Fortsätt till huvudinnehåll

Hundar och LC

Jag minns när jag var liten - var uppväxt mer eller mindre i en kennel - så var feta hundar något man mycket sällan såg. Då var det gamla tanter som hade en fet liten hund som hon oftast matade kräket med gräddpastej. Idag är det annorlunda - det är för feta hundar var man än tittar! Och visst, från att ha varit en allätare som åt våra rester har hunden tvingats in att äta en massa spannmål genom torrfodret! Mystiskt - jag har då aldrig sett en hund stanna som frusen, mitt i ett sädesfält för att ögonblicket senare inse att han står mitt ibland mat... Sedan kastar sig hunden runt ivrigt ätande av allt gott omkring den... Nja, tror knappast det...

30% arbetslösa

Jag pratade med en insatt kennelägare, och hon sade att om man återgår till hundens naturliga mat så kommer ungefär 30% av veterinärerna bli arbetslösa... Det är faktiskt inga siffror som jag tvivlar ett ögonblick på! Speciellt inte då jag ser med egna ögon hur hälsan dramatiskt har förbättrats för min egen mors kennel sedan hon gått över till köttdiet (på hundarna). Spannmål och hundar... Hur f--n tänker man? //Zac

Kommentarer

 1. Man tänker samma som med människor, tillverka maten på billigast tänkbara råvaror utan hänsyn till näring eller smak, med den enda begränsningen att den inte skall bli så äcklig att ingen vil äta den, men den gränsen kan man flytta succesivt iom att folk/djur vänjer sig, man kan också fuska med socker, natriumglutamat, aspartam och andra billiga tillsatser som lurar kroppen.

  Maximal vinst är det enda som räknas.

  Och naturligtvis hejas de på ivrigt av pillertrillarna och de "forskare" de finansierar, har du sett vad mediciner kostar? Då även vetrinärmediciner.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att det är förkastligt med säd och socker, smakämnen och annat skit i djurmat (även i människoföda). Har haft hund som höll på att avlida då det var kadaverköttmjöl i maten. Lyckades rädda livet på honom med köttfärs och grishjärtan. Ren tur att jag tänkte själv och inte gick till veterinär.

  Många hundar senare har jag nu en veterinär, själv hundägare, som rekommenderar kött och fett som foder, ssk om hunden är överviktig.

  Kenneth, alla inom medicin och vård är inte profithungriga skurkar. Jag är glad att det finns läkemedel, inte sagt att jag skulle rekommendera någon statiner t.ex. Min Pappa skulle inte leva om han inte haft sin epilepsimedicin, sitt Waran m.m.

  SvaraRadera
 3. Hi, hi, ursäkta om jag fnissar, men jag kan just se bilden av hunden som plöjer genom sädesfältet och sedan hamnar på rygg av mättnad.

  Bilden är sorglig :o( Jag har ingen hund, men däremot två katter och det är lika för dom och deras foder. Jag har länge varit orolig för den äldsta (9 år) som har rejäl övervikt.

  Har sökt på nätet efter ett foder som innehåller mestadels protein och fett, men hittar det inte. Övervägande innehåll är kolhydrater!!!

  Nu ger jag (förutom torrfoder som finns framme under dagen) fisk (tills kvällsmål) som jag blandar med smör och det är populärt :o) Om jag skulle ge dom enbart fisk utan torrfoder (med de vitaminer, mineraler mm som ingår) så vet jag inte om jag gör rätt??

  Att fråga om råd hos veterinärer eller djuraffärer ger ju inga svar :o(

  Usch, detta är så svårt!! Önskar det fanns någon med svar!!

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte hur det med kattfoder, men för hundar finns det några olika typer av färskfruset foder - vi köper en variant vid namn Fodax vars innehåll består av att man tar en ko och mal ner den, ungefär. Inga onödiga fyllnadsmedel alls. Det visar sig bl.a. i att hundarna får mycket mindre mängd avföring - det mesta används ju. Till och med en så stor hund som vi har (Leonberger) lämnar tämligen små och prydliga högar efter sig , till skillnad från elefanthögarna som andra stora hundar lägger ut.

  SvaraRadera
 5. Jag ger min hund naturlig föda, grunden består av kyckling (han äter sig lätt igenom ben och allt) och sedan lägger jag till vissa dagar inälvsmat, fiskskinn (från feta fiskar), köttben + rester. Detta blir någon hundralapp dyrare i månaden men det är han värd. Han är frisk och pigg och har gått ned i vikt. Han älskar sin nya mat förstås. Det lär finnas ett kanadensiskt hundfoder utan spannmål, men varför inte ge hunden det som är allra bäst: kött, ben, inälvor. Dessutom behöver man inte ge hunden lika mycket mat när man ger mer protein och fett. Också det en liten kostnadsminskning.

  SvaraRadera
 6. Givetvis borde man ge sina husdjur sin naturliga mat också. Rent praktiskt så kan det säkert ibland vara svårt, men nog borde ambitionen ligga ditåt i alla fall?


  //Zac

  SvaraRadera
 7. vikingmormor,
  Håller med om att det finns folk inom sjukvården som fortfarande arbetar där för att de vill göra gott för sina patienter, och det är antagligen en ganska stor andel, speciellt ute på golvet, men det finns också ett stort antal speciellt på de mer bestämmande nivåerna som verkar mer eller mindre genomkorrumperade. Tyvärr är genom det många av dem som vill väl dåligt informerade, och samtidigt tror de på vad pillertrillarnas försäljare säger.

  Bland pillertrillarna tror jag däremot inte att det finns många som tänker på något annat än pengar.

  Med rätt kost, tror du din pappa hade behövt waran eller epilepsimedicin då?

  Just LCHF har ju med stor framgång använts för behandling av barn med epilepsi.

  SvaraRadera
 8. Sedan 7 år tillbaka har vi endast utfodrat våra hundar med först Fodax färskfoder och under senaste året med Bravo fäskfoder. Under dessa år har jag endast behövt uppsöka veterinär p.g.a hundarnas vaccinationerna, aldrig för några sjukdommar. Ska tillägga att våra ras har stora problem med dåligt immunförsvar. Dock ser jag stor skillnad på våra hundars hälsa sedan vi gick över till ett för hunden mer naturligt födoämne. (slutade med Fodax då man måste ha tillstånd fr. SJV för att få utfodra hundar med deras färskfoder som innehåller vom. Dessutom skållas vomen och näringsämnena i vomen är som bortblåsta.)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!