Fortsätt till huvudinnehåll

Julafton för de paranoida

Ja, nu blir det julafton för alla paranoida konspirationsteoretiker. Att Julian Assange nu är häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt är onekligen en oerhörd pryl!
Och det kommer bli liv på nätet idag, sanna mina ord!

Är han skyldig då?

Näe, inte förrän ett fällande domslut fallit - och även då måste jag tyvärr sätta lite frågetecken för domen och rättsprocessen.
Rättssäkerheten vid våldtäktsbrott i Sverige är inte bra - inte för offren, inte för den anklagade. Jag tror att Julian Assanges tidigare vänliga ord om det rättsskaffens Sverige kommer få sig en rejäl knäck! Att bli anklagad för ett sexbrott innebär att du är brännmärkt, utstött och utan rättigheter...

Svåra omständigheter

Två separata våldtäkter på olika dagar med två olika målsägare, på olika platser och med två väninnor som anmäler det tillsammans flera dagar senare. Låter inte direkt som ett drömscenario för vare sig den anklagade eller de två målsägarna.

En situation...

Han kommer befinna sig i en situation där hans ord automatiskt väger mindre än offrets - bara för att det handlar om en våldtäktsanklagelse.
Han kommer befinna sig i en situation att han måste bevisa sin oskuld snarare än att åklagaren skall bevisa hans skuld.
Han kommer befinna sig i en situation där han automatiska har mindre trovärdighet bara för att han är man.

Förvriden rättsordning

Feministmaffian vill ha det till att kvinnor inte falskanklagar och att offrets ord skall väga högre än den anklagade, och för att göra bilden fullständigt förvriden så vill de ha till en omvänd bevisbörda också; att den anklagade skall bevisa sin oskuld - inte att åklagaren skall bevisa skulden. Men vad kan vänta sig av grupper som tycker att äktenskapet är statligt stödd, legitimerad våldtäkt?

Vad betyder detta för PP?

Ja, en spekulation är ju om det är väl sexliberalt inom toppsfären hos Piratpartiet?
Kommer ni ihåg att det var liv om Falkvinges humoristiskt annonserande om en varm sängplats och kondomerna och det ostädade hemmet?
Eller om den liberala inställningen till barnpornografi?
Kommer kopplingen och driften av Wikileaks nu göra att man tar chansen ifrån medias sida att försöka kleta ner PP med anklagelserna mot Assange?
Det bör i alla fall påpekas att PP försvarar Wikileaks rättigheter, inte Assagne personligen.
Eller är detta ett bra tillfälle att synas för PP?
Ja, vi får se - ett vet jag dock - det blir bråda dagar för en hel del medarbetare inom PP de närmsta dagarna nu!

Update

Det handlar inte om två våldtäkter, utan om ett ofredande och en våldtäkt. (Källa.)

Och nu släpper åklagaren på häktningsorden och han skall inte längre anses som misstänkt för våldtäkt? Vad sjutton händer egentligen? Först "sannolika skäl" och nu släpper de honom helt?
Var den första åklagaren lite trigger happy och ville se sitt namn i tidningarna kanske?

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy

Lite tidigare skriverier om våldtäkt

Lätt att anklaga för våldtäkt
Hårdare straff för våldtäkt
Feministernas fortsatta lögner mm
Förtryck - men inte på lika villkor!
Fri jakt på våldtäktsmisstänkta...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. jädrar vad svårt det är att skriva om slika ämnen. Skall jag kalla de två målsägarna för offer så antyder jag att anklagelserna är sanna. Skriver jag "offer" så antyder jag att de ljuger... :o/ Tips någon?
PPS. Journalisten bakom, Diamant Salihu, är ifrågasatt tidigare för fabrikerade nyheter, så lets go paranoja!


Kommentarer

 1. Tror nog att det görs en grundlig utredning i det här fallet så länge det är en neutral åklagare.

  Jag tror det är bull alltihopa,
  Om jag har rätt hoppas jag tjejerna åker in ordentligt.....hoppas dom blir utlämnade ochså isf så man kan se vilka det är, och att murvlarna gräver så det skriker om det för att hitta information om dem.

  //Sigh

  SvaraRadera
 2. Falska anklagelser för våldtäkt följs sällan upp, och gör de det och någon fälls så är det löjliga straff. En våldtäktsanklagelse förstör ofta livet för den anklagade - det är mycket allvarligt om den är falsk.

  Vi får nog veta mer tids nog i detta fall.

  Fantasieggande historia i alla fall.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Hittade en liten humoristisk länk igår som förklarar PPs politik och det vi vill stoppa på ett tämligen humoristisk sätt. http://www.kontraband.com/videos/22390/Cleanternet/#show detta är kanske inte rätt tråd men iaf använd den till blogg inlägg mm tapetsera nätet med det för allt det är värt!

  SvaraRadera
 4. (jag skrev detta på en annan blog, kopierar in det här också om någon är intresserad av mina funderingar):

  Är inte ett dugg förvånad av nyheten. Vi alla minns väl den falska anklagelsen ”weapons of mass destruction” som Bush upprepade om och om igen när han ville dra ut med sin armé och slakta irakier? För att inte tala om Balkankrigen, där man framhävde alla incidenter där bosniska och kroatiska civila dödats, medan serbiska civila offer ignorerades för att de var politiskt närmare ”ryssen i Öst”.

  Vill inte med hundra procents säkerhet säga att Assange är oskyldig, eftersom jag inte vet mer än medelsvensson, men jag misstänker starkt att detta är ”Fourth Generation Warfare”.

  SvaraRadera
 5. Det är ett väldigt högt spel om det nu är någon sammansvärjning bakom. Spricker det så är det svårt att överskåda och förhindra skadorna.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Först hade vi tänkt att låta honom bli huvudmisstänkt för mordet på vår gamla medarbetare Palme som vanligt, men så kom vi på att beviskraven för våldtäkt är så komiskt låga i Sverige.

  Nu får vi honom efterlyst på Interpol och kan skeppa iväg honom till något av våra hemliga fängelser för lite waterboarding osv. Vi skrattar hela vägen till tortyrkammaren.

  SvaraRadera
 7. Det är läskigt hur lätt det svenska rättsväsendet kan låta sig köpas..

  SvaraRadera
 8. Jag känner inte Assange så jag kan inte uttala mig om det är något han skulle eller inte skulle kunna göra, men att någon som hittills har verkat vara tillräckligt disciplinerad för att nästan komma och gå som han vill utan att någon vet var han är skulle göra en sådan dundertabbe, rent juridiskt, verkar otroligt osannolikt. Ännu mer osannolikt eftersom WikiLeaks just nu förbereder sig för att släppa ytterligade några tiotusentals rapporter som förmodligen är pinsamma för Pentagon. Det ligger ju onekligen i deras intresse att sänka WikiLeaks trovärdighet precis just nu...

  SvaraRadera
 9. Är det för bra för att vara sant så är det oftast inte sant... Det är i alla fall min erfarenhet.

  Hur det ligger till i detta fall får vi se med tiden.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Är beviskraven för våldtäkt låga? Vägs den misstänkte mannens ord lättare för att han är man? Vilken värld lever ni i egentligen? Kolla upp hur många våldtäktsanklagelser som leder till fällande dom, läs gärna "Flickan och skulden" och/eller "En riktig våldtäktsman", vi män få vara diskriminerade i vårdnadstvister, men i våldtäktsfall är fallet utan tvekan det omvända.

  SvaraRadera
 11. Och enligt Expressen:

  "Kvinnorna är livrädda och vågar därför inte medverka. Polisen tror att i det här fallet är det gärningsmannens maktposition som kvinnorna är rädda för. Det här ställer till för polisen och åklagaren."

  Vilket förmodligen innebär att fallet aldrig ens kommer att gå till domstol och Assange aldrig kommer att kunna försvara sig. Jag tycker att det verkar otroligt bekvämt för någon som är intresserad av att smeta ner WikiLeaks.

  SvaraRadera
 12. Skall de göra en Littorin?? När man svärtar ner och sedan ser till att man inte kan få upprättelse för anklagelsen? Snyggt!


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Hmm, ingen som reflekterar över att man inte kan kommentera artiklarna i någon av tidningarna Aftonbladet, Expressen,SvD eller DN? När hände det senast?

  SvaraRadera
 14. SV: Sigh... Du hoppas på för mycket. Tyvärr

  SvaraRadera
 15. Gillar verkligen ordet "gärningsmannens maktposition" i expressen. Eftersom Assange inte har någon maktposition alls så kan man ju undra varför just det ordet har valts? Man kunde ju valt "höga profil, berömmelse" eller nåt annat mer neutralt men nu ville man verkligen måla honom i dålig dager, en ond makthavare.

  SvaraRadera
 16. Spekulation. Kan det va så att Falkvingen lurat med Assange på nåt jävulskap och att det finns lite substans i skiten ändå? Hursomhelst kanske pp borde se sig om efter en ny ledare som inger mer seriöst inttryck oavsett om alla politiker ljuger som hästarna på travbanan.

  SvaraRadera
 17. Det har ju tyvärr gjorts alldeles för lätt att spontananmäla män för sexbrott och det utnyttjas naturligtvis, i vårdnadstvister, för att få uppmärksamhet, av politiska skäl.

  Detta är ju minst tredje gången på kort tid vi haft sexualbrottsanklagelser i politik sfären, (även om just assange inte är en svensk politiker får han väl anses vara superhet i den politiska sfären runt världen).

  Vi måste faktiskt börja titta på hur vi totalt nedmonterat rättssäkerheten på sexualbrottsområdet.

  SvaraRadera
 18. "Två separata våldtäkter på olika dagar med två olika målsägare, på olika platser och med två väninnor som anmäler det tillsammans flera dagar senare. Låter inte direkt som ett drömscenario för vare sig den anklagade eller de två målsägarna."


  Notera också att tjejerna är vänner. Han ska alltså ha våldtagit en tjej i en stad, en annan i en annan stad, och våldtagit två kompisar.

  Redan där borde vem som helst se idiotin i detta.

  Allt är ett sätt att få honom utlämnad till usa. Finns ingen annan rimlig förklaring.

  SvaraRadera
 19. Det här är skumt! Jag tror inte på anklagelserna. Varför skulle denna man riskera att ens hamna i en sådan situation? Här får aftonbladet passa sig för att inte vara partisk någon. Jag anar ugglor i mossen..

  SvaraRadera
 20. @Someone: Nja, de två tjejerna kan vara vänner i betydelsen lite lätt bekanta. Men visst har du rätt i att det är en ytterligare aspekt som gör en misstänksam. Det är något som är väldigt fel i historien och jag känner att jag inte riktigt kan sätta fingret på det. Vi får se om det blir enklare att se klart på detta när det kommer mer fakta.

  Hade han varit valarbetare hos S så skulle han i alla fall åkt ut med huvudet före - bara för att han var anklagad... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 21. Det hela känns lite som en Robinson; här gäller det att få sina fem minuter i mitten av mediashäxkittel till varje pris som helst. Tänk sedan på alla debattprogram och böcker man kan sälja på temat; Jag blev våldtagen av Julian Assange... Snacka om kassako. Nej, sorry den här historien är alltför otrolig för att jag ska tro på den. Samtidigt förstår jag åklagaren som gör en anhållan, h*n måste ju faktiskt sköta sitt jobb och leda polisutredningen och reda ut anklagelserna.

  SvaraRadera
 22. Det är straffbart att anklaga någon för falsk våldtäkt. Assange borde göra en motanmälan så att dessa två kvinnor som står bakom anmälan ställs till svars.

  SvaraRadera
 23. Förstår jag det hela rätt så har inga formella anklagelser kommit ifrån kvinnorna själva. De har "rådfrågat" polisen och de är i sin tur tvungna att upprätta en anmälan. Således är det ganska riskfritt att anmäla utan att anmäla.


  //Zac

  SvaraRadera
 24. "Skall jag kalla de två målsägarna för offer så antyder jag att anklagelserna är sanna. Skriver jag "offer" så antyder jag att de ljuger... :o/ Tips någon?"

  Ordet "offer" bör överhuvudtaget inte användas! Målsägande, anmälare och liknande neutrala benämningar förordas, tills dom vunnit laga kraft

  SvaraRadera
 25. @Tejpad: Tack, ungefär samma som jag kom fram till precis innan jag publicerade inlägget - jag rensade bort de "offer" jag hade i texten, men glömde PS:et - tja, det får stå kvar nu i alla fall... :o)

  Tack igen.


  //Zac

  SvaraRadera
 26. Att kvinnor ljuger om dylikt sker hela tiden, bara ett exempel ser ni på länken nedan, denna man blev dömd till FEM år i fängelse !! Bevisning behövs inte i sverige, bara att kvinnor säger en sak.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_4686677.svd

  Obeservera att det enda som uppdagade lögnerna var att denne mytoman inte kunde slut aljuga, annars hade pappan fått sitta kvar i fängelse på helt falska grunder.

  Det är rättsäkerhet för män i sverige 2010.

  SvaraRadera
 27. Anklagelserna mot Assange kan väl aldrig vara kopplade till korruptionen i USA och en olaglig president. Eller hur?

  SvaraRadera
 28. Anklagelserna mot Assange kan väl aldrig vara kopplade till korruptionen i USA och en olaglig president. Eller hur?

  SvaraRadera
 29. "Skall jag kalla de två målsägarna för offer så antyder jag att anklagelserna är sanna. Skriver jag "offer" så antyder jag att de ljuger... :o/ Tips någon?"

  Ordet "offer" bör överhuvudtaget inte användas! Målsägande, anmälare och liknande neutrala benämningar förordas, tills dom vunnit laga kraft

  SvaraRadera
 30. Först hade vi tänkt att låta honom bli huvudmisstänkt för mordet på vår gamla medarbetare Palme som vanligt, men så kom vi på att beviskraven för våldtäkt är så komiskt låga i Sverige.

  Nu får vi honom efterlyst på Interpol och kan skeppa iväg honom till något av våra hemliga fängelser för lite waterboarding osv. Vi skrattar hela vägen till tortyrkammaren.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n