Fortsätt till huvudinnehåll

Bästa gitarristen? Enkelt!

Oj, det finns så grymt många duktiga gitarrister. Jag gillar bluesbaserad hårdrock, så givetvis blir mina favoriter något färgade av detta.

Några favoriter

 • Jeff Beck
 • Jimmy Page
 • Jimi Hendrix
 • Stevie Ray Vaughan
 • Ritchie Blackmore

Välja? Omöjligt!

Flyter

Alla ovanstående har förmågan att flyta med musiken. De anstränger sig inte, utan kan flyta mellan genres och stilar, skalor och känslor. Fantastiska!

Dina favoriter?

Jag har säkert missat någon så där lite pinsamt. Har du någon favorit - kom till tals i kommentarerna!
 • Yngwie?
 • Eddie?
 • Keith?
 • Rhoads?
 • Eric?
 • Satriani?
 • George?
 • Clas?
 • Frusciante?
 • Kirk?
 • Berry?
 • Vai?
 • Janne?
 • Knopfler?

Lite inlägg om grymma gitarrister och solon tidigare


+ Världens bästa rocksångare genom tiderna?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB

Kommentarer

 1. Phil Manzanera (Roxy Music), Ronnie Montrose (Montrose, Gamma) Leslie West (Mountain, West,Bruce Laing)...dessa 3 är ju rent kriminellt att inte ha med i en lista över världens bästa gitarrister, anser jag....slår ut alla nuvarande sk. "gitarrister", enda som platsar bland dessa är Jimmy Page...han är i samma klass som ovannämnda.
  Världens bästa trummisar: 1) Corky Laing (Mountain, West, Bruce Laing) , 2) John Bonham (Led Zeppelin)

  SvaraRadera
 2. Glömde Mick Taylor(Rolling Stones, Bob Dylan) han med är i samma klass som i förra meddelandet...

  SvaraRadera
 3. Roffe W. med Malmberg-gitarr:killer combination!Sedan kan man väl alltid addera "bröderna King" med tanke på vad de betytt för övriga gitarrister på planeten. Du har bra koll på dina gitarrister Zac :) Mvh Guran-Pelle

  SvaraRadera
 4. @Scaber Nestor: Ry Cooder - slidemästaren! En annan underskattad duktig slidespelare är faktiskt George Harrison.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Bästa gitarrist? Tja, svårt att säga. Jag väljer en egen 10-i-topplista. Men för enkelhetens skull blir det endast dom gitarrister jag själv sett spela live:
  1. Jimmy Page
  2. Eric Clapton
  3. David Gilmore
  4. Ritchie Blackmoore
  5. Keith Richards
  6. Tony Iommi
  7. Carlos Santana
  8. Rory Gallagher
  9. Peter Green
  10. David Lindley
  Helt OK gäng, väl?

  SvaraRadera
 6. Grym lista E J - och det är inte utan att man blir lite avis! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Jason Becker, Shawn Lane, Paul Gilbert, Allan Holdsworth

  /Micke

  SvaraRadera
 8. Härligt med gitarrister-listor!

  Själv gillar jag John Petrucci och Steve Vai bl.a. och sen har vi ju Michael Romeo (Symphony X). Kanske inte världens charmigaste kille, men han vet vart han har sina fingrar i alla fall:

  http://www.youtube.com/watch?v=SgMmYTIMrZE&feature=related

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings