Fortsätt till huvudinnehåll

Run like hell

Mia Jonson, 39, gav sig ut på en kort joggingtur före grillningen med familjen.
Då slog den vansinniga rottweilern till.
– Jag hörde hur det knakade i armen när hunden slet i mig. Jag var övertygad om att jag skulle dö, säger hon.
(Källa.)

Jag har alltid sagt att man är mentalt störd om man springer utan att vara jagad av någon - men detta är att gå till lite överdrift tycker jag...

Allvarligt

Men för att vara lite allvarlig så måste det vara en riktigt hemsk upplevelse. Själv har jag blivit biten ett flertal gånger, men de har bara resulterat i småblessyrer - inga stygn alltså. Det har varit när jag försökt dela på hundar som slåss och vid ett tillfälle när jag klämde på magen på vår älskade hanhund - han hade svalt en studsboll och hade enorma smärtor. Jag ville känna efter om han var svullen kring magen och då högg han mig. Enda gången han någonsin gjorde något dylik. Han klarade sig efter en operation och vi hade 10(?) underbara år med honom efteråt.

Dödsångest

Men en galen rottweilern vet jag inte om jag lyckats freda mig mot, jag som ändå är en hundvan, stor och stark karl. Det är en fruktansvärt stark och kraftig hund. Normalt sett så är de också mycket stabila, betydligt mer vakt än kamp. Lydiga och lekfulla är de generellt sett också - även om det inte verkar ha varit så mycket lek i attacken alls.

Åtala ägaren!

Men vad skall man göra för att undvika sådant här? Förbjuda alla hundar som är större än knähöjd? Munskydd på alla hundar? Jag tycker som sagt att man skall åtala ägaren för det som hunden gjort. D v s fäll ägaren som om den hoppat på kvinnan och bitit henne!
(Och nej, det är inte ägaren på bilden - försökte bara hitta en bild på någon som såg galen ut)

Tidigare skriverier

Tamhunden kommer?
100% juridiskt ansvarig!
Hundjävlar!
Ägaren skall vara 100% juridiskt ansvarig!


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Titeln är givetvis från Pink Floyds låt, från det geniala albumet 'The Wall'

Läs även andra bloggares åsikter om hudn , , , , , Ex, AB

Kommentarer

 1. Det första man ska göra är att avliva hundjävlen. Sen åtala ägaren för misshandel.

  SvaraRadera
 2. Någon form av hundkörkort skulle inte vara fel. Men man borde då i första hand rikta in sig på de små hundraserna som inte skapar sensationsrubriker i media. Det är nämligen taxen och och Chihuahua’n som biter mest och oftast, se länk:

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1032531/Why-sausage-dogs-really-just-legged-fiends.html

  Rottweilern kommer inte ens med på 10 i topp-listan som mest befolkas av små hundar och hundar som normalt anses som gulliga familjehundar. Undantaget är väl Pit bull’en som kommer på 6:e plats.

  Rottisen tillsammans med andra större raser rankas som medel eller under medel vad gäller aggressivitet. Så åtgärderna bör inte primärt riktas mot dessa raser eftersom risken för skador är relativt begränsad.

  SvaraRadera
 3. Har själv små ärr längs ena hälsenan efter en chihuahua... ;o)

  Men samtidigt så kanske man skall ta hänsyn till de skador som uppkommer också när t ex en rottweiler flippar? Det är inte ett lättviktat problem.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Problemet med olika "körkort" är att de som man verkligen vill åt inte kommer att skaffa det ändå. Lite som med vanlig bil, snorungar som är ute och buskör stulna bilar kommer man inte åt ändå. Vanligt folk som tar bilen till jobbet kommer att skaffa körkort.

  Sen finns det ju exempel på "körkort" som är ett skämt, som "datakörkortet". LOL, snacka om vuxendagis att gå de kurserna.

  SvaraRadera
 5. Biter mest osv måste ju viktas mot antalet hundar i nationen. Sen kan ju ett litet bet av en knähund inte jämföras med när en "kamphund" går till full attack.

  *ber Zac fixa så siten kommer ihåg vem man är, utan att var inloggad, kör namn/webadress*

  SvaraRadera
 6. @LosKrikon: Jag tror det är webbläsaren som fuckar. Skall dock testa litet mer imorrn.


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Någon form av hundkörkort skulle inte vara fel. Men man borde då i första hand rikta in sig på de små hundraserna som inte skapar sensationsrubriker i media. Det är nämligen taxen och och Chihuahua’n som biter mest och oftast, se länk:

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1032531/Why-sausage-dogs-really-just-legged-fiends.html

  Rottweilern kommer inte ens med på 10 i topp-listan som mest befolkas av små hundar och hundar som normalt anses som gulliga familjehundar. Undantaget är väl Pit bull’en som kommer på 6:e plats.

  Rottisen tillsammans med andra större raser rankas som medel eller under medel vad gäller aggressivitet. Så åtgärderna bör inte primärt riktas mot dessa raser eftersom risken för skador är relativt begränsad.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n