Fortsätt till huvudinnehåll

Ägaren skall vara 100% juridiskt ansvarig!


Givetvis skall ägaren vara fullständigt juridiskt ansvarig för vad hunden gör. I detta fall ser jag helst att ägaren dras till rätten som om han/hon bitit ungen själv.

Ett enkelt, smidigt sätt att se till att buset som tycker det är tufft att springa runt med kamphundar håller sig lite mer i skinnet?//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning 

PS. Från ett äldre inlägg, och hunden på bilden är med största sannolikhet inte inblandad i detta, han/hon vill nog mest försvara sin matskål...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , AB1

Kommentarer

 1. Det borde vara licenskrav på dessa raser. En lång ingående utbildning som ger en licens som omprövas om minsta problem skulle uppstå. Då skulle vi nog slippa 99% av alla misskötta kamphundar. Med rätt ägare är de flesta hundar fantastiska.

  SvaraRadera
 2. Det är bara tattare som har kamphund...

  SvaraRadera
 3. @Anonym: Men det är ändå vanliga hundraser som står för den absoluta majoriteten av skador som kräver läkarvård? Varför begränsa detta till kamphundsägare - varför inte till alla hundägare?

  F ö så står småhundar för en mycket stor del av skadorna också.

  @LosKrikon: Hahaa, jo, de är kanske som grupp betraktat överrepresenterade, även om gruppen "white trash" tycks vara än större enligt min mening. Det har gått mode i detta vilket också förklarar varför jag har ett antal på jobbet som skaffat sådana. De tycker det är häftigt och annorlunda (lite som de som skaffade leguaner och spindlar/ormar för något årtionde sedan). Dock hör jag inget som lugnar mig - de har ingen som helst djupare förståelse för vad det egentligen innebär att ha kamphund...

  Men då jag hela mitt liv varit omgiven av kamphundar så knäcker jag personligen nog din tes direkt - eftersom jag inte är någon tattare (eller white trash)! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Att jag valde ordet tattare var för att det inkluderar både white trash och blattar (nej jag är inte rasist, men tycker det är ett bra ord på invandrare som inte sköter sig, ett slags white trash för kriminella invandrare). Pack är ett annan bra ord. Jag har aldrig stött på en normal Svenssonfamilj med tex en Pitbull vad jag minns.

  SvaraRadera
 5. @LosKrikon: "Jag har aldrig stött på en normal Svenssonfamilj med tex en Pitbull vad jag minns."

  De finns, men de är heller inte de som går på stan och flashar sin fräcka mördarhund och sina tribaltatueringar... ;o)

  Pack är dock ett bra ord. Skall nog använda det oftare själv. Könsneutralt och rasrent är det också! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Jag är inte mycket för förbud över lag, jag tror på individens frihet. Att förbjuda vissa hundraser kommer inte hidra de personerna man verkligen vill åt behålla den man har eller skaffa en. Samma som med att förbjuda "MC-gäng", barnporr eller liknande. Stoppar inte dem som verkligen vill hålla på med sånt. Ett spel för galleriet helt enkelt.

  SvaraRadera
 7. Håller med, LosKrikon, jag tror också på individens ansvar - den som äger en hund som ställer till med jävelskap skall också hålla helt ansvarig. Kan det påvisas att man skaffat hunden utan kunskaper och att man misskött den etc så skall straffpåföljden vara därefter.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Pudlar är onda!

  SvaraRadera
 9. Du skriver som om du inte är medveten om vad strikt ansvar innebär! I Sverige har vi strikt ansvar över våra hundar vilket betyder att du alltid är skyldig för det din hund orsakar, trots eget tagna säkerhetsåtgärder eller provocering. Tänk först, skriv sen!

  SvaraRadera
 10. När skrev han att det inte är så idag? Läs först, kommentera sen!

  SvaraRadera
 11. "Anonym: Men det är ändå vanliga hundraser som står för den absoluta majoriteten av skador som kräver läkarvård?"
  Om vi nu ska disk statistik så är det inte totala antalet skador som är det väsentliga utan hur stor procent av dessa "kamphundar" som bär sig illa åt?
  (om vi nu lämnar deras vanligen svagbegåvade ägare därhän, för tillfället)
  Jag är van med hund och har blivit biten EN gång, av en liten svart pudel..
  De flesta hunadr försvarar sig, de små vanligen av ren rädsla! Större hundar visar vanligen sina avsikter tydligt, innan..
  //WR

  SvaraRadera
 12. @WR: Jo, småhundar attackerar ofta utan att varna först. Kompenserar antagligen för deras storlek tror jag. Ungefär som vi människor - de två tillfällen jag fått stryk var av småväxta personer utan varning. ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Hur många av alla de som tror sig vara hundexperter har träffat en sk "kamphund"? Jag menar alltså omgåtts med en i några minuter! Jag har en Pittbull/Amstaff, hur snäll och go hund som helst! Fullständigt värdelös som vakthund, vem som än kommer och hälsar på blir de välkommnade som en kär gammal vän till honom, även de han aldrig träffat tidigare! Ger mig tusan på att ev. inbrottstjuvar skulle få härja fritt i mitt hus bara de klappade honom medan de bar ut mina saker! Han har även hundkompisar han leker med ibland utan att försöka "döda" dem, de har hur kul som helst tillsammans! Så, så farlig är han! Jag har nog inte haft någon mjukare hund att fostra! Det är enbart ett ägarproblem och inget annat, många skaffar en "kamphund" som "statusobjekt" utan att vara medvetna om vilket ansvar det innebär att vara hundägare, till vilken ras det vara må! Jag har alltid min hund kopplad, aldrig lös i trädgården! Han släpps bara lös på vissa platser där människor i normala fall inte rör sig, vilket är lätt för mig då jag bor nära stora skogar! Man MÅSTE som hundägare alltid visa respekt mot sina medmänniskor, alla vill inte möta en lösspringande hund och skall också slippa att få göra det! Så vad det handlar om är hundägare som är omedvetna/respektlösa om sitt ansvar och vad det innebär att vara ägare till en ras som är kraftfull och full av energi! Vissa är helt enkelt olämpliga att överhuvudtaget vara hundägare precis som det finns människor som är olämpliga att inneha vapen! Skall vi då också förbjuda vapen? Det finns en stor mängd seriösa jägare och tävlingsskyttar i det här landet, hur många av dem orsakar samhället besvär med sina vapen? Det är de illegala vapnen som orsakar problem, inte de legala! Om vi gör flera hundraser illegala, kommer problemet med oseriösa hundägare att minska? Nä, de kommer bara att övergå till andra raser! Hur många är gamla nog att minnas alla problem med Schäferhundar för många år sedan? Då fanns det massor med "galna" Schäfrar, många missbrukar hade dem som försvar! Så förbjuder vi kamphundar ligger väl Schäfern i farosonen för att bli nästa förbjudna hundras hundras då många som inte borde vara hundägare kanske väljer den som "statushund"! Så återigen, det är ett ägarproblem och inget annat! Om man som hundägare tar sitt ansvar och visar respekt mot andra människor är det ingen hund som orsakar problem i samhället!!!

  SvaraRadera
 14. Jag har ungefär samma erfarenheter som dig, Kent K. Jag har däremot sett kamphundar tappa besinningen och det är trots allt en oerhört stor skillnad mot vanliga hundar - de är helt specialiserade på att slita motståndaren i stycken. Och de är överrepresenterade i statistiken (den lilla som finns) vad gäller angrepp på människor. Pratar vi kraftigare skador så är det väl nästan uteslutande kamphundar? Skador som kräver plastkirurgi.

  Pratar vi vapen så kanske man skulle jämställa kamphundar med automatvapen snarast? De är som vilket vapen som helst, men bara lite farligare om de används på fel sätt.

  Schäfer har jag inget övers för sedan jag sett min egen lilla hund slitas i stycken av två schäfrar som liten... :o/

  Men att det är ett ägarproblem är väl alla ense om? ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Har en blandras, schäfer - flatcoat retriver på 8 år.

  Mitt största problem när vi är ute och går är alla små hundar som INTE hålls in när vi möts.... så fort man passerar varann så kommer deras lilla fanstyg upp bakom oss och upp i arslet på min hund....
  Hur jäkla korkat är inte det? Tack och lov - så blir min hund "bara" överrumplad - men han hade lika gärna kunnat hugga dem på två röda. På vintern är det jobbigt när det är halt - om han svänger runt när han får en hund i rumpan bakifrån - så svänger liksom jag med runt....då jag är hörselskadad så hör jag inte den andra hunden komma upp bakifrån...
  Klart han inte ska bita dem - men det känns orättvist att jag ska behöva utsätta min hund för det - men var har dessa ägare sitt huvud? Under armen?

  Rätt som det är kanske de blir tuggade på av någon annan de möter - och såklart är det då den stora hunden som får skit...
  En gång fräste jag till och frågade om han var dum i huvudet - han blänger bara på mig och går vidare..... ansvarsfullt?

  SvaraRadera
 16. Jag har 2 amstaff blandningar sen något år tillbaka och min erfarenhet är att det är helt underbara hundar. Dom älskar allt som rör sig, har hur mycket energi som helst men älskar även en kväll i soffan. När jag bara hade en så var hans bästa vän en kinesisk nakenhund, vore min då en sån där "kamphund" så hade d nog inte varit något kvar av lillfröken på någon sekund. Lotta jag håller med dig, små hundar får gå hur som helst när man möts å vissa ägare bryr sig knappt när dom gafflar å flyger emot ens hund, som tur är så bryr sig inte mina om småhundar men de känns ändå fel att det är MITT ansvar om MIN hund blir attackerad oavsett vad det är för hund som går emot honom, han bör ju kunna få försvara sig men han tar bara emot. Zac, du skriver att dem borde få gå till rätten som om att d vore ägaren själv som orsakat de, inte så dum ide dock hjälper de inte på packen som är i rätten var å varannan vecka, dom får ju knappt straff till slut. För övrigt har jag alltid mina kopplade när det finns risk för att det kommer andra människor av den enkla anledningen att jag själv inte gillar lösa hundar och att jag aldrig skulle förlåta mig själv OM något skulle inträffa vilket jag iofs aldrig ens skulle kunna tänka mig att det gör.

  SvaraRadera
 17. jag utveklat en lösning på problemet med löspringande hundar sparka dom (om dom inte är stora) så där lagom. Sen skäller ni ut kärringen efter noter och hävdar bestämt att du kommer polis anmäla denne för att hon hade hunden lös. Har hjälp här =)Inga mer lös springade hundar

  Och ungar ja vad ska man säga om dom jag säger till alla att min hund bits då får man va ifred från dom. ungar är roten till många onödiga bitskador/ Ungar ska ge fan i hundar

  SvaraRadera
 18. Helt rätt, jag tvekar inte heller att skada något eller någon som försöker sig på något.

  Hundägare rent generellt blir svinigare och svinigare dessutom. Koppel verkar inte finnas längre och de låter hundarna skita över allt, utan att ens plocka upp skiten efter dem. Jag har sett mina grannar låta hundarna skita precis utanför trappingången till exempel. Kanske skulle jag sätta mig och skita utanför deras dörr?

  SvaraRadera
 19. Intresant hur många inlägg du fick helt plötsligt, sannolikt blev de tipsade av samma person, "Rebekah" (http://www.rebekah.se/) som blev så ilsk på mitt inlägg om tattare att hon postade på min blog istället för här. Inget vett har de hundägarna...

  SvaraRadera
 20. Som kattägare är jag sur på att jag inte får ha min tiger ute på stan. Jag menar, det är en jättegullig tiger och just MIN tiger har faktiskt aldrig bitit någon, så det så. Det är inte olika kattraser man skall angripa, det är ägarna! Förbud hjälper inte, men kanske kattkörkort kan vara något?

  SvaraRadera
 21. Kattägare ska vi inte prata om när det gäller att låta sina djur skita överallt. Släpp gärna lös dem också och låt de springa fritt så de kan göra vad de vill hos vem de vill!

  Ja, jag förstod ironin i ditt inlägg...

  SvaraRadera
 22. LOL, kom att tänka på det här klippet

  http://www.youtube.com/watch?v=JdRPRvhXSCo

  från filmen White Cat, Black Cat

  http://www.imdb.com/title/tt0118843/

  En film som bara måste ses om man är filmälskare.

  Ickeofficiell trailer:

  http://www.youtube.com/watch?v=tmzDcNjWLqQ

  SvaraRadera
 23. Black Cat, White Cat. Börjar bli trött :)

  SvaraRadera
 24. Kusturica är kung. Klockrent 4:a i medel hos mig. En oroande trend är att hans filmer dock blir svagare och svagare. Lite som Almodóvar eller varför inte Tarantino? Även om sistnämnda är steget efter de andra giganterna... ;O)


  //Zac

  SvaraRadera
 25. Alla har sin bästa period. Antar att du sett Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott? LOL vilken film.

  SvaraRadera
 26. Jo, hans topp tycker jag personligen - även om jag älskade 'Volver'. Penélope Cruz är sjukt vacker och bra i den.


  //Zac

  SvaraRadera
 27. Det är bra att du har lite klass på filmerna du gillar allafall. Allt för många ser bara den senaste dyngan med nån "känd" skådis. Samma med musik. Året spelar ingen roll för mig, men rent statisktist finns det ju fler bra gammla filmer eftersom antalet filmer som inte längre räknas som nya är betydligt fler än nya.

  Filmer jag tänkt se i framtiden är den där om de tyska terroristerna (glömt vad den heter men det löser sig lätt).

  http://www.imdb.com/title/tt0765432/

  Där var den

  SvaraRadera
 28. Mycket bra film. Typisk tysk tyngd och känsla. Tyskarna är ofta riktigt bra - men det är sällan några solskenshistorier som letar sig ut... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 29. Moritz Bleibtreu har ju varit med ett gäng bra filmer, tänker främst på Lola rennt och Das Experiment kolla in dem om du inte redan sett (vilket jag tror du har). Nämner man dem för gemene man så har de ingen aning om vad det är för filmer.

  SvaraRadera
 30. Den snubben är grym! Han har också varit med i 'Reclaim Your Brain' och 'München' som är två riktigt bra rullar.

  Konstigt nog så tycker jag att jag sett något dussin filmer med honom - men jag har bara hälften så många betygssatta??


  //Zac

  SvaraRadera
 31. jag utveklat en lösning på problemet med löspringande hundar sparka dom (om dom inte är stora) så där lagom. Sen skäller ni ut kärringen efter noter och hävdar bestämt att du kommer polis anmäla denne för att hon hade hunden lös. Har hjälp här =)Inga mer lös springade hundar

  Och ungar ja vad ska man säga om dom jag säger till alla att min hund bits då får man va ifred från dom. ungar är roten till många onödiga bitskador/ Ungar ska ge fan i hundar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England