Fortsätt till huvudinnehåll

Dumhet kostar en fingertopp?

Läser om flickan som sannolikt försökte peta på en kajman - inte krokodil, möjligt att det är mer korrekt att kalla den för alligator istället för krokodil.
Någonstans måste föräldrarna inse att det inte bara är att släppa barnen helt fritt, men samtidigt så är det helt hjärndött av parken att inte ha bättre skydd...

En gång i tiden...

Jag minns ett tillfälle då jag jag jobbade på ett tropikarium och där vi normalt matade ormarna på kvällstid, men av någon anledning så hann vi inte kvällen före utan var tvungna att snabbt springa runt innan öppningsdags. En av de första besökarna var en stor dagisgrupp som storögt och högljutt sprang runt och tittade på alla djuren - ormar, ödlor, kajmaner, sköldpaddor, spindlar, skorpioner och inte minst apor och en massa fåglar.

Efter en stund så blev det ett herrans liv vid skallerormarna! Vi, två i personalen skyndade dit och där stod en liten grupp med barn med öppna munnar och en mycket uppbragd fröken.
 - Vad har hänt?, frågade vi.
 - Hur kan ni visa barnen sådant här - HUR KAN NI!!, halvskrek fröken ilsket gestikulerande mot terrariet.
Vi lutade oss framåt och tittade närmre på vad det var för hemskt som kunde finnas inne hos skallerormarna. Mitt i terrariet så låg en död, uppenbart uppspydd liten råtta. Blöt och kladdig.

 - Ja, sådant händer ibland förklarade vi för de nu ganska lugna och idogt lyssnande barnen.
 - Hur kan ni visa barnen sådant här - HUR KAN NI!!, fortsatte fröken nu ännu ilsknare.
 - Nja, det är väl kanske inte så mycket vi, utan ormarnas sätt att göra sig av med bytet om de blir stressade eller mår dåligt, försökte vi.

Men fröken lät sig inte stillas, hon var oerhört upprörd över faktumet att barnen fått se andra delar av naturen än bara de vackra bitarna på tv. Det lustiga var att barnen enbart verkade vara intresserade och öppna - det var bara fröken som tycktes ta illa upp.

Vilken tur att hon inte hann gå förbi fågelburen - där var det ta mig sjutton live-sex hela tiden... ;o)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Näe, vi hade jättehöga staket kring kajmanerna - och djävlar vad de kunde ställa till när man matade dem...
PPS. Jag syftar i titeln på ett humoristiskt grepp och jag önskar givetvis inte livet ur flickan eller någon annan - utom möjligen den där fartgalningen som kör om mig varje morgon på väg till jobbet...
Jag önskar flickan och alla andra i artiklarna en god hälsa och gott läkkött!  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB1, EX, SR

Kommentarer

 1. Ja herrejösses! När det passar går det bra att darra med underläppen! "Jag trodde att de bara hade snälla djur" är rätt dum för att uttrycka det milt.

  När jag var tretton visste åtminstone jag att en hyfsat stor gädda kan trasa sönder ett finger, vad fan skulle inte en kajman klara av?

  Tror detta är rätt typiskt för det disneyfierade Sverige och dess ungar.

  SvaraRadera
 2. Man undrar ju om alla tror att djur är snälla bara för att de råkar leva instängda? Ganska skrämmande. Men visst borde djurparkerna ha bättre skydd, folk är ju inte dumma utan dummare... Tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Man undrar ju om alla tror att djur är snälla bara för att de råkar leva instängda? Ganska skrämmande. Men visst borde djurparkerna ha bättre skydd, folk är ju inte dumma utan dummare... Tyvärr.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Skrämmande okunskap hos Wikileaks

Det svenska meddelarskyddet har fått sajten Wikileaks att dirigera sin trafik via servrar i Sverige. Men meddelarskyddet gäller bara sajter med utgivningsbevis – och det har inte Wikileaks.
(Källa.)

Klumpigt, att man måste ha utgivningsbevis för meddelandeskydd visste t o m jag!
Har de verkligen missat det?
Kan det verkligen stämma att de missförstått svensk lagstiftning så grundligt?
Då måste jag säga att jag blir lite mer tveksam till hur pass mycket förtroende de kan ges även i andra sammanhang.
Vad är det för "experter" de har?
De får allt höja sig ett par snäpp, för de är ett oerhört viktigt demokratiskt verktyg. Jag tycker det är mycket bra att Piratpartiet ställer upp på skyddet av läckor.
Mer om...PolitikBodströmsamhälletPiratpartietFRA-lagenKulturUpphovsrätten

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen:  Benjamin är glad.
Benjamin köper nya byxor.
Benjamin är nöjd.
Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna;
På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd:"Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht".
Benjamin blir chockad.
Benjamin blir ilsk.
Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt".
Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp.
Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook.
Benjamin hoppas på att den sprids.
Benjamin märker att den sprids.
Benjamin hamnar i Expressen.
Benjamin verkar gladare igen.
Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?