Fortsätt till huvudinnehåll

LC gör oss INTE friska

Låter det chockerande?
Det är faktiskt helt sant - jag tror faktiskt inte att LC gör oss friska alls!!
Däremot i och med att vi undviker livsmedel som gör oss sjuka så blir vi givetvis friskare! ;o)

Sedan får vi en del bonusar när vi "dietar". Som dietist (måste väl betyda någon som dietar för övrigt?) så tar man lite mer hänsyn och lägger ner lite mer omsorg i det man tillagar och äter. Det blir betydligt mindre halvkonserv och helkonserv, med allt vad det innebär med en massa tillsatser etc.

Så kanske skall man börja predika undvikande av vissa s k livsmedel istället för att förorda fett och protein?

För övrigt har jag givetvis funderat mycket om det där med 'Strategier / LC-propaganda'.


//Zac
PS. Nu har man tydligen lyckats med konststycket att förstå en viss bantningsprofessor också: Länk. (Skulle nu någon ta illa vid sig av detta humoristiska uttryck så ber jag hugaligen om ursäkt. Eller jag menar - *gestikulerar upprepat tårar som rinner nerför kinderna* )

Kommentarer

 1. du säger:
  tar man lite mer hänsyn och lägger ner lite mer omsorg i det man tillagar och äter. Det blir betydligt mindre halvkonserv och helkonserv, med allt vad det innebär med en massa tillsatser etc.
  Hm....
  Jag har varit med familj sedan 1980 då förstlingen kom.
  Vi har alltid lagt största omsorg i matlagningen.
  Alltid bra råvaror
  aldrig halvfabrikat,
  alltid bakat på bästa mjölet saltåkvarn,
  Surdegsjäst.
  Känner mig f..benad.
  "Har du fått ett erbjudande du inte kan motstå ? "
  Filmchanger ;-)

  SvaraRadera
 2. "Your ego is writing checks that your body can't cash in..." :o)

  Du låter som en klok och avundsvärd man Per. De flesta låter inte maten få kosta både i tid och-/eller pengar. Då är det lätt att sitta med uppvärmd mat med en massa tillsatser. Oftast inte vidare gott och knappast nyttigt. Trist.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Apropå hemlagat så misstänker jag att mina grannar inte skulle gilla att jag byggde en kallrök på balkongen, bor ju tyvärr i lägenhet, men jag planerar att bygga en sådan hos mina föräldrar som bor långt ute i skogen. Sedan skall det bli hemmagjort bacon till frukost! :-)

  Bacon från utegående grisar, helt utan nitrit och andra gifter!

  Då kan man snacka om hemlagat. :-)

  SvaraRadera
 4. Har du något bra recept Kenneth?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Kenneth
  Kallrök sa du, du har nog nämn det tidigare.
  Har själv funderat på detta.
  Undrar,sluttning på tomten?
  Beställa plåtlåda hos plåtslagaren Gräva ned rör, för att leda röken ?
  Elda med ved typ ?
  Ett dygn eller mer ?
  Passa vedbranden ?
  Anhålla hos brandkillarna..brandstation nästan granne.
  Och Grannarna kanske positivt inställda vid löfte om smakbit.
  Antar att du enbart är ute efter antioxidanterna i första hand.
  Förefaller vara ett stort projekt, eller hur.
  Det är väl du som förordar egen buljong, vill jag minnas.
  -Jag har ännu inte återanskaffat tryckkokaren som min fru pajade, genom att glömma den på spisen.
  Dom e` guld värd, man får ju betala en förmögenhet nu för tiden.
  Gubben Rössner tycker käket e tråkigt,det har han fått om bakfoten.
  Käket en av livets höjdpunkter.
  Framför allt LC som gör oss friska, eller hur Zac.
  Absent friends...Länge sedan man hörde nått från Buske
  Inget e som det var tidigare.
  Johanna lyser med sin frånvaro.
  Zac, du skriver om Film.
  Annika har låst kommentarerna.
  Piltson har dragit sig tillbaka, nästan. Som sagt.
  Har alla fått ett erbjudande som dom inte kan motstå ?

  Har nog en bok i hyllan om kallröken, från 70-talet.
  Per

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n