Fortsätt till huvudinnehåll

Minns Anna Lindh...

Vilken hejdundrandes hemsk historia om mordet på Marwa al-Sherbini:

Den 31-åriga Marwa al-Sherbini slängdes tillsammans med sin treårige son ut från en park i Tyskland 2008 av en tysk man med ryskt ursprung. Den 28-årige mannen anklagade henne för att vara terrorist bara för att hon bar huvudduk, hijab. Hon polisanmälde honom, och han dömdes till 750 euro i böter för att han smädat hennes religion. Mannen överklagade dock domen och parterna möttes åter i rättegång i Dresden förra veckan.

Men där plockade mannen plötsligt fram en kniv och högg den gravida al-Sherbini 18 gånger framför ögonen på hela rättssalen samt hennes man och lille son. Al-Sherbini var gravid i tredje månaden med sitt andra barn, och hennes liv stod inte att rädda efter knivhuggen. Hennes man försökte ingripa och rädda sin hustru men av någon outgrundlig anledning sköt tysk polis honom i benet. Han befinner sig nu på sjukhus med kritiska skador. Polisen uppges ha misstagit honom för att vara angriparen.

(Källa.)

Man skall vara mycket försiktig med att extrapolera något om hur det tyska samhället förhåller sig till sina invandrare ur denna historia.

Hat, rödglödgat hat...

Men sjutton vilken hemsk historia - stackars offer, stackars anhöriga och de vittnen på plats. Tankarna går onekligen till Anna Lindh som också överfölls av en man full med hat och en kniv i näven, Mijailo Mijailović hann dock bara med att hugga henne nio gånger innan Eva Franchell, väninnan, antagligen lyckades få iväg honom.

Rasism?

Jag skulle tro att denna förövare har mycket gemensamt med Mijailović, historia av arbetslöshet, utanförskap, psykisk sjukdom. En tydlig skillnad är att det ligger rasistiska motiv bakom. Fast å andra sidan så tycker jag mig se ett ganska tydligt avsky för det svenska samhället från Mijailovićs sida...
Den ena attackerar en representant för invandrarna, den andra attackerar en representant för det svenska samhället?
Möjligt att det ligger någon typ av rasism bakom även där? Eller?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , SvD

Kommentarer

 1. Men kan vi inte fråga oss varfor statistskt overepresentering av våldsbrott, mord samt våldtakter som begås av invandrare (ofta muslimska) mot svenskar inte får samma uppmarksamhet i media? Kan man inte erkanna detta? Vad det nu beror på kan vi bråka om, men att detta ar ett faktum ar ju sjalvklart. SVD, DN eller Aftonbladet hade aldrig haft rubriken "Muslimsk man knivhogg svensk kvinna i rattsal". Det hade stått "Knivmord begått i rattsal" med information om brottet, inga specifika signalement. Denna censur hade kvarstått aven om mordet var av rasistiskt/kulturfientligt motiv mot tex en svensk kvinna.


  http://frianyheter.wordpress.com/statistik/overrisken-for-personer-med-utlandsk-bakgrund-att-misstankas-for-brott/

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, det är en lustig självcensur många gånger hos tidningarna. När Expressen körde sin "svart på vitt" så blev det ett herrans liv - de tappade t o m upplaga har jag för mig!

  Men det går också att vända på begreppen och statistiken lite:

  "Är det oftare en invandrare än en etnisk svensk som står för våldsbrottsligheten? Ja, det är det, procentuellt sett. Men dels handlar det om ungefär 20% av den totala brottsligheten, och då invandrare står för ungefär 10% av befolkningen kan med fog säga att invandrare står för dubbelt så hög andel i statistiken. En brasklapp i sammanhanget är givetvis att ungefär hälften av invandrarna i statistiken som döms för brott kommer från våra grannländer, Norge, Finland och Danmark.
  Inte riktigt de mörkhyade svenskar (läs muslimer) som rasisterna pekar fingret åt direkt...

  En intressant aspekt som framkom i dessa analyser är att "arbetare" jämfört med "tjänstemän" är mer överrepresenterade än vad "invandrare" är jämfört med "svenskar". I förstnämnda fallet handlar det om en överrepresentation på 3 gånger mot alltså 2 gånger i det sistnämnda fallet. Ett resultat som ger lite perspektiv på invandrares överrepresentation.

  (Källa.)

  Jaa, vad skall man säga om detta? Låt oss kasta ut arbetarna först och främst, eller? Ska jag vara riktigt ärlig så är nog siffrorna ännu mindre smickrande om man skulle jämföra arbetslösa mot de i arbete."


  Från mitt inlägg 'Dumheter och rasister'.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G