Fortsätt till huvudinnehåll

Bara en av tre klarar LC-kost!

Läser en intervju med den superbt sköna och välförtjänta guldmedajören Björn Ferry:
Olympiske guldmedaljören Björn Ferry har underliga matvanor. Så underliga att han nu ger ut en kokbok.
Den innehåller inga kolhydrater, men mycket grönt och lokalproducerat.
..
- Det kommer att vara mycket ekologiskt, mycket grönt och en hel del sånt som går att slå ihjäl, säger Björn på sitt oefterhärmliga språk.

Underbar kille!

Och hans fru går inte av för hackor heller - jag kan utan tvekan rekommendera den fantastiska dokumentären 'Armbryterskan från Ensamheten' om hans fru, världsmästare i armbrytning fyra (4!) gånger.
En fantastisk tjej - vilken familj det måste handla om!

LC-anhängarnas stora växlar

I juni för snart ett år sedan la Björn om kosten. Han slutade helt enkelt äta kolhydrater.
Förändringen blev enorm, han har mindre problem med magen, behöver inte sova mellan träningarna och har en betydlig jämnare blodsockernivå är förr.
- Carl-Johan och "Herr Nilsson" förändrade kosten de också men båda gav upp under hösten, jag körde vidare, säger Björn.

Missade två av tre?

Jo, det pratas vitt och brett om hur Ferry tog guld tack vare(?) sin LC-kost och om hans kommande kokbok (ett givet köp förresten). Men det pratas mindre om att två av de tre som hoppade på detta under sommaren inte klarade av, eller fick några resultat av kostförändringen.

Stryk av juniorer och elbehandlingar

Återgång till massor med kolhydrater, pasta, potatis, ris och gröt gav tydligen effekt för en av de andra... Eller är det kanske hans magnetiska elektromedicin som gett honom extra skjuts? LC-ätaren Ferry kom för övrigt sexa på SM, en knapp månad efter OS-guldet, slagen av två juniorer. Vad diet juniorerna åt förtäljer dock inte historien... En del ställer frågetecken inför hans strikta diet.

En fairy om Ferry

Det är jättekul att Ferry funnit en kost som fungerar i hans liv - och OS-guldet är inte någon tillfällighet - han har ofta legat bland de tio bästa tidigare i karriären, men också haft otur med skador och sjukdomar under långa perioder. Även under sin LC-kost så var han kraftigt förkyld...

Skada sig i form?

Inför OS så drabbades han också av ett olyckligt nyckelbensbrott. I efterhand så tror jag att den påtvingade "vilan" inför OS gav den stärkta kropp han behövde i högre grad än fettätningen i sig.
Många är de idrottsstjärnor som skadats inför stora mästerskap och kommit tillbaka bättre än någonsin. Ta t ex vår egen Peter Forsberg. Skadorna är positiva i den bemärkelse att andra halvskador och problem ofta hinner läka helt under konvalescensen.

Men LC-arna missar faktan...

Tyvärr är detta typiskt för LC-anhängarna idag - att man utelämnar fakta som inte passar in. Ohederligt och mycket tråkigt tycker jag själv, som övertygad LC-are. Min rubrik är just vald för att visa hur enkelt man kan vrida åt andra hållet. Att bara en av tre klarar LC-kost är givetvis felaktigt och bara en retorisk fint. Undrar hur många LC-are som upptäcker det? Man skall vara ärlig med fakta så att läsaren får möjlighet att bedöma själv. Givetvis kan man - och bör - redogöra sin egen inställning i frågan också.

Delar i min kritiska granskning

Det var ju också hans kostomläggning och att han stämplade LCHF som sekt som gjorde att jag gick ut mer en mer kritisk granskning:

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen

Missa inte!

Recension av boken som låg till grund för Ferrys förändring- missa inte heller kommentarsdiskussionen mellan recensenterna och författaren Frank Nilsson! Högoktanig, roande, oroande och grymt rolig läsning - även för oss övertygade LC-are.
Rekommenderas även om det till slut faktiskt blir lite skämmigt rent av.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv