Fortsätt till huvudinnehåll

Bara en av tre klarar LC-kost!

Läser en intervju med den superbt sköna och välförtjänta guldmedajören Björn Ferry:
Olympiske guldmedaljören Björn Ferry har underliga matvanor. Så underliga att han nu ger ut en kokbok.
Den innehåller inga kolhydrater, men mycket grönt och lokalproducerat.
..
- Det kommer att vara mycket ekologiskt, mycket grönt och en hel del sånt som går att slå ihjäl, säger Björn på sitt oefterhärmliga språk.

Underbar kille!

Och hans fru går inte av för hackor heller - jag kan utan tvekan rekommendera den fantastiska dokumentären 'Armbryterskan från Ensamheten' om hans fru, världsmästare i armbrytning fyra (4!) gånger.
En fantastisk tjej - vilken familj det måste handla om!

LC-anhängarnas stora växlar

I juni för snart ett år sedan la Björn om kosten. Han slutade helt enkelt äta kolhydrater.
Förändringen blev enorm, han har mindre problem med magen, behöver inte sova mellan träningarna och har en betydlig jämnare blodsockernivå är förr.
- Carl-Johan och "Herr Nilsson" förändrade kosten de också men båda gav upp under hösten, jag körde vidare, säger Björn.

Missade två av tre?

Jo, det pratas vitt och brett om hur Ferry tog guld tack vare(?) sin LC-kost och om hans kommande kokbok (ett givet köp förresten). Men det pratas mindre om att två av de tre som hoppade på detta under sommaren inte klarade av, eller fick några resultat av kostförändringen.

Stryk av juniorer och elbehandlingar

Återgång till massor med kolhydrater, pasta, potatis, ris och gröt gav tydligen effekt för en av de andra... Eller är det kanske hans magnetiska elektromedicin som gett honom extra skjuts? LC-ätaren Ferry kom för övrigt sexa på SM, en knapp månad efter OS-guldet, slagen av två juniorer. Vad diet juniorerna åt förtäljer dock inte historien... En del ställer frågetecken inför hans strikta diet.

En fairy om Ferry

Det är jättekul att Ferry funnit en kost som fungerar i hans liv - och OS-guldet är inte någon tillfällighet - han har ofta legat bland de tio bästa tidigare i karriären, men också haft otur med skador och sjukdomar under långa perioder. Även under sin LC-kost så var han kraftigt förkyld...

Skada sig i form?

Inför OS så drabbades han också av ett olyckligt nyckelbensbrott. I efterhand så tror jag att den påtvingade "vilan" inför OS gav den stärkta kropp han behövde i högre grad än fettätningen i sig.
Många är de idrottsstjärnor som skadats inför stora mästerskap och kommit tillbaka bättre än någonsin. Ta t ex vår egen Peter Forsberg. Skadorna är positiva i den bemärkelse att andra halvskador och problem ofta hinner läka helt under konvalescensen.

Men LC-arna missar faktan...

Tyvärr är detta typiskt för LC-anhängarna idag - att man utelämnar fakta som inte passar in. Ohederligt och mycket tråkigt tycker jag själv, som övertygad LC-are. Min rubrik är just vald för att visa hur enkelt man kan vrida åt andra hållet. Att bara en av tre klarar LC-kost är givetvis felaktigt och bara en retorisk fint. Undrar hur många LC-are som upptäcker det? Man skall vara ärlig med fakta så att läsaren får möjlighet att bedöma själv. Givetvis kan man - och bör - redogöra sin egen inställning i frågan också.

Delar i min kritiska granskning

Det var ju också hans kostomläggning och att han stämplade LCHF som sekt som gjorde att jag gick ut mer en mer kritisk granskning:

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen

Missa inte!

Recension av boken som låg till grund för Ferrys förändring- missa inte heller kommentarsdiskussionen mellan recensenterna och författaren Frank Nilsson! Högoktanig, roande, oroande och grymt rolig läsning - även för oss övertygade LC-are.
Rekommenderas även om det till slut faktiskt blir lite skämmigt rent av.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!