Fortsätt till huvudinnehåll

"Lika mycket utrymme" är INTE jämställdhet!

Hur svårt skall det vara?
En del är så felkopplade att man häpnar - eller en del och en del. Ta mig sjutton om inte sjukdomen som kastar om all logik så fort kön kan vara en del i problemställningen mer kan liknas vid en epidemi!

Litet exempel

Nu startar Sveriges första jämställda tidningsmakare som ska fylla ett tomrum i mediasverige, enligt initiativtagaren Sanna Verner-Carlsson.
– Alla oavsett kön och etnicitet ska få lika mycket utrymme i tidningarna.
(Källa.)

Det där har INGENTING med jämställdhet att göra!

Ingenting!

Det är när Sanna Verner-Carlsson fyller tidningen med de bästa möjliga skribenterna som enbart fått utrymmet för sina individuella kvalitéer och inte beroende på kön som det är jämställdhet.
Som det är nu så kan hon få in 99 av de 100 bästa artiklarna från zigenare och vips så måste hon diskriminera för att "jämställa" antalet. Samma sak med "profftyckaren" som egentligen inte har några som helst kvalifikationer till att sitta till doms över än den ena och än den andra frågan.

Jämställdhet

Det är jämställt och rättvist först när man bortser från vilket kön det är på personen - att slippa bli bedömd utifrån sitt kön. Till syvende och sist bör det bara handla om prestationerna och inget annat.

Vilken idioti!

Hur kunde det går så här långt? Och utan att någon reagerade? Herregud! Feminismen måste vara en hjärnsjukdom och ingen politisk rörelse - det är den enda förklaring jag kan komma på faktiskt.
Sickna korkskallar!

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. "Feminismen måste vara en hjärnsjukdom och ingen politisk rörelse - det är den enda förklaring jag kan komma på faktiskt."

  Bra sagt! Typ som jag sa för inte så länge sen, men inte hittar nu, bland kommentarerna.

  Det där är inte jämstäldhet alls, det är kvotering. Många verkar inte förstå skilnaden.

  SvaraRadera
 2. Det är väl ganska naturligt att det blivit som det blivit? En grupp upplever sig som underordnad och börjar lobba för att en förändring ska ske. Gruppen som upplever sig som underordnad vill dessutom inte att det ska dröja 1000 år innan mänskligheten återställt sig från de föregående 1000 åren och tar till tvångsmedel för att få en snabbare förändring. De lyckas med detta för att deras argument uppenbarligen får fotfäste. Det är väl ungefär så all förändring i samhället har gått till.

  Du är nöjd vid att man har möjligheten, feministerna menar att man inte kan vara nöjd förrän folk faktiskt använder sina möjligheter och att det i sig är ett hinder att ett fåtal använder sina möjligheter. Det är ungefär som när staten gör reklam för avdrag som inte blivit utnyttjade för att avdraget passar den egna politiska agendan fast folk uppenbarligen inte haft intresse :-)

  SvaraRadera
 3. Jag avskyr tvång och styrning av människor. Att det prompt skall vara 50/50 på en utbildning där det är en stor majoritet av det ena könet på de sökanden reflekterar intresset och man skall enbart sköta intagningen på lämplighetsnivå.

  Alla skall ha samma rättigheter och samma skyldigheter. Det är inte svårt att förstå. Feministerna plockar russinen ur kakan och vägrar erkänna det. Det pratas aldrig om kvotering på genusutbildningarna, eller sopåkarna eller de farligaste och tyngsta industrijobben. Falskt. Inte heller agerar man för att manliga porrskådisar får sämre betalt än kvinnliga diton...


  //Zac

  SvaraRadera
 4. De får gärna starta tidningen för min del, ska bli roligt att se den misslyckas.

  SvaraRadera
 5. LOL ja. De förväntar sig att de ska bli bjudna på allt, som bio och restaurang. Men sen när de självvalt diskar lite mer än mannen så blir det ett jävla liv. När bytte senast en kvinna däcken på bilen? Russin ur kakan är precis vad det är.

  SvaraRadera
 6. Vilken källa är det?

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vara nöjd om det fanns en grupp på säg 5% där man kan ha alternativ kompetensprövning. Mest för att jag betvivlar att den enda vägen till kopetetens är ofullständig och behöver kompletteras. Se tex hur betygen idag favoriserar flickor, att då släppa fram en grupp till en mindre del av platserna till en grupp som normalt tex inte skulle skaffa sig högsta betyg är då sannolikt en bra idé.

  SvaraRadera
 8. daydreaming: När du säger det så är det ingen dum ide. 5% skulle jag med acceptera.
  Bäst betyg är för många yrken faktiskt sällan bäst på annat än just skaffa betyg.

  //kk

  SvaraRadera
 9. ...men då måste det vara något som väger upp avsaknaden av betyg eller annat. Ett kön är sällan värt mer eller mindre beroende på sort.
  //kk

  SvaraRadera
 10. Visst, arbetsprov eller psykologisk utvärdering möjligtvis kan gå vid sidan om. Betyg är långt ifrån allt. Bland de mest korkade personer jag stött på har haft toppbetyg. Likaså är en av de intelligentaste (och belästa) personer jag stött på helt utan gymnasiebetyg.


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Jag skulle vara nöjd om det fanns en grupp på säg 5% där man kan ha alternativ kompetensprövning. Mest för att jag betvivlar att den enda vägen till kopetetens är ofullständig och behöver kompletteras. Se tex hur betygen idag favoriserar flickor, att då släppa fram en grupp till en mindre del av platserna till en grupp som normalt tex inte skulle skaffa sig högsta betyg är då sannolikt en bra idé.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv