Fortsätt till huvudinnehåll

Bästa gitarristen? Enkelt!

Oj, det finns så grymt många duktiga gitarrister. Jag gillar bluesbaserad hårdrock, så givetvis blir mina favoriter något färgade av detta.

Några favoriter

 • Jeff Beck
 • Jimmy Page
 • Jimi Hendrix
 • Stevie Ray Vaughan
 • Ritchie Blackmore

Välja? Omöjligt!

Flyter

Alla ovanstående har förmågan att flyta med musiken. De anstränger sig inte, utan kan flyta mellan genres och stilar, skalor och känslor. Fantastiska!

Dina favoriter?

Jag har säkert missat någon så där lite pinsamt. Har du någon favorit - kom till tals i kommentarerna!
 • Yngwie?
 • Eddie?
 • Keith?
 • Rhoads?
 • Eric?
 • Satriani?
 • George?
 • Clas?
 • Frusciante?
 • Kirk?
 • Berry?
 • Vai?
 • Janne?
 • Knopfler?

Lite inlägg om grymma gitarrister och solon tidigare


+ Världens bästa rocksångare genom tiderna?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB

Kommentarer

 1. Phil Manzanera (Roxy Music), Ronnie Montrose (Montrose, Gamma) Leslie West (Mountain, West,Bruce Laing)...dessa 3 är ju rent kriminellt att inte ha med i en lista över världens bästa gitarrister, anser jag....slår ut alla nuvarande sk. "gitarrister", enda som platsar bland dessa är Jimmy Page...han är i samma klass som ovannämnda.
  Världens bästa trummisar: 1) Corky Laing (Mountain, West, Bruce Laing) , 2) John Bonham (Led Zeppelin)

  SvaraRadera
 2. Glömde Mick Taylor(Rolling Stones, Bob Dylan) han med är i samma klass som i förra meddelandet...

  SvaraRadera
 3. Roffe W. med Malmberg-gitarr:killer combination!Sedan kan man väl alltid addera "bröderna King" med tanke på vad de betytt för övriga gitarrister på planeten. Du har bra koll på dina gitarrister Zac :) Mvh Guran-Pelle

  SvaraRadera
 4. @Scaber Nestor: Ry Cooder - slidemästaren! En annan underskattad duktig slidespelare är faktiskt George Harrison.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Bästa gitarrist? Tja, svårt att säga. Jag väljer en egen 10-i-topplista. Men för enkelhetens skull blir det endast dom gitarrister jag själv sett spela live:
  1. Jimmy Page
  2. Eric Clapton
  3. David Gilmore
  4. Ritchie Blackmoore
  5. Keith Richards
  6. Tony Iommi
  7. Carlos Santana
  8. Rory Gallagher
  9. Peter Green
  10. David Lindley
  Helt OK gäng, väl?

  SvaraRadera
 6. Grym lista E J - och det är inte utan att man blir lite avis! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Jason Becker, Shawn Lane, Paul Gilbert, Allan Holdsworth

  /Micke

  SvaraRadera
 8. Härligt med gitarrister-listor!

  Själv gillar jag John Petrucci och Steve Vai bl.a. och sen har vi ju Michael Romeo (Symphony X). Kanske inte världens charmigaste kille, men han vet vart han har sina fingrar i alla fall:

  http://www.youtube.com/watch?v=SgMmYTIMrZE&feature=related

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p