Fortsätt till huvudinnehåll

Tobleronepolitik?!

Jag måste erkänna att jag är smått ambivalent inför Mats Odells uppfunna ord 'Tobleronepolitik'. Det är för all del fyndigt, men det markerar också en nedre gräns vilken jag helst inte ser att vi glider under. Smutskastningspolitik skitar generellt bara ner alla inblandade.

Men

Men jag blir också lite irriterad över att affären devalveras till att bara ha handlat om Toblerone - det var utgifter till ett värde av 53 174 kronor... Vilket gjorde det ännu mer uppseendeväckande när Sahlin försökte släta över det med "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra."

Mer än Toblerone och blöjor:

 • Toblerone
 • Blöjor
 • hyrbilar
 • svarta barnflickor (då pratar jag inte hudfärg, givetvis)
 • p-böter
 • kvarskatt
 • olovlig körning
 • kronofogdärenden
 • obetalda tv-licenser
 • o-medlemskap i facket (iofs lite senare)

Motbjudande politik

För mig som arbetat hårt hela mitt vuxna liv så känns det rent ut sagt för djävligt att man skall beskattas till döds samtidigt som de rödgröna sätter nya rekord i överbudspolitik. Bakom miljardregnet så skymtar höjda skatter på närt allt i samhället.
Och bidragen fortsätter att hagla...

Nya vänstern?

Är det den nya vänsterns giv? Att fortsätta föda bidragsmonstret med skatter som kväver hela samhället?
Lycka till!

Parodi

För en annan som numera står utanför så har vänstern förvandlats till en pinsam parodi på sig själv.
 • Det är ett illa dolt hat mot alla som har - skitsamma att alla fått det bättre - det finns de som har fått det ännu bättre! Upprörande!
 • Bidragen från en god stat skall öka på bekostnad av
 • Skattehöjningar som kväver allas initiativ.
 • Feminismen - det är bara att öppna ögonen och se hur knasig den är
 • Invandrarpolitiken är så genom-PK att SD lär sitta i riksdagen tack vare S senare i år... Läs bara de senaste turerna kring Anders Jacobsson som tyvärr fungerar alldeles utmärkt som avskräckande exempel på utvecklingen i Sverige. Det är inte - och kommer aldrig bli rasism - om man ifrågasätter hanteringen och beslutsgången hos våra (invandrar)myndigheter.
 • Ledarfrågan... Ohly och vänster(kommunsterna) skrämmer. De f d kommunisterna i en regering?? De stora socialdemokraterna (Palme, Erlander m fl) som man i retroperspektiv hyllar lär rotera som turbiner i sina gravar... Och nuvarande partiledare?

Mona Sahlin?

Jo, kanske har det gått upp för väljarna att hon iofs har varit i den politiska hetluften länge - och aldrig gjort någonting? Ja, förutom serverat media med affärer då...

Sahlin är den i särklass mest erfarna politikern i dag. Hon har haft en mängd olika ministerposter och har suttit i riksdagen i flera decennier.
(Källa.)

Jo, en massa erfarenheter

 • Sveriges arbetsmarknadsminister, 1990–1991
 • Arbetsmarknadsutskottes ordförande, 1991–1992
 • Socialdemokraternas partisekreterare, 1992–1994
 • Sveriges vice statsminister, 1994–1995
 • Sveriges arbetsmarknadsminister, 1998–2002
 • Sveriges integrationsminister, 2000–2002
 • Sveriges demokrati- och integrationsminister, 2002–2003
 • Sveriges demokrati-, integrations- och jämställdhetsminister, 2003–2004
 • Sveriges miljöminister, 2004–2005
 • Sveriges energi- och samhällsbyggnadsminister, 2005–2006
 • Socialutskottets vice ordförande, 2006–2007
 • Socialdemokraternas partiledare, 2007–

Men vad har hon åstadkommit?

Mig veterligt - ingenting.
Det finns ingenting som lämnat avtryck förutom lite politisk kalebalik; dels hennes pinsamma omsvängning i RUT-frågan - först tydligt för (90-talet), men efter vänsterpartiets ideologiska påtryckningar/utpressning så är hon tydligt emot(10-talet).

Slarv och missade historiska möjligheter

Sedan givetvis hennes privata egenskaper och klumpigheter, oftast exemplifierat i den kraftigt historierevisionistiska Tobleroneaffären. Jag tror att Mona egentligen hade tjänat på att dra sin egen väg - och chansen fanns där... Men det kanske ligger lite i vad belackare sagt tidigare om henna; att hon är lat och slarvig. Det är nog inget tvivel om att det onekligen känns som både lathet och slarv att tappa bort den möjligheten... :o|


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Delvis ifrån inläggen 'Erfarenhet utan resutat...', 'Wow! Knappt 100 i månaden?' och 'Tips för Mona'

Läs även andra bloggares åsikter om Mona Sahlin, politik, kris, mona sahlin, valet 2010, alliansen, socialdemokraterna, rödgröna blocket, Piratpartiet, samarbete, , , Ex123456, NK, Kuriren1, DM, Dagen, BT1, DI123, SvD, Norren1, DN1, AB12345, e24-1, DN, NK, SSv

Kommentarer

 1. Om hon (Mona) nu inte uträttat någonting, så kanske man borde ge henne chansen att nu göra det :) dvs fokusera på sakfrågor. Ska vi fokusera på alla hennes brister och glömma att halva av nuvarande regering fick gå efter valet. Hur stod det till med ärligheten:) Minnet är visserligen kort ibland när man vill. Helt plötsligt minns vissa hela 15 år tillbaka i tiden. Det är för lustigt jag måste skratta...

  Det var ett personangrepp från Mats Odell. Därmed inte sagt att det är något fel med hela hans personlighet. Säger jag det eller anser det gör jag ju samma sak. När det gäller "hata Mona" har det gått alldeles för långt. Politikers etik och moral måste granskas. Hoppas vi slipper alltför många sådana angrepp i valrörelsen och att debatterna kommer att handla om politik. Politikerna får bearbeta stora skälvan INOM sig över dåliga siffror i statistiken. Vi också....heller hur? Vill vi ha ett sådant politiskt "klimat"? Isåfall så kan de (politikerna) fortsätta.

  Inga tjänar på att tala person istället för sak. Beroende på hur viktigt människor anser att etik och moral är, går detta uttalande hem hos folket eller inte. Tycker mig ofta utläsa att det inte är så viktigt.

  Så är etik och moral hos våra politiker viktigt? Har isåfall alliansen mer av den varan :) Mitt svar är nej det har de inte, de har varken mer eller mindre av den varan, trots att de har ett parti KD som gärna TALAR om etik och moral. Det visar Mats Odell vid tillfället när han "angriper" Mona S. Han angriper vid det tillfället en person dvs. Den allmämgiltiga lärdomen "genom sig själv känner man andra" får en innebörd genom detta. Trist om det inte ses igenom. Det är ju egentligen ganska uppenbart att vi får se en brist och att verkligheten är en och samma för oss om vi vill se den. Ett klavertramp, alltså inget att hurra över! Fyndigt? Nej!

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Thomas Östros reaktion var lika "fyndig". Att jämföra Odells uttalanden med kristna högern är väl heller inte så bra för det "politiska" klimatet.
  Anser att folket borde kräva mer än så här av sina politiker. Vi får de politiker vi förtjänar.

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Näe, det är knappast en tillfällighet att nu även Littorin pratar Toblerone-språk. Inget är slumpmässigt fram till valet - en groda är förståerlig, men två ordval är en strategi.

  Mona Sahlin har jag personligen noll förtroende för. Hon är slarvig, okunnig och har som sagt inte uträttat något egentligen - jag tror Persson slog huvudet på spiken i sitt omdöme om henne...

  Östros var intressantare förr. Idag är han blott S's attackhund.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Och varför har jag inget förtroende för Sahlin? Tobleronepolitik...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Mona Sahlins legendariska fiffel ska aldrig glömmas, aldrig förtigas och aldrig förnekas.

  Jag har svårt att se en mindre lämpad människa på någon form av förtroendepost, hon är inget annat än en oärlig tjuv, och att idioter faktiskt känner förtroende för henne och tänker rösta på henne säger verkligen allt om hur lite kontakt med verkligheten sossarnas väljare har.

  Halva Svenska folket borde omyndigförklaras omedelbart.

  SvaraRadera
 6. Ha snacka om att kasta sten i glashus...Odell som reat ut bl a Carniege, rena fyndpriset minsann , snacka om tjuveri AfterGlow och Littorin sedan som köpt sig en MBA från Fairfax, numera beläget på Caymanöarna...

  SvaraRadera
 7. "Attackhund"...
  Ganska intressant att även en KD politiker kan agera som attackhund :) En helig sådan? Inte som parti, man måste skilja på sak och person? Eller är Mats Odell KD:s nya attackhund och Östros S:s. Var tog etiken och moralen isåfall vägen. Ett parti som talar mycket om etik och moral kanske borde ha förespråkare som följer det. Men det glömdes bort i samma stund som orden sades. Kan man kalla det för ett skenheligt uttalande då? Ett ögonblick av förvirring? Eller är Odell för evigt stämplad som skenhelig i sossekretsar nu :) Hans uttalande bör aldrig glömmas, förnekas eller förtigas? Detta är något som S bör ta upp om 15 år för att "knäppa Odell på näsan". Nej ska vi ha ett sådant "klimat" inom politiken?

  Det är nog ingen risk att Mona Sahlins fiffel kommer att "glömmas, förtigas, förnekas". Inte så länge vi blandar ihop sak och person t.ex. skriver "idioter" iställer för idiotiskt osv...

  Om hon inte personligen svarar på kritiken heller ger igen, så säger den mer om andra än om henne själv....Genom sig själv känner man andra. Politiker t.ex. statuerar hela tiden exempel på att det fungerar så. Det är uppenbart.
  Politiker som inte svarar med samma mynt däremot bör vi eftersträva? Det tyder på integritet.


  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. @Eduronflux: Jopps! Odell är ingen duvunge direkt...

  Jag tycker som många andra att hon skulle avväpna Alliansen genom att skämta om det. Men istället så passar man på att gå till frontalangrepp istället. Årets lägsta är (var?) väl det frekventa användandet av ordet 'Stupstock' tycker jag personligen.

  Att kalla Björklund för 'stridstupp' är ju passande så det kan knappast falla under smutskastning? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Ingen som har en lista på de sista 50 årens skandaler. Skulle vara kul att ha som referens. Minnet blir ju gärna lite kort av diverse olika anledningar.

  SvaraRadera
 10. Hittade följande på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_politiska_aff%C3%A4rer#Sverige

  SvaraRadera
 11. Riktigt bra - jag har letat efter något liknande vid flera tillfällen. Ganska tung socialdemokratisk övervikt(!) på den listan - men de har också suttit ojämförligt längst vid makten, men ändå...

  Makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut. Det är faktiskt en av de tyngre anledningarna till att jag hoppas på att socialdemokratin ännu en gång för stängas ut ifrån maktens korridorer. Och då återuppfinna sig själva och ägna tiden till reformarbete och en uppdatering till 2000-talet. Att Monas saga som statsministerkandidat tillika ordförande i SAP blir all i samma ögonblick är självklart. Jag tror faktiskt att svensk politik behöver det - OCH SÅ PIRATPARTIET I RIKSDAGEN 2010 GIVETVIS! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv