Fortsätt till huvudinnehåll

Hundar och foder


Jag minns när jag var liten - var uppväxt mer eller mindre i en kennel - så var feta hundar något man mycket sällan såg. Då var det gamla tanter som hade en fet liten hund som hon oftast matade kräket med gräddpastej. Idag är det annorlunda - det är för feta hundar var man än tittar! Och visst, från att ha varit en allätare som åt våra rester har hunden tvingats in att äta en massa spannmål genom torrfodret!
Mystiskt - jag har då aldrig sett en hund stanna som frusen, mitt i ett sädesfält för att ögonblicket senare inse att han står mitt ibland mat... Sedan kastar sig hunden runt ivrigt ätande av allt gott omkring den... Nja, tror knappast det...

30% arbetslösa

Jag pratade med en insatt kennelägare, och hon sade att om man återgår till hundens naturliga mat så kommer ungefär 30% av veterinärerna bli arbetslösa... Det är faktiskt inga siffror som jag tvivlar ett ögonblick på! Speciellt inte då jag ser med egna ögon hur hälsan dramatiskt har förbättrats för min egen mors kennel sedan hon gått över till köttdiet (på hundarna).
Spannmål och hundar...
Hur f--n tänker man?

Inside info...

Efter att ha jobbat i djurbranschen ett antal år, så vet jag med säkerhet att oerhörda kraftansträngningar görs för att helt enkelt få till en välsmakande mat. Dessvärre arbetar man inte från grunden - man fyller ut maten med en massa spannmål, aska och annan skit - sedan försöker man med artificiella smaker få djuren att äta smörjan.
Jmfr ex med margarintillverkning, fast då skall man i sanningens namn säga att det är ett värre kemiskt hopkok som vi äter... ;o)

Bajssnacks för vovvar...

En anledning till att hundar idag är mer eller mindre galna i att leta "godbitar" från kattlådan är att smakämnena inte bryts ner i kroppen utan följer med avföringen ut - mumma för vovven. Det är delvis samma sak med hundmat, men katter är så mycket mer kräsna än hundar (sic!) så det krävs mer insatser (eller snarare tillsatser...) för att övertyga dem om matens godhet(!).

Hälsa!

Och som sagt, jag kan inte nog trycka på vilken hälsoskillnad jag ser med egna ögon på naturlig kost för våra husdjur. Och som görel säger i en kommentar till förra inlägget ('Hundar och LC') - det är små prydliga högar som släpps efter dem - och de är aldrig lösa i magen. För feta djur är det perfekt, en köttkost - något mängdbegränsad - gör att de rasar i vikt.

Från de tidigare inläggen 'Hundar och LC' och 'Naturlig kattmat!'.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , AB

Kommentarer

  1. Håller helt med dig! Jag längtar efter den dag då jag kan köra BARF rakt av med mina hundar...

    SvaraRadera
  2. Haha.. jag ser att du hittade en bra plats för reklamen nu ;)

    Helt rätt.. du gör ett fantastiskt jobb här.. så du skall helt klart ha mer än 1 krona om dagen =)

    SvaraRadera
  3. Min Sibbe får torrfoder, fisk, ris, potatis, morötter, krossad linfrö, rapsolja, köttbiffar och ibland går en eller annan tomat ner också.. Har förövrigt sett honom äta en kiwi en gång vilket orsakade lite fnitter från oss människor.

    Han har bara varit dålig en gång, min svärmor gav honom sås med starka kryddor -.- annars frisk som en nötkärna och drar mycket bra, orkar långt.. Brukar ta en runda på 20km minst 1 gång i veckan, sen hittar vi på annat skoj blandat med cykelturer och lite kortare drag rundor.

    Jag tror.. Sjukdomarna och fetman hos djur först och främst uppstår genom för lite motion och mental aktivering och en alltför ensidig kost.

    Katterna mina är riktigt kräsna.. Är nästan omöjligt att få dom att äta något annat än just torrfoder! Vilket känns sorgligt, hade velat få till en mer varierad kost på dem också.

    SvaraRadera
  4. Håller helt med dig! Jag längtar efter den dag då jag kan köra BARF rakt av med mina hundar...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England