Fortsätt till huvudinnehåll

Grattis Daddy!

Igår så lades då förundersökningen mot Daddy ner. Äntligen får väl man utbrista - förutsatt att de handlingar som Daddy själv lagt ut ger en verklig bild av händelseförloppet. Och det stämmer tydligen...

Stort GRATTIS!

Försoning

Men i min vision är Ranias mamma här också nästa sommar. Åtminstone en dag eller två.  En mamma som har förstått att ingen i världen kan ersätta henne. Inte heller jag, oavsett hur än populär jag blir. Som kan slappna av i förvissningen om att även om vi ser på föräldraskap från två håll ibland så är det en tillgång inte ett hot., En mamma som kan lita på att jag skyddar Rania med mitt liv, lär henne respekt, inte minst till sig själv. Lär henne om kärlek. Den allra viktigaste. Den som sitter under ytan. Den som fyller hålet inuti och gör oss starka.

För modern till mitt barn är alltid välkommet här hos oss. Vi klarar att se bortom ogrundade rädslor, och vi klarar att förlåta.

Från Daddys inlägg, orden från en stor människa som kanske t o m vuxit ännu mer under dessa prövningar.

Vi håller nog alla tummarna för att den lilla flickan skall få en mer obekymmersam och kärleksfull relation med sin pappa i framtiden.

Vad gör vi nu, lille du?

Ja, undrar just om det sitter åklagare och socialtjänstemän med en obehaglig känsla i magen;

"Varför har vi lagt ner så mycket tid och resurser på detta?"
"Hur kunde det gå så snett?"
"Kan verkligen anmälan har gjorts i god tro?"
"Det känns som om det brustit i rutinerna?"
"Ska man utsätta barn på detta sätt?"
"Har inte detta hänt förut??"

Mer om...



//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

  1. Finns det EN verklig bild av ett händelseförlopp? Vad finns det då att förlåta? Daddy har helt uppenbart insett det.
    Försoning och förlåtelse är viktigt.
    Om Rainas mamma är välkommen och en hand är utsträckt så får den lilla flickan förhoppningsvis en mer obekymmersam relation med sin pappa...och mamma.

    "Vi klarar att se bortom ogrundade rädslor och vi klarar att förlåta"

    Fint! Vi... och inte jag

    Grattis till Rania och hennes föräldrar. En bra början på något nytt.

    SvaraRadera
  2. Zac !

    Så fint att du fångat det centrala i vad Joakim uttrycker trotts allt han fått vara med om.


    Att ändå orka sträcka ut en hand för att hjälpas åt att ge dottern så bred bas som möjligt. Att int i blint raseri stänga möjligheter till sammarbete.

    Hoppas verkligen hon får vara alltmer med sin far och sin bror träffa övrig släkt och vänner på Joakims sida.

    Att umgänget kommer igång och Sociala myndigheterna agerar snabbt för att det verkligen blir så.

    Leroy

    SvaraRadera
  3. Jag kan utan tvekan säga att Joakim måste vara en större människa än mig. Jag hade förgjorts inifrån av hämnd- och revangekänslor... :o(

    Tyvärr så tror jag att Socialtjänsten kommer sätta käppar i hjulen, men jag hoppas att jag har fel! Sedan tycker jag att man kanske borde fundera lite över vårdnadsfrågan när det nu tycks vara allt annat än en okynnesanmälan... Men hoppas ändå att Daddy står över det där och att hans nu utsträckta hand tas emot - för dotterns skull.


    //Zac

    SvaraRadera
  4. Zac !

    Så fint att du fångat det centrala i vad Joakim uttrycker trotts allt han fått vara med om.


    Att ändå orka sträcka ut en hand för att hjälpas åt att ge dottern så bred bas som möjligt. Att int i blint raseri stänga möjligheter till sammarbete.

    Hoppas verkligen hon får vara alltmer med sin far och sin bror träffa övrig släkt och vänner på Joakims sida.

    Att umgänget kommer igång och Sociala myndigheterna agerar snabbt för att det verkligen blir så.

    Leroy

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England