Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken ynkrygg!

Mannen blev rasande när det äldre paret i 70-årsåldern tutade på honom vid parkeringen.

Och misshandlade båda så grovt att kvinnan fördes med livshotande skador till sjukhus.

(Källa.)

Hoppas verkligen den skyldiga får krypa in och att han får en svår tid i fängelset. Vilken ynkrygg! Men att dra stora samhällspolitiska växlar på det är lite överdådigt. Det handlar med största sannolikhet om en sjuk, lättkränkt individ som antagligen är känd för polisen/myndigheterna sedan tidigare.

Hat och hämnd

Därför förvånar inte minst den nuvarande misstänktes bakgrund. Men man måste sätta sig över hämndkänslorna - förövaren behöver vård - och skydd. Hatet florerar just nu på många bruna hemsidor, lite felaktigt - att attackera gamla människor ingår som bekant inte i någon kultur.

Snabb lösning

Men låt oss hoppas på att detta löser sig snabbt för allas skull, givetvis kvinnans efterlevande, landskronaborna, invandrarna och muslimerna i området - och för gärningsmannen själv. Samvete och vad jag tror problem med psyket är ingen bra kombination.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om landskrona, våld, misshandel, rasism, samhälle, politik  SSv, DN12, SvD1, AB1234567, SkD, Kb, GP2, Ex1234567890

Kommentarer

 1. Har bara en sak att säga till dig din apa. vad betyder misstänkt utan bevis?

  SvaraRadera
 2. @Anonym: "Din apa"?
  Jag har varit extra försiktig i detta inlägg eftersom det är en svårhanterlig situation just nu. Så jag förvånas lite, men antar att du inte läst igenom inlägget ordentligt.

  Puss på dig med!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag generaliserar.
  Landskronabor är oavsett tillhörighet svåra att diskutera och ha att göra med. Alla är rädda och skadade av miljön de växer upp i. Många håller rädslan inom sig och allt ackumuleras till en bristningsgräns. Under mina 5 år i Landskrona fick jag se mer kriminalitet, droger, oroligheter och våld än jag gjort under resten mitt hittills 37 åriga liv. Det är alla mot alla mentalitet. Alla är rädda, och det exploderar, gång efter gång efter gång..

  I min personliga erfarenhet så var det inte invandrarna som var det största problemet, utan de rädda och såvida hatiska "ursvenskarna" som stod för det mesta våldet. Att tillägga är att jag själv är blond och blåögd svensk. Men jag var "utomsocknes" och det räckte för att trigga deras rädslor.

  Den här gången var det en gammal människa som miste livet. Men dagligen så utsätts unga människor för rån och våld i Landskrona. Hela staden består av små tickande bomber som lätt kan brisera till något mycket värre. Det måste göras något drastiskt för situationen och det helst för 10 år sedan och allra senast NU.

  "Det enda friska i en sjuk värld är att själv bli galen." Jag skulle vilja påstå att halva Landskrona är sjukt och den andra halvan galen.
  Åter igen, GE LANDSKRONA STÖD OCH HJÄLP NU!!

  /KK

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg, KK. Jag tror du är sanningen på spåren. Oavsett anledning så tycks det vara två grupper mot varandra i Landskrona idag. Och allt den andra gruppen gör cementerar uppfattningen om gruppen.

  Detta kanske på ett perverst och sjukt sätt faktiskt gör att grupperna öppnar ögonen och ser de andra för vad de är. Det är alltid individer som begår brott.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Det är många smågrupperingar i Landskrona. Det media tar upp är enbart "svenskar mot invandrare" och bråk med mc-gäng. Det är mycket mer uppdelat och invecklat än så.
  Landskrona har genom åren fått uppleva stor arbetsbrist när varvet lades ner, detta tillsammans med extrem invandring. Detta tillsammans med att Sverige inte ser invandrare som resurser. Vi har skickliga ingenjörer och läkare som jobbar som taxi chaffisar för deras utbildning räknas inte som duglig i Sverige. Istället får de ta skitjobb som ingen vill ha (om de har tur) alternativt slussas de in i ett stadigvarande bidragsberoende. Jag bodde tex granne med en mycket trevlig man från Bosnien. Han var långt utbildad i elektromekanik, han talade bra svenska och var mycket trevlig. Det enda jobb han efter många många år lyckades få var som vikarierande vaktmästare på någon skola. Där fick han gå och sopa för det mesta men han var så överlycklig att han åter igen fick "göra rätt för sig".
  Ta alla dessa människoöden och koncentrera det till 80% i en stads kärna så får man problem.

  Det är inte fel med invandringen. Det är fel att de som kommer inte ses som resurser och tas tillvara på ett bra sätt.

  Två allt för vanliga familjer i Landskrona.

  Svensk: Pappa och mamma förlorade jobbet på varvet, går hemma i många år och känner sig värdelösa, alkoholiserad, svär över "blattarna" som "lever på bidrag och skiter i samhället". Barnen lär sig avundsjuka, rädsla och därav hat.

  Invandrad: Föräldrarna kommer från krigsdrabbat område, de har förlorat familj, vänner, hus mm i kriget. utbildningar som inte räknas, får inga jobb, känner sig värdelösa inför sina barn. Skriker och svär över "svennarna" som behandlar dom som skit. Lär sina barn utanförskap, rädsla, avundsjuka och därav hat.

  Detta är bara 2 exempel på hur det kan se ut. Det finns som sagt flera andra grupperingar. Ett annat exempel är att i ett kvarter så bor det i ett hus nästan enbart serber och i det andra nästan enbart kroater. Det är inte heller så lyckat att slussa in folk från två olika sidor i vars ett hus i samma kvarter.

  All oro, okunskap och rädsla måste ta vägen någonstans. Därav blir Landskrona mer och mer likt en krigszon.
  Om politikerna gör som i Canada och tar vara på resurserna skulle vi lösa stora delar av problemet.
  Detta tillsammans med kommunalt anordnade gemensamma aktiviteter och information om kulturer skulle minska klyftorna.
  Personligen skulle jag vilja visa för både invandrare och svenskar att jag är FÖR invandring och att jag mer än gärna skulle ställa upp som exempelvis fadder eller liknande. Det behövs för integrationen och jag tror att det är många svenskar som vill hjälpa till men som inte vet hur.
  En knapp att fästa på jackan kanske.. som betyder "jag är här för dig, fråga gärna om vad du vill, jag hjälper med det jag kan."

  Det blev ett långt rörigt inlägg (många tankar och känslor). Jag hoppas i alla fall kärnan når fram.

  //kk

  SvaraRadera
 6. gammal invandrare.
  om man inte trivs flyttar man ditt ma kommer ifrån

  SvaraRadera
 7. Riktigt bra och intressant, KK. Varför inte blogga om det hela själv?


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Enl TV4 är det HÄKTNINGSFRAMSTÄLLAN IDAG PÅ *SANNOLIKA SKÄL*! Farligt sopa-under-mattan-försök av allmänpsykiatrikern Åsgård att med tillgång av endast mediauppgifter påstå att detta skulle röra sig om en galnings verk, när sanningen är den att vansinnet först hittas i en galen flyktingpolitik! Man måste förstå att det ligger i politiskt korrekta människors intresse att få detta till en enskild tragedi förorsakad av en sjuk människa, men verkligheten som Landskrona och resten av Sverige befinner sig i säger något helt annat./ Il Padre

  SvaraRadera
 9. Det kan mycket väl finnas rasistiska motiv bakom händelserna - från både offer och förövare. Det vet vi inte i dagsläget. Däremot så ingår som sagt inte att slå ihjäl gamla människor i någon kultur. Det är ingen vanlig sysselsättning bland vare sig flyktingar eller invandrare som kommer hit.

  Kriminalitet smittar inte via hudfärg. Den frodas alltid bland de som står lägst i samhället. Idag, som alltid i historien, är det invandrarna som är där.

  Det är bara bra att problemen i Landskrona nu uppmärksammas, tråkigt att det skall ske till priset för en sådan tragedi bara.


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Vilket djävla liv om "en olycklig händelse" som våldsmannens familj hävdar. Det var ju "bara" en Svensk äldre kvinna? Hoppas att provänstern sover lugnt nu.

  SvaraRadera
 11. Vård och skydd?
  Han bör få fängelse och fängelse.

  SvaraRadera
 12. Som du skriver så "ingår" inte någon kultur att attackera gamla människor. Dock är inte problemet här egentligen angriparens kulturella bakgrund i sig utan effekten av den kulturkrock som uppstår i Sverige i och med den misslyckade integrationen av invandrare och händelser som denna som är ett symptom på detta. Som jag ser det fungerar inte flyktingmottagningen alls i Sverige idag som både är oansvarig mot svenskar och invandrare och därför tycker jag att det är angeläget att minska på den sålänge det fungerar så illa som det gör idag.

  Jag tycker också att det är farligt att endast hänvisa till att det är en sjuk och lättkränkt person när det faktiskt i många situationer förekommer liknande händelser mellan folk med olika kulturella bakgrunder i Sverige och att det även har blivit allt vanligare förekommande. Det är det problemet som jag tycker behöver diskuteras mer och att man inte blundar för.

  /J

  SvaraRadera
 13. Jo, det är mycket som gått fel i Landskrona. Att dra ner på polisen var onekligen det värsta misstaget. Många avfolkningstrakter blir mer eller mindre samlingar för utslagna och invandrare. En krutdurk helt enkelt. Många tidningar har haft riktigt bra bakgrundsfakta till problemen i Landskrona.

  Att blunda nu skulle ge enorma problem. Kavla upp ärmarna ni politiker som ställt till med detta och börja jobba! Det krävs engagemang från andra grupper och organisationer också.


  //Zac

  //Zac

  SvaraRadera
 14. Vilket djävla liv om "en olycklig händelse" som våldsmannens familj hävdar. Det var ju "bara" en Svensk äldre kvinna? Hoppas att provänstern sover lugnt nu.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Skrämmande okunskap hos Wikileaks

Det svenska meddelarskyddet har fått sajten Wikileaks att dirigera sin trafik via servrar i Sverige. Men meddelarskyddet gäller bara sajter med utgivningsbevis – och det har inte Wikileaks.
(Källa.)

Klumpigt, att man måste ha utgivningsbevis för meddelandeskydd visste t o m jag!
Har de verkligen missat det?
Kan det verkligen stämma att de missförstått svensk lagstiftning så grundligt?
Då måste jag säga att jag blir lite mer tveksam till hur pass mycket förtroende de kan ges även i andra sammanhang.
Vad är det för "experter" de har?
De får allt höja sig ett par snäpp, för de är ett oerhört viktigt demokratiskt verktyg. Jag tycker det är mycket bra att Piratpartiet ställer upp på skyddet av läckor.
Mer om...PolitikBodströmsamhälletPiratpartietFRA-lagenKulturUpphovsrätten

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen:  Benjamin är glad.
Benjamin köper nya byxor.
Benjamin är nöjd.
Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna;
På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd:"Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht".
Benjamin blir chockad.
Benjamin blir ilsk.
Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt".
Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp.
Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook.
Benjamin hoppas på att den sprids.
Benjamin märker att den sprids.
Benjamin hamnar i Expressen.
Benjamin verkar gladare igen.
Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?