Fortsätt till huvudinnehåll

O-gott och blandat

Lite blandplock bland nyheter, gamla såsom nya...

Äckligt!

Ett fyllo stal och förtärade lite gammal pizza vid ett inbrott, ett par hus senare så blev han sjuk och spydde. En spya som lär ha hjälp polisen att identifiera honom...
Nu tror jag inte den akuta magsjukan enbart berodde på den gamla pizzan, karln plockades i bil med 2,67 promille i blodet lite senare...
Där behövdes inte "ålder och tidpunkt" för att ringa in rattfyllona - han körde mer än lovligt vingligt...

Styckmordet på Catrine da Costa

Den oerhört solkiga förundersökningen om styckmordet på Catrine da Costa läggs nu ner. Preskriptionstiden har helt enkelt gått ut. Denna historia är kantad av äregiriga åklagare, rättsröta, coverups och uruselt polisarbete. Jag förstår att rättsväsendet vill lägga locket på så snabbt som möjligt. Värst drabbade, förutom da Costa själv givetvis, är obducenten och allmänläkaren som hamnade mellan rättsliga stolar och är nog berättigade till enormt skadestånd, tycker jag. Vi får se hur det går i deras framställan i höst.

Robert Wells misslyckas?

Tja, hans 'Rhapsody in rock' står mig så långt upp i halsen att den t o m spiller över till detta inlägg... *hulkar*
Jag tror inte jag är ensam, nej, jag är övertygad om att folk har tröttnat på detta eviga upprepande evenemang...
ELVA FUCKIN' ÅR!!!
Förnya dig Wells, börja med att gå å klipp dig!

Piratpartiet

Jag tycker att namnet 'Piratpartiet' sannerligen är ett kasst namn. Visst har jag förståelse för att det är en air av gränslöshet, av frihet och egenhändigt uppbyggd demokrati - men namnet är och förblir ganska kasst. Nästan omöjligt att tvätta bort grabbighet och piratkopieringsstämpeln... 
Från mitt inlägg 'Om PP', jag visste mycket väl att det rådde en typ av demokrati på piratskeppen - jag har varit fascinerad av pirater och sjörövare sedan barnsben - inte för inte som jag älskar gamla martinéfilmer - gärna piratfilmer! :o)

Men det kanske är en bättre bakgrund till namnet än vad jag trodde vid första anblick: "Piraterna var demokrater före alla andra".
Spännande läsning verkligen:
Pirater förknippas vanligen i medier och populärkultur med negativa egenskaper som laglöshet och grymhet. Mindre känt är att många av 1600- och 1700-talens piratskepp var välintegrerade mikrosamhällen, präglade av demokrati, tolerans och jämlikhet.
Det låter något det!
Demokrati, tolerans och jämlikhet - Piratpartiet i riksdagsvalet 2010

Feminism i ett annat ljus

Dick Erixon berättar om hur demokraternas latinamerikanska domare Sonia Sotomayor fått på tafsen för en typ av omvänd rasism:
Enligt uppgift kommer bransmän att vittna inför senaten om hur rasistiskt hon dömde i ett fall där ett antal brandmän i New Haven gjorde prov för att bli uttagna som befäl. Eftersom bara vita brandmän klarade provet, underkände Sotomayor urvalsprocessen. Ett prov som svarta och latinos inte klarar, är olagligt. När fallet kom upp i Högsta domstolen, upphävde man Sotomayors dom. Eftersom provet för befäl var lika för alla, och utformats för att utröna att de sökande klarar befälsuppgiften, är det giltigt oavsett vem som klarar eller inte klarar det.

HD säger med andra ord nej till omvänd rasism. Det är kompetens, inte ras, som ska avgöra. Här har Sotomayor helt uppenbart en annan uppfattning.

Vettigt - javisst! Men inte här hemma där det råder feministisk feberyra - för hur skall man annars förklara dumheterna med att minska trösklarna för poliser bara för att få in mer kvinnor?
Diskriminering får inte vara ett verktyg i en demokrati...
Förresten är kvinnor hyndor - eller?

Gravid i pool...

Ja, veckans gapskratt är givetvis den pinsamma historien om 13-åringen som kommer hem gravid efter semester och mamman skyller på dopp i den promiskuösa poolen... :o)
Jesu moder Maria hade väl antagligen skyllt på något liknande om det funnits semesteranläggningar med pooler... (Iofs hade väl både greker och romarna sådana?)

Adoptera ett ord

Jag förbinder mig i alla fall att försöka hålla den språkliga delen av mina inlägg uppe lite grann. Samtidigt så är jag lite småförtjust i att stoppa in lite språklig variation lite här och var, så vi får se...
Rolig läsning i alla fall:

Adoptera-ett-ord-kampanjen rullar vidare
Lustfylld läsning i låååång lista
Hitta nya ord i våra svenska klassiker
Enormt gensvar i bevara-ord-kampanjen


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!