Fortsätt till huvudinnehåll

Varför Piratpartiet?

En anställd vid Rikskriminalpolisens it-brottssektion upptäckte inte att IP-adressen var klassad som ogiltig.

Misstaget ledde till att en person felaktigt utsattes för en husrannsakan misstänkt för barnporrbrott.

Nu varnas polisen av personalansvarsnämnden.
(Källa.)

Trots felkontroll..

Och detta är (sic!) ändå välutbildad och övervakningsbar verksamhet...
Bevare oss för IPREDS och dess apostlar, medialobbyns vrede...
Behöver man motivera Piratpartiets existens överhuvudtaget?? Givetvis blir sverige ett säkrare ställe att leva på om Piratpartiet kommer in i riksdagen 2010.

Gömma oss...

Ipredator skall vara färdigt sägs det - äntligen utbrister nog många, emedan andra förfäras. Andra har bloggat bra om detta och om upphovsrättsdebatten och journalisterna...
Och här är ett blogginlägg om IPRED och upphovsrätten/patenträtten som jag pinsamt nog helt missat - fantastiskt inlägg!
F ö verkar sossen Anna Ardin ha vaknat upp ur sveriges största partis törnrosasömn - hoppas hon och andra med vettiga åsikter få någon talan in ett hittills så integritetskränkande parti som Socialdemokraterna...

Mer om...

Och vi fortsätter väl att bojkotta!?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , , g

Kommentarer

 1. Tack, skulle bli varm i kroppen för en sådan kommentar om det inte vore att man är precis iskall av fruktan av insikten av var vårt land är på väg... :o\


  //Zac

  SvaraRadera
 2. Jag förväntar mig givetvis inte att Aftonbladet skall tillhandahålla några tekniska detaljer av betydelse, men det måste vara något fel utöver en "ogiltig" IP-adress för att polisen alls skall ha någon oskyldig person att göra husrannsakan hos. Jag läser nyheten ungefär som:

  Polisen upptäckte inte att brottsanmälan angav en icke-existerande gatuadress. Husrannsakan kom därför att göras hos en oskyldig person på promenad utanför tätorten, sedan han anmodats att visa polisen var han bodde.

  Alltså, om nätoperatören säger "IP-adressen är ogiltig, men här är personen som använde den", då är det inte bara polisen som gjort fel när man ignorerat ogiltigheten, utan även operatören som lämnat ut abonnentuppgifter utan grund. Eller plockade polisen den misstänktes namn och bostadsadress ur tomma luften?

  Det finns säkert en tekniskt korrekt förklaring till det inträffade, men som tekniker har jag sedan länge tröttnat på massmedias intetsägande och ofta vilseledande "förenklingar" av de tekniska sammanhangen. Rapporteringen leder tankarna till "goofs" i någon B-film, typ: "Åtalet om våldtäkt ogillades, för den tilltalade bytte både kön och namn under en rättegångspaus. För att undvika en upprepning kommer namnlagen nu att ses över."

  SvaraRadera
 3. Japp! Gick med i Piratpartiet själv häromdan. Så nu är man medlem. Åtminstone till den dan dom startar ett jävla kvinnoförbund!

  Jag förstår och stöder din bojkott av "branschen", däremot hoppas jag inte att du bojkottar musiker. Vi är ju många som försöker att som oberoende sälja vår musik själva, men det går fan så trögt.

  Min blogg är snart uppe i 80 000 unika besökare och jag tror det är en fyra-fem stycken som köpt en CD skiva. Så kass är jag inte, det vet jag. Då hade jag inte fått ett hedersomnämnande i American songwriter magazine i fjol.

  SvaraRadera
 4. Själv hänger jag en hel del på Jamendo, grym musik hittas där. Devilfish (http://www.jamendo.com/en/album/7590) är en liten favorit; ett franskt bluesband.

  Funderat på en annan modell? Typ Jamendo?

  F ö gillar jag ZZ-Topkänslan i din musik. Den smakar chilibönor och Texas! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. "Så nu är man medlem åtminstonde till den dan dom startar ett djävla kvinnoförbund"

  Hoppas och TROR att Piratpartiet är så pass kloka att de tar upp kvinnofrågor för både kvinnor och mäns skull. Ni hör tongångarna här inne... Hälften av mänskligheten är som sagt kvinnor vare sig en del vill det heller inte.
  Det är kvinnor som nu mer och mer inte nöjer sig med att vara männens "kuttersmycken" utan de kräver att bli betraktade med respekt. Ni inom Piratpartiet tar upp integritetsfrågor skrämmande saker som avlyssning av mänskligheten. Gör inte bort er genom att dra till er kvinnofientliga. På så sätt så löses inga integritetsfrågor. Men om ni också gör bort er... så kommer förmodligen människor mer och mer att inse att politiska partier inte skapar Enhet. Drt skulle vara positivt. SLUTRÖSTAT!

  Sorry grabbar ni är hopplöst gammalmodiga vill helt uppenbarligen bevara resterna av patriarkatets makt!

  Enskilda upplevelser och besvikelser betyder inte att man kan dra alla över en kam. Ett ex. om jag råkar ut för en eller flera oärliga kvinnor så betyder det inte automatiskt att alla kvinnor är oärliga.

  Om jag träffar på ett rötägg till polis så betyder det inte att alla poliser är rötägg...

  Ni försenar verkligen människors rätt till ett lika värde.

  Var står ni i "kvinnofrågor" egentligen Piratpartiet? Anser ni att de måste lösas både för män och kvinnors skull?

  Eller är ni ett "mansgrisparti"?

  Jag vet att ni läser detta ni som nu får makt inom detta parti.

  Var står ni? Internet ska vara ett forum där vi får kontakt med politiker. Är det så? Kom fram i ljuset och förklara. Är Piratpartiet ett parti med män för män?

  ???

  SvaraRadera
 6. Jag tycker tron på Piratpartiet börjar ta sig närmast religiösa former. Vilket är märkligt, eftersom de inte verkar bry sig alls när det gäller vissa för oss alla viktiga politiska frågor.

  SvaraRadera
 7. Frälsaren som skall rädda oss från ondo? Tja, med tanke på hur styvmoderligt och nonchalant dessa frågor har behandlats tidigare så håller jag nog med dig Jah.

  Piratpartiet handlar om individer, inte om kön - din fråga är felställd Lisbeth.

  Jag ser det som rent av löjeväckande när det skall diversifieras inom partierna så att alla kan rymmas inom samma kappa. Det är homo-förbund, det är kvinnoförbund o s v... Det är bara försök att behålla medlemmar som inte egentligen håller med om den officiella politiken. Inom PP så är 100% för den drivna politiken.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Piratpartiet handlar om kön för tillfället. Starta ett kvinnoförbund för att få balans i energierna.

  Min fråga är inte felställd.
  Intressant om svar uteblir...

  SvaraRadera
 9. Gör det för barnens skull så att kvinnor och män kan lära sig att lösa konflikter. Som det är nu så handlar det inte om barnen. Det handlar alltid om oss vuxna och våra känslor som svallar. Låt barnen ha rätt till älskande föräldrar.

  Vad menar du Zac handlar ett mansdominerat parti om individer? Då handlar ett kvinnodominerat parti som Fi också om det? Hör du inte hur löjligt det låter?

  Håller med Jah Hollis och Zac. Piratpartiet håller på att ta sig närmast religiösa former. Men inte om att det är märkligt. Kanske är det för att vi alla är präglade av religionen vare sig vi är medvetna om det eller inte. Vi får ta och avprogrammera oss!

  SvaraRadera
 10. Det heter inte "Mansförbundet Piratpartiet, 40% av styrelsen är kvinnor - men det spelar ingen roll.
  Kränkning av integritet handlar inte om kön.
  Att ha rätt till sitt privatliv, är inte exklusivt för de med penis.
  Att ändra på upphovs- och patenträtten handlar inte heller om snoppar och snippor.
  Demokrati är inte heller någon vågdelare mellan könen.


  Sorry - det finns helt enkelt ingen grund för vare sig ett kvinnoförbund eller ett mansförbund... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Säger du men vad säger politikerna i partiet?

  SvaraRadera
 12. Tja, 40% av styrelsen, 40% av EU-kandidaterna talar nog sitt egna språk. Helt utan kvoteringar och andra diskrimineringar.

  Kompetens sitter inte i könet, något som speglas bra i dessa siffror...

  En duktig och kompetent individ är att föredra, oavsett sexuell läggning, kön, hudfärg, religion och musiksmak (även om jag själv gärna diskriminerar de som lyssnar på country och dansmusik) etc


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Jag håller med dig 40% kvinnor det är fantastiskt med tanke på att det är fler manliga medlemmar. Då dyker tanken automatiskt upp...

  Det jag undrar är, skriver de i partitoppen under på ditt prat om antifeminism. Du blandar anifeminism och PP ganska friskt. Är PP ett antifeministiskt parti? Vill de förknippas med antifeminism.

  SvaraRadera
 14. Jag tror inte någon har några problem med mitt engagemang med icke-diskriminering, nej. Dessutom är jag bara en delvis opinionsbildande medlem - inget annat. :o)

  Könssegregerande begrepp borde inte vara tillåtna oavsett.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Jo det är märkligt vi är alla bara delvis opinionsbildande, medlemmar eller inte.
  Ändå så försvarar vi politiker och partier med näbbar och klor.
  Trots att vi bara TROR utifrån oss själva. Vad är det vi egentligen försvarar många gånger.
  Det är ju medlemmarna som är partierna. Partitoppen får vi sällan någon direktkontakt med. Internet kanske förändrar den saken och fram växer folkstyre så småningom. I samtliga partier ogillas någon grupp. Om bara inte de fanns...då skulle allt vara bra. Det är invandrarnas fel, feministernas, de sjukas...osv.

  Icke diskriminering säger du existerar det inom politiken och de politiska partierna...? Din syn, min syn alla individers syn är lika olika som antalet individer. Har vi lärt oss att se förbi oss själva och vara opersonliga? Om inte hur ska vi kunna lösa något.

  Det är därför som jag skrattar gott åt ordet demokrati som används friskt skrattar åt mig själv och åt andra.
  Vill inte mucka med dig Zac! Det är bara så intressant att ta del av hur andra resonerar. Jah Hollis resonemang kring "religiösa former" är intressant. Det går att se hur dessa former formar oss i politiken, religionen, socialt m.m. Att vi grupperar oss och TROR att vi har hittat lösningar. Det är bara det att våra lösningar försvårar för vissa och underlättar för andra. Alltså så är det inga lösningar.

  SvaraRadera
 16. Jag tror att du skulle läsa in dig lite på hur PP fungerar. Det är medlemsdemokrati när den är som bäst. Det är ingen toppstyrning med darrande och icke-kritiserande nomineringskandidater, det är medlemmarna som i en regelrätt omröstning valde de som nominerades som Piratpartiets kandidater i EU-valet 2009. Så demokratiskt går det inte till i något annat parti, mig veterligen...

  Sedan har PP och MP en hel del gemensamt...  //Zac

  SvaraRadera
 17. Det låter fint! Vi är kanske på väg mot folkstyre. Förhoppningsvis kommer vi att enas om det kanske om ...1000 år. Allianser har vi redan, visserligen är de även mot varandra internt och över blockgränserna. Men ändå, vikten av att enas betonas allt mer. EU vi ska enas....
  Det är bara det att vi måste bli opersonliga se bortom oss själva var och en om våra beslut och lagar ska gynna enhet och allt liv på denna planet. Allt liv...Det blir svårt med politiska partier som likt religion splittrar oss.

  Så för egen del så väljer jag att ställa mig utanför genom att inte rösta. Vet att många anser att man inte har någon talan då. Men det har man. Man kan rätt och slätt säga politiska partier har aldrig och kommer aldrig att kunna se till ALLAS bästa. Så hur i hela fridens namn ska jag då kunna rösta på dem. Kan inte bara se till min nuvarande livstid max c.a. 30-40 år. Planeten slutar inte snurra med mig.

  Det är spännande inom politiken nu Zac. Försök till mindre toppstyrning PP och MP. Vi får se vart det leder eller jag får se ... du har ju bara ett liv och är dessutom en hund har du sagt;) Framtiden TROR jag kommer att bjuda på en hel del kaos olika viljor som inte klarar av att vara opersonliga inom EU som ska enas...

  Jag tycker att det är bra även om jag låter negativ. Man kan som sagt välja att ställa sig utanför om man anser att det är det bästa och det snabbaste sättet, som till slut förhoppningsvis leder till enhet.

  Så visst heja PP och MP! PP har ju anslutit sig till den gröna gruppen inom EU.

  SvaraRadera
 18. Patrik BP Andersson11 juli 2009 kl. 19:08

  PP är definitivt anti-feministiskt.
  Grundprincipen är att vad som finns mellan benen är fullständigt ointressant.

  Att PP sedan har fler kvinnliga medlemmar än både FI och MP kanske kan vara en tankeställare innan det blir ett bryskt uppvaknande från idén om PP som ett "parti för unga, arga män".

  SvaraRadera
 19. Jo men är de emot feminismen.
  Antifeminism är ett starkt ord. Kan jämställas med "tokfeminism". Inget logiskt resonemang biter.

  Vill de i partitoppen förknippas med så starka åsikter.
  Som sagt PP har beslutat att ansluta sig till de gröna. De har tidigare sagt att de kommer att rösta som partigruppen i frågor de inte tar ställning.
  Hur MP resonerar i feministiska frågor är tämligen klart. De är för kvotering m.m. :)

  Hur handskas "unga arga män" med verkligheten som innebär att PP måste kompromissa med andra partier? Ett "bryskt uppvaknande"?

  Tillhör du partitoppen Patrik BP Andersson? eller är du en "ung arg man". Det finns inget parti för unga arga män... inte ännu.

  SvaraRadera
 20. Hoppas att fler snart inser att det inte går att skapa fler politiska partier utifrån vårt emotionala känslotänkande. Det blir till slut lika många partier som individer?
  Dags att gå vidare. Politiska partier skapar inte fred de skapar inte enhet. Arga unga män, arga unga kvinnor, arga äldre män, arga äldre kvinnor phuu! denna ilska!

  SvaraRadera
 21. Jag tycker tron på Piratpartiet börjar ta sig närmast religiösa former. Vilket är märkligt, eftersom de inte verkar bry sig alls när det gäller vissa för oss alla viktiga politiska frågor.

  SvaraRadera
 22. Patrik BP Andersson9 december 2010 kl. 07:52

  PP är definitivt anti-feministiskt.
  Grundprincipen är att vad som finns mellan benen är fullständigt ointressant.

  Att PP sedan har fler kvinnliga medlemmar än både FI och MP kanske kan vara en tankeställare innan det blir ett bryskt uppvaknande från idén om PP som ett "parti för unga, arga män".

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England