Fortsätt till huvudinnehåll

Magnus Hedman och dopingaffären

Efter att ha slösurfat runt lite nu på morgonen och läst om den pinsamma dopinghistorien kring Magnus Hedman så måste jag ändå utbrista:
Erkänn och ta det som en man!

Krumbukter som förminskar...

Tänk på Börje Salming, eller Patrik Sjöberg som aldrig gömt sig bakom förklenande lögner eller strunt, utan rakryggat stått upp för vad de gjort.
På andra sidan så sällar sig nu Hedman till Mats Wilander och Sven Nylanders fega och krypande skara.

Min bild efter ha läst i media:

Polisen har spaning på en lägenhet där man misstänker att det dealas narkotika. Oavsett om det är Hedmans kompis eller han själv som har ärende dit så lägger span märke till att de frekventerar lägenheten.
Enligt rykten så är kompisen missbrukare och Hedman själv var väl den kändis som tidigare ertappats med icke åtalbara mängder kokain på cd-skivorna i sin bil, eller?

Tillslaget

Polisen stoppar i alla fall bilen och tar in Hedman för urin- och blodprov. Man beslagtar också ett par jeans som innehåller 55 gula piller. Det visade sig senare vara Stanozol - inte något narkotikaklassat som polisen först trodde, utan ett ganska klassisk dopingpreparat - det är denna typ som Ben Johnson dopade sig med.

Bindande bevis

Hedmans urin- och blodprov visar på innehåll av anabola steroiden Stanozolol, och ytterligare två ämnen - 3'-OH-stanozolol och 16b-OH-stanozolol - vilka utsöndras i samband med bruk av Stanozolol. Således förstår jag det som att det knappast heller handlar om ett enstaka tillfälle?
Tabletterna i byxorna tog kompisen dock på sig, tabletterna - inte byxorna...

Bortförklaringarna, de pinsamma...

Lånade byxor?
Hedman hade hämtat de utlånade byxorna hos en kompis som glömt tabletterna i hans byxor. Rykten säger att kompisen nästan är 30cm kortare - 167cm kontra Hadmans 194cm - så det låter knappast helt sannolikt... Dessutom skulle kompisen ha tvättat byxorna åt Hedman innan han stoppade ner tabletterna där, något som ytterligare förstärker min uppfattning om att historien om de lånade byxorna är bullshit.
Kosttillskott
Kastade och obekanta amerikanska kosttillskott låter bekant, detta är en klassisk bortförklaring. Dessutom så finns det tydligen inga kända kosttillskott överhuvudtaget som kan ge träff på den syntetiska anabola steroiden Stanozolol. De flesta f d idrottsmän påpekar just faktumet att det sitter i ryggmärgen att inte stoppa i sig något okänt. Ta t ex Carolina Clüft som aldrig släppte sin vattenflaska ur sikte och åt inte ens vitaminer eller kosttillskott (och ändå blev världens outstanding bästa på sjukamp - men det är nog en annan diskussion...)
Preparerat vatten
En annan klassiker - "någon måste ha preparerat min drink". Hedmans advokat pekar på att han drack ett glas vatten hemma hos kompisen...

Lite musikalisk avslappning... ;o)


och

Slutord

Nu är det i alla fall upp till rätten att ta ställning till hans eventuella juridiska skuld, som tur är så är det inte pöbel som undertecknad som sköter rättsskipningen här i landet - oavsett vad Alex Schulman säger... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , EX12, AB1, SR, SvD1, RT1, DN, SVT, SSV

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…