Fortsätt till huvudinnehåll

Freakigt med fetma!

Tjockisböter!

Arbetsgivare i USA har tröttnat på överviktiga anställda. Övervikt, högt blodtryck och höga kolesterolvärden gör att anställda tvingas betala flera hundra kronor i böter.

(Källa.)


Kanske en bra idé trots allt? Men varför bara jaga tjockisar, varför inte göra stickkontroller på ex nikotinister? Så vitt jag vet så har rökare betydligt sämre framtidsutsikter än tjockisar? Höga kolesterolvärden på äldre anställda (55+) borde snarare premieras...

Men det finns kritiker till utvecklingen. Risken finns, menar man, att arbetsgivarna skapar en polisstat. Och överviktiga drabbas redan av diskriminering på arbetsplatserna visar undersökningar.

(Samma källa som ovan)


Ett läcker sätt att bli av med konkurrenter till framtida tjänster? Se till att vara smal och anmäl dina konkurrenter! ;o)

Problem med rötgenmaskiner

Får inte plats i röntgenmaskinerna
NEW YORK. Den amerikanska sjukvården får allt svårare att ta hand om överviktiga patienter.
Fler och fler patienter är nämligen så kraftigt överviktiga att de inte kan röntgas.
Somliga får helt sonika inte plats i själva röntgenmaskinerna, andra har sådant kompakt kroppsfett att strålarna inte tränger igenom till fullo.
- Vi lyckas inte alltid ta de bilder som är nödvändiga, säger röntgenläkaren Raul Uppot vid General Hospital i Boston.
65 procent av den amerikanska befolkningen bedöms lida av övervikt eller kraftig övervikt.

(Källa.)

XL-Ambulanser

I Las Vegas finns sedan en tid tillbaka XL-ambulanser. Efter att det senaste året ha fått rycka ut till fler än 75 patienter som vägt mer än 270 kilo såg sig sjukvårdsföretaget AMR helt enkelt tvunget att bygga en ambulans med större dörrar och bredare sängplatser.

- Att klämma in så stora människor i vanliga ambulanser är farligt både för dem själva och personalen, säger en företagsrepresentant till AP.
(Källa .)

270kg! :-O

Små barnstolar

Små barn sitter säkrast i bilen i bakåtvända bilbarnstolar. En amerikansk studie från Ohio State University visar att risken för allvarliga skador då minskar med hälften.
Ändå är det mer än 282.000 amerikanska barn som åker bil utan att vara säkert fastspända. Orsaken är att de är för feta för att komma i bilbarnstolen. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
(
Källa.)

Jaha - vad sjutton ska man säga? Det finns alltså inga bakåtvända bilstolar för storlek 5-7år? Fast å andra sidan, en ambulans för 270kg tunga patienter i Lav Vegas och nu XXL-storlek på barnstolar... Bärsele är väl inte ens att tänka på?
Lite freakshow över dessa nyheter tycker jag.

Utanförskapet

Man har ju läst gång på gång att fetma innebär ett utanförskap, det är svårare att få jobb, det är en stämpel på att man är utan karaktär etc.
Men med tanke på att vår syn på vad som är tjockt och vad som är normalt/smalt förändras, - se nedan:

Amerikaner ser viktproblem överallt utom i spegeln. Så sammanfattas resultatet av en enkätundersökning i USA.
[…]
Officiell statistik slår fast att 65 procent av befolkningen väger för mycket. 34 procent är överviktiga och 31 procent är hälsovådligt feta.
(Källa.)

65%!!! Det är för sjutton nästan 2/3... Ja, herregud, med tanke på att vi ligger ~15-20år efter det stora(!) landet i väster så hoppas jag att vi kan bryta trenden här och nu! Jag har tidigare skrivit om att övervikten, 2003 kostade oss 12,4 miljarder kr - hur ska inte det se ut om 15-20 år?
Som blivande gubbsjuk kan jag dessutom inte låta bli att konstatera att säkert hälften av alla yngre flickor - och inte så unga, jag är inte sjuk - är rejält runda idag... Och jag tror inte om igen att det beror på någon typ av snabbförändrande DNA hos vår befolkning. Tyvärr kommer dessutom många av de unga flickorna att börja röka för att hålla viktökningen i schack... också... :o(

Feta anses inte längre lika oattraktiva

Egentligen letade jag efter en artikel som just visade att amerikanarna inte längre se fetma som oattraktivt.
Här är den:
Allt färre tycker övervikt är oattraktivt
NEW YORK.
Goda nyheter för alla i tungviktsklassen.
Feta anses inte längre lika oattraktiva.
I alla fall inte i USA.
En ny, omfattande opinionsundersökning visar att bara 24 procent av den amerikanska befolkningen betraktar överviktiga som mindre attraktiva.
För 20 år sedan var den siffran 55 procent, uppger opinionsinstitutet NPD.
Att övervikten under samma period spridit sig, och att två tredjedelar av amerikanerna i dag anses ha viktproblem, kan ha med saken att göra.
(Källa.)

Man anpassar ju givetvis smaken efter utbudet antar jag?

Sexuella signaler

Utseende betyder mycket mer överlag för kvinnor. Sedan om det är uttryck för ett manligt förtyck eller om det är ett resultat av evolutionen är mer en fråga för lååååååånga diskussioner... Fast överlag så tror jag att alla, oavsett kön, vill ha en partner som är i fin fysisk form. Det är mer attraktivt med muskler. Reklambranschen är i många avseenden en oerhört äcklig bransch. Men de vet vad som drar ögonen till sig - de vet hur man spelar på strängar i oss, stämda för miljoner år sedan...
Slankt med de kvinnliga attributen, bröst och rumpa är något vi faktiskt tänder på. Det är oerhört starka sexuella signaler. Sedan i reklamsyfte så överdrivs det där, man fyller på med silicon både här och där, men funktionen är fortfarande densamma.

Översexuell

Det var lite som en hankanin en bekant hade, slängde vi in en lovikavante till honom körde han hela vägan in till stan s a s... Vi tog ifrån honom vanten efter en stund för vi trodde på fullt allvar att han skulle "köra ihjäl sig"... Inte tände han på vantar, men luddet/pälsen var sannolikt en sexuell signal för honom... R I P...

Mest sexuella

Människan är sannolikt ett av de mest sexuella djuren, det beror på många saker. Kanske mest på att våra däggdjurshonor har dold ägglossning. Detta enkla faktum gör att ingen vet när honan har ägglossning, därför så är den enda chansen att se till att betäcka honan när hon har ägglosning är att se till att få ensamrätt till henne - på detta sätt uppstod familjen, med våra oerhört starka band o s v. Jag är en stark förespråkare till att hitta bevis i vår biologi, evolutionen har alla svar.
Män blev mer upphetsade av sexuella stimuli om de samtidigt luktade på ägglossande kvinnors svett (sicket uttryck!), än oägglossande kvinnors svett (ännu värre uttryck!). Hmm... jag älskar denna typ av kunskap och skulle säkert kunna hålla låda i timtal om detta! Men jag vill i alla fall konstatera att utseendefixeringen inte är något onormalt och att årmiljoners evolution inte tar tvärstopp, eller tvärsvänger för 40-45 års felaktiga kostråd!
Nu är jag definitivt offtopic och antagligen har jag framställt lite provokativa åsikter här också...

...så jag slutar medan jag fortfarande har lite vett kvar! ;o)
Men jag adderar ytterligare en länk där jag orerar om delvis samma sak: '
Fotomodeller och ideal'


//Zac

Kommentarer

 1. Förra sommaren drabbades jag av en njursten, jag vägde då 160 kg. Det var verkligen på gränsen att de kunde spränga den, läkaren chansade på att maskinen skulle hålla, och hade inte gjort det om jag inte varit betydligt vigare än genomsnittet med min vikt så jag kunde klättra upp själv utan att han behövde sänka den och sedan hissa upp den med min vikt i.

  Det var ganska tydligt att jag fick sparken från min senaste arbetsplats på grund av min vikt.

  Angående att anpassa smaken efter utbudet, behöver man tvivla på det efter att ha studerat folk på krogen som fortfarande inte fått napp när det närmar sig stängningsdags? :-)

  För övrigt finns det inget som gör en tjej så vacker som några öl i en kille. Tjejerna borde alltså bjuda killarna på öl i stället för att kasta bort en massa pengar på smink och dyra kläder, det skulle bli mycket billigare.

  Jag är säker på att alla syntetiska lukter vi häller på oss för att inte lukta människa är en av orsakerna till att så många får sexuella störningar. Tjejer använder lukter som tjejer gillar och killar använder lukter som killar gillar. Antagligen skulle man vara mer framgångsrik på köttmarknaden om man struntade i alla parfymer och bara höll sig anständigt ren, alltså dushade max en gång/dag och med tvål kanske var 3:e dag, så länge man inte behöver göra det oftare på grund av svettning av fysisk aktivitet, men då bör man undvika tvål.

  För övrigt, finns det något sexigare än en brasiliansk kvinna med rejäla former som genom sitt sätt att gå tydligt visar att de själva känner sig sexiga, och dessutom har den där härliga glimten i ögat? Inte nödvändigtvis min typ, men det är verkligen erotiskt!

  Anndra egenskaper jag tycker är extremt sexigt på en tjej är intelligens, humor och självdistans!

  SvaraRadera
 2. Jag vet att det finns män med så bra luktsinne att de känner när deras kvinnliga partner har ägglossning. Tror t.o.m. att det finns studier på detta.

  Fast då gäller det att inte röka och hälla på sig parfym, eller supa bort luktsinnet.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv