10 aug. 2010

Virriga dubbelmoralsvänstern?

Vad ska kunden göra?
Så här går det till om du är kund och vill ha skatte- reduktionen:
1. Du kommer överens med företaget om att det är husarbete som ska utföras. Var också beredd att visa företaget information om hur mycket du dittills under året utnyttjat av den maximala skatte- reduktionen för husarbete. Sådan information kan du få av Skatteverket.
2. Du ber om företagets namn, adress och person- eller organisationsnummer. Företaget måste ha F-skatt för att du ska kunna få skattereduktionen. Be därför gärna företaget att skriva på fakturan att det har F-skattsedel.
3. Företaget utför arbetet.
4. Du betalar företaget för halva arbetskostnaden (eller mer om du närmar dig eller har överskri- dit gränsen för preliminär skattereduktion på 50 000 kronor). Resterande del får företaget av Skatteverket. Spara fakturan eller kontantkvittot.
5. Du får ett brev av Skatteverket med en preliminär skattereduktion.
6. Nästa år står det förtryckt på din inkomstdeklara- tion hur stor preliminär skattereduktion du fått för husarbete under inkomståret. När du skriver under deklarationen godkänner du summan och intygar att de förtryckta uppgifterna är korrekta. Den slutliga skattereduktionen redovisas sedan på ditt skattebesked.
(Källa: Skatteverket: "Skattereduktion för husarbete - genom fakturamodellen"(pdf))

Hoppsan!

Oj, stackars Gudrun! Hon "råkade" bara komma överens med företaget om att det är husarbete som ska utföras. Antagligen visade hon företaget information om hur mycket hon dittills under året utnyttjat av den maximala skatte- reduktionen för husarbete. Sådan information fick hon i så fall ifrån Skatteverket. Sedan råkade hon be om företagets namn, adress och person- eller organisationsnummer. Företaget måste nämligen ha F-skatt för att hon skulle kunna få skattereduktionen.

Ojojoj!

Men vilken ideologisk miss! Inte en tanke på att det kunde komma avdrag direkt via fakturan! Hon kunde inte heller säga till företaget att hon inte ville/redan hade utnyttjat RUT-avdraget redan.
Konstigt!
Som jag sade i mitt tidigare inlägg, 'Bra ruttet, Gudrun!': Schyman jobbar hårt med att motivera varför hon nu bidragit till att permanenta en föreställning om att man inte ska betala så mycket för typiska kvinnotjänster - hon fakturerades med RUT redan avdraget på fakturan - testa detta lilla tips?

Mer...

Mer om pigdebatten: 'Pigdebattens vara eller icke vara', 'Solidaritet - för andra!' och 'Nivån på valrörelsen?'


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Undrar om Wiberg någonsin tyckt det var sexigt att betala skatt? (AB, Ex, SvD, DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Kuriren, NSD, VT, NT, HD1, e24, Norran, AB, SSv, Ex, SvD

6 kommentarer:

 1. En stor del är att det är svårt att göra det som är osjälviskt. Lättare då att vara företrädare för partier som förordar att man ska vara självisk. Men det är klart att det finns ju en och annan präst som har gjort bort sig också så jag tror att problemet inte är så mycket höger-vänster som att klara att stå upp för ideal som kräver någon form av "offer" och extra illa blir det när man har använt förklenande ordalag om de som inte klarar att stå upp för "idealen" när man själv falerar.

  Så att vänsterpolitiker ibland ser om sitt eget hus är nog rätt naturligt men de bör nog vara lite ödmjuka inför det faktum att det är svårt att avstå det goda för att någon annan ska få.

  SvaraRadera
 2. Hmmmmmm, låter som om du beskriver en slumpvis utvald girig direktör? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Nä? Ingen speciell faktiskt. Men när du ber mig specificera så kommer (för att jag precis läste om det) moderaten i valbåset som inte klarade att stå upp för sina medmänskliga ideal upp som en som pläderade för högre ideal än han kunde hålla upprätthålla sin egen moral mot (åtminstone när väl visste att kameran var på).

  SvaraRadera
 4. Tänkte på "stå upp för ideal som kräver någon form av "offer" och extra illa blir det när man har använt förklenande ordalag om de som inte klarar att stå upp för "idealen" när man själv falerar."


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Jag kan förstå det "fina" med alla partier, altså de har några poänger med dem, förutom Fi och V. För mig består de enbart av sura kärringar som brutit sig ur S och nu vill ge igen. Till och med Kd och C är ju vettiga i jämförelse.

  SvaraRadera
 6. Tänkte på "stå upp för ideal som kräver någon form av "offer" och extra illa blir det när man har använt förklenande ordalag om de som inte klarar att stå upp för "idealen" när man själv falerar."


  //Zac

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...