Fortsätt till huvudinnehåll

Hoppas S får usla valsiffror!

Katastrofval för Socialdemokraterna, Chefen för Sifos opinionsmätningar, Toivo Sjörén, tar detta till intäkt för att konstatera att Socialdemokraterna och Mona Sahlin ”inte lyckats repa sig under sommaren”. – De ser ut att göra ett sämre resultat än 2006 som ansågs vara ett katastrofval inom socialdemokratin, nu är siffran historiskt låg och de är inte ens största parti längre, säger Sjörén till tidningen.
(Källa.)

Det är givet att S minskar för var dag som går. Det är lätt att missnöjeshoppa till andra sidan blocket för de socialliberala som är missnöjda med Alliansen - men när valet närmar sig och det realiseras att det står mellan ett fungerande regeringsalternativ som lämnar efter sig en stark ekonomi och ökad konsumtionskraft hos medborgarna i en av de värsta ekonomiska nedgångar i modern tid, och
den svaga uppsättningen utan gemensam politik så tror jag de flesta väljer rätt i slutändan...

Mona Sahlin

Har hon (på bilden iförd piratpartiets lila färg - men lura er inte - S är överlyckliga för all övervakning de kan införa) inte varit något annat än en ren katastrof för sitt parti? Dock så är Socialdemokraternas politik svårt åderlåten av tidens gnagande tand och det samhälle där de stod starka och landet med dem finns inte längre. Det är inte helt konstigt att SD stjäl så mycket röster från just S. Socialdemokratin byggde det drömland som SD så intensivt drömmer sig tillbaka till. Socialdemokratin av idag är i likhet med SD ett parti med drömmar, visioner och en ideologi för en svunnen tid. En tid som kanske egentligen inte ens någonsin funnits, men där hela samhällsuppbyggnaden är helt annorlunda mot idag.

Gammal och ålderdomlig politik

Jag har sagt det tidigare - Socialdemokratin har ett enormt jobb framför sig att uppdatera och modernisera sin politik som var baserad på ett brukssamhälle med rötterna i 1900-talets första hälft. Jag har gång på gång välkomnat och hoppats på att S skall få en katastrofresultat i valet, bara för att tvinga fram de nödvändiga förändringar som skall ge en stark opposition vilket ger en starkare demokrati och också en starkare förd politik i riksdagen.
Idag röstar man tyvärr mer emot Alliansen än för de RödGröna... Vilsenhet är mer kännetecknande för de väljarna än någon ideologisk trygghet i det rödsocialistiska blocket.

Efter valet 2006

Socialdemokratin stod inför insikten att mycket måste förändras, Mona var svaret. Tyvärr visade hon sig lat, ointresserad och maktlös inför den nödvändiga och svåra uppgiften. Jag spekulerade kring just detta när Lindh mördades och Sahlin plötsligt framstod som en av de starkare kandidaterna - ja, starkare som i mer-trolig-att-bli-inkvoterad-än-de-med-testiklar-som-aspirerar-på-ordförandeposten...

Hur man tappar allt förtroende

Jag trodde förändringen skulle sätta igång när samarbetet med MP kungjordes. Men istället så blev det en tydlig indikation på uselt toppstyrt och svagt ledarskap. Den lilla flackande låga av hopp till Sahlin dog där och då för många och när en brett, men lite ansträngt leende partiledare sedan låtit lill-Lars vara med och leka så cementerades synen på Sahlin som en lat vindflöjel permanent. Lill-Lars var för övrigt den enda som verkade garva ärligt och glatt då...
Att det dessutom kommer ta plats kommunister i regeringen borde göra varenda någorlunda historiebevandrad och röstberättigad livrädd... Det är ett hån mot miljoner och åter miljoner döda. Det är ett hån mot alla tidigare socialdemokratiska ledare som aldrig, aldrig någonsin skulle släppt in en kommunist till maktens grytor. Mona Sahlins förebild Olof Palme lär rotera som en jetturbin i sin grav!

Valfläsk inför 2010

Björklunds utspel som gott kan ses för vad det är - fiskande i mörka vatten. En skamfläck och ett uttryck för lätt panik hos de forna socialliberalerna. Undrar om han sitter kvar efter valet? Idag känns FP mer som ett lokalt förortsparti till M med inriktning kring skolpolitiken. [Uppdatering] - och inte blir det mindre av en världsfrånvänt utspel om att tvinga föräldrar till bråkiga barn att sitta med i skolan... Handen på hjärtat - det är väl oftast föräldrarna och hemmiljön som kanske är grundproblemet? Men valfläsk och positionering är det inte brist på inom FP...
Säga vad man vill om Hägglund, men ideologiskt står han i alla fall stadigt förankrad i lite unken, gammaldags kristdemokratisk gyttja. Utan förmåga att locka in nytt blod i träsket och egentligen utan förmåga att dränera och förnya utan att tappa alla de redan vunna väljarna.

CC-Clownpartiet Centern?

Centern är intressant, de har gjort upp med sitt förflutna och har gång på gång hamnat i onåd i opinionen för bilfabriker, kol-/kärnkraft, vargar och andra smågalna utspel där man nästan slumpmässigt spelat ut kort både i spel och sådana som varit utanför spelet. Vill de egnentligen åka ur? Är verkligen de förtroendetappande frågor som de brottats med i media något som är viktigt för den politik som C vill föra? Om så är fallet så förtjänar de att åka ut rejält på ändalykten!

Sverigedemokraterna

Ja, vad mer går att säga än vad Blogge/Niklas Dougherty/倪阔乐 redan sagt? Rent av utsökt och klargörande blogginlägg om vad SD står för och kommer leda till. Ett måsteläsa för alla (precis som hans övriga inlägg förresten...)
En sammanfattning kan göras genom den bild han publicerat i inlägget ovan. Jag känner själv inte till rättigheterna till bilden så informera gärna mig om någon gör det så ber jag om ursäkt och tar bort den om det krävs.

Miljöpartiet

Om nu, hemska tanke, SD kommer in så kommer sannolikt MP välja att gå över. De har inte alls sina rötter i socialistisk/kommunistisk ideologi. De har en mycket mer frihetlig och liberal inställning. Dock så tror jag att väldigt mycket av de 10% som de ständigt skrapar ihop är tack vare Mona Sahlin. Inom S finns det mängder med socialliberala strömningar som inte är bekväma med att dela bädd och bröd med kommunsterna. De upprorsröstar således då på MP för att inte tvingas byta block men ändå visa vilken politik de vill se förd. Lägg till detta att man snart tappar Maria Wetterstrand, en av de mest karismatiska och tydliga partiledarna. Båda dessa spörsmål tror jag leder till stora väljartapp i framtiden. MP kommer plana ut runt 4-5% kanske.

Småpartierna?

Jo, PP och FI (YES!) får det svårt tror jag. PP gjorde själva ett kombinerat självmål och självmordsförsök med sitt (Ricks) barnporrsutspel. Kanske har de många kritikerna inom PP nu rätt om att han borde ta steget ner och låta Anna T ta över rodret för piratskutan? Det skulle kännas fräscht och kanske ge den nya uppmärksamhet som PP nu så väl behöver.

Kittlande med sex

Även om jag kanske är övermåttan cynisk här så är det också ett riktigt PR-scoop att PP skulle få den första öppet homosexuella partiledaren tror jag. Fast för maximalt mediagenomslag skulle det kanske ha deklarerats på Pride? Att jag själv tycker att partiledarnas sexualitet är deras ensak är kanske av underordnad betydelse - all publicitet är av godo just nu - om det inte handlar om mer barnporr vill säga... ;o)

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismJämställdhet
PolitikOm bloggen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Klippte in ett litet parti ifrån inlägget 'Önskelista inför riksdagsvalet 2010' - stycket om kommunister i regeringen.
PPS. Ber om ursäkt om det är ett litet rörigt och osammanhängande inlägg - jag har baksmälla efter en mycket trevlig kväll/natt igår och skriver detta liggande i sängen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , AB123, Ex12345, DN123, SvD1234567

Kommentarer

 1. SD vill inte stoppa invandringen, de vill BEGRÄNSA den. Varför ta hit massa pack som bara begår brott? Ta hit folk som sköter sig och vill göra rätt för sig. I kommunen där jag bor går 75% av det ekonomiska biståndet (ja jag har källor på det) till invandrare, fast de bara utgör 10% av befolkningen. Mycket märkligt...

  SD kommer att komma in. De kommer förmodligen inte få mycket gehör, men det visar allafall vad folket vill.

  SvaraRadera
 2. Håller dock med om den rödgröna röran. Det är ju de som ställer till det så att de blå får fixa allt. Det är väl inte konstigt att de tappar väljare när samma väljare insett att landet funkar bättre med blå vid makten. V och Fi kunde lika gärna slå ihop sig, de har ju bara feministiska klimakteriekossor som väljare ändå.

  SvaraRadera
 3. LosKrikon - du har källoer på det.....vad trevligt. Vad sägs om att presentera dem?

  SvaraRadera
 4. Då kommer ju folk veta var jag bor, tänk efter lite för fan, idiot.

  SvaraRadera
 5. Skulle vara intressant att läsa lite mer kring källorna, men jag har förståelse för att du upprätthåller din anonymitet. En annan sak är att jag ber dig hyfsa dina kommentarer lite, jag uppskattar dina åsikter här, men anpassa tonen lite mer?


  //Zac

  SvaraRadera
 6. http://politisktinkorrekt.info/2010/03/23/lista-over-mojliga-socialbidrag-till-invandrare/

  Där kan man läsa svart på vitt vad invandringen kostar i form av socialbidrag.

  Zac: det är sånt tjafs om "källor" hela tiden. Vill man inte tro på vad någon säger så kan man ju kolla upp det själv. Och orkar man inte det så är det bättre att inte nämna något. Att fråga efter källa är som att säga "Jag tror inte på dig, har du bevis? Jag bryr mig inte tillräckligt för att kolla upp det själv, men om du ger mig det så är det väl ok".

  Här kan du läsa: https://www.flashback.org/sp15252113 finns även en länk till scb där man kan kontrollera själv.

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet! Sossarna behöver förlora stort och då kan vi kanske slå 2 flugor i samma smäll och få tillbaka sosseriet som den folkrörelse de en gång var och sedan komme nog sannolikt statsfeminismen och inkvotering att bli fenom man forskar om i framtiden, inte använder i dagspolitik.

  SvaraRadera
 8. http://frianyheter.wordpress.com/2008/10/17/samhallsfakta-ekonomist-bistand/

  SvaraRadera
 9. Jasså! inkvotering slipper ni med alliansen...:)
  "inte använder i dagspolitik"...jojo

  Moderaterna öppnar upp för kvotering SVD
  Per Schilingmann öppnar upp för kvotering för kvinnor i bolagsstyrelser. Vill lagstifta om inte antalet fördubblas...

  M-grupp öppnar upp för en utökad kvotering av föräldraförsäkringen...SVD

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 10. http://www.dn.se/nyheter/valet2010/det-har-ar-valloftena-1.1091683

  "Den borgerliga Alliansen lovar dessutom att: inte införa kilometerskatt, inte kvotera föräldraförsäkringen, inte höja skatten för vanliga löntagare, inte göra det dyrare att anställa unga, inte avskaffa rut- och rotavdragen, inte återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt, inte lagstifta om könskvotering till bolagsstyrelser."

  SvaraRadera
 11. Tack, Nils Dacke.

  Jo, LosKrikon - det är skitjobbigt att bli utfrågad om källor hela tiden. Ibland är det befogat och ibland är det onödigt och görs bara som ett retoriskt trick. Bra länkar du skrivit om i alla fall.


  //Zac

  SvaraRadera
 12. 2014 blir det kvotering...

  Partisekreteraren hos moderaterna berättar i veckans affärer...

  "Partiets syn på jämställdhet har förändrats säger Per Schlingmann. Enligt honom ser partiet påtagliga strukturella problem som innebär att kvinnor har mindre makt, tjänar mindre, äger mindre och alla konsekvenser som följer därav.

  Låter som Fi?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Jo, man förstår hur pass långt galenskaperna har gått när t o m Moderaterna tappar fotfästet och pratar dumheter.


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Lisbeth: Den artikeln du refererar till är skriven i januari, den jag refererar till är skriven i juni. Förstår du skilnaden?

  SvaraRadera
 15. "Att det dessutom kommer ta plats kommunister i regeringen borde göra varenda någorlunda historiebevandrad och röstberättigad livrädd"

  Du menar som med i princip alla andra ideologier där någon blivit maktfullkomlig och försvarat sin makt mer än följt sin ideologi eller sett genomförandet av ideologin som viktigare än ideologin själv. För även McArthurs försvar mot kommunismen på 50-talet blev i sig själv en parodi av demokrati. Du kan även jämföra med dagen kamp mot terrorismen som tycks mer gå ut på att radera våra grundläggande rättigheter och skyldigheter än faktiskt försvara dem. Eller menar du att det sitter folk i V som aktivt förespråkar folkmord eller är det "guilt by association"?

  SvaraRadera
 16. Fungerande regeringsalternativ? För vem då?
  För Littorin som väl är den ende här i landet som slipper någon som tjatar om arbetslinjen när han väljer att hoppa av jobbet för att han har tröttnat på det. I det lilla ser man det stora och detta säger så mycket om den hycklande regering vi har nu och som inte lyckas med att minska arbetslösheten eller med sitt största och viktigaste vallöfte: att man skulle minska "utanförskapet". Genom att ge folk lite mer pengar över på lönen har man slagit i många att allt är frid och fröjd här i landet. Till och med du verkar ha gått på den niten.
  Att man sedan håller på att skita i byxorna för att någon från Vänsterpartiet skulle kunna hamna i en regering verkar märkligt med tanke på att vi har representanter från ett Högerparti i regeringen redan nu, högerns internationella historia är väl inte så mycket att yvas över den heller om man resonerar i de termerna.

  SvaraRadera
 17. LosKrikon:

  Ja jag förstår tidsaspekten. Det var den jag hade i åtanke...

  fortsättning:

  "Införs kvotering så lämnar jag" Jämställdhet Veckans Affärer.

  "Peggy Bruzelius styrelseproffs i bland annat Electrolux och Axfood hotar med att lämna alla sina styrelseuppdrag i Sverige, om det kommer en lag om kvotering av kvinnor i bolagsstyrelser".

  "En förolämpning" kallar hon kvoteringshotet.

  Hon tycker att lagen är en förolämpning mot de kompetenta kvinnor som sitter i styrelsen säger hon.

  Inte konstigt att det skiljer sig mellan uttalanden i januari och juni?

  Vilka politiker vill att "guldhönan" flyr Sverige? Men tar det bort själva åsikterna från partiet?

  Zac:
  Du verkar anse att moderaterna är hjärntvättade av vänstern? Kan de inte tänka själva? Bodström tänker åt dem och de handlar...osv? Vänstern vill ha kvotering och de hänger på? Väljarna hänger också på....

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 18. Det roliga är att historien har gett mig rätt. Socialdemokratin har faktiskt hellre suttit i minoritetsregering än ta med Vänstern/Kommunisterna...

  @daydreaming: konstigt att det är du som gör kopplingen till folkmord och inte jag?

  @Jah Hollis: Det är nog mer en förskräckt betraktelse av det rödgröna alternativet mer än beundrande blickar på Alliansen. Splittring är bara förnamnet, se Sahlins Afghanistanresa - undrar vad kollegorna säger om den?
  Men Alliansen har gjort ett mycket bra jobb under tiden i regeringsställning. Jag har mycket svårt att se att Sahlin skulle ha klarat Sverige genom krisen så bra.


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Jah Hollis tar upp Littorin...
  Han deklarerade innan sin avgång att han ville kvotera in kvinnor i styrelserna.

  I raka svar med Niklas på Expressen sa han "Jag vill inte ens vänta fyra år. Jag vill göra det nu"

  Skönt för moderaterna att han är borta inför valet? när alliansen tydligen lovat i sina vallöften i juni, att inte lagstifta om könskvotering till bolagsstyrelser. Vallöften kan sedan ändras efter valet det vet vi?


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 20. @Lisbeth: Littorin deklarerade inte några vallöften för moderaterna när han pratade om kvoteringar, inte mig veterligt. Du har således bara uttalanden från en medlem i moderaterna

  Feminism är en vänsteridé idag. Ta kommunismen och byt ut 'överklass' mot 'man' och vips så har vi feminism ord för ord. Det handlar precis som kommunismen att skuldbelägga en hel grupp människor för vad vissa individer gör. Könskamp/klasskamp. Även det uppiskade tonläget från centrala delar är bekant. "Slita dig i stycken", "jag hatar dig du djävla man" - ingenting som hörhemma i en demokrati...


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Och nej, jag tror inte det är en konspiration ifrån centrala delar av Moderaterna för att bli av med en könsförrädare... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 22. "Karriär" 7 juli 2010
  googla på Littorin vill ha könskvotering

  "Samtidigt som stadsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg hotat med kvotering om ingenting händer, under den kommande mandatperioden vill Littorin genomföra kvotering omedelbart"

  "Det innebär alltså att han är villig att ta strid med det egna partiet"

  Detta ger lite nytt ljus och spär på spekulationerna kring hans avgång, som många samstämmigt skyller på falska sossar.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 23. Zac: Nej du TROR hellre att sossarna är förrädare? Tänk jag har bara en önskan inför valet och det är att folk slutar upp med att TRO. En person skrev härinne något i stil med om vi kastar upp stenarna i luften för att ta reda på om det blivit religion....

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 24. @Lisbeth: Men var har jag skrivit att det var ett förräderi från sossehåll? Vi har ett uppklarat då en centralt placerad medarbetare satt från socialdemokraternas högkvarter och mailade lögner om Reinfeldt till media vid förra valet. Det är nog det värsta jag har hört i den vägen i Sverige, men det har inte med Littorin att göra såvitt jag vet?


  //Zac

  SvaraRadera
 25. Nu blandar du in massor. Att sossarna skulle vara inblandade har det spekulerats kring mycket sedan Littorin gick. Har för mig (kan ha fel) att även du var inne på det spåret? Kanske stämmer det kanske inte. Uttalanden i pressen som... detta kom ju lägligt inför valet osv. Mycket spekulationer.


  Det som kan konstateras, utan att spekulera alltför mycket är att kvotering är ett hett ämne inom moderaterna och Alliansen. Om det sedan har med Littorins avgång att göra vet jag inte. Det får var och en bilda sig en egen uppfattning eller hypotes om.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 26. Däremot har jag funderat på faktumet att historien exploderar i valrörelsen (en fyra år gammal, preskriberad historia) och under brinnande infekterad rättstvist om barnen. Det var nog kölappar för att sätta åt Littorin just då... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 27. "Det var nog kölappar för att sätta åt Littorin just då".

  Ja från både höger och vänsterhåll. Motiv fanns och vad som fick honom att gå får vi (spekulation) aldrig veta till 100%. Vi kan bara lägga ihop ett plus ett. Ta till oss den information som finns. Det gör vi bäst om vi inte identifierar oss med någon sida mer och hur många av oss klarar av det? Inte jag! inte ännu.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 28. Jag anser att det med säkerhet går att säga att han inte orkade längre. Sexanklagelserna omöjliggjorde politiska arbete - oavsett skuld (något som skadeglatt noga noterades ifrån feministiskt håll) och skulle försvåra hans rättsfall kring barnen.

  Givetvis avgick han - vem hade inte gjort det? Ett sista halmstrå för att klara barnen eftersom arbetslivet redan är kört.


  //Zac

  SvaraRadera
 29. "googla på Littorin vill ha könskvotering"

  Du vet vad som hände med Littorin? Hans vilja har ingen betydelse i dagsläget.

  SvaraRadera
 30. Att han inte orkade längre är väl ganska uppenbart.


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Att han inte orkade längre är väl ganska uppenbart.


  //Lisbeth

  SvaraRadera
 32. Nu blandar du in massor. Att sossarna skulle vara inblandade har det spekulerats kring mycket sedan Littorin gick. Har för mig (kan ha fel) att även du var inne på det spåret? Kanske stämmer det kanske inte. Uttalanden i pressen som... detta kom ju lägligt inför valet osv. Mycket spekulationer.


  Det som kan konstateras, utan att spekulera alltför mycket är att kvotering är ett hett ämne inom moderaterna och Alliansen. Om det sedan har med Littorins avgång att göra vet jag inte. Det får var och en bilda sig en egen uppfattning eller hypotes om.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Zac: Nej du TROR hellre att sossarna är förrädare? Tänk jag har bara en önskan inför valet och det är att folk slutar upp med att TRO. En person skrev härinne något i stil med om vi kastar upp stenarna i luften för att ta reda på om det blivit religion....

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 34. Fungerande regeringsalternativ? För vem då?
  För Littorin som väl är den ende här i landet som slipper någon som tjatar om arbetslinjen när han väljer att hoppa av jobbet för att han har tröttnat på det. I det lilla ser man det stora och detta säger så mycket om den hycklande regering vi har nu och som inte lyckas med att minska arbetslösheten eller med sitt största och viktigaste vallöfte: att man skulle minska "utanförskapet". Genom att ge folk lite mer pengar över på lönen har man slagit i många att allt är frid och fröjd här i landet. Till och med du verkar ha gått på den niten.
  Att man sedan håller på att skita i byxorna för att någon från Vänsterpartiet skulle kunna hamna i en regering verkar märkligt med tanke på att vi har representanter från ett Högerparti i regeringen redan nu, högerns internationella historia är väl inte så mycket att yvas över den heller om man resonerar i de termerna.

  SvaraRadera
 35. Bra skrivet! Sossarna behöver förlora stort och då kan vi kanske slå 2 flugor i samma smäll och få tillbaka sosseriet som den folkrörelse de en gång var och sedan komme nog sannolikt statsfeminismen och inkvotering att bli fenom man forskar om i framtiden, inte använder i dagspolitik.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England