Fortsätt till huvudinnehåll

Nya vägmärken (genus)

 • Shoppingcenter - ok
 • Gårdsbutik - ok
 • Hantverk - WTF?
 • Förbud m dubbdäck - ok

Könet på skyltarna?

Mitt förslag är att man gör en neutral person med massivt stånd och stora bröst så blir alla nöjda - ja, utom KD möjligen... Men vi har ett problem med de som är plattbröstade och de som har liten k*k - damn! Tänkte inte på det...

Noll kränkande

Sedan kan man göra personen hårigt flintskallig, fet och smal och helt ung-gammal också - så har vi tagit oss in i mellanmjölksland där alla är heeelt nöjda.

Handikappade?

Förresten kanske vi skall ta bort ett ben också så att handikappade inte känner sig utanför?

SVART PROFIL??

Vi ljushudingar? Rutigt i svart-vitt är modellen för framtiden!
(Vad säger SD om att krukdrejaren i trafikmärke nr3 ser ut att ha jilbaab på sig??)

Mellanmjölksland...

Vi är numera ett sorgligt politiskt korrekt land där allt som kan utelämna folkgrupper skall omarbetas eller tas bort. Herr Gårman är kanske det tydligaste exemplet...

En minoritetsdiktatur.

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning 

Läs även andra bloggares åsikter om om  , , , , , , , , Ex

Kommentarer

 1. Krukmakare har förkläde, och... ;-)
  Man ser det man "vill" se...

  SvaraRadera
 2. Så länge dom inte får för sig att byta ut fungerande skyltar för en massa kosing så...

  SvaraRadera
 3. Jag ser diskriminering, precis överallt! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Då är du väldigt vaken och duktig...Vaknare än de flesta.
  Vi har t.ex. en regering som röstats fram. Ett av deras slagord är "utanförskap" som stämplar massor av individer som odugliga. Kan du se det?

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Konstigt vad olika man kan uppleva samma saker... Jag upplever att regeringen arbetar för att avskaffa utanförskap, inte att folk ska stämplas och tryckas ner utan att alla är individer med kraft, kunskap och vilja att förändra sina egna liv - om man så önskar...

  SvaraRadera
 6. Jag får lov i att hålla med Fetsmart. Visst är det människor utanför som mår dåligt, men jag ser inte någon ökning - eller direkt minskning heller.

  Det är ambitionsnivåerna som de skiljer sig. Sossarna hade ett stort utanförskap (bl a ungdomsarbetslöshet) - under högkonjuktur - och de låtsades som ingenting. Alliansen har ambitionen att lösa detta, men finanskrisen kom emellan. Det är enorm skillnad mellan blocken vad gäller ambitionen att få bort utanförskapet. Arbetslinjen har också segrat även hos de röd-gröna...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Fast kan man avskaffa "utanförskap" genom minskade ersättningar? Ger det kraft, kunskap och vilja. Hmm! Kan göra det! men tänk logiskt ger det verkligen överlag detta? Munnar ska mättas, räkningar betalas, kvarskatten ska in om man får en sådan. Det är ju inga utomjordingar med övernaturliga krafter vi talar om som ska kämpa ännu mer i motvind. Det där "om man så önskar" vad menas med det? Det jag önskar är lite mer jäkla annamma hos funktionshindrade och arbetshandikappade. Att de ska stå på sig mer! Men jag TROR att många tycker att det är skämmigt och att de verkligen tagit detta ord "utsnförskap" till sig. Det är ett stort ansvar man tar på sig om man vill stämpla folk i pannan med det. Leder knappast till flera jobb. Det är väl fler jobb som är meningen?

  Förstår mig inte alls på detta "Arbetslinjen har även segrat även hos de röd-gröna". Segrat? Det är klart att arbete åt så många som möjligt är viktigt. Friåret TROR jag dock är underskattat. Alliansen talar mycket om att ungdomar måste få in en fot, men fnyser samtidigt åt humana förslag som friåret. Då kan människor få chansen att vila upp sig, studera något annat m.m. Samtidigt så får ungdomar in en fot.

  Nu är det väl så att först måste arbeten skapas dit sjuka kan orka gå. Arbetsgivarna behöver ändra uppfattning om dem. Vem vill ha en sjuk latis som arbetskraft :) Själv så skulle jag välja en frisk, även om han/hon kanske visar sig vara lat. Först alltså så borde man skapa arbeten, SEDAN tala om att ev få ut sjuka människor i dem.

  Lite samma sak med MP som vill höja bensinpriset. FÖRST så behöver man utöka kollektivtrafiken, sedan kan man höja priset.
  Det är så bakvänt allting. Synd för människor drabbas! Detta med politiska partier ställer verkligen till det, man följer dem hur dumt det än är. Bort med dem! Politikerna talar själva (nu senast i Agenda) om hur de måste jämka och att de inte kan följa sina hjärtan. För nog har de hjärtan de med:)

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. "Visst finns det människor utanför som mår dåligt"
  Utanför...
  Varför envisas människor med att använda det ordet?
  Ta in dem i gemenskapen! Vi borde sluta upp med att stämpla våra medmänniskor. Istället borde vi vara tacksamma om vi har det bra för tillfället. Är man tacksam vill man bidra med mer. För våra tillstånd är färskvara som kan förändras på ett ögonblick.
  Det borde gå
  "om man så önskar"...

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 9. @Lisbeth, "om man så önskar" betyder: om man själv vill... men det kanske du förstod?

  SvaraRadera
 10. Jo vi skapar själva våra liv. Men vi gör det inte endast individuellt utan även kollektivt. Något som jag anser glöms bort är vårt kollektiva ansvar för varandra. Vi kan behöva verktyg för att kunna skapa bra liv. Ett idealt samhälle ska väl inte skära ner möjligheterna för individer att kunna skapa? Alltså säg den individ som inte inom sig vill bidra? "Om man själv vill" kan alltså även vara om vi alla vill skapa möjligheter för individen oavsett var den befinner sig i livet.

  Alltså på vilket sätt hjälper man människor genom att "trumma i dem" och resten av samhället att de lever i utanförskap samt genom minskade ersättningar och andra skatteregler än det övriga samhället?

  Jag undrar finns det något vettigt svar på detta? Alltså på vilket sätt arbetar regeringen för att avskaffa "utanförskapet". Jag förstår inte...förklara gärna! Vad är det som är så fantastiskt med regeringens jobbpolitik? Jag ser det inte!

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Kollektiva lösningar är bara ett annat ord för att någon annan ska fixa min försörjning, skulle jag inte en spånn på.
  Det är grundligt utprovat med dåligt resultat på flera håll, de flesta av de länderna har numera någorlunda demokratiskt styrelseskick - tack och lov!

  SvaraRadera
 12. Jo, precis som fetsmart säger - den värsta typen av solidaritet är när man lever på andra. Det är klart som korvspad att man måste tjäna på att jobba? Det måste löna sig att jobba.

  Jag har själv levt på det allmänna och mått skitdåligt hela tiden. Jag har efter en initial apati slitit hårt för att komma ur ett dumt ekorrhjul. Jag har använt systemen på det sätt som de är tänkta att fungera - som en tillfällig omställningsförsäkring.

  Men det är också en tudelad fråga - skattetrycket är inte bra för samhället. När man jobbar så hårt och får ut så lite - det borde vara självklart varför det inte fungerar i ett samhälle. Och är det inga som jobbar så finns det inget underlag för välfärden överhuvudtaget.

  Jobblinje först, välfärden kommer automatiskt sedan.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Nej den typ av kollektiv förändring som jag skulle vilja se är inte "utprovad" Socialismen är inte lösningen.
  Det handlar om medvetenhetsutveckling och den går sakta, sakta. Enhet och allas lika värde INTE jämställdhet och att alla automatiskt ska ha lika mycket. Individ och grupp, det är klart att det inte kan separeras, utan att det hör samman. Säger inte att det inte ska löna sig att jobba. Utan att man måste börja med att skapa förutsättningar och olika lösningar för att ALLA ska kunna ha möjlighet och orka bidra hela livet. Ett arbete att gå till är så viktigt. Men vad är arbete? är det t.ex. endast ett betalt sådant? Kan det t.om. vara ideellt arbete? När en människa blir svårt sjuk, så är det i sig ett arbete att ta sig tillbaka. Då borde samhället inte "dra undan mattan" med sänkta ersättningar t.ex. Det är klart att arbete ska löna sig ALLT arbete som vi individer utför.

  Finns det inte lata människor som är i arbete just nu? Alla som har ett lönearbete att gå till är inte så effektiva? För att bli utbränd t.ex. krävs att man "brinner". Övriga klarar sig undan :)

  "Jobblinje först, välfärden kommer automatiskt sedan." Jo det stämmer med alliansens jobblinje kommer välvärden! mycket riktigt!För en del...Det är just det som inte är bra.

  Sedan vad innebär välfärd? räknas endast materiell sådan. Då kan jag förstå varför ungdomar mår så dåligt idag...Hemskt! för de är ju de som ska ta över jobblinjen och om de inte orkar ens nu... ska de kunna vara bra föräldrar för nästa generation? Nej där har MP en poäng. Man behöver hitta nya lösningar så att människor orkar längre!

  //Lisbeth

  SvaraRadera
 14. En åldrande befolkning - en enorm grupp människor från efterkrigsbarnkullarna som kommer kosta enorma mängder pengar... Och allt blir dyrare...

  Det kommer kosta rejält om vi inte arbetar ihop välfärden! Jag tror faktiskt inte att de röd-grönas lösning håller överhuvudtaget. Det kommer sluta med 100% skatt - och det kommer ändå inte gå ihop.

  Det är ingenting annat än frukten av arbetena som ger välfärd - ingenting.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Jo vi står inför problem!
  Därför så behövs nya lösningar. Läs gärna Motion för lycka 2009/10. Intressant!
  Lyckoforskningen har redan kommit fram till intressanta resultat. Forskningen ska med!

  Alltmer tyder på att den samlade lyckan...SAMLADE alltså kollektivets lycka i ett samhälle kan ökas genom politiska beslut. Kollektivets lycka innebär även individens lycka, eftersom kollektivet består av just individer. Så vill man att individen ska ta ansvar, så måste kollektivet även göra det för allas väl och ve.

  Politiken och samhället kan givetvis INTE göra människor lyckliga. Det är vårt individuella ansvar.

  Men vill vi inte ha politiker som nått den medvetenhetsutveckling, att de utifrån kunskap förstår att skapa så goda förutsättningar som möjligt...FÖR ALLA.?

  TROR tyvärr att du har rätt de röd-grönas lösning håller nog inte. Liksom alliansen måste det kompromissas "ni får igenom det, om vi får igenom det här". Det är politiska partiers dilemma och jag anser att det är en orsak till, att det politiska systemet föhoppningsvis sakta kommer att förändras med mer personval som följd. Viktigast är att rätt man/kvinna finns på rätt plats och att partisympatier på så vis hamnar i bakgrunden.

  Mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 16. @Lisbeth, Jag hade egentligen inte tänkt "elda på brasan" mer, men...

  Först: "Alltmer tyder på att den samlade lyckan...SAMLADE alltså kollektivets lycka i ett samhälle kan ökas genom politiska beslut."

  Sedan: "Politiken och samhället kan givetvis INTE göra människor lyckliga. Det är vårt individuella ansvar."

  Jag finner det lite motsägelsefullt...

  SvaraRadera
 17. Ja om man väljer ut två meningar ur ett helt sammanhang, så kan det inte bli annat än motsägelsefullt. Högst vanligt fenomen! Så gör även politiker i debatter.

  Har vi eldat en brasa :)Jag tycker det blev lite glöd på sin höjd ;)Fast nu har även den slocknat så jag avslutar.

  Tack!

  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 18. Nej du Lisbeth, det finns inget sammanhang att ta meningarna ur, de är centrala i ditt lilla inlägg och "sammanhanget" är bara ett enda flummigt lull-lull. Skönt att få sista ordet :-D

  SvaraRadera
 19. @Lisbeth, "om man så önskar" betyder: om man själv vill... men det kanske du förstod?

  SvaraRadera
 20. Kollektiva lösningar är bara ett annat ord för att någon annan ska fixa min försörjning, skulle jag inte en spånn på.
  Det är grundligt utprovat med dåligt resultat på flera håll, de flesta av de länderna har numera någorlunda demokratiskt styrelseskick - tack och lov!

  SvaraRadera
 21. Jag ser diskriminering, precis överallt! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n