Fortsätt till huvudinnehåll

Censurerat!

Jag har nämnt vid ett par tillfällen att jag blivit censurerad - och påfallande ofta på vänsterbloggar. Jag spekulerade lite i om det är ideologin i sig som gör det så irriterande med kritiska röster - vänsterideologer är helt enkelt inte bekväma med att individer har en skiljande åsikt. Du vet, den röda massan och allt det där...

Själv har jag också regler

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tar jag bort så snart jag ser dem.
Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Ganska solklara och vettiga eller? Jag tror inte någon har något utbyte av spam och struntkommentarer?

Men andra...

Ofta liknar reglerna de som jag har, men censurerandet, behovet att städa bort avvikande åsikter, känslan av enighet och renhet - den hoppas jag inte att någon behöver se hos mig! Med tanke på att jag kräver ett öppet och demokratiskt samhälle så kan jag knappast sitta med censurens svarta diktatorsdöme på min blogg, eller?

Men varför?

Yttrandefriheten är inte heller något som man historiskt hyllat vad gäller vänster ideologier - är det något sådant som ligger till grund för det ganska regelbundna censurenandet av motsatta åsikter? Eller något annat?

Mer funderingar

Censur på bloggar?
Censurerande av LC-anekdoterna

Irriterande

Irriterande som sjutton är det i alla fall. Två bloggarna där jag ett flertal gånger blivit censurerad är Svensson och Jinge - som av en tanke har ett inlägg idag titulerat "Sociala medier och politik"... ;o)
Jag vill inte ge dem länkkärlek så länkarna går till en Googlesökning.
Sedan har jag upplevt censur på en handfull mindre vänsterbloggar - och givetvis mängder av feministiska bloggar. De låter inte gärna någon ifrågasätta någonting - och kanske speciellt inte en man...

Inte på liberala bloggar?

Konstigt nog så brukar jag generellt bara kommentera om jag har en avvikande åsikt. D v s att majoriteten av mina kommentarer innehåller åsikters som går på tvärs med texten jag kommenterar. Trots detta så har jag aldrig någonsin blivit censurerad på någon liberal eller högerblogg. Min syn på det hela är att det ligger i ideologin - liberaler är öppnare för att individer har olika åsikter, emedan vänsterbloggare har gruppens väl och ve i åtanke i första hand. Man kan enkelt rensa bort individer som inte passar in, en reaktion som gett hemska resultat i historien under olyckliga omständigheter.

LC-bloggar

Jag har flera gånger stött och blött om hur censur bedrivs på LC-bloggar och hur man tystar oliktänkande. För i runda tal tre år sedan så var det liv på Doktor Dahlqvists Blogg. Tyvärr så fortsätter lite godtyckliga censureringar när en del diskussioner blivit högljudda, "felaktiga" eller helt enkelt tröttsamma för AD. Jag har själv råkat ut för det flera gånger.

AD har vid tillfälle yttrat "Alla som blir censurerade tycker att det är lika tråkigt, men jag kan inte låta alla skriva allt de tycker. Det tar för lång tid att läsa allt, så folk tröttnar" och flera gånger sagt att "huvudsyftet med denna blogg är att informera om LCHF" - vilket ju givetvis är sant och också en rimlig anledning till varför AD anser sig behöva bedriva aktiv censur på bloggen.

Även Kostdoktorn!

Allt började när Kostdoktorn blockerade en kommentator för "att ha tagit för mycket plats". Jag tyckte han hade all rätt i världen att göra så, men att han hade fel i denna fråga! ;o)
Jag fick ett par tykna mail där man mest spekulerade i att jag mest var avundsjuk på Kostdoktorns många kommentarer och besök - och visst är det säkert så - men det handlar också om öppenhet och ärlighet resonerar jag.

Doc har dock(!) vid tillfälle skrivit: "Bara ett förtydligande: jag censurerar inte kritiska kommentarer. Jag censurererar bara när kommentaren inte når upp till några basala krav på allmän hyfs, och därför kan störa andra. Det har gällt personer både för och emot eller bara intresserade av LCHF."

Mina åtgärder

Jag inför nu en tag som heter censurerat. Den kommer innehålla de kommentarer och länkar till inläggen där jag försökt kommentera. Jag tar med klockslag och lägger ut in kommentar så snart som jag ser att bloggen godkänt kommentarer efter det att jag försökt posta min. Det är enkelt, öppet och bedömningsbart för vem som helst att granska och dra sina egna slutsatser.

Sannolikt lite sällan

Jag tror inte att det kommer att bli så oerhört mycket publicerat här, då jag numera skyr vänsterbloggare lite grann då det har varit så tråkigt att skriva för en svart censurpenna. Men vi får se!

Således - till min stora premiär idag!

I skamvrån idag - Bloggen Svensson

Rätt och riktigt av Schyman att använda Rutavdraget

10 Aug, 2010 11:09

Uselt av Schyman. Hon har själv sagt: "Sådana här avdrag permanentar en föreställning om att man inte ska betala så mycket för typiska kvinnotjänster."

Och det är den typen av föreställningar hon vill permanenta tydligen? Vid tvekampen mellan plånbok VS ideologi så vinner tydligen plånboken för Schyman. Det är roligt att se hur alla försöker slå knut på sig själva i försöken att få historien till att vara ok. Som om pälsmotståndare skulle komma undan om de köper päls ungefär...


//Zac
Oj så upprörande! Jag kritiserade Schyman vilket tydligen var svårt att svälja för bloggen Svensson... Skämmes!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Dags att testa en annan webläsare? :-)

  Skämt å sido, när jag läser kommentererna ser jag inte riktigt skillnaden på din och några av de andra.

  SvaraRadera
 2. Så jag förstår inte riktigt varför du skulle blivit censurerad...

  SvaraRadera
 3. Inte jag heller... Men kommentarerna hos Svensson kommer in - det står att de inväntar moderation efter jag skickat dem. Jag har vid flera tillfällen diskuterat via mail med censorerna och det brukar låta som att det handlar om en informationssak - avvikande åsikter skymmer vägen för läsarna; de redan övertygade...


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Jag kan ju iofs förstå att man likt DN tycker att det blir jobbigt om man får en flock troll i kommentarsfälten. De brukar ju vara duktiga på retorik och debattricks så att man modererar har jag full förståelse för men i det här fallet ser jag inte vad som i sak skiljer ditt inlägg från några av de som kommit igenom. Möjligtvis om du inte var först med "den kommentaren" och de inte vill ha 20 likadana men det verkar inte rätt i det här fallet heller.

  SvaraRadera
 5. Tjena!
  Jag delar dina åsikter gällande Jinge, de andra har jag ingen erfarenhet av.

  Vi tycks ha haft liknande tankar för att kunna försvara oss. Jag tror dock att jag gått ett steg längre genom att "bloggskugga" Jinge (jag har en beskrivning på min blogg med vad jag menar med bloggskuggnin). Kolla gärna in min skuggning av Jinge. Det har blivit mer och mer absurt. Men jag lägger av nu. Det finns ingen anledning för "overkill".
  http://hyckleripolis.wordpress.com/

  SvaraRadera
 6. Riktigt roligt, men följer man bara någon av dessa herrar ett tag så är det uppenbart att de enbart ägnar sig åt att diskutera med sådana som har "rätt" åsikter och suddar bort allt annat.

  Iofs kanske deras trafikmängder gör att man måste prioritera en typ av kommentarer - men då får man klargöra det och inte låtsas om som om deras kommentarer ger en bild av opinionsläget.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Sant!
  Men samtidigt ska de hålla vad de skriver. Jinge sparar alla inlägg med email och IP fastän han säger att han kastar dem vid censurering. Han ska berätta för alla som besöker hans blogg att han behåller allt så att folk kan göra en bedömning ifall de vill utsätta sig för detta eller ej. Annars tycker jag att det är slags dolt åsiktsregistrerande. Han kanske har rätt att göra så lagmässigt men det är ett omoraliskt beteende.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är falskt, men som sagt, jag har inte problemet med tusentals besök varje dag och säkert lika många kommentarer. Då måste nog ribban långt ner för att hålla sånär styrsel på lagligheterna.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Jo, det är falskt, för att inte säga lögnaktigt - att hålla en privat databas - säga att censurerade kommentarer kastas medan man i verkligheten sparar allt. När sedan personer uttrycker åsikter och påpekar hyckleriet i Jinges agerande skickas man till dårhuset i form av en omdirigering till en wikisida om paranoia om man försöker gå in på Jinges sida.

  Påminner inte det ganska starkt om hur dissidenter behandlades i t.ex Sovjet?

  Jag vill oxå påpeka att jag inte skrivit något rasistiskt, stötande eller provocerande hos Jinge. Jag har stor förståelse för att framför allt rasistiska kommentarer raderas omgående.
  Mest har jag skrivit om penningpolitiska aspekter och hur penningskapandet bör demokratiseras. Men av någon anledning är just detta tabu hos Jinge - nästan mer än att uttrycka rasistiska kommentarer.

  SvaraRadera
 10. Jag glömde berömma dig för ett bra initiativ - jag kommer följa din blogg i fortsättningen.

  SvaraRadera
 11. Nja, det är inte mycket till initiativ. Jag märker att jag drar mig för att skriva och kommentera på de värsta bloggarna... Så det lär bli mycket litet i denna kategori. Tyvärr.


  //Zac

  SvaraRadera
 12. "Jag märker att jag drar mig för att skriva och kommentera på de värsta bloggarna."

  Ett sundhetstecken jag borde lära mig av! Ska skärpa mig :)

  SvaraRadera
 13. Jag tror det är övergående... Vi får se hur det blir ju längre valrörelsen och bloggarna går... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 14. "Jag märker att jag drar mig för att skriva och kommentera på de värsta bloggarna."

  Ett sundhetstecken jag borde lära mig av! Ska skärpa mig :)

  SvaraRadera
 15. Sant!
  Men samtidigt ska de hålla vad de skriver. Jinge sparar alla inlägg med email och IP fastän han säger att han kastar dem vid censurering. Han ska berätta för alla som besöker hans blogg att han behåller allt så att folk kan göra en bedömning ifall de vill utsätta sig för detta eller ej. Annars tycker jag att det är slags dolt åsiktsregistrerande. Han kanske har rätt att göra så lagmässigt men det är ett omoraliskt beteende.

  SvaraRadera
 16. Så jag förstår inte riktigt varför du skulle blivit censurerad...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England