Fortsätt till huvudinnehåll

Ursäkter vid otrohet?

Angela och Ben kommer ursprungligen från
Nigeria och är båda mörkhyade.
Trots det födde de ett vitt barn som inte är albino.
– Jag är säker på att hon är mitt barn ... men jag förstår inte varför hon är ljus, säger pappa Ben.
(Källa.)

Ledsen, men den absolut sannolikaste orsaken är faktiskt att antingen har mamman eller pappan varit otrogen. Ursäkter är ofta genomskinliga i sådana här fall. Senast det gick hem, mig veterligen, var för drygt 2000 år sedan då en kvinna skyllde på den heliga ande...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. http://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor

  SvaraRadera
 2. Hehee, hade faktiskt den i åtanke när jag skrev, men jag fick inte in den snabbt och snyggt... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Förlåt en yngling...

  Men hur skulle pappans eventuella otrohet vara en tänkbar orsak?

  SvaraRadera
 4. Det har tydligen hänt att män varit med kvinnor där andra män dippat innan och på så sätt fått med sig spermier. Så rent teoretiskt så kan pappan ha vänstrat med någon som haft sperma från en vit man i sig. Struntat i att duscha och hoppat på frugan direkt när han kommit hem. VIPS!

  Och det kan vara upp till 72tim om jag inte missminner mig! Något att tänka på! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det stod ju i artikeln att det inte är helt ovanligt bland djuren och vi är ju djur har du påstått vid upprepade tillfällen....;) Om vi har djuret latent, vilket jag personligen anser så blir det fullt begripligt. Vi påminner om djuren.

  Bara för att något är ovanligt så betyder det inte att det inte existerar? Det finns fog för att vi endast utforskat en del av verkligheten. Logiskt sätt så är det alltså inte omöjligt att två mörkhyade personer kan få ett barn som är vitt och inte albino.

  Sedan kan man givetvis spekulera i om det är så i det här fallet om man vill.

  //Lisbeth

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 6. I så fall skulle kvinnan ha recessiva gener för blont/blåögt. Mycket ovanligt.

  Mannen varit otrogen? Påverkar inte.

  Mutation? I såfall i dubbla genuppsättningen; den från mamma och den från pappa. Otroligt osannolikt.

  Troligats är att båda haft inblandning av vita tidigare i historien. Inte otänkbart.

  I Italien finns blonda fenicier och i Spanien visigodos, västgoter, i några byar i Galicien. Blonda och mjälla i hyn...

  SvaraRadera
 7. Visst - men som Fuldrutt påpekar - Ockhams rakkniv... Vilket är sannolikast mellan en otrohet och att recessiva anlag skulle spela in eller rent av en mutation? Klart att det begås 100 000-tals otrohetsaffärer varje dag...

  Men visst - en viss chans finns det, men den är oerhört liten, oerhört.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Men om någon varit otrogen med en vit borde barnet bli mulatt, inte helvit. Det är nåt genetisk eller så har föräldrarna vita i släkten som de inte vet om.

  SvaraRadera
 9. Om jag spekulerar vidare så tycker jag nog att den lilla flickan är väldigt vit...för att ha en så pass mörk mamma.

  Hm hur sannolik är din egen tes Zac? Den om att dippa...Bara för att något är ovanligt så betyder det inte att det inte existerar...Så då kan två mörkhyade, få ett vitt barn som inte är albino? Samtidigt som det kan "dippas" hit och dit?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Inte så sannolik som att mamman skulle ha varit otrogen, nej.


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Bara för att vi inte förstår något, betyder det att det inte existerar? Det är mycket vi inte förstår men som existerar i allra högsta grad.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Wow! Tänk om det i framtiden kommer att bli en blandning av mulatter (ljus-mörka) och helvita som ni ser på bilden med afrikansk näsa. En helt underbar blandning!

  SvaraRadera
 13. Vi får se, anonym(14:26).

  Men Lisbeth, vi är väl överens om att vi i första hand använder de förklaringsmodeller som vi brukar över innan vi vänder oss till övernaturliga krafter?


  //Zac

  SvaraRadera
 14. "...2000 år sedan då en kvinna skyllde på den heliga ande... "

  LoL

  SvaraRadera
 15. Ja och då håller inte "de förklaringsmodeller som vi brukar" alltid. Tycker inte om ordet "övernaturliga krafter". Bara för att vi inte har kläm på allt, så behöver det inte vara övernaturligt. Överfysiskt vad är det för fel på det ordet? Allt ska vara så New Age med hokus pokus. Den som söker hittar hypoteser som vi kan anta med vår mentala medvetenhet, sitt intellekt och sunda förnuft.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 16. Det finns inget överfysiskt. Det som inte förstås med våra nuvarande vetenskapliga modeller är sådant som helt enkelt inte är förklarat - än... :o)

  Men vetenskapen har en mycket viktigt upplysningsuppgift. Det är konstigt att så fort vi inte har en förklaring så kommer oerhört fantasifulla och febriga förklaringar. Jmfr UFO's. Något himlafenomen är oförklarat - då måste det vara besök från en annan planet som är intresserad av göra märken i sädesfält och skära ut könsdelarna på kossor - och tvångsmässigt intresse för anala undersökningar på oss människor...

  Varför är det så svårt att bara acceptera att det helt enkelt är oförklarade snarare än det okända?


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Varför är det så svårt att acceptera att vi endast utforskat en liten del av verkligheten?

  Det finns hypoteser /antaganden) för den som inte nöjer sig med de nuvarande förklaringarna med religion, politik och vetenskap. Det finns människor som anser att dessa måste mötas.

  "Varför är det så svårt att bara acceptera att det helt enkelt är oförklarade snarare än det okända" Om man hittat en hypotes som man mentalt kan ta till sig. Naturligtvis kritiskt och granskande, så är det om inte svårt åtminstonde så att man tänker och resonerar i dessa banor. Det har man sin fria vilja att få göra. Genom resonemang med oliktänkande, kan man sedan utröna om det har något eventuellt värde. Om det verkar logiskt eller ologiskt.

  Mycket inom religionen är ologiskt för mig personligen. Vetenskapen den går framåt, men ibland måste man ändra sig helt eller backa. Politiken och det politiska systemet ser vi hur det fungerar....Ska jag TRO på allt detta då? Verkar ganska dumt? eller ska jag söka efter andra eller kompletterande svar? TRO det gör man ju inom religionen, de som inte TROR alls på den TROR också?

  "Det finns inget överfysiskt" säger du så tvärsäkert. Samtidigt skriver du "Varför är det så svårt att bara acceptera att det helt enkelt är oförklarade snarare än det okända" Ja varför har du svårt med det?

  Hur kan du vara så tvärsäker? Har du utforskat vilka möjlighheter det finns att studera det överfysiska? Eller om det ens finns möjligheter?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 18. Vi har väl ännu inte sett tecken på någonting som ens antyder något "överfysiskt" - däremot finns det en del fysiskt som inte förklarats helt än...


  //Zac

  SvaraRadera
 19. Hm "Vi..."
  Finns nog en hel del människor som har invändningar mot det du skriver...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Men snälla, titta på barnet. Hudfärgen må vara vit, men resten är det inte. Det är väl ingen som på allvar tror att skillnaden mellan raserna främst sitter i hudfärgen? Tror ni seriöst att evolutionen hoppat in och implementerat mutationer ENDAST i det fysiska utseendet och att de stora skillnaderna i t.ex snitt-IQ är en effekt av det?

  Tack vara PK så kan man ju inte beskriva barnet som en vit X, men det är precis vad det är.

  SvaraRadera
 21. Nu blir det väldigt intressant. Vad tror ni att de stora skillnaderna i t.ex. IQ snitt beror på? Eller de stora skillnaderna i EQ? (emotionell intelligens)

  Själv så är jag övertygad om att vi har levt många gånger därav stora skillnader. En del är äldre själar andra yngre.
  Någon annan förklaring?

  Det lilla vita barnet är alltså enligt mitt sätt att resonera precis där det ska vara, för bästa lärdom för andra och för sig själv. Det är min personliga förklaring eller hypotes, snarare än att mamman eller pappan:) (dippat) har varit otrogen.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 22. Lisbeth: är du gift med DiLeva?

  SvaraRadera
 23. LosKrikon: :) Nä, men han verkar vara en fin man!
  Vänstertrafik i själen sjunger han om...;)

  SvaraRadera
 24. Själavandring... Näe, där har vi ett utmärkt exempel på hur fantasier tar plats där vetenskapen plats där inga svar funnits.

  En sidnot är min älskade mormor, nu bortgången, hon trodde på reinkarnation. Men till skillnad från de flesta som varit drottning Cleopatra eller dylika kändisar så hade hon varit en fattig risplockerska i Kina och dog ung. Det är för mig tecken på den anspråkslösa och ödmjuka själ som hon hade. Saknar henne och hennes kanelbullar mycket.


  //Zac

  SvaraRadera
 25. Det finns en genetisk bredd kvar i den ursprungliga afrikanska befolkningen som inte finns bland de utvandrade folken i världen. Du kan lätt bygga en europé eller en asiat med den genmassa du hittar i Afrika, men inte tvärt om.
  Att vara svart sitter dessutom inte alls så djupt som man skulle kunna tro. Om man till exempel har ont om mat i en population svarta, så kommer populationen ganska snart att bli ljus, för de barnen kräver mindre energi. Att bli svart igen tar många fler generationer, för att fördelen där är mycket mindre uttalad. Allt annat lika, om populationen föredrar partners med ett visst utseende så är naturligtvis det den enskilt viktigaste urvalsmekanismen.

  Så, om vi nu vet att det är ytters sällsynt men förekommer, och vi lever i en värld där alla förekommande fallen kommer till vår kännedom...

  SvaraRadera
 26. Din älskade mormor skulle jag personligen vilja ha lärt känna. Detta med att människor vill tillskansa sig drottningpositioner eller högt uppsatta positioner är nog (spekulation) ganska vanligt.

  Sanningen är nog (enligt mitt sätt att resonera) att vi får gå igenom många svåra liv, eftersom lagen om orsak och verkan gäller dvs. konsekvenser av karma. Så då är jag hellre "en fattig risplockerska" än "drottning Cleopatra eller dylika kändisar".

  Att betala av är bättre ur karmatisk synpunkt än att tillskansa sig makt, ära och berömmelse då man riskerar att dra på sig mer att betala av i kommande liv.

  Det sista jag personligen skulle vilja ha är makt och ära som jag inte är mogen för och inte kan hantera ännu. Makt förpliktigar. I vårt samhälle gäller att den som dör med mest pengar vinner. Universums lag säger det är värre att göra ont än att lida ont. Tänker man så får man en helt annan syn på sjukdom och fattigdom. Givetvis ska vi bekämpa det, mem det är en annan sak.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 27. @Anonym (09:48) - du har banne mig rätt. En rolig detalj i det hela är att afrikaner på så sätt har en friskare genpool än vad vi västerlänningar har... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 28. @Lisbeth: Fast hon hade inget som helst belägg för att det var så. Hon bara "visste det". Och det var säkert sanning för henne - det är bara inte applicerbart på någon annan människa på jorden... För att man skall kunna göra slika generaliseringar krävs enligt mitt sätt att se på det en systematik och logik i resonemanget som bara kan ges av (natur-)vetenskapen.


  //Zac

  SvaraRadera
 29. Hon kan (spekulation) ha haft upplevelser som hon inte ville eller ansåg sig kunna dela med sig av.

  Det finns många fenomen som vetenskapen inte kan bevisa ännu t.ex. utomkroppsliga upplevelser. Men det finns de som försöker. Logik i resonemang får vi när vi lägger ny kunskap till gammal. Alla har vi gammal kunkap och vi får ständigt nya pusselbitar.

  Så du eller andra människor kan inte resonera logiskt utifrån tidigare kunskap eller vetskap?

  Bakom(natur-)vetenskapen döljer sig människor som
  dig och mig med kunskap eller brist på kunskap. Det är väl därför vi endast utforskat en bråkdel av verkligheten...Människors personliga upplevelser tas med rätta med en nypa salt. Men man kan inte bara rycka på axlarna åt allt. För upplevd kunskap är i högsta grad verklig kunskap.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 30. Bra exempel. Astral Projektion är svår att studera eftersom miljön är närt omöjlig att mäta någonting på - man har helt enkelt bara berättelserna om upplevelserna att utgå ifrån. Detta duger givetvis inte som vetenskapligt bevis.

  Men istället för vetenskap så utarbetas teorier om en annan dimension - astralplanet - som sannerligen inte har något som helst mer stöd än vetenskapen har om upplevelserna. Då är det bara flum som jag ser på det. God vetenskap kan inte förklara ett fenomen, då är det fritt fram att fantasifullt hitta på vad som helst i dess ställe... Jag tror jag spyr...

  Upplevd kunskap är helt individuell - ingenting annat än individuell. Den kan aldrig någonsin upphöjas till samma nivå som vetenskap som är generaliserbar, organiserad, verifierbar kunskap.


  //Zac

  SvaraRadera
 31. Många har tagit till sig vetenskapens världsbild som sin egen. Den lär ut att människan bara är ett intelligent djur. Så då blir det legitimt att bete sig som sådana....?

  Vetenskapliga instrument kommer förmodligen att utvecklas liksom allt annat? Allt är energi har vetenskapen konstaterat. Finare och bättre instrument kommer då logiskt sätt att kunna mäta allt finare energier. Jag håller delvis med dig! men jag vet att det finns forskare som försöker. Det handlar om ära och man är naturligtvis därför försiktig. Vetenskap och religion närmar sig sakta, sakta varandra.

  Telepati, Fjärrsyn, utomkroppslig upplevelse, Psykokinesi m.m. Även om en del av dem är ovanliga, så finns det inga argument mot dem...

  Har du några argument? mer än att du tror att du spyr...Är argumentet att upplevd kunskap är inget att ha? Isåfall så finns det väldigt många, som hävdar att de har stor kunskap inom både hittan och dittan. Det bara för att de t.ex. gått en utbildning i ett enda ynka lilla liv...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 32. "Telepati, Fjärrsyn, utomkroppslig upplevelse, Psykokinesi m.m. Även om en del av dem är ovanliga, så finns det inga argument mot dem..."

  Jo, vi har också satan som viskar i öronen på vissa att de skall döda sina föräldrar, vi har små gröna varelser som enbart är ute efter att rektalundersöka människor. Tomtar och älvor o s v.
  Vetenskapen har aldrig varit längre ifrån religionen än nu. Förr bedrev man vetenskap för att bevisa guds existens, idag har vetenskapen visat att det finns inget underlag förutom fantasi och dödsångest för religion.

  F ö är ett gott argument att ingen, någonsin lyckats visa under vetenskapliga förutsättningar att det fungerar. James Randi med sin belöning på en miljoooooon dollar har inte varit i närheten av att betalas ut någon gång. Jag citerar en av mina favoriter,Richard Dawkins:
  "Paranormal phenomena have a habit of going away whenever they are tested under rigorous conditions. This is why the $1,000,000 reward of James Randi, offered to anyone who can demonstrate a paranormal effect under proper scientific controls, is safe."

  Konstigt va? Något för vetenskapen månne?


  //Zac

  SvaraRadera
 33. Överfysiska fenomen vidgar världsbilden.
  Med naturvetenskapen har vi nått stort vetande om den fysiska synliga verkligheten. SAMTIDIGT har forskare erkänt att vetenskapen är starkt begränsad. Det finns alltså fog för att vi endast utforskat en liten del av verkligheten. Då är automatiskt den större delen okänd för oss. Det är logiskt? Eller?

  Logiskt sätt så finns det alltså inget som talar emot de fenomen jag skrev om. TVÄRTOM det finns många fenomen som yttrar sig i det fysiska, men som har sin orsak i andra energier än de kända fysiska.

  Vi har inte vetenskapliga instrument som i nuläget kan bevisa en verklighet över vår fysiska verklighet.

  MEN att TRO sig veta, utan att vilja forska vidare är dogmatism av värsta slag. Att TRO på sin egen allvetenhet och att inga nya upptäckter kan göras är dogmatism.

  Många människor har idag själsstyrkan att trotsa den allmänna oppinionen och större delar av vetenskapens hån. Det som ansetts vara fantasi idag kan vara stor kunskap "i morgon". Så ser vetenskapen ut, så fungerar den. Jorden är inte platt den är rund....?

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 34. Men om vi tar vetenskapens alla vinningar med vars hjälp vi sitter här idag och har ett lättare liv än våra förfäder? Hur många av de idéerna kom ursprungligen ifrån ovetenskapliga källor - något som någon fantiserade ihop när kunskaperna inte räckte?

  Utan vetenskap så trodde man att Tor var ute och dunkade jättar i skallen, med vetenskap så vet vi dag att det handlar om urladdningar mellan moln och mellan moln och mark. Nog så tydligt?

  Inget säger emot fenomenen - de är nog så verkliga för individerna och ibland är det ett accepterat faktum, vilket t ex upplevelsen av astral projektion. Men förklaringsmodellen bakom handlar enbart om fria fantasier. Ingen säger emot upplevelsen att satan viskar i ens öra - men att det verkligen är en hornförsett rödilsket klöverdjur hör till fablernas och fantasins värld - inte något annat.


  //Zac

  SvaraRadera
 35. ALLT har varit "fantasi" först innan det blev vetenskap? ALLA ideér kommer alltså ursprungligen från ovetskapliga källor. Finns många vetenskapsmän som beskrivits som lite galna ta Einstein som ex. Fortfarande håller teorierna. Men på hans egen tid så ansågs han vara lite konstig.

  Du beskriver precis det jag säger att det finns fog för att vi endast utforskat en liten del av verkligheten. Om vi tidigare trodde att Tor "dunkade jättar i skallen" så har vi övergivit den tanken. Idag talas det om "urladdningar mellan moln"

  "Nog så tydligt" Menar du att det är färdigutforskat med det? Det låter på dig som om vi är färdiga..."I morgon" förändras bilden ytterligare, kompletteras eller förändras helt. Så ser vetenskap ut. Det är vetenskap. Allt annat är gammal "kunskap".

  Du har fortfarande inte kommenterat detta med vetenskapliga instrument, att de också förändras, förbättras i takt med att evolutionen går framåt. Slagruta och pendel räknas inte som vetenskapliga instrument för "vetenskapen", men många är kunniga med dessa verktyg. När vetenskapen hittar instrument som godtas av alla så kan nya rön lättare upptäckas.

  Om jag påstår att det du känner och upplever bara är fria fantasier? Vad säger du då till mig? Om jag påstår att allt du skrivit om på denna blogg är en produkt av dina fria fantasier, accepterar du det? Eller anser du att du besitter viss kunskap, viss erfarenhet, personlig upplevelse av saker och ting och att det är reell kunskap? Samtidigt så är det en produkt av fri fantasi? Rätten att uttrycka sig.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 36. Jag tror vi pratar förbi varann, Lisbeth. Jag anser att det finns en massa (vetenskapligt) oförklarade fenomen och ting - men för att de är (vetenskapligt) oförklarade så öppnar det också upp för fria fantasier kring förklaringsmodeller - religion är ett utsökt exempel på detta. Vetenskapligt så krossar man föreställningen om livets uppkomst, ingen kan påvisa moderna mirakel som inte går att förklara (såvida man inte undanhåller fakta etc). Men då vetenskapen inte kan svara på mer filosofiska frågor så vips - byggs fantasierna ut till ett evigt PRO-land där alla svävar runt på moln och spisar mat med chiefen.

  Det är vad jag avskyr.


  //Zac

  SvaraRadera
 37. Om vi återvänder till där vi började." Kan en mörkhyad kvinna föda ett vitt barn utan att ha varit otrogen ?" Eftersom det finns genetiker både i England och i Sverige så tycker jag att det finns större anledning att tro på dom än på andra, icke utbildade på det området som påstår att det är omöjligt.

  SvaraRadera
 38. Missade tydligen ett par ord.Det skulle stå att eftersom det finns genetiker både i England som menar att det kan vara möjligt så tycker jag att det finns större anledning att tro på dom än på andra, icke utbildade som påstår att det är omöjligt.

  SvaraRadera
 39. Jag börjar månne svänga litet - men det är fortfarande stor skillnad på 'möjligt' och 'mest troligt'.


  //Zac

  SvaraRadera
 40. Leif Andersson genetiker vid Uppsala universitet säger i länken att de stöter på sådant hela tiden. Han jämför med djurvärlden (som vi inte ingår i ;) Såvida vi inte ingår i växtriket som fikusar... Men som ligger närmast under oss i evolutionen. Djuren som påminner så mycket om oss...De som vi har makt att styra och ställa över.

  Han tar upp exemplet med guldhamstern...Ska vi bortse från forskningen och hellre fantisera (spekulera) fritt om otrohet? Jag förstår samtidigt ditt resonemang Zac vi ska tänka fritt och tänka på att forskning och vetenskap bara gäller tills vidare. Vetenskapen får inte bli religion.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 41. Det är lite problematiskt att likna forskning vid religion - den enda likhet jag kan komma på är att man kan uttrycka båda med tro. Inom vetenskapen så vet man att man bara har den för tillfället bästa förklaringen, emedan man inom religionen "vet" (tror!) att man har den enda sanningen.

  Alla definitioner av religion jag kan hitta pratar om tillbedjan och det väsenskiljer de båda totalt. Jag tror du förväxlar en brinnande tilltro med religion.


  //Zac

  SvaraRadera
 42. Man kan likna vetenskap vid religion. Många har godtagit vetenskapens världsbild som sin egen.
  Därmed glömmer man lätt att vetenskapen endast gäller tills vidare. Talar alla om vetenskap som om man endast för tillfället har den bästa förklaringen? Eller hänvisar man till att endast vetenskapen har svaren? Svaret på den frågan kan ge oss vägledning...?

  Det blir då lätt samma sak som inom religionen alltså en TRO. Tänker återigen på dessa kloka rader som någon skrev härinne: om vi tar och kastar upp stenarna i luften för att se om det blivit religion...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 43. LosKrikon: :) Nä, men han verkar vara en fin man!
  Vänstertrafik i själen sjunger han om...;)

  SvaraRadera
 44. Förlåt en yngling...

  Men hur skulle pappans eventuella otrohet vara en tänkbar orsak?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n