Fortsätt till huvudinnehåll

GULD till HV71!

GULD!

Ja, det är bara gratulera vätterbygdens stolthet ikväll:

Vi vann!

Så fruktansvärt roligt att ett lag från en liten skitstad (bönder/Jehovas) - med ett lag där laget och lagbygget står i fokus och där man driver klubben med hjärta och traditioner vinner SM-guld! Halva laget är egna produkter - jag vågar påstå att det inte finns ett annat elitserielag med i närheten av denna uppbyggnad!
Johan Davidsson personifierar på sätt och vis detta - Sveriges bästa elitseriespelare i flera år nu, med ett enormt hjärta, lagkänsla och ledaregenskaper som går långt utanför rinken. Jättekul!

Sordin

Givetvis grumlas segern dels av DiF's felaktiga beslut att hämnas och försöka vinna fördelar genom att stänga ute HV-klacken från Hovet. Inte minst understryks detta också genom att HV-klackens platser såldes till djurgårdssupportrar - i de två tidigare matcherna i Jönköping markerade HV och DiF mot DiF-klacken sida vid sida genom att DiF-klackens platser fick stå tomma under matchen. Kommentarstrådarna i de flesta artiklar om SM-finalen är fyllda med hat och nedvärderande uttryck om alla utanför tullarna...
Girigt, osportsligt och oerhört pinsamt handlat av DiF's ledning - publikens och de andra elitserielagens dom lär bli hård nästa säsong. De konstiga ordvalen från Mats Larsson efter DiF-klackens uppträdande i Globen förvånar onekligen också.

Än mer sordin

Ännu tråkigare var publikens reaktion att bua och busvissla när HV - otvivelaktigt de mest rättmätiga vinnarna i år (serievinnare också!) - tog emot guldet och höjde bucklan. Osportsligt och så lågt att jag skämts ögonen ur mig om jag var djurgårdssupporter! Slipper jag se en djurgårdsklack mer i hela mitt liv så lär det inte fördunkla en minut. Att HV-spelarna till detta fick skynda sig av isen för att det tydligen kastades mynt befäster bara intrycket att en av elitseriens osportsligaste ledningar också har de fans de förtjänar... Att få matchen stämplad som högriskmatch när det bara är ens egna supportrar på läktarna är en ganska tydlig hint?

Stora spelare - på båda sidor

Givetvis värmer det att se segrarna hylla motståndarna och skönt att se och höra att djurgårdsspelarna var desto mer sportsliga än sin publik. Stefan Liv och Johan Davidssons oerhörda ödmjukhet i de första intervjuerna gör en varm om hjärtat!

Men grattis till de som förtjänar det mest om igen:

HV71 SM-GULD 2010!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , AB12345678901234, Ex123456789, SvD1234, DN, YA, KB, HD, NWT, Norran, Kuriren

Kommentarer

 1. Mycket ska man behöva höra från er skitiga byhåla. Enligt polisen haglade det ner saker från ER läktare under final 3 i Globen. Djurgården portade alltså era plastsupportrar, med all rätt, på samma grunder som HV-ledningen portade oss.

  Självklart buar vi när ett motståndarlag lyfter bucklan på vår hemmaplan.

  SvaraRadera
 2. Och vad ställde djurgårdsklacken till med under samma delfinal? Vad kostade deras skadegörelse? Hade klubben de någon som helst stake skulle i så fall båda supporterklubbarna varit portade i Globen. Pinsamt.

  Portningen av DiF-suppportrarna i dubbelmatcherna i JKP gjordes f ö i samråd mellan klubbarna. Det meddelades inte minuter efter att de fått stryk i sista matchen i JKP. Alla vet varför, utom de i djurgårdshalsdukar... Ett sista desperat försök som nu inte gick hem.

  Såg du HV71's vinst i finalen 2008? LCH-Supportrarna stod upp på hemmaplan och hyllade mästarna HV71 som just slagit deras hemmalag. De stod också sedan kvar och hyllade sina egna för en fin finalserie och en silvermedalj. Det är hur riktiga supportrar uppför sig - det hade uppenbarligen inte fungerat med bortskämda brackor från huvudstan på läktarna.

  Jag känner sorg för den klick riktiga supportrar som överröstades av alla andra idioter under prisutdelningen - och som också vrålade könsord när Davidsson intervjuades. Men oförmågan att rensa i sina egna led ligger djupt, inte bara hos huvudstans hockeylag utan inte minst i läktarkulturen i stockholmslagen överhuvudtaget. Sorgligt att se.

  Vad är det som är skitigt i JKP? Personligen brukar jag bli förvånad varje gång jag åker till någon av våra tre största städer över hur skitigt och slitet det ser ut. Göteborg är iofs värst, men Stockholm (Nordens minsta hufvudstad!) kommer sannerligen inte långt efter.

  Men alla bittra kommentarer är bara ytterligare tecken på att bucklan är på rätt ställe - utanför huvudstaden.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Vad i hela friden är "sordi" för något?!? Menar du "sorti", eller (kanske troligast) "sordin"?

  Om det är det senare du är ute och far efter, så heter det faktiskt så -- sordiN, MED 'n' på slutet -- i obestämd form; det är inte en bestämd partikel.

  HTH!

  SvaraRadera
 4. "Att lägga sordi på stämningen? Möjligt att jag har fel, men nog sjutton fungerar ordet? Eller är det ett talspråksversion?

  Överbevisa så rättar jag! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Gardin, maskin, sordin... Så det så! ;-)

  SvaraRadera
 6. Jopps - jag har rättat! :o)

  SAOL m fl är helt entydiga i fallet.

  Men jag undrar om inte ordet i sig är på väg att försvenskas till 'sordi' - n:et passar helt enkelt inte in. Men rätt skall vara rätt - pinsamt att jag alltid sagt 'lade sordi på stämningen'. Men vilka underbara böjningsformer och vilka uttryck det går att få till med detta ord. Vi får se om det, för mig nyupptäckta, ordet sordin kommer användas redan senare idag... :o)


  //Zac - Hyllar HV-71 i stadsparken i dag!

  SvaraRadera
 7. Gardin, maskin, sordin... Så det så! ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv