Fortsätt till huvudinnehåll

Hårdare straff för våldtäkt

Låter som ett eko av hårdare tag ifrån Asks sida? Men visst är det bra - det är ett fruktansvärt brott.
Skalan över misshandel och våldtäkt borde för övrigt "uppgraderas" överhuvudtaget.

Glöm inte rättssäkerheten!

Dock uppmanar jag alla som jobbar politiskt med dessa frågor om att inte glömma rättssäkerheten i frågan också. Tyvärr har rättssäkerheten urholkats mer och mer när det gäller sexualbrottsfrågor. Det finns nog inte heller något mer kränkande brott att anklagas för - något att ta hänsyn till när det gäller hanteringen.

Några tidigare inlägg

Asks klavertramp

Vissa kan ju inte tänka klart överhuvudtaget när det kommer till "känslobrott" som just våldtäkt eller att man laddar med Kents senaste platta...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Ex, AB, DN, SvD1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: