Fortsätt till huvudinnehåll

"Lika mycket utrymme" är INTE jämställdhet!

Hur svårt skall det vara?
En del är så felkopplade att man häpnar - eller en del och en del. Ta mig sjutton om inte sjukdomen som kastar om all logik så fort kön kan vara en del i problemställningen mer kan liknas vid en epidemi!

Litet exempel

Nu startar Sveriges första jämställda tidningsmakare som ska fylla ett tomrum i mediasverige, enligt initiativtagaren Sanna Verner-Carlsson.
– Alla oavsett kön och etnicitet ska få lika mycket utrymme i tidningarna.
(Källa.)

Det där har INGENTING med jämställdhet att göra!

Ingenting!

Det är när Sanna Verner-Carlsson fyller tidningen med de bästa möjliga skribenterna som enbart fått utrymmet för sina individuella kvalitéer och inte beroende på kön som det är jämställdhet.
Som det är nu så kan hon få in 99 av de 100 bästa artiklarna från zigenare och vips så måste hon diskriminera för att "jämställa" antalet. Samma sak med "profftyckaren" som egentligen inte har några som helst kvalifikationer till att sitta till doms över än den ena och än den andra frågan.

Jämställdhet

Det är jämställt och rättvist först när man bortser från vilket kön det är på personen - att slippa bli bedömd utifrån sitt kön. Till syvende och sist bör det bara handla om prestationerna och inget annat.

Vilken idioti!

Hur kunde det går så här långt? Och utan att någon reagerade? Herregud! Feminismen måste vara en hjärnsjukdom och ingen politisk rörelse - det är den enda förklaring jag kan komma på faktiskt.
Sickna korkskallar!

Mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. "Feminismen måste vara en hjärnsjukdom och ingen politisk rörelse - det är den enda förklaring jag kan komma på faktiskt."

  Bra sagt! Typ som jag sa för inte så länge sen, men inte hittar nu, bland kommentarerna.

  Det där är inte jämstäldhet alls, det är kvotering. Många verkar inte förstå skilnaden.

  SvaraRadera
 2. Det är väl ganska naturligt att det blivit som det blivit? En grupp upplever sig som underordnad och börjar lobba för att en förändring ska ske. Gruppen som upplever sig som underordnad vill dessutom inte att det ska dröja 1000 år innan mänskligheten återställt sig från de föregående 1000 åren och tar till tvångsmedel för att få en snabbare förändring. De lyckas med detta för att deras argument uppenbarligen får fotfäste. Det är väl ungefär så all förändring i samhället har gått till.

  Du är nöjd vid att man har möjligheten, feministerna menar att man inte kan vara nöjd förrän folk faktiskt använder sina möjligheter och att det i sig är ett hinder att ett fåtal använder sina möjligheter. Det är ungefär som när staten gör reklam för avdrag som inte blivit utnyttjade för att avdraget passar den egna politiska agendan fast folk uppenbarligen inte haft intresse :-)

  SvaraRadera
 3. Jag avskyr tvång och styrning av människor. Att det prompt skall vara 50/50 på en utbildning där det är en stor majoritet av det ena könet på de sökanden reflekterar intresset och man skall enbart sköta intagningen på lämplighetsnivå.

  Alla skall ha samma rättigheter och samma skyldigheter. Det är inte svårt att förstå. Feministerna plockar russinen ur kakan och vägrar erkänna det. Det pratas aldrig om kvotering på genusutbildningarna, eller sopåkarna eller de farligaste och tyngsta industrijobben. Falskt. Inte heller agerar man för att manliga porrskådisar får sämre betalt än kvinnliga diton...


  //Zac

  SvaraRadera
 4. De får gärna starta tidningen för min del, ska bli roligt att se den misslyckas.

  SvaraRadera
 5. LOL ja. De förväntar sig att de ska bli bjudna på allt, som bio och restaurang. Men sen när de självvalt diskar lite mer än mannen så blir det ett jävla liv. När bytte senast en kvinna däcken på bilen? Russin ur kakan är precis vad det är.

  SvaraRadera
 6. Vilken källa är det?

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vara nöjd om det fanns en grupp på säg 5% där man kan ha alternativ kompetensprövning. Mest för att jag betvivlar att den enda vägen till kopetetens är ofullständig och behöver kompletteras. Se tex hur betygen idag favoriserar flickor, att då släppa fram en grupp till en mindre del av platserna till en grupp som normalt tex inte skulle skaffa sig högsta betyg är då sannolikt en bra idé.

  SvaraRadera
 8. daydreaming: När du säger det så är det ingen dum ide. 5% skulle jag med acceptera.
  Bäst betyg är för många yrken faktiskt sällan bäst på annat än just skaffa betyg.

  //kk

  SvaraRadera
 9. ...men då måste det vara något som väger upp avsaknaden av betyg eller annat. Ett kön är sällan värt mer eller mindre beroende på sort.
  //kk

  SvaraRadera
 10. Visst, arbetsprov eller psykologisk utvärdering möjligtvis kan gå vid sidan om. Betyg är långt ifrån allt. Bland de mest korkade personer jag stött på har haft toppbetyg. Likaså är en av de intelligentaste (och belästa) personer jag stött på helt utan gymnasiebetyg.


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Jag skulle vara nöjd om det fanns en grupp på säg 5% där man kan ha alternativ kompetensprövning. Mest för att jag betvivlar att den enda vägen till kopetetens är ofullständig och behöver kompletteras. Se tex hur betygen idag favoriserar flickor, att då släppa fram en grupp till en mindre del av platserna till en grupp som normalt tex inte skulle skaffa sig högsta betyg är då sannolikt en bra idé.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p