Fortsätt till huvudinnehåll

Horornas "skyddsandar" (-legalisera prostitution)

Fri vilja att sälja en vara som andra vill köpa - en vara som inte skadar någon.
Är det en svår eller ens tvivelaktig funktion i samhället?
Nej, så länge det inte handlar om sex.
Sex får man absolut inte köpa, inte ens när den säljs av av fri vilja. Du kan köpa tjänster för att knåda kroppen, men inte könsdelarna - vad är det annat än ren moralpanik?

Frivillig!

Prostitution handlar normalt om en frivillig handling, både ifrån säljare och köpare - en affärsuppgörelse mellan två vuxna, myndiga människor.
Frångår man någonstans från den frivilligheten så är det omedelbart en fråga om sexuellt tvång eller våldtäkt. Redan olagligt alltså - och på goda och korrekta grunder också.

Äckligt och omoraliskt?

Själv tycker jag det är skitäckligt med att ligga med främmande människor mot pengar, men jag har också svårt att regelmässigt se mig själv torka spyor i en fyllecell.
Och vem är jag att pressa på alla andra min privata moral?
Möjligtvis om jag var en av de tokfeministiskt vänsterkulturella med faiblesse för att inbilla sig att vara världssamvete?

Liberal

Jag råkar vara lite smått liberal - jag skiter faktiskt i vad vuxna, myndiga människor frivilligt gör med sina kroppar i arbetet. Oavsett om det är:
 • stå vid löpande band
 • spela musik
 • bruka jorden med sina händer
 • vara clown inför publik
 • torka och byta blöja på gamlingar
 • recitera Shakespeare onaturligt och högtidigt på (bidragssponsrad!) scen
eller
 • göra andra frivilliga affärsöverenskommelser mellan vuxna individer (t ex kn*lla för pengar)
Sådant som regleras i arbets- och miljölagar skall dock givetvis gälla under alla förhållanden - och gärna utökas, men det är en annan fråga för ett annat inlägg i framtiden.

Hora framför kameran.

Det är konstigt att man får idka samlag genom att betala och ställa fram en kamera (yttrandfrihet), men utan kamera så är man plötsligt en sexförbrytare (brott mot sexköpslagen)... Frågan är om de samlag som genomförts, men som inte kommer med på färdig film borde anses som olagliga sexköp och straffas?

Med eller utan?

Således:
 • Utan kamera - ett sexbrott - mannen är en torsk, förövare och förnedrar kvinnan
 • Med kamera - en akt av yttrandefrihet - mannen är iofs ändå torsk, förövare och förnedrar kvinnan i alla pornografiska sammanhang, oklart varför.

Men det är mer sådant motsägelsefulla saker om man tillåter sig att skrapa mer än på ytan;

Kulturhororna

Man får inte heller strippa helt naken, man måste behålla i alla fall minimala trosor på - men står man på en scen - som inte ligger i en porrklubb utan på en teater eller dylikt, så får man överraskande plötsligt dansa helt spritt språngande naken - för då är det plötsligt inte exploatering och (sex)omoraliskt... Varifrån kommer egentligen bilden av att man enbart skall ligga med varandra under guds förbund och av kärlek? Kulturdårarna gissar jag på.

Fiiinkulturen får tuppjuck (och bidrag)

Ni vet, fiiiinkultur. Mer upprörd sexmoralism är precis vad som behövs i dagens rådande klimat. Den fria viljan stöds av kulturen uppenbarligen bara så länge det inte handlar om sexualmoral. Men föga överraskande så behandlar man bara politiskt korrekta ämnen som konstigt nog är i linje med radikalfeminismen.
Ett sätt att få mer bidrag månne?

Stort problem?

Hur många köper horor - är det verkligen ett stort samhällsproblem?
Jag har läst mig till att det ungefär nationellt totalt handlar om cirka 300 gatuhoror, och kanske lika mycket till som raggar professionellt på internet. Hur många som strösäljer är däremot naturligt svårt att uppskatta, men något enormt jätteproblem med någon större samhällsskalvsmagnitud handlar det knappast om - även om det knappast lär saknas sorgliga livsöden bland de fåtaliga.

Sorgliga öden...

Du hittar dock på 5 minuter större grupper män, kvinnor eller barn som också far oerhört illa i samhället - än dessa få vuxna som bedriver en verksamhet där man frivilligt säljer en vara till en frivillig köpare av egen fri vilja. Dock tvingas de att hålla till i skuggorna, utanför samhällets räckvidd, där de (o)mänskliga rovdjuren håller till - men det kommer vi till lite senare i inlägget.
Ett brott utan offer - den skulle inte ens Agatha Christie kommit på!

Låt oss titta på konkurrerande (sex-)lagstiftning?

Vad är det för olagligheter som egentligen sker och ibland tvingar sexarbetare med tvång till sitt värv? Vad är det för kriminella beteenden som ligger till grund för sexlagstiftningen?

(Trafficing)

Varför sätter jag detta ämne inom parentes?
Jo, mest för att jag faktiskt anser att är en helt onödig lag, som helt borde ersättas av nedanstående punkt - 'Slavhandel'.
Men när jag ändå har det på tal så är det intressant att det är ett oerhört ovanligt brott. I England så sjösatte man under förra året den största undersökningen på jakt efter sextrafficing-offer någonsin.
I över sex månader så genomsökte man kända sexstråk och statsdelar över hela England.
Vad blev resultatet??
Jo, inte en endaste sexarbetare hittade man som tvingats till England för att sexarbeta! Problemet med arbetstrafficing uppmärksammades dock. Den är tvärtemot sextrafficingen både stor, skriande och inte minst ett reellt problem. Men den är också utan sexmoral, vilket gör den osynlig och ointressant.

Slavhandel (människohandel)

Slavhandel finns det fortfarande fungerande lagar mot. Möjligtvis överraskande, men faktiskt sant.
Trädom avskaffade vi redan 1337 (pinsamt kul för oss supernördar).
Slaveriet fattades beslut om att avskaffa 1813, men på oklara grunder så lades inte slavhanteringen på den svenska kolonin Saint-Barthélemy förrän ner några årtionden senare, 1847. Det handlade dock om en mycket liten hantering av slavar, framför allt om man ser det i ett internationellt perspektiv. Totalt var det bara mellan 10 och 50 transporter skall f ö ha ägt rum i svensk regi. Skamligt ändå givetvis.

Pedofili

Alla moralisters favoritargument!
Ack vad urvattnad internetdebatten, integritetsdebatten och prostitutionsdebatten hade varit utan detta, åh så ofta, så helt orelevanta argument.
Hur orimlig och orättvist är inte användandet av detta känsloargument som kastas in i alla sammanhang som tungan på vågen - som Iped-lagen och teledatalagringsdirektivet. Så fort barnporrsagrumentet används så kan man inte argumentera emot utan att misstänkas vara för barnporr...
Ingen, såvitt jag känner till, har för övrigt någon som helst annan åsikt än att omyndiga personer inte skall få sälja sex.

Narkotikabrott

Ingen har väl missat hur pass liberal våra narkotikalagstiftning är? Alltså liberal i betydelsen att den ger enorma möjligheter för polisen att göra kroppsundersökningar etc?

Våldtäkt

Vi har haft våldtäkt som brottsrubricering sedan 1734, minst. Däremot så anmäls nog inte en hel del av de förekommande våldtäkterna eftersom moralisterna tvingat ut de prostituerade i skugglandet. Samma gäller för övrigt med de flesta punkterna här. Men det kommer jag också till lite senare

Kidnappning

Människorov

Olaga frihetsberövande

Egenmäktighet med barn

Utpressning

Bedrägeri

Sexuellt utnyttjande

Misshandel

Dessa ovanstående beivrar vi också sedan mycket länge i svensk rättstradition.

Vad behöver vi sexköpslagen till?

Med ovanstående lilla lista framför ögonen skulle jag vilja säga att de flesta argument faller platt som ett ton tegel från en skyskrapa.
Om inte det enbart är för att upprätthålla en kulturell tokfeministisk sexmorallag?
"Man får inte sälja sin kropp för det tycker vi är omoraliskt!"

Som vanligt sätter sig feministerna över andra människors känsloliv och gör sig till tolkar för alla andra. Betänk kvinnans rätt till sin kropp - såvida hon inte sätter in siliconproteser...

Har jag något emot att arbeta för prostituerades välbefinnande och trygghet?

Absolut inte! Däremot så är jag klarsynt nog att se att det bästa och första man borde göra är att slänga ut alla nyttiga idioter som tror de gör någon som helst moralisk nytta genom att putta ut de prostituerade utanför rättssamhällets räckvidd.

Men de är ju offer!

För vad? Övergrepp i barndomen tvingar dem till att förnedra sig som vuxna? För drog-/narkotikamissbruk?
Du hittar (fler) missbrukare lite överallt - varför bryr sig ingen om dem och deras trasiga barndom? Påfallande ofta kommer de också från trasiga arbetarhem. Låt oss förbjuda dem också när vi ändå håller på att rensa upp?

Trevligt att någon är glad...

Vad skönt det måste vara att selektera ut en liten grupp som far illa för att projicera sin världsfrånvända ideologi och manshat på?

Legalisera prostitutionen

Låt dem få tillgång till a-kassa, sjukkassa, försäkringar, sjukvård, friskvårdspeng, varma lägenheter och rättssamhällets trygghet. Se till att de som är missbrukare, mentalt skadade/traumatiserade kommer ut i ljuset och kan få stöd istället för att tvingas hålla sig borta från hjälpen.

Destination: Skugglandet | Förare: de nyttiga idioterna (sexmoralisterna)

Det är "moralisterna" som tvingar ut hororna i en skuggvärld där ingen kan skydda dem på något sätt, och absolut inte samhället. Försök förstå vem som krattat gången för dessa offer för mörkersvin - är det verkligen så oerhört svårt att förstå att det är ni, de politiskt korrekta, kulturella vänstermänniskor och tokfeminister som tvingar ut de prostituerade i mörkret till svinen som frodas där? Vartifrån de inte vågar gå till polisen, inte till myndigheterna, inte till skyddet av rättsstaten. Snacka björntjänst!

Svinens skyddsänglar!

Det är ni som är övergreppens och svinens skyddsänglar - ingen annan.
Det kan man gott skriva blogginlägg, insändare, böcker, filmer och pjäser om. Men tyvärr, självinsikten är tyvärr som vanligt så gott som noll i denna (och de flesta andra) frågor där sexmoralism, självberöm och hatet mot män skymmer sikten så kapitalt.

Fäste i maktens korridorer

T o m i den aktuella beställningen för regeringens utredare av sexköpslagen så står det uttryckligen svart på vitt att:
"En utgångspunkt är dock att köp av sexuell tjänst fortfarande ska vara kriminaliserat."

Feminismens logik

Wow, snacka om att titta på frågan med öppna, nya ögon. Undrar om de kommer fram till logiken att det trots allt är den prostituerade som faktiskt stipulerar och underbygger sexbrottet. Feminismen kom i sin iver att friskriva kvinnorna och skuldbelägga männen fram till den fantastiska slutsatsen att det bara är olagligt att köpa sex, att sälja är helt ok...

Oftare pojkhoror

Visste du att i de yngre årgångarna av horor så är det (mycket) vanligare med att pojkarna prostituerar sig?
Nähä?! Det pratas det onekligen ganska litet om, eller snarare i princip ingenting alls om. Debatten om de prostituerade behöver bilden av den fallna oskyldiga flickebarnet som tvingas av slemma män (mansförtrycket) att hora.

Manshat och bögkramare

Debatten behöver tokfeministernas brinnande hat mot män och det inbillade manssamhället - och där passar helt enkelt inte unga pojkars prostitution in. Således pratar inte man om dem alls, de är osynliga. Att den också påfallande ofta är homosexuell till sin natur passar inte heller in i bögkramarnas och de politiskt korrektas världsbild. Så låt oss fortsätta osynliggöra dessa pojkar och låtsas som ingenting.
Vackert hörr'ni.

Ingen ursäkt

Att göra ont när man tror sig göra gott är och förblir ingen ursäkt. Att försöka förbjuda bort, eller blunda hårt fungerar inte heller. Att låtsas att det är en annan verklighet och att man inte är medskyldig till att prostituerade far illa är också skämmigt.

For the record

 • Nej, jag skulle inte vilja att något av mina barn jobbar med dylika yrken. Det finns å andra sidan en massa yrken jag inte vill att mina barn skall arbeta med.
 • Nej, jag skulle personligen aldrig, och har aldrig, utnyttjat någon dylik tjänst eller liknande. Personligen tycker jag att det är oerhört osexigt med strippor. Strippor gör mig generad och verkligen ingenting annat än mycket generad. Men vill någon dansa "sexigt" till musik och andra betala för att se det - jaha?

Nutidsbild?

Frågan är om det är en tillfällighet att vi har en justitieminister som plötsligt inte längre förstår skillnaden mellan misstänkt och dömd? Ja, bara så länge som det gäller sexbrott alltså...

Skrivit om det tidigare

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB, SvD, DN1 SOU 2004:71, statlig rapport om exploatering av barn Motion 1990/91:So242 Prostitutionen bland män Moderatpolitiker: Sexköpslagen är en flopp Kännedom om prostitution Regeringens infosida om sexköpslagen Handlingsplanen mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål Socialstyrelsens rapporter om prostitution; 2000, 2003 och 2007 Alltid läsvärda HAX om 'Det är dags att hyfsa sexköpslagen'+1 Wikipedia

Kommentarer

 1. Hittade precis hit genom Träningslära.se. Såhär vid första anblick verkar du vara en skarp, öppensinnad kille. Det blir ett bokmärke direkt :)

  MEN jag hoppas verkligen inte att du tror att alla som kallar sig "feminist" är emot legalisering av sexköp?! Som liberal feminist vill jag absolut inte klumpas ihop med t.ex. vänsterns rent nedvärderande syn på både kvinnor och män, som stämplar kvinnor som offer, oförmögna till självständigt agerande och män som nästintill våldtäktsmän. (Ja, nu klumpade jag ihop vänsterfeminister, men jag tror poängen går fram?)

  Tack för ordet!

  SvaraRadera
 2. "Humanist" kanske? =)

  SvaraRadera
 3. @Flamman: Näe, jag gör mig ofta skyldig till att blanda feminister och tokfeminister, a k a radikalfeminister i mina alster.

  Tack för omdömet, kommer snart med en lite mer nyanserad text om feminism och antifeminism. Hoppas den skall smaka! :o)



  //Zac

  SvaraRadera
 4. Var har du hittat informationen om att fler pojkar än flickor skulle prostituera sig?

  SvaraRadera
 5. @Sarah: Hittar inte länken till undersökningen direkt, men en snabb googling hittar t ex denna.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Jävligt bra text!

  En annan intressant faktor är ju att man lika gärna kan tycka synd om dessa bögar och straighta män som måste betala för något som anses vara nästan en rättighet, eller något helt naturligt och givet i dagens samhälle.

  Och att om man säger att kvinnorna är offer, så tar man också bort deras myndighet.

  Ska de få rösta om de inte anses myndiga nog att kunna välja sina yrken på egen hand?

  SvaraRadera
 7. Jo, p-piller och aborter gav kvinnorna rätt till sina kroppar. Silikonbröst och feministerna vill ta bort den... ;o)

  Skambeläggandet av vanliga män och offerrollen som tvingas på kvinnor av dagens feminism får mig att kräkas. Ett evinnerligt uppdelande i kön. Fy för den lede!

  Tack för de vänliga orden också förresten. Jag får jobba som ett svin för att pressa ur mig en text som denna. Man är ju inte någon proffsskribent precis... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. "Jo p-piller och aborter gav kvinnorna rätt till sina kroppar. Silikonbröst och feministerna vill ta bort den". ???

  Den katolska kyrkan vilket inte är ett politiskt parti vill ta bort den "rätten" dvs. abort. Då är det logiskt att nästa steg KAN komma att handla om bl.a. p-piller och andra preventivmedel även för män. Det forskas om fler sådana. Religionen har alltså ett stort grepp inom EU. Sveriges röst med sin lilla röststyrka som blir ännu mindre genom Lissabonfördraget, är som en piss i havet. "Feminister" kan skrika sig blåa. Det är ingen som hör!

  Vill inte ta till mig ord som att jag vill kräkas. Men kan vi lämna uppdelningen mellan män och kvinnor snart för mänsklighetens skull? Kan vi tänka oss ett utträde ur EU till att börja med? Vi kan samarbeta med det övriga Europa ändå. Religionen ska inte ensam styra över sunda förnuftet. Detta har tagits upp bl.a. på "Debatt".

  Man behöver inte tala om kvinnor heller män som offer. Det finns vissa saker som vi skapat som vi borde kunna förändra som utgångspunkt som t.ex. lika lön för lika arbete t.ex. En självklarhet kan tyckas. Men fortfarande så förnekar en del att kvinnornas löner har släpat/släpar efter likaså deras pensioner.

  Sedan så finns det ju en mängd andra fördomar som vi skapat utifrån vår okunskap om vad som är manligt och kvinnligt.

  Låt oss vända på stenarna...?

  SvaraRadera
 9. "Den katolska kyrkan vilket inte är ett politiskt parti vill ta bort den "rätten" dvs. abort. Då är det logiskt att nästa steg KAN komma att handla om bl.a. p-piller och andra preventivmedel även för män. Det forskas om fler sådana. Religionen har alltså ett stort grepp inom EU. Sveriges röst med sin lilla röststyrka som blir ännu mindre genom Lissabonfördraget, är som en piss i havet. "Feminister" kan skrika sig blåa. Det är ingen som hör!"

  Religionen har ett stort grepp om hela vår omvärld, tyvärr. Vi ser religiösa orsaker till krig och elände varje dag. Men genom att ställa sig utanför skall vi kunna påverka mer...
  Feminismen kräver överkroppslig makt. Det är bra att kvinnor har rätt till sina egna kroppar, men de som vill blåsa upp tuttstorleken med silikon skall fördrivas och förkastas. Då är inte rätten till sin egen kropp något att ha längre tydligen. Men det är typiskt för feminismen att vi har ett toppskikt som har den rätta läran, de rätta insikterna och de har rätt att med våld efterleva trosgrunderna för pöbeln. Likheterna med marxismen är skrämmande!

  "Vill inte ta till mig ord som att jag vill kräkas. Men kan vi lämna uppdelningen mellan män och kvinnor snart för mänsklighetens skull? Kan vi tänka oss ett utträde ur EU till att börja med? Vi kan samarbeta med det övriga Europa ändå. Religionen ska inte ensam styra över sunda förnuftet. Detta har tagits upp bl.a. på 'Debatt' ".

  Det är och förblir bara feministerna som oavbrutet delar upp mänskligheten i två grupper... I alla frågor, i alla sammanhang och så pratar de om jämställdhet. Jag tror månne jag fick upp lite kräks i munnen...

  "Man behöver inte tala om kvinnor heller män som offer. Det finns vissa saker som vi skapat som vi borde kunna förändra som utgångspunkt som t.ex. lika lön för lika arbete t.ex. En självklarhet kan tyckas. Men fortfarande så förnekar en del att kvinnornas löner har släpat/släpar efter likaså deras pensioner."

  Vilka har inte lika lön för lika arbete? I undersökning efter undersökning så handlar det om någon procents oförklarad löneskillnad. Det är inte samma sak som att man hittat bevis för den världsomspännande manliga konspirationen, det är helt enkelt en skillnad som man inte hittat stöd för.
  Pension brukar vara uppskjuten lön, och har man valt arbeten där löneläget är sämre så blir således också pensionen sämre. Inget mysko, inte någon konspiration, ingenting.

  "Sedan så finns det ju en mängd andra fördomar som vi skapat utifrån vår okunskap om vad som är manligt och kvinnligt.

  Låt oss vända på stenarna...?"


  Det är inte fördomar, det är generaliseringar. Det är jättestor skillnad. Det är också något som feminister aldrig någonsin kommer få in i sina huvuden.

  Men detta är offtopic, denna kommentarstråd skall handla om inlägget eller om feminismens beröringskänslighet kring sex och sexköp. Jag kommer inte släppa igenom något som inte berör det fortsättningsvis.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Hittade precis hit genom Träningslära.se. Såhär vid första anblick verkar du vara en skarp, öppensinnad kille. Det blir ett bokmärke direkt :)

  MEN jag hoppas verkligen inte att du tror att alla som kallar sig "feminist" är emot legalisering av sexköp?! Som liberal feminist vill jag absolut inte klumpas ihop med t.ex. vänsterns rent nedvärderande syn på både kvinnor och män, som stämplar kvinnor som offer, oförmögna till självständigt agerande och män som nästintill våldtäktsmän. (Ja, nu klumpade jag ihop vänsterfeminister, men jag tror poängen går fram?)

  Tack för ordet!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n