Fortsätt till huvudinnehåll

Dumhet kostar en fingertopp?

Läser om flickan som sannolikt försökte peta på en kajman - inte krokodil, möjligt att det är mer korrekt att kalla den för alligator istället för krokodil.
Någonstans måste föräldrarna inse att det inte bara är att släppa barnen helt fritt, men samtidigt så är det helt hjärndött av parken att inte ha bättre skydd...

En gång i tiden...

Jag minns ett tillfälle då jag jag jobbade på ett tropikarium och där vi normalt matade ormarna på kvällstid, men av någon anledning så hann vi inte kvällen före utan var tvungna att snabbt springa runt innan öppningsdags. En av de första besökarna var en stor dagisgrupp som storögt och högljutt sprang runt och tittade på alla djuren - ormar, ödlor, kajmaner, sköldpaddor, spindlar, skorpioner och inte minst apor och en massa fåglar.

Efter en stund så blev det ett herrans liv vid skallerormarna! Vi, två i personalen skyndade dit och där stod en liten grupp med barn med öppna munnar och en mycket uppbragd fröken.
 - Vad har hänt?, frågade vi.
 - Hur kan ni visa barnen sådant här - HUR KAN NI!!, halvskrek fröken ilsket gestikulerande mot terrariet.
Vi lutade oss framåt och tittade närmre på vad det var för hemskt som kunde finnas inne hos skallerormarna. Mitt i terrariet så låg en död, uppenbart uppspydd liten råtta. Blöt och kladdig.

 - Ja, sådant händer ibland förklarade vi för de nu ganska lugna och idogt lyssnande barnen.
 - Hur kan ni visa barnen sådant här - HUR KAN NI!!, fortsatte fröken nu ännu ilsknare.
 - Nja, det är väl kanske inte så mycket vi, utan ormarnas sätt att göra sig av med bytet om de blir stressade eller mår dåligt, försökte vi.

Men fröken lät sig inte stillas, hon var oerhört upprörd över faktumet att barnen fått se andra delar av naturen än bara de vackra bitarna på tv. Det lustiga var att barnen enbart verkade vara intresserade och öppna - det var bara fröken som tycktes ta illa upp.

Vilken tur att hon inte hann gå förbi fågelburen - där var det ta mig sjutton live-sex hela tiden... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Näe, vi hade jättehöga staket kring kajmanerna - och djävlar vad de kunde ställa till när man matade dem...
PPS. Jag syftar i titeln på ett humoristiskt grepp och jag önskar givetvis inte livet ur flickan eller någon annan - utom möjligen den där fartgalningen som kör om mig varje morgon på väg till jobbet...
Jag önskar flickan och alla andra i artiklarna en god hälsa och gott läkkött!  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB1, EX, SR

Kommentarer

 1. Ja herrejösses! När det passar går det bra att darra med underläppen! "Jag trodde att de bara hade snälla djur" är rätt dum för att uttrycka det milt.

  När jag var tretton visste åtminstone jag att en hyfsat stor gädda kan trasa sönder ett finger, vad fan skulle inte en kajman klara av?

  Tror detta är rätt typiskt för det disneyfierade Sverige och dess ungar.

  SvaraRadera
 2. Man undrar ju om alla tror att djur är snälla bara för att de råkar leva instängda? Ganska skrämmande. Men visst borde djurparkerna ha bättre skydd, folk är ju inte dumma utan dummare... Tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Man undrar ju om alla tror att djur är snälla bara för att de råkar leva instängda? Ganska skrämmande. Men visst borde djurparkerna ha bättre skydd, folk är ju inte dumma utan dummare... Tyvärr.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,