Fortsätt till huvudinnehåll

Dumma blondiner?

Bloggerskorna Kissie, Katrin Zytomierska och Blondinbella får gratispresenter för tiotusentals kronor – något Skatteverket funderar på att tvinga dem börja skatta för.
Nu slår bloggtrion tillbaka.
– Ställ in häxjakten Skatteverket! skriver de i ett debattinlägg.
Jag har svårt att tro att man kan vara så dum och blond samtidigt att man inte förstår att man måste skatta på inkomster för arbete?
Eller?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Alexandra Nilsson, Katrin Zytomierska, Isabella Löwengrip, Reklam, Skatt, Dold reklam AB, E241, Ex, SvD, GP, HD, eK, BLT, DPS, BL, NG1

Kommentarer

 1. Glöm bara inte att själv skatta för dina Google-ads.

  SvaraRadera
 2. Herrgud nej! När jag får första utbetalningen därifrån så skall jag ställa till med fest! I dag så handlar det om knappt en krona om dagen - så pälsar, parfymer och skor mottages tacksamt! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag fick faktiskt leta för att hitta någon "google-ad" här på sidan. Så trevligt =)

  SvaraRadera
 4. Hmmm... Nu har jag uppdaterat placeringen lite. Kanske kan jag komma upp till två spänn om dagen! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. frågan är inte om de ska beskatta sina inkomster. Frågan är om gåvorna de får skall betraktas som inkomster. Du verkar inte ha förstått det de ifrågasätter. Vilken färg har du på håret?:)

  SvaraRadera
 6. De får saker - de skriver om sakerna. Det är inte svårare än så. Inkomster...


  //Zac, som är brunett... ;o)

  SvaraRadera
 7. Du skriver att du tar bort bl.a. "rasistiska" kommentarer. Intressant, med tanke på att du själv skriver rasistiska kommentarer! Du skriver bl.a. "Dumma blondiner?" och "Jag har svårt ... så dum och blond ...."

  Människors hår-, ögon- hudfärg m.m. har med deras etniska ursprung att göra. Det är något varje enskild människa inte kan "hjälpa" och ska därmed inte heller behandlas illa för. Människor intelligens eller värde har inget med deras hår- ögon- eller hudfärg att göra. Det var förr i världen man trodde det. Idag borde vi alla vara mer upplysta.

  Som experiment, byt ut "blondiner" och "blond" till exv. "svarthåringar" eller "svartskallar" eller "svarta" eller något annat som syftar till att vara nedlåtande. Då kanske och förhoppningsvis inser du det rasistiska och etniskt diskriminerande i det du själv skriver!

  SvaraRadera
 8. @herr/fru humorlös: Oj! Det brände rejält tydligen! Nej, jag använder mig av den klassiska fördomen om blondiner i ett humoristiskt perspektiv.

  FN:s defintion: "...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet."

  Nja, blondinskämt passar inte in där väl? Fast du trodde det var på allvar? :O


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Kan citera dig med undantaget att jag byter ut blond/blondin med svart/svartskalle. Då blir du säkert nöjd.

  "@herr/fru humorlös: Oj! Det brände rejält tydligen! Nej, jag använder mig av den klassiska fördomen om svarta i ett humoristiskt perspektiv.

  Nja, svartskalleskämt passar inte in där väl? Fast du trodde det var på allvar? :O"

  SvaraRadera
 10. Du ser verkligen inte skillnad på ett negerskämt och ett blondinskämt? Hint - den ena är en grupp med stor makt och den andra har generellt sett betydligt mindre faktisk och ekonomisk makt? Du kan inte skrika om rasism så fort man har fördomar om en grupp människor som delar något specifikt i utseendet eller beteendet.

  Den klassiska nordbon är arketypiskt blond, således har vi nordbor all rätt i världen att prata om "dumma blondiner", precis som afro-amerikaner är de enda som får benämna sig själva som "stupid/fat/poor/smelly/etc niggers".

  Men det är intressant med det blonda håret - det är oskuldfullt (barndomen), det är sexigt och vampigt, men också frispråkigt och framåt - samtidigt som de ibland framstår som dumma. Äldre kvinnor tenderar till att blondera sig för att "behålla ungdomen". Kanske ligger grunden till talesättet "dum blondin" i att det ses som lite barnsligt?

  Vackra människor anses också som mer pålitliga och intelligenta, kanske framför allt inom politiken. Anna Lindh är f ö ett utmärkt exempel; Annika Falkengren är en annan blondin med oerhörd makt.

  Annika Östberg är också urtypen för blondinen - hade hon varit svartmuskig, mörkhårig med mustach så hade knappast allmänhetens upprördhet för att hon dömts till fängelse för flera mord varit så stor.

  Så blondinfördomarna slår onekligen åt båda hållen, inte minst att vi män presterar sämre i IQ-tester efter ha umgåtts med blonda... När Britt Ekland och Arja Saijonmaa båda var på Stjärnorna på slottet - snacka kulturkrock - ur blondinperspektiv alltså... ;o)

  Men som du riktigt påpekar så har våra yttre attribut genetiska (ras)orsaker, precis om de inre, exempelvis intelligens. Det finns faktiskt mängder med forskning kring ras och intelligens. Av naturliga skäl så är man mycket försiktig med att dra växlar på detta - och jag har heller aldrig hittat något specifikt vad gäller hårfärg. Däremot en del om ögonfärg där det fanns statistiska skillnader - Google är din vän.

  Yttermera handlar rasism om raser, vilket gör att detta är lite av en pseudodebatt och ganska häftigt offtopic. Frågan jag ställer är om "man kan vara så dum och blond samtidigt att man inte förstår att man måste skatta på inkomster för arbete?" Och?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n