Fortsätt till huvudinnehåll

Bara en av tre klarar LC-kost!

Läser en intervju med den superbt sköna och välförtjänta guldmedajören Björn Ferry:
Olympiske guldmedaljören Björn Ferry har underliga matvanor. Så underliga att han nu ger ut en kokbok.
Den innehåller inga kolhydrater, men mycket grönt och lokalproducerat.
..
- Det kommer att vara mycket ekologiskt, mycket grönt och en hel del sånt som går att slå ihjäl, säger Björn på sitt oefterhärmliga språk.

Underbar kille!

Och hans fru går inte av för hackor heller - jag kan utan tvekan rekommendera den fantastiska dokumentären 'Armbryterskan från Ensamheten' om hans fru, världsmästare i armbrytning fyra (4!) gånger.
En fantastisk tjej - vilken familj det måste handla om!

LC-anhängarnas stora växlar

I juni för snart ett år sedan la Björn om kosten. Han slutade helt enkelt äta kolhydrater.
Förändringen blev enorm, han har mindre problem med magen, behöver inte sova mellan träningarna och har en betydlig jämnare blodsockernivå är förr.
- Carl-Johan och "Herr Nilsson" förändrade kosten de också men båda gav upp under hösten, jag körde vidare, säger Björn.

Missade två av tre?

Jo, det pratas vitt och brett om hur Ferry tog guld tack vare(?) sin LC-kost och om hans kommande kokbok (ett givet köp förresten). Men det pratas mindre om att två av de tre som hoppade på detta under sommaren inte klarade av, eller fick några resultat av kostförändringen.

Stryk av juniorer och elbehandlingar

Återgång till massor med kolhydrater, pasta, potatis, ris och gröt gav tydligen effekt för en av de andra... Eller är det kanske hans magnetiska elektromedicin som gett honom extra skjuts? LC-ätaren Ferry kom för övrigt sexa på SM, en knapp månad efter OS-guldet, slagen av två juniorer. Vad diet juniorerna åt förtäljer dock inte historien... En del ställer frågetecken inför hans strikta diet.

En fairy om Ferry

Det är jättekul att Ferry funnit en kost som fungerar i hans liv - och OS-guldet är inte någon tillfällighet - han har ofta legat bland de tio bästa tidigare i karriären, men också haft otur med skador och sjukdomar under långa perioder. Även under sin LC-kost så var han kraftigt förkyld...

Skada sig i form?

Inför OS så drabbades han också av ett olyckligt nyckelbensbrott. I efterhand så tror jag att den påtvingade "vilan" inför OS gav den stärkta kropp han behövde i högre grad än fettätningen i sig.
Många är de idrottsstjärnor som skadats inför stora mästerskap och kommit tillbaka bättre än någonsin. Ta t ex vår egen Peter Forsberg. Skadorna är positiva i den bemärkelse att andra halvskador och problem ofta hinner läka helt under konvalescensen.

Men LC-arna missar faktan...

Tyvärr är detta typiskt för LC-anhängarna idag - att man utelämnar fakta som inte passar in. Ohederligt och mycket tråkigt tycker jag själv, som övertygad LC-are. Min rubrik är just vald för att visa hur enkelt man kan vrida åt andra hållet. Att bara en av tre klarar LC-kost är givetvis felaktigt och bara en retorisk fint. Undrar hur många LC-are som upptäcker det? Man skall vara ärlig med fakta så att läsaren får möjlighet att bedöma själv. Givetvis kan man - och bör - redogöra sin egen inställning i frågan också.

Delar i min kritiska granskning

Det var ju också hans kostomläggning och att han stämplade LCHF som sekt som gjorde att jag gick ut mer en mer kritisk granskning:

Mer om...

LC
Diet
SLV
Humor
Politik
Om bloggen

Missa inte!

Recension av boken som låg till grund för Ferrys förändring- missa inte heller kommentarsdiskussionen mellan recensenterna och författaren Frank Nilsson! Högoktanig, roande, oroande och grymt rolig läsning - även för oss övertygade LC-are.
Rekommenderas även om det till slut faktiskt blir lite skämmigt rent av.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England