Fortsätt till huvudinnehåll

Magnus Hedman och dopingaffären

Efter att ha slösurfat runt lite nu på morgonen och läst om den pinsamma dopinghistorien kring Magnus Hedman så måste jag ändå utbrista:
Erkänn och ta det som en man!

Krumbukter som förminskar...

Tänk på Börje Salming, eller Patrik Sjöberg som aldrig gömt sig bakom förklenande lögner eller strunt, utan rakryggat stått upp för vad de gjort.
På andra sidan så sällar sig nu Hedman till Mats Wilander och Sven Nylanders fega och krypande skara.

Min bild efter ha läst i media:

Polisen har spaning på en lägenhet där man misstänker att det dealas narkotika. Oavsett om det är Hedmans kompis eller han själv som har ärende dit så lägger span märke till att de frekventerar lägenheten.
Enligt rykten så är kompisen missbrukare och Hedman själv var väl den kändis som tidigare ertappats med icke åtalbara mängder kokain på cd-skivorna i sin bil, eller?

Tillslaget

Polisen stoppar i alla fall bilen och tar in Hedman för urin- och blodprov. Man beslagtar också ett par jeans som innehåller 55 gula piller. Det visade sig senare vara Stanozol - inte något narkotikaklassat som polisen först trodde, utan ett ganska klassisk dopingpreparat - det är denna typ som Ben Johnson dopade sig med.

Bindande bevis

Hedmans urin- och blodprov visar på innehåll av anabola steroiden Stanozolol, och ytterligare två ämnen - 3'-OH-stanozolol och 16b-OH-stanozolol - vilka utsöndras i samband med bruk av Stanozolol. Således förstår jag det som att det knappast heller handlar om ett enstaka tillfälle?
Tabletterna i byxorna tog kompisen dock på sig, tabletterna - inte byxorna...

Bortförklaringarna, de pinsamma...

Lånade byxor?
Hedman hade hämtat de utlånade byxorna hos en kompis som glömt tabletterna i hans byxor. Rykten säger att kompisen nästan är 30cm kortare - 167cm kontra Hadmans 194cm - så det låter knappast helt sannolikt... Dessutom skulle kompisen ha tvättat byxorna åt Hedman innan han stoppade ner tabletterna där, något som ytterligare förstärker min uppfattning om att historien om de lånade byxorna är bullshit.
Kosttillskott
Kastade och obekanta amerikanska kosttillskott låter bekant, detta är en klassisk bortförklaring. Dessutom så finns det tydligen inga kända kosttillskott överhuvudtaget som kan ge träff på den syntetiska anabola steroiden Stanozolol. De flesta f d idrottsmän påpekar just faktumet att det sitter i ryggmärgen att inte stoppa i sig något okänt. Ta t ex Carolina Clüft som aldrig släppte sin vattenflaska ur sikte och åt inte ens vitaminer eller kosttillskott (och ändå blev världens outstanding bästa på sjukamp - men det är nog en annan diskussion...)
Preparerat vatten
En annan klassiker - "någon måste ha preparerat min drink". Hedmans advokat pekar på att han drack ett glas vatten hemma hos kompisen...

Lite musikalisk avslappning... ;o)


och

Slutord

Nu är det i alla fall upp till rätten att ta ställning till hans eventuella juridiska skuld, som tur är så är det inte pöbel som undertecknad som sköter rättsskipningen här i landet - oavsett vad Alex Schulman säger... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , EX12, AB1, SR, SvD1, RT1, DN, SVT, SSV

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!