Fortsätt till huvudinnehåll

Mansoffer?

Ibland är dumheterna för stora för att ens kommentera, möjligen att det blir någon kommentar på detta senare - men just nu så är mina synapser överbelastade...
Exakt vad som definierar feministisk porr tycker Mia Engberg att det är svårt att sätta fingret på.
(Källa.)

Alltså - filmstöd till feministisk porrfilm... I samma idiotkategori som fittbyxorna?

Wow!

Det är en riktig femetta för mitt blodtryck faktiskt;
Genusbaserad, överpretentiös finkultur med feministiska övertoner...

Innan man dör...

Hahaa! Ja, mycket skall man få se här i livet...
Jag förutsätter att det dessutom handlar om filmstöd som bara utgår till kvinnor också?
Det är ju som bekant aldrig diskriminering om det enbart ger mansoffer...

Piratkopiera!

Jag skall göra ett undantag från min regel att inte uppmana till brott - se till att kopiera denna i mängder så att de förlorar pengar på den! Eller... då sprids den ju och ökar intresset och... eller - va'faan!?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 1. "Det finns andra aspekter av livet att skildra än det sexuella och jag är nog klar med den biten nu säger hon och skrattar. Min nästa film kommer inte att innehålla en enda sexscen"

  "Feministisk porr vill skaka om". Mia Engberg vill skaka om alltså... inget annat.

  Hon lyckas ju skaka om dig :)

  Hur blir kvinnor betraktade i porrfilmer. Som ett stycke känslolöst kött. Tänk om filmskaparna till dessa filmer var lika kloka som Mia Engberg och sa "min nästa film kommer inte att innehålla en enda sexscen". "Det finns andra aspekter av livet att skildra än det sexuella."

  Bra att hon skakar om och sedan betonar att det finns andra aspekter att skildra.

  Hur läser du in henne...som fan tolkar Bibeln?

  SvaraRadera
 2. Du vet likaväl som jag att man i porrfilmer faktiskt fokuserar mer på kvinnors njutning än män. Det där är ytterligare en feministisk myt.

  Vi män fantiserar om att ge kvinnor njutning...

  Detta är oavsett veckans asgarv faktiskt. :o)

  Feministisk porr... :oD


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Nej det vet jag inte. Däremot så vet jag att det existerar mycket våldsporr mot kvinnor och att även barn är inblandade.

  Du menar på fullt allvar att porrfilm fokuserar på att visa kvinnors njutning?

  "Vi män fantiserar om att ge kvinnor njutning".
  Kanske är det alla dessa fantasier som ställer till det. Varför inte fråga istället för att fantisera.

  SvaraRadera
 4. Dessutom så säger hon att "hon vill vidga den diskussion som förs. Kriget mellan könen måste ersättas av kriget mot könen".

  Tidigare generationers kamp mot patriarkatet borde leda fram till detta.

  Olikheter kvinnliga och manliga grundprinciper. Precis detta visar hon på. Något som antifeminister borde jubla åt. De värnar ju de biologiska skillnaderna som givetvis existerar.

  Jag tycker att det är synd att man inte inser att dessa sidor bara är två sidor av samma mynt.

  Fantasier och spekulationer som att man i porrfilm fokuserar på kvinnors njutning är ett ex. Kvinnor kan lättare fejka en orgasm. Finns säkert även kvinnor som njuter av att delta i en porrfilm. Men det blir endast en spekulation vi vet faktiskt inte vilket.

  SvaraRadera
 5. @Lisbeth: du vet alltså inte om man fokuserar mer på kvinnors njutning i porrfilm. Varför diskuterar du något du inte vet något om? Men med känd debattteknik försöker du fokusera på något helt annat. "Däremot vet jag att det existerar våldsporr mot kvinnor och aven barn är inblandade". Vad har det med saken att göra?

  SvaraRadera
 6. Eduronflux

  Jag personligen har inte den uppfattningen att man fokuserar mer på kvinnors njutning i porrfilm, därav mitt svar "nej det vet jag inte". Den uppfattningen har Zac däremot "du vet likaväl som jag...osv". Detta anser jag vara spekulation. Varken Zac eller jag vet hur många som njuter eller hur många som i verkligheten utnyttjas och far verkligt illa.
  Alltså så kan det som ser ut som njutningsfullt vara allt annat än njutningsfullt. Eller så kan det efteråt upplevas annorlunda.

  Att även barn filmas vet alla och att vissa vuxna t.om. kan anse att barnen njuter av det och inte skadas på något sätt.

  På grund av det så reagerar jag mot tvärsäkra uttalanden som "du vet likaväl som jag att man i porrfilmer faktiskt fokuserar mer på kvinnors njutning..." Vi vet faktiskt inte någon av oss. Även om vi TROR oss veta. MEN vi vet att porrfilm är ekonomiskt lönande och inte nödvändigtvis för de som agerar framför kameran. Det finns säkert de som har ett njutningsfullt självbelåtet flin i ansiktet för jämnan.

  SvaraRadera
 7. "Det finns säkert de som har ett njutningsfullt självbelåtet flin i ansiktet för jämnan"
  Hm... hur vet jag att det säkert finns det? De kanske t.ex. har stunder då de skäms över att de tjänar pengar på andras kroppar. Vilken dum spekulation! Har jag någon insikt i deras liv eller i vilka personer de är?

  Usch vad jag spekulerar ;):)
  Men "vad har det med saken att göra?" att vi de flesta av oss spekulerar. Jo då överrenstämmer inte mycket med verkligheten som är en och samma egentligen. Vi fantiserar.

  Porrfilm skapar fantasier?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p