Fortsätt till huvudinnehåll

LC gör oss INTE friska

Låter det chockerande?
Det är faktiskt helt sant - jag tror faktiskt inte att LC gör oss friska alls!!
Däremot i och med att vi undviker livsmedel som gör oss sjuka så blir vi givetvis friskare! ;o)

Sedan får vi en del bonusar när vi "dietar". Som dietist (måste väl betyda någon som dietar för övrigt?) så tar man lite mer hänsyn och lägger ner lite mer omsorg i det man tillagar och äter. Det blir betydligt mindre halvkonserv och helkonserv, med allt vad det innebär med en massa tillsatser etc.

Så kanske skall man börja predika undvikande av vissa s k livsmedel istället för att förorda fett och protein?

För övrigt har jag givetvis funderat mycket om det där med 'Strategier / LC-propaganda'.


//Zac
PS. Nu har man tydligen lyckats med konststycket att förstå en viss bantningsprofessor också: Länk. (Skulle nu någon ta illa vid sig av detta humoristiska uttryck så ber jag hugaligen om ursäkt. Eller jag menar - *gestikulerar upprepat tårar som rinner nerför kinderna* )

Kommentarer

 1. du säger:
  tar man lite mer hänsyn och lägger ner lite mer omsorg i det man tillagar och äter. Det blir betydligt mindre halvkonserv och helkonserv, med allt vad det innebär med en massa tillsatser etc.
  Hm....
  Jag har varit med familj sedan 1980 då förstlingen kom.
  Vi har alltid lagt största omsorg i matlagningen.
  Alltid bra råvaror
  aldrig halvfabrikat,
  alltid bakat på bästa mjölet saltåkvarn,
  Surdegsjäst.
  Känner mig f..benad.
  "Har du fått ett erbjudande du inte kan motstå ? "
  Filmchanger ;-)

  SvaraRadera
 2. "Your ego is writing checks that your body can't cash in..." :o)

  Du låter som en klok och avundsvärd man Per. De flesta låter inte maten få kosta både i tid och-/eller pengar. Då är det lätt att sitta med uppvärmd mat med en massa tillsatser. Oftast inte vidare gott och knappast nyttigt. Trist.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Apropå hemlagat så misstänker jag att mina grannar inte skulle gilla att jag byggde en kallrök på balkongen, bor ju tyvärr i lägenhet, men jag planerar att bygga en sådan hos mina föräldrar som bor långt ute i skogen. Sedan skall det bli hemmagjort bacon till frukost! :-)

  Bacon från utegående grisar, helt utan nitrit och andra gifter!

  Då kan man snacka om hemlagat. :-)

  SvaraRadera
 4. Har du något bra recept Kenneth?


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Kenneth
  Kallrök sa du, du har nog nämn det tidigare.
  Har själv funderat på detta.
  Undrar,sluttning på tomten?
  Beställa plåtlåda hos plåtslagaren Gräva ned rör, för att leda röken ?
  Elda med ved typ ?
  Ett dygn eller mer ?
  Passa vedbranden ?
  Anhålla hos brandkillarna..brandstation nästan granne.
  Och Grannarna kanske positivt inställda vid löfte om smakbit.
  Antar att du enbart är ute efter antioxidanterna i första hand.
  Förefaller vara ett stort projekt, eller hur.
  Det är väl du som förordar egen buljong, vill jag minnas.
  -Jag har ännu inte återanskaffat tryckkokaren som min fru pajade, genom att glömma den på spisen.
  Dom e` guld värd, man får ju betala en förmögenhet nu för tiden.
  Gubben Rössner tycker käket e tråkigt,det har han fått om bakfoten.
  Käket en av livets höjdpunkter.
  Framför allt LC som gör oss friska, eller hur Zac.
  Absent friends...Länge sedan man hörde nått från Buske
  Inget e som det var tidigare.
  Johanna lyser med sin frånvaro.
  Zac, du skriver om Film.
  Annika har låst kommentarerna.
  Piltson har dragit sig tillbaka, nästan. Som sagt.
  Har alla fått ett erbjudande som dom inte kan motstå ?

  Har nog en bok i hyllan om kallröken, från 70-talet.
  Per

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv