Fortsätt till huvudinnehåll

OK, gulligt så man spyr...

Evians senaste, oerhört uppmärksammade reklamkampanj... Och, jo, den är fantastiskt bra!

Häpna!

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , AB

Kommentarer

 1. :( ...

  Vad ser vi pojk och flickebarn i smutsfärgade linnen? Inget rosa och blått som nästan alltid annars....

  Eller ser vi en ny generation av blivande män tuffa gåpåiga. Varför isåfall.

  Dessa sociala mönster....Vilka är det som skapar dem Gud, vi människor, evolutionen...?

  SvaraRadera
 2. Finns talangen redan innan, så är talangen lättare att få att växa. Pojkar är mer tävlingsinriktade, mer konkurrerande. Det är oerhört uppenbart för alla och envar, som inte har genusglasögonen på vill säga... ;o)

  Testosteron är en oerhört kraftfull hormon.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jovisst finns talangen redan innan...! latent menar du? latent från vad? Var kommer talanger ifrån? Har du tagit del av verkligheten som t.ex. visar att en del barn redan i unga år kan spela de mest fantastiska musikstycken. Beror det på testosteron? De är fullfjädrade musiker och kompositörer ibland redan vid sju års ålder... på grund av testosteron? Varför finns talanger redan innan...

  Tar detta testosteron bort sociala konstruktioner?
  Vilka är det som tar på barnen dessa rullskridskor är det mamma eller pappa eller någon annan vuxen. Eller har dessa små barn fixat rullskridskorna själva på snabbköpet ;) Alla bebispojkar rusar dit testosteronstinna...logiskt? Alla flickor springer vare sig de kan gå eller inte till dockorna....?

  Visst är det väl vi vuxna som för över sociala mönster. Skillnader det är klart att de finns. Testosteron ÄR en oerhört kraftfull hormon. Har du mött en klimakterie"kärring" någon gång? För egen del så anser jag att vi inte har så stor aning om vari dessa skillnader ligger. Vi skapar mänskliga konstruktioner dvs. sociala mönster. Det är ett utmärkt verktyg om man vill skapa grupperingar politiska, religiösa, sociala...

  Så jag håller med! "Häpna"

  SvaraRadera
 4. "OK, gulligt så man spyr"...
  Vad "spyr" du över du verkar ju tycka att det är okej ;)

  SvaraRadera
 5. Jag menar helt enkelt att det t o m finns en biologisk anledning till varför pojkar generellt sett är vildare och mer tävlingsinriktade. Och erkänner man det enkla faktumet så är steget onekligen mycket litet till att inse varför det i huvudsak är män som konkurrerar kring maktpositioner...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Biologiska utvecklingslärans förklaringar är riktiga i flera avseenden men ingalunda de enda.
  Jo nu sa du "t.om finns en biologisk anledning".

  Med t.om. menar du då att sociala konstruktioner är andra förklaringar? Politiska ytterligare andra?

  Det skulle innebära att den patrialkala makstrukturen satt och fortfarande delvis sätter mallarna genom religion, politik, socialt, Mallar när det gäller maktpositioner utanför och inom hemmet.

  Det skulle också förklara varför intagningsreglerna till att t.ex. antas som brandman ser ut som de gör.

  Det skulle innebära att kvinnor automatiskt uteslutits från bl.a. detta yrke på grund av att de ofta har mindre muskelmassa.

  Det skulle innebära att det är intagningsreglerna som kan vara fel och inte automatiskt att kvinnorna inte vill konkurrera.

  Det samma vid andra "maktpositioner" männen är satta som mallar. På grund av bl.a. biologiska, politiska och sociala skillnader så utesluts i dessa fall kvinnor. Män utesluts på samma sätt bl.a. i vårdnadstvister då kvinnor dominerat mer i hemmet när det gäller familj och barn. Det också på grund av religion, biologiska och sociala konstruktioner.

  Något vi måste inse är att allt fler kvinnor nu konkurrerar kring "maktpositioner" utanför hemmet.

  Sedan så vore det ju underbart om männen mer såg det som "makt" att ta hand om sina barn och om kvinnorna släppte ifrån sig den makten. För barnen är ju de som tar över...

  Inte ska vi "tuta" i dem att män nödvändigtvis är mer tävlingsinriktade...

  SvaraRadera
 7. Det finns gott om anledningar till varför vi inte har så mycket kvinnor som brandsoldater. En är att det knappast är 50% sökanden till tjänsterna, en annan är givetvis att mycket av den fysiska styrkan som krävs helt enkelt inte finns. Det är inte, upprepar INTE någon diskriminering eller en regel för att slippa alla med äggstockar och bröst... Det är bara med genusglasögon medelst skygglappar som man överhuvudtaget kan få det till något som ens liknar könsdiskriminering...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G