexbrottsmålen – straffet blir fängelse i 2,5 år
AB: Åklagare Ingela Svensson om domen mot Tito Beltran
DN: Beltrán fälld i hovrätten
SvD: Tito fälls i båda målen
SSV: Fängelse i 2,5 år för fälld Beltran

Min bloggning efter tingsrätten: 'Efterspel Tito Beltran'


//Zac

Kommentarer

 1. Saker som ligger Beltran i fatet är ju dels hans snåriga argumentation, sedan att det faktiskt är TVÅ dommar som u faller.

  Att han är oskyldig i båda fallen - well kanske. Men en gång kanske är ett misstag - men att hamna i samam situation en gång till ? Då är man dels som du säger "moraliskt" skyldig - men då borde man nog också vara juridiskt skyldig - om inte barkflickan uttrycke ett medgivande så var det väl våldtäckt även juridiskt ? Om inte annat så tycker jag inte synd om någon äldre gift herre som utan medgivande eller klara signaler har ensidigt sex med en 18-åring...

  /K

  SvaraRadera
 2. Jag vågar inte riktigt säga vad jag själv hade tänkt i situationen med en naken 18-åring som låter sig masseras utan säga emot. Han har säkert masserat mer och mer vågat utan att hon sagt emot. Men jag skall låta vara osagt innan jag läst den FUP som säkert kommer ut... Jag har bara min uppfattning just nu ifrån det som kommit ut i media. Vad gäller barnet så är det ju en klar och lätt identifierad skillnad på könsherpes (HSV2) och munherpes (HSV1). Förstår inte varför det inte tycks ha kommit fram i rättegången.

  Men Tito är en rusktigt jobbig människa tror jag, han har definitivt bäddat för domen själv - är faktiskt ganska övertygad om att någon mer balanserad kändis hade kommit ut ur rätten som en fri man...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Skit i Tito för några minuter och hör upp.

  Visste du hundratusentals kvinnor har blivit våldtagna (under mycket brutala former) i Kongo de senaste åren? Förmodligen den äckligaste och vidrigaste historien jag hört talas om någonsin.
  Läs mer om det på den eminenta bloggen www.barstol.nu

  Men en varning utfärdas redan här – känsliga personer bör tänka både en och två gånger innan de läser texten.

  SvaraRadera
 4. Jo, krig och framför allt inbördeskrig är för djävliga! Kvinnor är oerhört utsatta i dessa konflikter. Vad gäller graden av vidrigheter så behöver man dessvärre inte leta särskilt länge efter något som är i partiet, eller värre... :o(
  Mänskligheten är dessvärre hemskt duktig på folkmord och systematiska övergrepp.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England