Fortsätt till huvudinnehåll

Ett säkrare(?) Sverige!

"gärningen är att bedöma som ringa tjänstefel och därför inte är straffbar."
Så enkelt är det att förstöra någons liv - gärningen är viktigare än resultatet tydligen. Det är ju sitt eget lidande han skall få ersättning för - inte hur pass en klumppolis har klumpat sig eller ej.

Livsviktigt

Det krävs inte mycket fantasi för att inse hur livsavgörande en sådan här kränkning är. För kränkning är det - ett oerhört intrång i den mannens liv och hans sociala band till arbetskamrater, grannar, familj, släkt och vänner lär aldrig bli densamma.

Stoppa loggningsvansinnet!

Att lagra Googlesökningar är bara början, det måste stoppas här och nu. Med tanke på våra riksdagspartiers historik så finns bara en lösning idag - rösta in Piratpartiet i riksdagen 2010.
Sverige blir ett säkrare ställe att leva på om Piratpartiet kommer in i riksdagen 2010.

Varför Piratpartiet?

En anställd vid Rikskriminalpolisens it-brottssektion upptäckte inte att IP-adressen var klassad som ogiltig.

Misstaget ledde till att en person felaktigt utsattes för en husrannsakan misstänkt för barnporrbrott.

Nu varnas polisen av personalansvarsnämnden.
(Källa.)

Trots felkontroll..

Och detta är (sic!) ändå välutbildad och övervakningsbar verksamhet...
Bevare oss för IPREDS och dess apostlar, medialobbyns vrede...
Behöver man motivera Piratpartiets existens överhuvudtaget?? Givetvis blir sverige ett säkrare ställe att leva på om Piratpartiet kommer in i riksdagen 2010.

Gömma oss...

Ipredator skall vara färdigt sägs det - äntligen utbrister nog många, emedan andra förfäras. Andra har bloggat bra om detta och om upphovsrättsdebatten och journalisterna...
Och här är ett blogginlägg om IPRED och upphovsrätten/patenträtten som jag pinsamt nog helt missat - fantastiskt inlägg!
F ö verkar sossen Anna Ardin ha vaknat upp ur sveriges största partis törnrosasömn - hoppas hon och andra med vettiga åsikter få någon talan in ett hittills så integritetskränkande parti som Socialdemokraterna...

Mer om...

PolitikBodströmsamhället
PiratpartietFRA-lagen
KulturUpphovsrätten
(anti)FeminismIped-lagen
Och vi fortsätter väl att bojkotta!?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , , AB DN

Kommentarer

 1. Igen, igen, igen, händer detta. Polisschabbel. Förstört livet för den 39 årige mannen för att den urdumma polisjävlen läst fel på hans IP adress. Anklagad för barnporr. Sedan kan man ju fråga sig vad hade den urdumma snutjäveln att göra i 39 åringens internetuppkoppling att gör? Får det där jävla sunket gör vad dom vill?
  Sätt först och främst polisidioten bakom lås o bom. Sedan den korrupte åklagaren som lade ned förundersökningen mot polisidioten. Detta jävla korrupta rättssytem står oss inte bara högt upp i halsen. Det räcker inte med att spy på de här helevetstyperna. Häng ut dom jävlarna som beter sig så här. Det är verkligen på tiden att vi får skyddade IP uppkopplingar så inte det här korrupta rättsdrägget kommer åt allmänhetens trafik.

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Hua! Ord och inga visor! Efter jag krypt ut från skyddet och filtrerar bort dina svordomar så håller jag med dig.

  Bara för att något går att övervaka så skall vi inte automatiskt övervaka det. Tänk att regga alla bilnummer vid skolorna så att man kan hålla koll på pedofilerna som kryssar där? Eller alla som varit inne i butikerna och gått ut utan att handla - potentiella snattare. Eller vad vi lyssnar på för musik, så kan vi betala i efterhand vad vi konsumerat? Eller kameror i hemmet och på alla alla offentliga platser, så kan kvinnan göra tummen upp om hon verkligen vill kn*lla... Utan tumme upp - våldtäktsanklagelser, eller va'faan - låt oss fälla karlkräket direkt! Bevisen finns ju i övervakningen!

  //Zac, också upprörd nu...

  SvaraRadera
 3. Vad som gör mig nyfiken är naturligtvis hur denne mans IP-adress överhuvudtaget befann sig hos polisen så att den kunde tas av misstag. Men det kanske är media som är otydliga i rapporteringen och polisen i själva verket fick en siffra fel.

  SvaraRadera
 4. Jävla tur att polismannen inte råkade ta sitt eget ip-nummer. Han hade ju kunnat bli av med jobbet

  /Smen

  SvaraRadera
 5. Det står lite mer här på http://www.idg.se/2.1085/1.161889

  Om jag läser rätt så handlar det om att man tagit fel på datum. Så är det ju när man inte har fast IP. Vem som är mannen bakom ett givet IP varierar.

  Visst kan jag förstå att det blir misstag när man sitter med en lång lista över ip-nummer och datum. En massa adresser/datum ska ut och fort ska det gå för alla pedofilerna i nätverket måste plockas in samtidigt, annars städar de bort bevisen. Själv klarar jag knappt av att skriva OCR-numren rätt när jag betalar räkningar.

  Ringa fel, absolut. Ett förståeligt misstag. Men *jebus* vilka konsekvenser. Har du väl fått barnporr-stämpeln på dig i skvallerkärringarnas (av båda könen) ögon så går den aldrig att tvätta bort oavsett om de får veta fakta senare. "Blev du inte dömd? Nå, då hade du väl lyckats gömma bevisen då. Vi tar inga risker!"

  En annan tråkig grej här är ju att den pedofil som man faktiskt borde ha hämtat får en förhandsvarning när alla hans pedofilkompisar plötsligt blir arresterade. Hans hårddisk är förmodligen så ren och fin som en hårddisk kan vara vid det här laget. "Nej Konstapeln, laglydig medborgare Konstapeln. Javisst får ni ta min hårddisk!"

  Smen förresten. Kul tanke :-)

  SvaraRadera
 6. @Fredrik: Håller med - men att man kan släppa hans skadeståndskrav eftersom det inte var åtalbart med slarvet - med tanke på de oerhörda konsekvenserna?? Något är ruttet i konungadömet Sverige! :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Igen, igen, igen, händer detta. Polisschabbel. Förstört livet för den 39 årige mannen för att den urdumma polisjävlen läst fel på hans IP adress. Anklagad för barnporr. Sedan kan man ju fråga sig vad hade den urdumma snutjäveln att göra i 39 åringens internetuppkoppling att gör? Får det där jävla sunket gör vad dom vill?
  Sätt först och främst polisidioten bakom lås o bom. Sedan den korrupte åklagaren som lade ned förundersökningen mot polisidioten. Detta jävla korrupta rättssytem står oss inte bara högt upp i halsen. Det räcker inte med att spy på de här helevetstyperna. Häng ut dom jävlarna som beter sig så här. Det är verkligen på tiden att vi får skyddade IP uppkopplingar så inte det här korrupta rättsdrägget kommer åt allmänhetens trafik.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv