Fortsätt till huvudinnehåll

Hur dum får man bli?

Hur dum får man bli? Nja, någonstans mellan oändligt och osinligt - i alla fall av allt att döma när det gäller valet av regeringens utredare om en förändrad upphovsrätt.

Jan Rosén

Nja, över utredaren Jan Rosén skall nog ingen skugga fall - han gör bara som hans uppdragsgivare säger åt honom, t ex hela upphovsrättsindustrin.

En enkelt fråga?

Kära medlemmar i regeringen, hur ser det ut när ni väljer ordföranden i Svenska föreningen för upphovsrätt att hålla i en slik utredning? En enkel Google-sökning?
Kom inte och prata om hur politikerförakt och ökande misstro mot staten kommer sig. Låt Jimmy Åkesson hålla i en utredning om ändrad asylrätt när ni ändå håller på...
Vad tror ni en sådan utredning skulle ha för trovärdighet?

Vad är det för fel på er?

Jag föreslår också att den s k journalisten bakom artikeln i SvD också lägger till hans titel som ordföranden i Svenska föreningen för upphovsrätt till hans namn? Vore inte det lite mer journalistiskt hedersamt?

Det finns bara ett val

Jag skäms över detta!
Rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet, 2010

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, , upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , Regeringen1, MV1, Journalisten, DN12, Opassande, Farmor Gun

Kommentarer

 1. Man kan undra hur de tänker egentligen.. Finns knappast någon mer olämplig person att hålla i en sådan utredning utom möjligen Henrik Pontén då.

  SvaraRadera
 2. Pontén var säkert upptagen med att jaga fjortisar på (annat) uppdrag av Reinfeldt... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Finns många andra exempel också. T.ex Kvinnor som öppet förnekar existensen av oskyldiga inom sexualbrott som tar fram underlag för nya lagar inom just sexualbrott.

  SvaraRadera
 4. Jo, det är som instruktionerna till utredaren om sexköpslagen: "En utgångspunkt är dock att köp av sexuell tjänst fortfarande ska vara kriminaliserat."...

  Jag skrev om bl a det i ett tidigare inlägg om prostitution.

  Galet!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jo, det är som instruktionerna till utredaren om sexköpslagen: "En utgångspunkt är dock att köp av sexuell tjänst fortfarande ska vara kriminaliserat."...

  Jag skrev om bl a det i ett tidigare inlägg om prostitution.

  Galet!


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Pontén var säkert upptagen med att jaga fjortisar på (annat) uppdrag av Reinfeldt... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?