Fortsätt till huvudinnehåll

Dr Annika Dahlqvist

Efter en del debakel på Annikas blogg: Min blogg inte längre demokratisk Ni får maila era kommentarer till mig Om min blogg Så auktaliserades lite tankar som jag haft innan; Vikingmormor skrev i en kommentar:
"Inte upphovsrätt men lika viktigt; - kan inte Du Zac eller Kenneth hjälpa Annika med att ha kommentarsfunktionen kvar utan ha jobbet med att sudda i kommentarerna? Det är så trist, först Piltson, nu Annika. Detta är den verkliga censuren, att se till att de inte står ut med kommentarerna. Börjar tro att kenneth har rätt, det är starka krafter bakom, som känner sig hotade."
(Källa.)

Tröttande

Jag skrev ett inlägg på Annikas Blogg angående att hon anser sig tvungen att börja rensa hårdare bland kommentarerna, att alla ifrågasättanden börjar ta ut sin rätt. Jag har full förståelse för detta. Som bloggägare har man faktiskt ett juridiskt ansvar vad som står publicerat på ens blogg. Nu tycker jag knappast att dez, Mikael m fl (de huvudsakliga opponenterna på hennes blogg) kvalificeras, eller snarare lagföras, som uppvigling även om det alltid blir ett väldigt liv kring deras inlägg... ;o) Jag har tagit flera av dessa, Dez och speciellt Mikael, i försvar tidigare och jag tycker fortfarande att de många gånger tillförde diskussionerna mer än vad de ansetts ha förstört, i alla fall ur mitt perspektiv. Jag är ute efter mer kunskap även om den råkar vara i strid med LC-etablissemangets åsikter. Men samtidigt så inser jag att majoriteten av de flesta som läser på Annikas blogg gör det för att finna stöd och få hjälp med sin kostomläggning och då är inte motstridiga inlägg till någon hjälp. Så på sätt och vis så är det en renodling som uppenbart dessutom tas emot med öppna armar av övervägande delen av dem som kommenterar.

Frontlinje

Annikas blogg borde kanske inte vara frontlinjen för LC/Etablissemangets försvarare, utan mer av den frågelåda som har funnits på diverse forum. Jag tar åt mig äran av att ha kommit med idén i fråga, jag tror att WiktSnack(s) var först med en frågelåda där en av LC:s frontfigurer svarade på frågor. :o)

Mindre underlag för diskussioner

För egen del tycker jag det är trist att det nu sannolikt blir mindre diskussion och mer rent mässande på Annikas blogg, men jag har full förståelse för att även Annikas dygn har 24h... och nätet är faktiskt bara i undantagsfall demokratiskt. En blogg är en blogg och diskussioner hör egentligen mer hemma på ett forum. Som en fotnot så tror jag att bloggen och diskussionsforumet kommer att ingå symbios vad det lider, båda dras med nackdelar och fördelar.

Kanske forumet som är knuten till föreningen Vetenskap och Folkbildning håller på att bli den fronten? Där får man definitivt spänna sina vetenskapliga muskler. Intressant läsning oftast, även vad gäller andra ämnen.

Lösning?

Jag skrev om Piltsons blogg:
Jag tycker det är tråkigt att inte Piltson flyttade sin utmärkta samling av kåserier och artiklar till något bättre bloggtjänst, ex blogger.com. Där har man betydligt bättre kontroll och kan avkräva smutskastande kommentatörer kläderna på ett helt annat sätt. Men det är inte mitt beslut utan jag lägger mest energi på att sörja nedläggningen.

Samma sak gäller givetvis för Annika.

Fundering

Borde kanske Annika slå ihop sig med någon annan LC-figur och bilda en ny blogg hos en bättre bloggtjänst? Man tappar för all del av den publicitet som man automatiskt får när den är sveriges största hälsorelaterade blogg, källa. Jag tycker det vore en riktigt bra idé, man kan dessutom ta in gästskrivare och andra aktiviteter. Exempelvis Lars-Erik Litsfeldts blogg Fettskrämd och Erik Edlunds Matfrisk uppdateras relativt sällan och borde tillsammans kunna erbjuda en både frekvent uppdaterad, men också intressant blogg då de alla skriver bra och intresseväckande. Nu skall det givetvis inte vara bundet till en eller flera personer, men det finns ju en tydlig grupp som faktiskt står på samma värdegrund.

Slutord

Jag kommer givetvis även i fortsättningen att med stort intresse läsa Annikas inlägg. Kommentarstrådarna kommer jag dock att följa betydligt mer sporadiskt än tidigare och därmed kommentera mindre. Det har varit en intressant tid och nu är det helt enkelt dags för nästa steg. Lycka till och kom ihåg att spara på krafterna, Annika! Det du gör är viktigt. //Zac

Kommentarer

 1. "Nu tycker jag knappast att dez, Mikael m fl (de huvudsakliga opponenterna på hennes blogg) kvalificeras..."

  Vi tror inte det främst var deras envisa gläfsande som gjorde Annika nedslagen. De var ändå sakliga, även om egendomligt selektiva med sina sakligheter. Det som är verkligt påfrestande är grova vulgarismer, avgivna under fantasinamn eller helt utan signatur. Vi har undrat åtskilligt över vad slags människor som gör så, och varför.

  Det har visat sig att namnet "Piltson" drar med sig sådana dumheter när det dyker upp på andras bloggar. Kommer kanske här också, men sånt kan du väl ta bort.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har plockat bort tre-fyra stycken inlägg. Ett helt ovidkommande och de övriga var reklam-strunt.

  Skulle det öka rejält så kör jag en bildkontroll för att göra kommentarer. Det brukar vara oerhört effektivt. Men den tiden den sorgen, huvudsaken är att jag har inbyggda verktyg i blogger som möjliggör moteld mot dylika ting.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. En påpekade att man kan öva sig att se dessa dumheter som underhållning. Vi funderade på att upprätta en ny blogg, "Piltsons dravel", dit man för över dem utan att skriva något annat. Kan det vara underhållning?

  SvaraRadera
 4. Jag tror att intresset för hennes blogg kommer att minska i och med att det inte kommer att föras ett levande samtal på bloggen på samma sätt...

  Oavsett åsiktsskillnader och smågrälen som uppstår så är det genom kommentarerna som en blogg lever. Det märker jag inte minst när det varit helt tyst här och jag börjat bli nervös över att ingen läser mig längre...

  Piltson(?) hotade väl att sluta blogga om det inte blev lite mer liv och rörelse? Jag förstår honom fullt faktiskt.

  Jag trodde nog själv att jag bloggade som ett egenvärde, men det handlar mycket om konfirmation, feedback helt enkelt.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv