Fortsätt till huvudinnehåll

Feministisk polisjakt?

En misstänkt våldtäkt inträffade i morse på färjan Silja Festival. Detta orsakade stort polispådrag.
När färjan kom till Frihamnen i Stockholm filmades och kontrollerades samtliga män.
– Allla tvingades passera glasrutor och filmades. Många var upprörda, säger en man ombord.
(Källa.)

Tacka f-n för att man hade blivit upprörd! Hoppas verkligen att det var flera som protesterade, vägrade och som också nu i efterhand anmäler tilltaget. Jag har svårt att se att det skulle finnas något stöd för dylika övergrepp i lagen.

Fungerar i alla lägen?

Fylleslagsmål på finlandsfärja. Alla män sorterades ut och filmades när de klev av båten.

 - Vem vid sina fulla sinnes bruk hade ansett det vara normalt och vettigt?

UPDATE

För att klargöra - jag tycker personligen att dömda våldtäktsmän obedövat skall kastreras med en slö smörkniv. Men som tur är så är det inte jag som bestämmer straffen...
Jag har mycket svårt för detta improviserade sätt som inte tycks finnas reglerat någonstans. Hur sparas uppgifterna, filmen? Vem tar ansvar för lögnerna ("tekniskt fel") och för förseningen?
Vad kommer härnäst - DNA-svabbning för alla som har oturen att dela färja med en sexbrottsling? Generellt sett skall man bli mycket misstänksam så fort argumentet om "rent mjöl i påsen" kommer upp. Tyvärr har polisen själv gång på gång visat att de själva minsann inte har "rent mjöl i påsen" - så de skall helt enkelt ge f--n i vad jag har i min påse om det inte föreligger en reell brottsmisstanke mot mig om person.

Än mer om...

(anti)FeminismJämställdhet
PolitikMarklundsfejket
Om bloggenAnnika Östberg Deasy


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , Ex, DN1, AB1, SvD

Kommentarer

 1. Ni PP:are tycks ofta glömma bort att vi lever i ett samhälle. Ibland kan ni väl svälja ert stora ego och personliga integritet och hjälpa ta fast några våldtäktsmän?

  SvaraRadera
 2. Som sagt, var drar du gränsen, anonym? Att man kroppsvisiterar alla på en klubb när en därinne plockats med vitt pulver under näsan? Att alla filmas som åker över Ölandsbron när det begåtts något rån på ön?


  //Zac

  SvaraRadera
 3. "Många upprörda". -Självklart blir många upprörda och illa berörda om man hör att en våldtäckt misstänks. Att filmas med synlig kamera är en bagatell i sammanhanget om det kan bidra till att eventuellt brott klaras upp och framtida övergrepp kan undvikas.

  SvaraRadera
 4. Det är en bagatell att få en gummehandskeförsett finger upp i rumpan också jämför med att få en förskärare i levern också - och?

  Med tanke på de enorma belopp som det stjäls för varje år i butikerna så antar jag att du är villig att klä av dig naken inför en vakt varje gång du går ut ur en affär? "Har du bara rent mjöl i påsen har du väl inget att frukta?"

  Nej, de skall ge sjutton i att misstänkliggöra hela den manliga delen av skeppet och sedan valla dem som misstänkt kriminella. Det är som sagt inga som helst problem att hitta andra liknande situationer där detta skulle vara ett skämt.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Självklar en ormlig och upprörande spaningsmetod att skilja på kön och filma hundratals oskyldiga män på grund av en misstanke som handlar om fyra personer.

  Men mentaliteten i dagens sverige är ju att män alltid är misstänkta.

  Dags att vi gör något åt detta istället för att bara uppröras !

  SvaraRadera
 6. Verkligen sjukt. Vad är nästa steg. DNA-test av alla män som råkade vara på samma båt. Om någon har knark på båten ska man då kroppsundersöka alla. Det är bara att dra ner brallorna och förhoppningsvis njuter någon fascistpolis...

  SvaraRadera
 7. Men kära nån då, jämförelserna haltar lite. Filmad fullt påklädd i en miljö som inte kan anses privat=OK för min del. Klä av sig naken inför en vakt varje gång man går ut ur en affär= nej tack!
  Dessutom är allvaret på brotten som du jämför också mycket olika. Snatteri vs våldtäckt.
  För övrigt har vi redan ständig övervakning med kameror i våra butiker.

  SvaraRadera
 8. Jo, någonstans drar man gränsen för vad som anses kränkande - jag anser att blir man anvisad en särskild väg för att bli avfilmad flera gånger så är den gränsen överträdd långt och väl!

  Undrar om det var uppsatt några skyltar om att man filmar i förebyggande polisutredningssyfte? I butikerna måste man som bekant söka tillstånd hos länsstyrelsen...


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Zac
  -Jo jag förstår din poäng. Men här finns misstanke om ett allvarligt brott. Antagligen har polisen dessa befogenheter i ett sådant fall och behöver inte söka tillstånd. Filmning vid färja i förebyggande syfte kräver säkert även det tillstånd.
  Man har antagligen bedömt att detta kan bidra till att lösa brottet.
  Vidare får man anta att det redan i anmälan framgick att det var 4 män man letade efter.
  Det man kunde gjort för att undvika att någon kände sig speciellt utpekad är att helt enkelt filma alla. Hade tagit mer tid, = fördröjt alla passagerare längre tid. Men det kanske hade varit bättre.

  SvaraRadera
 10. En kvinna misstänks ha förnedrats och våldtagits och vissa anser att det är kränkande att filmas! Att det ska vara så svårt att bidra till att ett allvarligt brott klaras upp i detta samhälle där alla bara kränks till höger och vänster så fort det är något? Trött jag blir på er! Nyheten är inte ens att det har varit en misstänkt gruppsvåldtäkt utan att männen filmats. Helt sjukt.

  SvaraRadera
 11. "Ett brutalt massmord äger rum på en finlandsfärja. En familj på fem personer sjuts till döds. När passagerarna anländer till frihamnen i Stockholm så får polisen inte ens ta deras namnuppgifter eftersom det inskränker på den personliga integriteten." Välkommen till PP samhälle.

  SvaraRadera
 12. 1. Det är t o m bara en misstänkt våldtäkt. Polisen har inte ens konstaterat att det är en våldtäkt - ingen har tydligen ens pratat med kvinnan innan man drar på för fullt. Man vet inte om det är två eller fyra förövare.

  2. Polisen tvingar alla män ta en annan väg där de filmas av. Någonstans runt 800-1000 pers antar jag att det handlar om.

  Sista anonym - passagerarlistorna torde fungera alldeles utmärkt? Fast så klumpig som svensk polis är så kan det kanske vara en risk...


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Polisens metod gjorde att 1600 person blev ett par timmar försenade. Man kan fråga sig om det är rimligt att tvinga 1596 oskyldiga personer till någon form av frihetsberövade som spaningsmetod. Samhällskostnaden för åtgärden blir också rätt hög och kanske i storleksordningen en halv miljon kronor. Är det en bra prioritering av polisiära resurser? Är den en rimlig prioritering i förhållande till brottet. Finns andra billigare och mindre kränkande metoder att hitta gärningsmännen?

  I ett annat fall kallade polisen samtliga ungdomar i ett samhälle till provtagning för DNA i syte att hitta en våldtäktsman. Polisen får inte göra så om man inte har skäliga misstankar men man motiverade det med att den som inte kommer frivillig blir automatisk misstänkt. /Patrik som också röstar Pirat

  SvaraRadera
 14. 1596 personer är nu oskyldigt registrerade som misstänkta våldtäktsmän i ett spaningsregister. När det registret läcker - och sånt händer titt som tätt - så kommer dessa män att få stora problem. Skulle du anställa någon om det fanns dokument som visade att han var en "misstänkt våldtäktsman"? Det skulle inte jag.

  SvaraRadera
 15. Återigen, våldtäckt är ett mycket allvarligt brott och även om det "bara" är misstanke, så är det absolut i en sådan proprtion att det faktiskt är rimligt att försena ett antal - ganska många - personer och även den indirekta kostnaden för det är absolut motiverad.
  Sedan kan det ju vara så att det visar sig att det gått att lösa detta på ett annat sätt och undvikt förseningen, och då hade det naturligtvis varit att föredra.
  Vi vet ju inte, kanske litade man inte på passagerarlistorna, kanske var man tvungen att bestämma sig snabbt och förbisåg andra möjligheter. Diskussion efteråt är nyttig och kan leda till att man gör träffsäkra beslut och prioriteringar i framtida liknande situationer.

  SvaraRadera
 16. Lägg ned all polisverksamhet i stället, det kränker ju någons rättigheter säkert. Bättre att låta våldtäcksmännen gå fria, nästan alla PP'are är ju män så de behöver ju inte på samma sätt oroa sig för att bli våldtagna.

  SvaraRadera
 17. "våldtäckt"?

  Att stava som du borde vara ett allvarligt brott också.

  SvaraRadera
 18. Jag var själv på kryssningen och är en av de männen som blev filmad. Jag kan ju bara prata från egen synpunkt och tycker att det är helt ok att bli filmad då jag själv vet om att jag inte har gjort något och således inte har något att vara orolig över.

  Vare sig jag eller mina kompisar (alla killar) eller någon av dom som stod i närheten av mig var upprörda och jag tror nog att det mesta förstoras upp i tidningarna av några få som tycker att det kändes fel (har något att dölja??)

  Dessutom så finns det ju ett antal kameror på själva båten så om man nu har problem med att bli filmad samt få stå framför en ruta tre sekunder så borde man ju kanske inte åka på en kryssning där du blir filmad stora delar av resan

  SvaraRadera
 19. "Återigen, våldtäckt är ett mycket allvarligt brott" klipp

  Är det fråga om en överfallsvåldtäkt är det definitvt ett allvarlig brott. Våldtäktsbegreppet har dock definierats om efter påtryckningar från vissa grupper och det kan därför också vara fråga om något som gemeneman uppfattar som sexuellt ofredande. /Patrik

  SvaraRadera
 20. Har personligen inget emot att polisen agerar på detta sätt vid ett misstänkt brott. Men problemet är att om en man misshandlats svårt på en finlandsbåt, är jag ganska säker på att polisen aldrig agerat på detta sätt.
  Brott mot kvinnor och minoritetsgrupper har sedan länge varit prioriterade av polisen, detta på bekostnad av att brott som drabbar män (vanligen våldsbrott) blir bortprioriterade av polisen. Detta kan jag tycka är mycket märkligt, då alla oavsett kön, bakgrund, sexuell läggning etc, ska bemötas av rättsväsendet.

  SvaraRadera
 21. Zac, polisen kan inte "konstatera" våldtäkt, det är domstolens uppgift. Polisen kan "bara" misstänka våldtäkt och be en åklagare att starta en förundersökning.

  SvaraRadera
 22. En intressant jämförelse är tullen. Där står "poliser" med hundar, scannrar etc etc. Man är en misstänkt smugglare, terrorist och skurk i största allmänhet och detta för att du kanske kommer att begå ett brott som inte inträffat än.

  Jag börjar bli tveksam om inte snubben vars utopi är att behovet av privatliv ska försvinna eftersom vi inte har något att dölja (Tängsjö?) faktiskt har rätt. Frågan är om vi kan komma dit utan att hoppa i samma galna tunnor som kommunisternas utopier har landat i.

  SvaraRadera
 23. Vrar med på båten o filmades.Jag filmades säkert 25 gånger under kryssningen utan att bli tillfrågad !Är det kränkande?Nej! Det stora problemet här är att polisen haft en mycket låg logikdag.OM nu offret känner igen en förövare på film,vem är det då? Ingen idkontroll vid filmningen...Alltså meningslös. Det jag trodde när vi kom till spegelglaset var att offret satt där bakom.Utpekning=skjuts till trångt utrymme. Nu känns det meningslöst.Men till er som jämför våldtäkter med snatterier för att ni inte vill bli filmade stenade efter en kryssning:Byt gärna land om det inte passar.Vi vill inte ha er.Amöbor

  SvaraRadera
 24. Varför skulle jämförelsen med snatterier innebära att de som gör den jämförelsen har något att dölja? Om man tycker att de nya pedofillagarna är felaktiga automatiskt pedofiler? Eller de som gillar sossarna automatiskt bidragsfuskare?

  Sedan kan du fundera på varför en "fantombild" i Aftonbladet hittar rätt personer så det där med att visa id är inte riktigt samma sak som att personen inte skulle gå att identifiera. Alltså väldigt långt ifrån värdelös information.

  SvaraRadera
 25. Varför skulle jämförelsen med snatterier innebära att de som gör den jämförelsen har något att dölja? Om man tycker att de nya pedofillagarna är felaktiga automatiskt pedofiler? Eller de som gillar sossarna automatiskt bidragsfuskare?

  Sedan kan du fundera på varför en "fantombild" i Aftonbladet hittar rätt personer så det där med att visa id är inte riktigt samma sak som att personen inte skulle gå att identifiera. Alltså väldigt långt ifrån värdelös information.

  SvaraRadera
 26. Självklar en ormlig och upprörande spaningsmetod att skilja på kön och filma hundratals oskyldiga män på grund av en misstanke som handlar om fyra personer.

  Men mentaliteten i dagens sverige är ju att män alltid är misstänkta.

  Dags att vi gör något åt detta istället för att bara uppröras !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n