Fortsätt till huvudinnehåll

Omröstningarna

UPPDATERAD!

Jag hade ju en hel del omröstningar liggande på min blogg, och det visade sig att det dök upp en hel del reklam och skit för en del läsare. Det var en snygg lösning, slimmat användargränssnitt och bra anpassningsmöjligheter, men reklam går för mig fulbort - vare sig det är på en webbsida eller om det är på tv/radion... Så jag plockade bort omröstningarna, och ersatte några av dem med bloggers inbyggda. Den fungerar väl bra, men det går inte anpassa t ex textfärg vilket gör dem onödigt svårlästa. Jag har dock mailat om detta så vi får se om det händer något.

Personligen tycker jag det är kul med något så pass anonymt som omröstningar, man kan i alla fall hoppas på lite ärlighet i dessa.

De slutgiltiga resultaten:


Tja, det blev inte mera... ;o)

Jag gjorde ett litet nedslag om några av dessa i inläggen 'Statistik, 2007-07-08' och 'Vilken sommarplåga är värst?' - jag kommer lite senare att bygga på detta inlägg nedan med små kommentarer till de olika omröstningarna. Så återkom gärna till detta inlägg om ett tag. Jag kommer nog hinta om det i ett nytt inlägg, så ingen skall missa det... ;o)

Bästa LC-bloggen?

En ganska självklar vinst för Doktor Dahlqvists blogg; störst, mest besökare och en j*vla fart på kommentarerna! :o)
Det var också en av de första jag kom i kontakt med, en bra källa för information. Kost och hälsa hamnade tvåa, Johanna Söderlunds blogg. Oerhört välformulerad, och väl alltid underbyggd. Det är synd att den inte uppdateras oftare, men å andra sidan är kvalitén överlag alltid så hög att jag förstår att det tar tid. :o)
Själv har jag tydligen seglat upp på tredje plats, men det handlar nog mest om att jag har fördel av hemmaplan! ;o)

Vad tycker du om denna blogg?

Oj! Först nu ser jag att medelbetyget på denna blogg har stuckit iväg rejält! 86% tycker att min blogg är bra upp till världsklass! :o) Jätteroligt - även om jag misstänker släkt och vänner! ;o)
Trots allt så svider det att 14% tycker min blogg är riktigt usel, men inga däremellan!? Fast som jag sagt innan - det är trevligt att min blogg väcker känslor. Att läsarna har en åsikt om den (även om det känns trevligt att de i överlag tycker om den!)

Vad är intressantast att läsa om här?

Givetvis är det ett kraftigt övertag för ämnen kring LC, lustigt vore det annars. Det är en hel del som tycker det är en bra blandning och jag kommer fortsätta med en dylik blandning. Möjligtvis att det blir något mindre LC på bekostnad av några av de andra ämnena, eftersom att det går inte att skriva oavbrutet om LC. När jag känner att jag börjar upprepa mig upprepade gånger(!) så kommer jag att släppa en del av mitt LC-tänk och köra lite mer på andra ämnen som jag brinner för.
Det känns roligt att se att även andra ämnen intresserar mina besökare, det måste tyda på att antingen retar folk ihjäl sig på mina åsikter att de inte kan låta bli att låta sig retas. Alternativt så skriver jag intressant om det som intresserar mig. Kul!

Jag skulle idag rösta på:

Denna hade jag tänkt låta ligga ett bra tag för att senare jämföra med någon aktuell opinionsundersökning. Jag har känslan av att LC är något mer åt mitten/mitten-vänster. För tillfället så orkar jag inte ta tag i detta, men kommer att uppdatera vid tillfälle! :o)

Vilken filmgenre föredrar du?

Lite nördfråga - själv är jag en sucker för dokumentärer, vi svenskar producerar mängder av helt fantastiska dokumentärer. Faktum är att när det gäller internationella priser så ligger sverige väl i framkant.
Några fantastiska dokumentärer!

Vilken sommarplåga är värst?

Mitt personliga äckel-hat-objekt fästingar på första plats, Per Gessle på andra plats - lite otippad kanske men ändå ett tecken på att det inte står så illa till med musiksmaken här i landet som topplistorna kanske antyder...

Slut!

Således förklara jag de gamla omröstningarna avslutade.//Zac

Kommentarer

 1. De två överlägset bästa filmerna jag sett i år är V for Vendetta och An inconvenient Truth.

  Det kanske hade varit kul med en tråd som efterlyser filmtips och en för boktips?

  När det gäller böcker kan jag rekommendera allt av Terri Pratchett, allt av Neil Stephenson och allt av Rudy Rucker. Orkar inte fixa länkar, men alla har egna sidor i engelska wikipedia.

  Jag har många andra tips om någon är intresserad, läser minst 10 hyllmeter engelskspråkig fantasy och sci fi om året, så det har blivit en del. :-)

  Just de genrerna är väldigt bra på att inspirera mig till filosofiska funderingar om hur världen, politik och människor fungerar.

  SvaraRadera
 2. Jättebra sammanfattning!

  När det gäller bästa bloggen och betyget på din blogg så tycker jag att du inte ska vara så modest ;o)

  Ta till dig siffrorna och mys! Även om det är hemmaplan, vänner, familj mm så tror jag att vi är många fler som gillar det vi läser här :o)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv