Fortsätt till huvudinnehåll

Omröstningarna

UPPDATERAD!

Jag hade ju en hel del omröstningar liggande på min blogg, och det visade sig att det dök upp en hel del reklam och skit för en del läsare. Det var en snygg lösning, slimmat användargränssnitt och bra anpassningsmöjligheter, men reklam går för mig fulbort - vare sig det är på en webbsida eller om det är på tv/radion... Så jag plockade bort omröstningarna, och ersatte några av dem med bloggers inbyggda. Den fungerar väl bra, men det går inte anpassa t ex textfärg vilket gör dem onödigt svårlästa. Jag har dock mailat om detta så vi får se om det händer något.

Personligen tycker jag det är kul med något så pass anonymt som omröstningar, man kan i alla fall hoppas på lite ärlighet i dessa.

De slutgiltiga resultaten:


Tja, det blev inte mera... ;o)

Jag gjorde ett litet nedslag om några av dessa i inläggen 'Statistik, 2007-07-08' och 'Vilken sommarplåga är värst?' - jag kommer lite senare att bygga på detta inlägg nedan med små kommentarer till de olika omröstningarna. Så återkom gärna till detta inlägg om ett tag. Jag kommer nog hinta om det i ett nytt inlägg, så ingen skall missa det... ;o)

Bästa LC-bloggen?

En ganska självklar vinst för Doktor Dahlqvists blogg; störst, mest besökare och en j*vla fart på kommentarerna! :o)
Det var också en av de första jag kom i kontakt med, en bra källa för information. Kost och hälsa hamnade tvåa, Johanna Söderlunds blogg. Oerhört välformulerad, och väl alltid underbyggd. Det är synd att den inte uppdateras oftare, men å andra sidan är kvalitén överlag alltid så hög att jag förstår att det tar tid. :o)
Själv har jag tydligen seglat upp på tredje plats, men det handlar nog mest om att jag har fördel av hemmaplan! ;o)

Vad tycker du om denna blogg?

Oj! Först nu ser jag att medelbetyget på denna blogg har stuckit iväg rejält! 86% tycker att min blogg är bra upp till världsklass! :o) Jätteroligt - även om jag misstänker släkt och vänner! ;o)
Trots allt så svider det att 14% tycker min blogg är riktigt usel, men inga däremellan!? Fast som jag sagt innan - det är trevligt att min blogg väcker känslor. Att läsarna har en åsikt om den (även om det känns trevligt att de i överlag tycker om den!)

Vad är intressantast att läsa om här?

Givetvis är det ett kraftigt övertag för ämnen kring LC, lustigt vore det annars. Det är en hel del som tycker det är en bra blandning och jag kommer fortsätta med en dylik blandning. Möjligtvis att det blir något mindre LC på bekostnad av några av de andra ämnena, eftersom att det går inte att skriva oavbrutet om LC. När jag känner att jag börjar upprepa mig upprepade gånger(!) så kommer jag att släppa en del av mitt LC-tänk och köra lite mer på andra ämnen som jag brinner för.
Det känns roligt att se att även andra ämnen intresserar mina besökare, det måste tyda på att antingen retar folk ihjäl sig på mina åsikter att de inte kan låta bli att låta sig retas. Alternativt så skriver jag intressant om det som intresserar mig. Kul!

Jag skulle idag rösta på:

Denna hade jag tänkt låta ligga ett bra tag för att senare jämföra med någon aktuell opinionsundersökning. Jag har känslan av att LC är något mer åt mitten/mitten-vänster. För tillfället så orkar jag inte ta tag i detta, men kommer att uppdatera vid tillfälle! :o)

Vilken filmgenre föredrar du?

Lite nördfråga - själv är jag en sucker för dokumentärer, vi svenskar producerar mängder av helt fantastiska dokumentärer. Faktum är att när det gäller internationella priser så ligger sverige väl i framkant.
Några fantastiska dokumentärer!

Vilken sommarplåga är värst?

Mitt personliga äckel-hat-objekt fästingar på första plats, Per Gessle på andra plats - lite otippad kanske men ändå ett tecken på att det inte står så illa till med musiksmaken här i landet som topplistorna kanske antyder...

Slut!

Således förklara jag de gamla omröstningarna avslutade.//Zac

Kommentarer

 1. De två överlägset bästa filmerna jag sett i år är V for Vendetta och An inconvenient Truth.

  Det kanske hade varit kul med en tråd som efterlyser filmtips och en för boktips?

  När det gäller böcker kan jag rekommendera allt av Terri Pratchett, allt av Neil Stephenson och allt av Rudy Rucker. Orkar inte fixa länkar, men alla har egna sidor i engelska wikipedia.

  Jag har många andra tips om någon är intresserad, läser minst 10 hyllmeter engelskspråkig fantasy och sci fi om året, så det har blivit en del. :-)

  Just de genrerna är väldigt bra på att inspirera mig till filosofiska funderingar om hur världen, politik och människor fungerar.

  SvaraRadera
 2. Jättebra sammanfattning!

  När det gäller bästa bloggen och betyget på din blogg så tycker jag att du inte ska vara så modest ;o)

  Ta till dig siffrorna och mys! Även om det är hemmaplan, vänner, familj mm så tror jag att vi är många fler som gillar det vi läser här :o)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p