Fortsätt till huvudinnehåll

Dumma blondiner?

Bloggerskorna Kissie, Katrin Zytomierska och Blondinbella får gratispresenter för tiotusentals kronor – något Skatteverket funderar på att tvinga dem börja skatta för.
Nu slår bloggtrion tillbaka.
– Ställ in häxjakten Skatteverket! skriver de i ett debattinlägg.
Jag har svårt att tro att man kan vara så dum och blond samtidigt att man inte förstår att man måste skatta på inkomster för arbete?
Eller?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Alexandra Nilsson, Katrin Zytomierska, Isabella Löwengrip, Reklam, Skatt, Dold reklam AB, E241, Ex, SvD, GP, HD, eK, BLT, DPS, BL, NG1

Kommentarer

 1. Glöm bara inte att själv skatta för dina Google-ads.

  SvaraRadera
 2. Herrgud nej! När jag får första utbetalningen därifrån så skall jag ställa till med fest! I dag så handlar det om knappt en krona om dagen - så pälsar, parfymer och skor mottages tacksamt! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jag fick faktiskt leta för att hitta någon "google-ad" här på sidan. Så trevligt =)

  SvaraRadera
 4. Hmmm... Nu har jag uppdaterat placeringen lite. Kanske kan jag komma upp till två spänn om dagen! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. frågan är inte om de ska beskatta sina inkomster. Frågan är om gåvorna de får skall betraktas som inkomster. Du verkar inte ha förstått det de ifrågasätter. Vilken färg har du på håret?:)

  SvaraRadera
 6. De får saker - de skriver om sakerna. Det är inte svårare än så. Inkomster...


  //Zac, som är brunett... ;o)

  SvaraRadera
 7. Du skriver att du tar bort bl.a. "rasistiska" kommentarer. Intressant, med tanke på att du själv skriver rasistiska kommentarer! Du skriver bl.a. "Dumma blondiner?" och "Jag har svårt ... så dum och blond ...."

  Människors hår-, ögon- hudfärg m.m. har med deras etniska ursprung att göra. Det är något varje enskild människa inte kan "hjälpa" och ska därmed inte heller behandlas illa för. Människor intelligens eller värde har inget med deras hår- ögon- eller hudfärg att göra. Det var förr i världen man trodde det. Idag borde vi alla vara mer upplysta.

  Som experiment, byt ut "blondiner" och "blond" till exv. "svarthåringar" eller "svartskallar" eller "svarta" eller något annat som syftar till att vara nedlåtande. Då kanske och förhoppningsvis inser du det rasistiska och etniskt diskriminerande i det du själv skriver!

  SvaraRadera
 8. @herr/fru humorlös: Oj! Det brände rejält tydligen! Nej, jag använder mig av den klassiska fördomen om blondiner i ett humoristiskt perspektiv.

  FN:s defintion: "...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet."

  Nja, blondinskämt passar inte in där väl? Fast du trodde det var på allvar? :O


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Kan citera dig med undantaget att jag byter ut blond/blondin med svart/svartskalle. Då blir du säkert nöjd.

  "@herr/fru humorlös: Oj! Det brände rejält tydligen! Nej, jag använder mig av den klassiska fördomen om svarta i ett humoristiskt perspektiv.

  Nja, svartskalleskämt passar inte in där väl? Fast du trodde det var på allvar? :O"

  SvaraRadera
 10. Du ser verkligen inte skillnad på ett negerskämt och ett blondinskämt? Hint - den ena är en grupp med stor makt och den andra har generellt sett betydligt mindre faktisk och ekonomisk makt? Du kan inte skrika om rasism så fort man har fördomar om en grupp människor som delar något specifikt i utseendet eller beteendet.

  Den klassiska nordbon är arketypiskt blond, således har vi nordbor all rätt i världen att prata om "dumma blondiner", precis som afro-amerikaner är de enda som får benämna sig själva som "stupid/fat/poor/smelly/etc niggers".

  Men det är intressant med det blonda håret - det är oskuldfullt (barndomen), det är sexigt och vampigt, men också frispråkigt och framåt - samtidigt som de ibland framstår som dumma. Äldre kvinnor tenderar till att blondera sig för att "behålla ungdomen". Kanske ligger grunden till talesättet "dum blondin" i att det ses som lite barnsligt?

  Vackra människor anses också som mer pålitliga och intelligenta, kanske framför allt inom politiken. Anna Lindh är f ö ett utmärkt exempel; Annika Falkengren är en annan blondin med oerhörd makt.

  Annika Östberg är också urtypen för blondinen - hade hon varit svartmuskig, mörkhårig med mustach så hade knappast allmänhetens upprördhet för att hon dömts till fängelse för flera mord varit så stor.

  Så blondinfördomarna slår onekligen åt båda hållen, inte minst att vi män presterar sämre i IQ-tester efter ha umgåtts med blonda... När Britt Ekland och Arja Saijonmaa båda var på Stjärnorna på slottet - snacka kulturkrock - ur blondinperspektiv alltså... ;o)

  Men som du riktigt påpekar så har våra yttre attribut genetiska (ras)orsaker, precis om de inre, exempelvis intelligens. Det finns faktiskt mängder med forskning kring ras och intelligens. Av naturliga skäl så är man mycket försiktig med att dra växlar på detta - och jag har heller aldrig hittat något specifikt vad gäller hårfärg. Däremot en del om ögonfärg där det fanns statistiska skillnader - Google är din vän.

  Yttermera handlar rasism om raser, vilket gör att detta är lite av en pseudodebatt och ganska häftigt offtopic. Frågan jag ställer är om "man kan vara så dum och blond samtidigt att man inte förstår att man måste skatta på inkomster för arbete?" Och?


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv